Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλοκαίρι είναι, ας γράψουμε καμία εύθυμη ιστορία για συζήτηση και τι μπορεί να πάθεις στα καλά καθούμενα......

Προσέξτε τι βλέπετε στο Youtube, στο Facebook........  όταν συνδέεστε σε ένα wifi, εκτός από το αν τους έχετε φίλους στα social.... Δεν παίζει ρόλο μόνο αν τους έχεις ως φίλους αλλά και πόσο κοντά βρίσκονται ως προς το wifi ,  geolocation...  κλπ κλπ κλπ.....

Όπως όλοι ξέρουμε οι αλγόριθμοι που προτείνουν περιεχόμενο στις διάφορες εφαρμογές είναι πολύ εξελιγμένοι.  Τόσο που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, αν θέλετε να διατηρήσετε την ιδιωτικότητα και την ανωνυμία σας. 

Θα το γράψω σαν αστείο, αλλά θα το έχετε αντιμετωπίσει και εσείς.

Έστω έχουμε ένα σπιτικό wifi.    Kαι είμαστε εγώ και η γυναίκα μου.  Και βλέπουμε Youtube Facebook etc..... ως γνωστόν μας προτείνει ότι μας αρέσει προσωπικά αλλά του ξεφεύγει του αλγόριθμου;  επίτηδες το κάνει;  θέλει το κακό μας;  και μου προτείνει και ότι αρέσει στην γυναίκα μου.....   και σε όσους συνδέονται στο wifi μας....

Έστω έρχεσαι η φοιτήτρια κόρη.  Μας προτείνει ότι μας αρέσει και πετάει και μερικά που έχει αναζητήσει η κόρη μας....

Μετά έρχεται ο γιος......  Μας προτείνει ότι μας αρέσει και πετάει και μερικά που εχει αναζητήσει ο γιος μας...

Μετά έρχεται μια οικογένεια ή κάποιος φίλος να φιλοξενήσουμε στο σπίτι και όλα τα social μας προτείνουν ότι μας αρέσει εμάς αλλά και μερικά περίεργα που αναζήτησε η οικογένεια.....

Και φυσικά σε όλους τους άλλους τους προτείνει ότι αγαπάνε πιο πολύ, αλλά και ότι "περίεργο" έχουμε αναζητήσει εμείς.......

Με λίγα λόγια,  έχω αποκτήσει μαντικές ικανότητες και με λίγο social engineering,  έχω καταφέρει να μάθω  χωρίς καν να μιλήσω με την γυναίκα μου τι φαγητό θα φάμε αύριο,  χωρίς να μιλήσω με τον γιο μου,  τι μηχανάκι θα αγοράσει ο γιός,  που θα πάει διακοπές η κόρη,  τι ασθένεια έχει ένας φίλος που φιλοξενήσαμε,   δεν θα γράψω για τα πιο πονηρά που έχω καταφέρει να ψαρέψω..... το θέμα είναι τι έχουν ψαρέψει οι άλλοι για εμένα....

Επεξ/σία από odys03
Δημοσ.

ώρα να αλλάξεις τις ρυθμίσεις σου στις εφαρμογές περί tracking cookies και legitimate interest και να μην πατάτε accept all σε κάθε κουμπάκι που εμφανίζεται.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, greekfragma είπε

ώρα να αλλάξεις τις ρυθμίσεις σου στις εφαρμογές περί tracking cookies και legitimate interest και να μην πατάτε accept all σε κάθε κουμπάκι που εμφανίζεται.

Kαι γιατί να τις αλλάξω;  Να απομακρυνθώ  απο την οικογένεια μου και τους φίλους μου να μη ξέρω τις βαθύτερες ανησυχίες τους,  όχι βέβαια,  πανω απο όλα οι  φίλοι και η οικογένεια έχουν σημασία.

• Haha 7
Δημοσ.
1 minute ago, odys03 said:

Kαι γιατί να τις αλλάξω;  Να απομακρυνθώ  απο την οικογένεια μου και τους φίλους μου να μη ξέρω τις βαθύτερες ανησυχίες τους,  όχι βέβαια,  πανω απο όλα οι  φίλοι και η οικογένεια έχουν σημασία.

την οικογένεια και τους φίλους τους κρατάμε κοντά με υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις. συναντήσεις, ειλικρινή διάλογο και διάθεση καλοπροαίρετου ενδιαφέροντος.

δεν απομακρύνεσαι αν μπλοκάρεις τους ιντερνετικούς ρουφιάνους από το να κουμαντάρουν τη ζωή σου.

απομακρύνεσαι με το να μαθαίνεις με πλάγιους τρόπους τα μυστικά των αγαπημένων σου.

κάποια στιγμή θα σου γυρίσει boomerang αν δεν έχει ήδη γυρίσει και μάλλον δε το πήρες χαμπάρι με όσα υπονοείς στο αρχικό ποστ.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

το παραπανω σεναριο προυποθετει την κοινη προσβαση απο το ιδιο μηχανημα, οχι απο το ιδιο wifi!!!
Γιατι αυτο που λετε ετσι οπως το διαβασα εγω δεν γινεται. 
Η καθε συσκευη εχει το δικο της ιστορικο και αλλοιμονο αν το μοιραζε με τις υπολοιπες συσκευες στο ιδιο δικτυο.
κατι αλλο ψαρευεται εδω και θυμιστε μου να μην ερθω σπιτι σας ή αν ερθω να διατηρησω την συνδεση μου με τον παροχο μου και οχι με το δικτυο σας🤣

• Haha 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πλέον από το ίδιο wifi και από άλλες συσκευές, ο αλγόριθμος εμφανίζει σε μια συσκευή, πράγματα που έχει αναζητήσει άλλος από άλλη συσκευή. Είτε στα προτεινόμενα, διαφημίσεις ρούχα κλπ, είτε τα βίντεο στο YouTube.

Επίσης το ίδιο συμβαίνει αν κάνεις το κινητό hotspot για να μοιραστείς δεδομένα με άλλον. Θα βγάζει στον άλλο πράγματα που έχουν αναζητηθεί από το κινητό που είναι hotspot.

Επεξ/σία από thebest201
  • Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

To ίδιο παρατηρείται σε κοινόχρηστα wifi,  παράδειγμα εργασία, φροντιστήρια,  ιατρεία, κομμωτήρια κλπ......

Δημοσ.

ολα αυτα φυσικα αν εχεις ενεργοποιημενο το ιστορικο και τις λοιπες μαλακιες που βγαζει το youtube... Γιατι σε εμενα, σπιτι, που εχουμε 3 κινητα, 2 smart τηλεορασεις και ενα tv box ακομα και στο tvbox που εχω τον δικο μου λογαριασμο δεν βγαζει τιποτα κοινο σε σχεση με τα βιντεο που βλεπω στον υπολογιστη. Τωρα τι να σας πω δεν εχω παρατηρησεις τετοια συμπεριφορα στο δικο μου δικτυο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...