.:Cabal:. Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Πραγματικά πάλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να πιστέψω ότι δεν είναι τρολοθέμα. Από που να ξεκινήσει κανείς; Ή κάτι δεν μας λες topic starter ή είσαι τελείως άσχετος ή απλά μας κοροϊδεύεις. Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή. Μας λες ότι έπεσε θύμα απάτης η γυναίκα σου και ότι έπρεπε να απαντήσει σε μία ερώτηση μέσω instagram (ενός ψεύτικου προφίλ) και να βάλει το ΙΒΑΝ της για να κερδίσει κάποια χρήματα(;) και με κάποιο μαγικό τρόπο που δεν εξηγείς της έκλεισε το προφίλ. Για να κλείσει το προφίλ στο Instagram είτε πρέπει να γίνουν μαζικές αναφορές για παραβίαση των όρων της πλατφόρμας ή να το κλείσουμε εμείς οι ίδιοι. Χωρίς να έχει βάλει προσωπικούς κωδικούς η γυναίκα σου, παρά μόνο το ΙΒΑΝ της, οπως εσύ μας λες, δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Οπότε κάτι δεν μας λες. Αν τώρα ήταν τόσο αφελής και πίστεψε ότι χαρίζουν χρήματα μέσω Instagram και πήγε και έδωσε στοιχεία του λογαριασμού της καλά να πάθει όσο και αν δεν σου αρέσει αυτό που λέω. Μόνο έτσι θα μάθει να σταματήσει να πιστεύει την κάθε μπούρδα που διαβάζει. Έστω τώρα ότι έδωσε τα στοιχεία του λογαριασμού της και ο εν λόγω επιτήδειος έκλεισε τον λογαριασμό σας (για να κερδίσει τι;) για να προκαλέσει θεωρητικά οικονομική και ηθική βλάβη στην online επιχείρηση σας, ισχυρίζεστε ότι βρέθηκε IP που ταυτίζεται με κάποιον άνθρωπο ο οποίος πιθανότατα βρισκόταν πίσω από την συγκεκριμένη απάτη και ότι ασχολήθηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και βρήκε τα συγκεκριμένα στοιχεία. Δηλαδή πήγατε κάνατε καταγγελία για μία απάτη, λέγοντας στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το εξής: "είμαστε άσχετοι με την τεχνολογία ή κερδοσκόποι, είδαμε ότι χαρίζουν χρήματα μέσω Instagram, θέλαμε να τα κερδίσουμε, δώσαμε στοιχεία του λογαριασμού μας σε κάποιον τυχαίο στο Internet, και το ΙΒΑΝ μας και τελικά με κάποιο μαγικό τρόπο που δεν ξέρουμε μας έκλεισαν τον λογαριασμό" και ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο ζήτημα, ζήτησε δηλαδή άρση του απορρήτου επικοινωνιών με εισαγγελική εντολή, επικοινώνησε με το Instagram εφόσον εκδόθηκε το ένταλμα από τον εισαγγελέα και έπειτα με τον ISP στον οποίον ανήκε η IP και έγινε και ταυτοποίηση της. Και όχι μόνο αυτό αλλά και ο εν λόγο δικηγόρος σας είπε πως η IP είναι αδιάσειστο στοιχείο για να καταθέσετε μήνυση, ζητώντας αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη και τα λοιπά. Σε αυτό το σημείο ειλικρινά δεν ξέρω ποιος κοροϊδεύει ποιον. Η IP όπως αναφέρθηκε πολλάκις δεν αποτελεί κανένα αποδεικτικό ή ενοχοποιητικό στοιχείο διότι είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οποιοδήποτε. Είτε γιατί κάποιος πχ τη μοιράζει σε όλη την οικοδομή σαν καλός Σαμαρείτης, είτε γιατί μπορεί να την μοιράζει