Narayan Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου 3 ώρες πριν, godfather0991 είπε Επίσης δεν είναι μόνο τα έξοδα του δικαστηρίου γιατί ο άλλος μπορεί να του κάνει μύνηση για ψυχική οδύνη, για ότι του στέρησε μέρες δουλειάς που αντιστοιχούν σε μισθό, συκοφαντική δυσφήμηση και ότι άλλο σκεφτεί ο δικηγόρος του, οπότε αυτό σημαίνει και άλλα έξοδα για το ts. Και όλα αυτά λόγω ελληνικών δικαστηρίων σε 5-6 χρόνια μπορεί και περισσότερο. Όχι ψυχική οδύνη. Ηθική βλάβη. 1
nikopoup Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου Σε τρεις μήνες νέο θέμα : Μου κάναμε αγωγή για δυσφήμιση και μου ζητάνε αποζημίωση. Μπορώ να τους κάνω και εγώ αγωγή για να διεκδικήσω μεγαλύτερη αποζημίωση? Ξέρετε κάποιον δικηγόρο γιατί ο προηγούμενος δεν ήταν καλός και μου έφαγε τσάμπα πόσα λεφτά? 1 8
Ducatista Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου 22 ώρες πριν, tutuyo είπε Δεν καταλαβαίνω γιατί η ip είναι δυνατό αποδεικτικό Πώς αποδυκνυεις ότι καθόταν αυτός στον υπολογιστή και όχι ο αδερφός του, ένας φίλος του, ο θείος του; Γιατί έχει αθηναϊκές πινακιδες! Υ.γ φίλε ήρθες στο ινσομνια για κάτι τέτοιο; λυπάμαι για το τι θα επακολουθήσει 1 ώρα πριν, aromeo είπε Ποιος πέθανε; Ζωή σε αυτό το ποστ
godfather0991 Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Narayan said: Όχι ψυχική οδύνη. Ηθική βλάβη. Πες το και έτσι (με φωνή Αλέφαντου) 😂 Επεξ/σία 12 Αυγούστου από godfather0991 1
fsbmaniac Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου Η απορία μου έιναι η εξής, η στοιχειοθέτηση που έγινε μονο απο μια ip ΔΕΝ λέει απολύτως τίποτα. Φαντάσου δηλαδή να συνδεθείς σε ενα cafe της γειτονιάς σου ή ενα airbnb και να κάνεις απάτες ...θα έιχαν βάλει μέσα κόσμο και κοσμάκη. Όποιος σε συμβούλεψε όπως τα περιγράφεις ωστε να καταλήξεις με αυτα τα στοιχεία να πάς δικαστικά...μάλλον σε γλέντησε σαν άσχετο αν και σου έφαγε πολύ λιγα χρήματα. Απευθύνσου σε εξειδικευμένο δικηγόρο ο οποίος θα σε φέρει σε επαφή με ομάδα ειδικών ωστε να γίνει πραγματογνωμοσύνη με ηλεκτρονικά πειστήρια κτλ. Σε περίπτωση που γνωρίζω επειδή το ποσό ήταν μεγάλο και είχε στηθεί η όλη φάση καλά ... ο τύπος ξόδεψε πάνω απο 10Κ για συμβουλευτική και πάνω απο 50K μέχρι την πραγματογνωμοσύνη... και εσύ μας λές για 1-2Κ...μου μυρίζει φουμαραααα
cyberguy Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου Έχω εμπλακεί σε δικαστήριο με παρόμοιο σενάριο και αυτό που πρέπει να γίνει για να στοιχειοθετεί κατηγορητήριο που να στέκει είναι 1. Στέλνει επίσημο αίτημα η Διώξη ηλεκτρονικου εγκλήματος στην πλατφόρμα που τελέστηκε το αδίκημα (π.χ. instagram) 2. Επειτα η Διωξη στέλνει την IP αυτήν σε όλους τους ελληνικούς ISP για να του απαντήσουν τι δεδομένα έχουν στα logs τους για αυτήν 3. Αφου εντοπιστεί ο λογαριασμός που είχε αυτήν την IP την στιγμή που τελέστηκε το αδίκημα, γίνεται ταυτοπροσωπία. 4. Ο εισαγγελέας εκδίδει ένταλμα έρευνας για το σπίτι που στην προκειμένη περίπτωση γίνεται χρήση της IP 5. Γίνεται κατάσχεση απο την αστυνομία όλων των ηλεκτρονικών συσκευών 6. Η Διώξη κάνει έλεγχο στις συσκευές για να εντοπίσει αποδείξεις σχετικά με το "έγκλημα" 7.Βάσει των ευρημάτων στοιχειοθετείτε το κατηγορητήριο, εαν η παράδοση των ηλεκτρονικών συσκευών γίνει αυτοβούλως απο τον κατηγορούμενο τότε θεωρείται οτι ειναι tampered. ακόμα και με όλα τα παραπάνω πρέπει στο δικαστήριο η Διωξη και ο δικηγόρος του μηνυτή να αποδείξει ενάντια στον εμπειρογνώμονα που θα φέρει ο κατηγορούμενος ότι έχει τελεστεί το αδίκημα. 1