σε συγγενείς που μένουν στον ίδιο χώρο, είτε γιατί κάποιος μπορεί να τη χρησιμοποιήσει χωρίς τη συγκατάθεση του, παραβιάζοντας το Wifi του θύματος και άλλα πολλά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επιμορφωθείτε πάνω στη χρήση των ηλεκτρονικών πλατφορμών και social media, ειδικά αν τα χρησιμοποιείται για επιχειρηματικούς / εταιρικούς σκοπούς καθώς και να μην είστε αφελής για να μην πέφτετε θύματα τέτοιων γελοίων απατών. Ούτε κάποιο δικαστήριο πρόκειται να κερδίσετε, ούτε και χρήματα να διεκδικήσετε (αν χάθηκαν κιόλας που πολύ αμφιβάλλω, λόγο δική σας ηλιθιότητας και βλακείας). Επεξ/σία 13 Αυγούστου από .:Cabal:. 9 5
mariosnik_ Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου Να πω εδώ, επειδή γίνονται ουκ ολίγες αναφορές για κλείσιμο λογαριασμών στο insta και τι ρόλο παίζει, άμα τον έκλεισε ο άλλος η αν κάποιοι άλλοι έστειλαν report. Ας αναφέρω λοιπόν πως δεν είναι ανάγκη να γίνουν όλα αυτά η να κάνει κάποιος τρίτος κάτι για να κλείσει λογαριασμός στο insta. Ο λογαριασμός κλείνει άμεσα κι αν κάνεις κάτι από τα παρακάτω, έχεις ήδη έναν λογαριασμό και πας να φτιάξεις δεύτερο από το ίδιο pc. Το έκανα εγώ και μόλις συνδέθηκα στο παλιό αμέσως μου τον μπλόκαρε ο αλγόριθμος του insta και τον κλείδωσε. Επίσης θέματα μπορεί να υπάρξουν αν προσπαθήσεις να μπεις σε ίδιο λογαριασμό από κινητό ή υπολογιστή και βάλεις λάθος κωδικό. Το σύστημα μπορεί να στον μπλοκάρει γιατί σε θεωρεί bot. Δεν αποκλείεται να πήγε να κάνει η σύζυγος κάτι από τα παρακάτω.
spooker Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου On 11/08/2024 at 18:37, VonLoutsos said: Αφου το είπαν οι δικηγόροι!!! Ξέρουν καλύτερα τους νόμους από εμένα και εσένα!!! Η ip δεσμεύει νομικά τον κάτοχο της γραμμής. Διαφορετικά μετά ο κάθε εγκληματίας θα έλεγε έδωσα wifi στον γείτονα και αυτός έκανε ηλεκτρονικές απάτες. 3 hours ago, .:Cabal:. said: Η IP όπως αναφέρθηκε πολλάκις δεν αποτελεί κανένα αποδεικτικό ή ενοχοποιητικό στοιχείο διότι είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον οποιοδήποτε. Είτε γιατί κάποιος πχ τη μοιράζει σε όλη την οικοδομή σαν καλός Σαμαρείτης, είτε γιατί μπορεί να την μοιράζει σε συγγενείς που μένουν στον ίδιο χώρο, είτε γιατί κάποιος μπορεί να τη χρησιμοποιήσει χωρίς τη συγκατάθεση του, παραβιάζοντας το Wifi του θύματος και άλλα πολλά. Εσύ μπορεί να μοιράζεις και τα κλειδιά του αυτοκινητου σου σε ληστές τραπεζών αλλά όταν θα γίνει η ληστεία η αστυνομία εσένα θα κυνηγήσει και εσύ θα πρέπει μετά να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. 3
StamTheMan Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 55 λεπτά πριν, spooker είπε θα πρέπει μετά να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας. Αν διαβασες απο την αρχη,ο "απατεωνας" εχει καταθεσει συμβαση εργασιας που του δινει αλλοθι, μαζι με 7 μαρτυρες απο το εργοστασιο.
mariosnik_ Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Αν διαβασες απο την αρχη,ο "απατεωνας" εχει καταθεσει συμβαση εργασιας που του δινει αλλοθι, μαζι με 7 μαρτυρες απο το εργοστασιο. Καλά, για να τα λέμε όλα, η σύμβαση εργασίας δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι αυτός βρισκόταν στην εταιρεία την συγκεκριμενη μέρα, μπορεί να είχε πάρει άδεια, μπορεί για τον οποιοδήποτε λόγο να είχε συνεννοηθεί με το αφεντικό και να μην βρισκόταν στην δουλειά την ημέρα του συμβάντος. Αλλά έχει και 7 μάρτυρες, που και πάλι αυτό δεν σημαίνει κάτι, μπορεί να βρήκε έτσι 7 άτομα να τον υπερασπιστουν ψευδως, όπως κάνουν πάρα πολλοί άλλοι και για πολύ σοβαρότερα αδικήματα. Το θέμα σε όλα αυτά τώρα δεν είναι όμως το τι γράφω εγώ και είναι υποθετικά σενάρια. Το θέμα είναι, ότι με αυτά τα στοιχεία που παρουσιάζει ο κατηγορούμενος, αντε να κάτσει τώρα ο ts με τον δικηγόρο να τα καταρρίψουν και να αποδείξει ότι δεν ισχύουν και είναι ψευδή. Πιάσε το αυγο και κουρευτο. Ακόμα μπορεί να εμφανίσει και πιο τρανταχτά στοιχεία πχ ο ίδιος ο εργοδότης να δηλώσει ότι ο άνθρωπος βρισκόταν εκεί, οποιοσδήποτε μάρτυρας η συνάδελφος τοτε είναι απλά περιττός, αρκεί ο εργοδότης που δεν έχει λόγο να πει ψέμματα. Το πιθανότερο εκτιμώ και εγώ είναι πως θα χάσει το δικαστήριο. Επεξ/σία 13 Αυγούστου από mariosnik_
Klausx Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου Από το προφίλ της κοπέλας σου βρήκαν την IP; Dynamic IP παλιότερη δική σου που την πήρε ο γείτονας και τώρα τον τρέχετε; 🤣
StamTheMan Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 25 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Αλλά έχει και 7 μάρτυρες, που και πάλι αυτό δεν σημαίνει κάτι Μια χαρα σημαινει,αυτο με την ip δε σημαινει κατι. 33 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Ακόμα μπορεί να εμφανίσει και πιο τρανταχτά στοιχεία πχ ο ίδιος ο εργοδότης να δηλώσει ότι ο άνθρωπος βρισκόταν εκεί, οποιοσδήποτε μάρτυρας η συνάδελφος τοτε είναι απλά περιττός, αρκεί ο εργοδότης που δεν έχει λόγο να πει ψέμματα. Μα ο αλλος αυτοματως παρουσιαστηκε,ζητησε να υπογραψει οτι χαρτια θελουν για αρση απορρητου και εφερε και αποδειξεις. Ο TS εχει μονο μια IP που απο μονη της δεν λεει τιποτα. Ο κατηγορουμενος να εισαι σιγουρος οτι θα φερει και πλανα απο καμερες,με ημερομηνιες και ωρες. Ο αλλος τι εχει απο στοιχεια; 34 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Το πιθανότερο εκτιμώ και εγώ είναι πως θα χάσει το δικαστήριο. Δε θα φτασει εκει η υποθεση. Θα πρεπει να ειναι χαζος οποιοσδηποτε δικηγορος για να παει σε δικη χωρις αποδειξεις. 1
spooker Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 1 hour ago, StamTheMan said: Ο TS εχει μονο μια IP που απο μονη της δεν λεει τιποτα. Ο κατηγορουμενος να εισαι σιγουρος οτι θα φερει και πλανα απο καμερες,με ημερομηνιες και ωρες. Αυτό δεν λέει τίποτα. Ο άλλος μπορεί να έκανε τη δουλειά από το γραφείο μέσω σύνδεσης με το σπίτι του. Δεν λέω ότι το έκανε αλλά από την στιγμή που χρησιμοποιήθηκαν τα δικά του στοιχεία τώρα έχει μπλέξει. Για αυτό μην μοιράζετε wifi passwords δεξιά και αριστερά. Ο άλλος έχασε χρήμα και τώρα λογικό είναι να το κυνηγάει. 1 1 1
kirileman Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου Δικαστήριο γιατί της έριξε το Instagram. Ποια είναι η γυναίκα σου; Η Τούνη; 5
AkisLeoforia Δημοσ. 14 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 16 hours ago, spooker said: Αυτό δεν λέει τίποτα. Ο άλλος μπορεί να έκανε τη δουλειά από το γραφείο μέσω σύνδεσης με το σπίτι του. Δεν λέω ότι το έκανε αλλά από την στιγμή που χρησιμοποιήθηκαν τα δικά του στοιχεία τώρα έχει μπλέξει. Για αυτό μην μοιράζετε wifi passwords δεξιά και αριστερά. Ο άλλος έχασε χρήμα και τώρα λογικό είναι να το κυνηγάει. Αυτοί τώρα που κράζουν είναι οι πρώτοι που εάν είχαν την περίπτωση μου θα έτρεχαν σαν τα κουνελια να κάνουν τα ίδια και χειρότερα. Δεν είπε κανεις ότι έχω τα απόλυτα στοιχεια .... αλλα έχω κάποια αρκετά για να κάνω ένα δικαστήριο . δεν είμαι φαταούλας και το μονο που θέλω είναι την τιμωρία και την αποζημιώσει μου. για φανταστείτε όμως εάν δεν καταφέρει να απόδειξη τίποτα από όλα αυτά στο δικαστήριο θέλω να δω τότε τι θα λέτε. εδώ θα είμαι και θα είστε ..θα επισημάνω ακριβώς την απόφαση του δικαστηρίου όταν έρθει η ώρα 1 6
mechpanos Δημοσ. 14 Αυγούστου Δημοσ. 14 Αυγούστου 11 ώρες πριν, mariosnik_ είπε η σύμβαση εργασίας δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι αυτός βρισκόταν στην εταιρεία την συγκεκριμενη μέρα Μπορεί και να βρισκόταν και να είχε χρόνο για να "παίξει" με το κινητό. 10 ώρες πριν, StamTheMan είπε Θα πρεπει να ειναι χαζος οποιοσδηποτε δικηγορος για να παει σε δικη χωρις αποδειξεις. Δικηγόρος είναι, λεφτά θέλει, έχει μπροστά του έναν απελπισμένο πελάτη που θέλει να το κυνηγήσει. Φυσικά και θα πάει σε δίκη έχοντας έστω κάτι, για το μεροκάματο. Να-του για τον πελάτη. Για εμένα αν γίνει δικαστήριο η πιθανότητα είναι 50-50. Με τα νομικά ποτέ δεν ξέρεις αν είναι γάτα ο δικηγόρος και το φάει ο δικαστής, τί μπορεί να γίνει. Τώρα η κουβέντα εδώ είναι για να έχουμε να λέμε. Μόνο έμπειρος δικηγόρος μπορεί να καθοδηγήσει σωστά. 28 λεπτά πριν, AkisLeoforia είπε την τιμωρία και την αποζημιώσει μου Να διαχωρίσουμε, άλλο η τιμωρία, άλλο η αποζημίωση. Θα σου το είπε αυτό ο δικηγόρος έτσι; Με την μήνυση τον τιμωρείς, θα φάει εκεί 3 μήνες με αναστολή ξέρω'γω και αυτό είναι. Για την αποζημίωση πρέπει να υποβάλεις και αγωγή γυρεύοντας να σου πληρώσει την ζημιά που έπαθες.
AkisLeoforia Δημοσ. 14 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 8 λεπτά πριν, mechpanos είπε Να διαχωρίσουμε, άλλο η τιμωρία, άλλο η αποζημίωση. Θα σου το είπε αυτό ο δικηγόρος έτσι; Με την μήνυση τον τιμωρείς, θα φάει εκεί 3 μήνες με αναστολή ξέρω'γω και αυτό είναι. Για την αποζημίωση πρέπει να υποβάλεις και αγωγή γυρεύοντας να σου πληρώσει την ζημιά που έπαθες. το δικαστήριο γίνετε για αρχή για να καταδικαστεί ως υπαίτιος. αφού καταδικαστεί ως υπαίτιος τότε θα κάνουμε και την ανάλογη αγωγή 2
mechpanos Δημοσ. 14 Αυγούστου Δημοσ. 14 Αυγούστου 48 λεπτά πριν, AkisLeoforia είπε αφού καταδικαστεί ως υπαίτιος τότε θα κάνουμε και την ανάλογη αγωγή Αν καταδικαστεί.
Ukforthemoment Δημοσ. 14 Αυγούστου Δημοσ. 14 Αυγούστου 21 λεπτά πριν, mechpanos είπε Αν καταδικαστεί. Αυτό το έχει σίγουρο.Τώρα σχεδιάζει τι θα κάνει με τα λεφτά της αποζημίωσης. 8
Προτεινόμενες αναρτήσεις