user2163 Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Απλά να συμπληρώσω για τα βήματα 1. και 2./3. χρειάζεται εισαγγελική παραγγελία που για να την πάρει η αστυνομία πρέπει να προσκομίσει στον εισαγγελέα στοιχεία, μέτα ο εισαγγελέας και αφού κρίνει πως μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί κάποια αξιόποινη πράξη "ανοίγει φάκελο έρευνας" και έπειτα προωθεί τα αιτήματα στους παρόχους. Επίσης η IP συνήθως δεν λέει και πολλά αλλά ναι μπορεί να ταυτοποιήσει τον πελάτη που έχει τη γραμμή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει τελεστεί η πράξη από αυτόν. Μπορεί να γίνει έρευνα του τύπου ποιός είχε την IP 87.203.xxx.xxx την ώρα 18:01... Η διαδικασία αυτή δεν προχωράει από την δίωξη γενικά αν δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό. Κάτι ακόμη, ο εισαγγελέας που θα χειριστεί την υπόθεση της ταυτοποίησης είναι διαφορετικός από τον εισαγγελέα που θα βγάλει το ένταλμα έρευνας (Η ταυτοποίηση θα πάει σε εισαγγελέα που αφορά το ηλεκτρονικό έγγλημα δεν θυμάμαι πως λέγεται το τμήμα αυτό) οπότε υπάρχει περίπτωση να μην γίνει δεκτό το αίτημα για ένταλμα έρευνας ακόμη και αν υπάρχει ταυτοποιημένος ο δράστης. Γενικά η διαδικασία για τα εντάλματα είναι πάρα πολύ δύσκολη και δεν γίνεται αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος. Επεξ/σία 12 Αυγούστου από user2163
StamTheMan Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου 10 ώρες πριν, AkisLeoforia είπε Mε βρήκε που με βρήκε η πρώτη συμφορά. Δεν θα το επιτρέψω και την δεύτερη φορα ... Συνήθως μου είπε ο δικηγόρος μπαίνουν αρχείο γιατί δεν βρίσκαν τίποτα αλλα εμείς τώρα έχουμε και όνομα και IP είναι όλα με το μέρος μας. και ας έχει λευκό ποινικό μητρώο Εισαι και ψηφιακα αναλφαβητος,ακους και οτι βλακεια σου λενε οι δικηγοροι και θα φας τα μουτρα σου. Θα πληρωσεις και τα εξοδα και μετα με την αποφαση που θα εχει στα χερια του,θα φας και μια μηνυσαρα για συκοφαντικη δυσφημιση, ηθικη βλαβη και χαμενα μεροκαματα και θα χορτασεις. Εγω θα πηγαινα ηδη πεσμενος στα γονατα να ζητησω ελεος. Αλλα εγω δε θα ειχα κανει τετοια εξ αρχης. 1 1
theopan Δημοσ. 12 Αυγούστου Δημοσ. 12 Αυγούστου Στις 11/8/2024 στις 6:04 ΜΜ, AkisLeoforia είπε εγώ όσους ρώτησα δικηγόρους μου είπαν ότι και μονο με μια IP είναι δυνατό αποδεικτικό. Οι δικηγόροι που ρώτησες και σου τα είπαν αυτά ήταν μήπως ανάμεσα σε αυτούς που με ρωτούσαν πως κάνουμε rotate τη σελίδα στο PDF και πως θα βγάλουν φωτοτυπία ...τη φωτοτυπία ώστε να διαβάζεται; Δεν έχει απολύτως καμία σημασία τι σου είπαν κάποιοι τεχνολογικά αναλφάβητοι (το σύνηθες) δικηγόροι. Θα οριστεί από το δικαστήριο πραγματογνώμονας (σχετικής ειδικότητας) και ό,τι πει αυτός θα αποφασίσει το δικαστήριο. Φρόντισε να βρεις ανάλογα καλό τεχνικό σύμβουλο μπας και έχεις κάποια ελπίδα (που δεν το βλέπω).
AkisLeoforia Δημοσ. 13 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 20 ώρες πριν, cyberguy είπε Έχω εμπλακεί σε δικαστήριο με παρόμοιο σενάριο και αυτό που πρέπει να γίνει για να στοιχειοθετεί κατηγορητήριο που να στέκει είναι 1. Στέλνει επίσημο αίτημα η Διώξη ηλεκτρονικου εγκλήματος στην πλατφόρμα που τελέστηκε το αδίκημα (π.χ. instagram) 2. Επειτα η Διωξη στέλνει την IP αυτήν σε όλους τους ελληνικούς ISP για να του απαντήσουν τι δεδομένα έχουν στα logs τους για αυτήν 3. Αφου εντοπιστεί ο λογαριασμός που είχε αυτήν την IP την στιγμή που τελέστηκε το αδίκημα, γίνεται ταυτοπροσωπία. 4. Ο εισαγγελέας εκδίδει ένταλμα έρευνας για το σπίτι που στην προκειμένη περίπτωση γίνεται χρήση της IP 5. Γίνεται κατάσχεση απο την αστυνομία όλων των ηλεκτρονικών συσκευών 6. Η Διώξη κάνει έλεγχο στις συσκευές για να εντοπίσει αποδείξεις σχετικά με το "έγκλημα" 7.Βάσει των ευρημάτων στοιχειοθετείτε το κατηγορητήριο, εαν η παράδοση των ηλεκτρονικών συσκευών γίνει αυτοβούλως απο τον κατηγορούμενο τότε θεωρείται οτι ειναι tampered. ακόμα και με όλα τα παραπάνω πρέπει στο δικαστήριο η Διωξη και ο δικηγόρος του μηνυτή να αποδείξει ενάντια στον εμπειρογνώμονα που θα φέρει ο κατηγορούμενος ότι έχει τελεστεί το αδίκημα. καλησπέρα φιλε μου. Στην δίκια μου περίπτωση δεν έχει γίνει καμια ερευνα τον ηλεκτρικών συσκευών ούτε κάποια κατάσχεση τίποτα πως γίνετε αυτό ? 3
greekfragma Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 1 minute ago, AkisLeoforia said: καλησπέρα φιλε μου. Στην δίκια μου περίπτωση δεν έχει γίνει καμια ερευνα τον ηλεκτρικών συσκευών ούτε κάποια κατάσχεση τίποτα πως γίνετε αυτό ? εσένα είναι ειδική περίπτωση λόγω ασχετοσύνης δικιά σου και του δικηγόρου που στα έφαγε 1 1
StamTheMan Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 3 λεπτά πριν, AkisLeoforia είπε καλησπέρα φιλε μου. Στην δίκια μου περίπτωση δεν έχει γίνει καμια ερευνα τον ηλεκτρικών συσκευών ούτε κάποια κατάσχεση τίποτα πως γίνετε αυτό ? Επειδη δεν ξερει κανεις τι του τιγνεται.
AkisLeoforia Δημοσ. 13 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε εσένα είναι ειδική περίπτωση λόγω ασχετοσύνης δικιά σου και του δικηγόρου που στα έφαγε καλε μου φιλε που σχολιάζεις συνεχεια. Δηλαδή εσύ εάν έβρισκες αυτουνού την IP την οποια σου την έδωσε η αστυνομία . δεν θα του έκανες μήνυση ? θα το άφηνες έτσι ?απορία το έχω
greekfragma Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου 2 minutes ago, AkisLeoforia said: καλε μου φιλε που σχολιάζεις συνεχεια. Δηλαδή εσύ εάν έβρισκες αυτουνού την IP την οποια σου την έδωσε η αστυνομία . δεν θα του έκανες μήνυση ? θα το άφηνες έτσι ?απορία το έχω καλέ μου φίλε. εάν μου εξηγούσαν στη 1η σελίδα οτι μια IP από μόνη της δε λέει τίποτα και οτι παίζουν πολλά άλλα για να στοιχειοθετήσουν ενοχή, θα ζύγιζα πρώτα αν όντως μπορώ να αποδείξω την ενοχή του και αν μπορεί να αντικρούσει την ενοχή ο άλλος που τυχαία βρέθηκε στο δρόμο των απατεώνων και χρησιμοποιήθηκαν τα στοιχεία του. εσένα προφανώς σε νοιάζει να τσιμπήσεις λεφτουδάκια για το λάθος της γυναίκας. θα σου πω λοιπόν. και κερατάς και δαρμένος. 3
nikopoup Δημοσ. 13 Αυγούστου Δημοσ. 13 Αυγούστου Επειδή το συνεχίζεις προσπαθήσαμε να σου πούμε ευγενικά ότι τσάμπα πετάς τα λεφτά σου. Στην τελική δεν έχασες κάποιο μεγάλο ποσό παρόλο του τραγικού λάθους που έκανε η γυναίκα σου. Εσύ επιμένεις όμως. Μπορεί να έπραξες ορθά που έκανες μήνυση αλλά δεν είχες όλα τα δεδομένα. Θα σου έλεγα να πεις τον δικηγόρο σου να διαβάσει το παρόν νήμα μπας και μάθει κάτι περί IP αλλά φοβάμαι μην μας κάνετε καμιά αγωγή και τρέχουμε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις