Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παρακολουθώ πολύ καιρό το Insomnia αλλα χωρίς να έχω κάνει ποτε εγγραφη.

Πριν 6 μήνες έπεσε η γυναικα μου θύμα στο   instagram από έναν  με ψεύτικο προφίλ , 
Ήταν να απάντηση μια ερώτηση και αν το έβρισκε να έβαζε  το iban τις να βάλει τα λεφτά
από τα πολλά πολλά με κάποιο τρόπο τις έριξε και τις έκλεισε το προφίλ

Kαι επειδή ήταν εταιρικό πήγαμε στην αστυνομία. κανε με όλες τις διαδικασίες μέσο τις διώξεις ηλεκτρονικών εγκλημάτων.και από τα πολλά πολλά κατάφεραν αν βρούν μια IP που ανήκει σε κάποιο άτομο.μετά από άρση προσωπικών δεδομένων αφού βρήκαν που μένει όνομα επίθετο τον κάλεσαν στο αστυνομικό τμήμα να κατάθεση

Όπως μου έγινε γνωστό παρουσιάστηκε χωρίς δικηγόρο και πρόθυμος κατευθείαν να συνεργαστεί .
Δήλωσε δεν έχει ουδέ μια σχέση με εμενα και ούτε με ξέρει και ότι ούτε ποτε έκανε αυτή την πράξει.
Μου τον έδειξαν και όντως ούτε τον ήξερα ούτε τίποτα . τυχαίνει να είμαστε από την ίδια περιοχή βαση τα στοιχεια που μενει 

Από εκεί και πέρα με ρώτησαν μαζί με τον δικηγόρο αν θέλουμε να το προχωρήσουμε. και με ενημέρωσε ο δικηγόρος ότι από την στιγμή που δεν δήλωσε κάτι άλλο και δεν έχει κάποιο αποδεικτικό στο δικασταριο ίσος να είναι τελείως απροστάτευτος και καλο θα ήταν να το κυνηγήσουμε .και αλλα πολλά για αποζημιώσεις και πολλά αλλα

.Μέσο τις αστυνομίας με πείρε τηλέφωνο ο άνθρωπος που  βρέθηκε η IP του . και μου είπε ότι οτιχρειαστώ είναι στην διάθεση μου και ότι  είναι στην αστυνομία και πρόθυμος να παραδώσει ότι χρειάζεται από συσκευές που  έχει να τις παραδώσει οικειοθελώς και ότι εάν θέλω να συναντηθούμε να δούμε τι έχει γίνει.και ότι υπογραφή οποιαδήποτε άρση χρειαστεί ώστε να γλιτώσουμε χρόνο και να βρεθεί ο πραγματικός εγκληματίας.εν βρασμού ψύχεις και με την συμβουλή του δικηγόρου μου που μου είπε ότι αφού βρήκαμε IP άσε τον να κάνει και να λέει ότι θέλει  , είπα όχι και να μην με ξανά ενοχλήσε

Με ενημέρωσε ο δικηγόρος μου ότι πριν 1 εβδομάδα του πήγε στον δικηγόρο του   η ημερομηνία του δικαστηρίου και μαζί  με τις ημερομηνίες που έπεσα εγώ θύμα . ας πούμε 20/1/2024  και όλη η δικογραφία που θα γινει στο μονομελέσ πρωτοδικείο πλημμελημάτων ,
Έκανε μια συμπληρωματικη κατάθεση και έχει κατάθεση τα εξής

1) Oτι την ημερα και ώρα που λέει με ακρίβεια που έπεσα θύμα αυτός δούλευε στο εργοστάσιο  και έχει καταθέσει την σύμβαση εργασίας του από το gov και ότι εάν χρειαστεί έχει 7 μάρτυρες που δουλεύουν μαζί.

2 )Ότι και αυτός είχε πέσει θύμα εξαπάτησης και του είχαν κλείσει το προφίλ 2 μέρες πριν από εμενα έχει κάταθεση story που κάποιος έβαζε ότι επένδυσε σε bit coin μέσο του προφίλ τις κοπέλας που συζούν

3) και ότι του είχε κλαπεί και η ταυτότηα λίγες μέρες πριν με εξαπατήσουν και έχει έντυπο την ημερομηνία που έβγαλε την νέα του ταυτότητα στην  αστυνομία .

Και έχουμε και λέμε τώρα τα ερωτήματα μου
1)Πόσες πιθανότητες υπάρχουν μετά από αυτά εγώ να βγάλω άκρη και να καταδικαστεί , και να πάρο αποζημιώσει

2)έχω δώσει ήδη για αγωγές και δικηγόρους 600 euro και για δικηγορική παράσταση σε 2 βδομάδες + 500 euro πεταμένα λεφτά ? 
το μονο στοιχειο που έχουμε είναι ότι το προφίλ αυτό ήταν συνδεδεμένο σε ένα Internet(IP)  και το internet(IP) είναi αυτουνού του ανθρώπου που εκανα μυνηση 

3) υπάρχει περίπτωση εάν αθωωθεί να ζήτηση  κάποια αποζημιώσει η ακόμα και τα δικαστικά του έξοδα ?

Γενικός είμαι μπερδεμένος με τους δικηγόρους έχω πάει σε 3 . στην αρχή όλοι λέγαν ότι τον πιάσαμε θα του κανεις  θα του ράνεις και θα πάρεις αποζημιώσει και 1002 και ακόμα τα ίδια λένε .αλλα μετά από την  κάθεση την δεύτερη που έδωσε και έχει κατάθεση όλα τα στοιχεια αυτά με επίσημη σφραγίδα του gov, νομίζω ότι μάλλον έχασα τα λεφτά μου . + ότι μην χρειαστεί αν αθωωθεί να με τρέχει αυτός μετά..

Eίχε ποτε κανεις παρόμοια θέμετα με IP και απάτες ? 

Επεξ/σία από AkisLeoforia
  • Haha 3
  • Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάποιος τρίτος χρησιμοποίησε τα δικά του ηλεκτρονικά ίχνη. Δεν συμβαίνει πρώτη φορά αλλά τα τζιμάνια στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος είναι τόσο άσχετοι που δε σου είπαν οτι υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο. Έκαναν υποκλοπή δικό του λογαριασμό insta και προχώρησαν αλυσιδωτά την κομπίνα.

εάν όντως μπορεί να αποδείξει οτι τον χάκαραν και έχει έγγραφα και μάρτυρες που πιστοποιούν την παρουσία του σε άλλο σημείο τη χρονική στιγμή της απάτης ναι έχασες όσα πλήρωσες.

αυτός αν αθωωθεί θα σε τρέξει για τα δικά του έξτρα χαμένα έξοδα και χρόνο αν θέλει. έχει κάθε δικαίωμα να το πράξει. φυσικά αν χάσεις τη δίκη του πληρώνεις και τα έξοδά του δίχως να σε τρέξει. αν σε τρέξει μπορεί να διεκδικήσει τα έξτρα που θα του προτείνει ο δικηγόρος του.

αυτά.

μια συμβουλή σε σένα και τη γυναίκα.

αν είμαστε άσχετοι από τεχνολογία τουλάχιστον κάνουμε τις βλακείες με προσωπικά προφίλ και όχι με τα επαγγελματικά και τη πρόσβαση από τα λάπτοπ υπολογιστές της δουλειάς που εκτός του επαγγελματικού ίνστα μπορεί να έχουν άμεση σύνδεση και με τραπεζικά φορολογικά και άλλα ευαίσθητα επαγγελματικά έγγραφα.

• Like 16
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, AkisLeoforia είπε

Καλημέρα παρακολουθώ πολύ καιρό το Insomnia αλλα χωρίς να έχω κάνει ποτε εγγραφη.

Πριν 6 μήνες έπεσε η γυναικα μου θύμα στο   instagram από έναν  με ψεύτικο προφίλ , 
Ήταν να απάντηση μια ερώτηση και αν το έβρισκε να έβαζε  το iban τις να βάλει τα λεφτά
από τα πολλά πολλά με κάποιο τρόπο τις έριξε και τις έκλεισε το προφίλ

Εδώ έπρεπε να έχω σταματήσει να διαβάζω.Ελεος δηλαδή!Ελεος!!!Πόσο 

Αλλα στοιχεία έδωσε και όχι μονο ΙΒΑΝ.

Και εσύ νομίζεις ότι έπιασες την καλή και θα πάρεις αποζημίωση.

• Like 17
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Σωστα. Με το να δωσεις ενα Iban δεν μπορούν να σου χακαρουν τον λογ/σμο σου και να σου πάρουν και λεφτά. Προφανώς την πάτησε με καποιο λινκ που έστειλαν και έβαλε εκει μετα τους κωδικούς της πρόσβασης.
Εγω πιστεύω την κομπίνα την έκανε αλλος, και οχι αυτος που κυνηγάτε, για τον λογο οτι ειναι συνεργάσιμος και δίνει ολα τα στοιχειά αν χρειαστεί, που σημαίνει οτι δεν φοβάται κατι.

• Like 7
Δημοσ.
10 minutes ago, Xvipes said:

Το αστείο είναι πως δεν σε νοιάζει αν το έκανε όντως αυτός αλλά το αν θα πάρεις αποζημίωση, ακόμα και αν είναι αθώος.

γκουντ ποηντ

• Like 2
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εδώ έπρεπε να έχω σταματήσει να διαβάζω.Ελεος δηλαδή!Ελεος!!!Πόσο 

Και εσύ νομίζεις ότι έπιασες την καλή και θα πάρεις αποζημίωση.

9 λεπτά πριν, greekfragma είπε

γκουντ ποηντ

το κατάστημα μου έμεινε κλειστό για 1 εβδομάδα .. μεροκάματα χάθηκαν ..
’νθρωποι δεν πληρώθηκαν .
και αφού βρήκα μια διεύθυνση έκανα μήνυση όπως θα έκανε όλος ο κόσμος

• Haha 2
Δημοσ.
1 minute ago, AkisLeoforia said:

το κατάστημα έμεινε κλειστό για 1 εβδομάδα, μεροκάματα χάθηκαν και άνθρωποι προσωπικό δε πληρώθηκαν

ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ εκείνου που πάτησε τα στοιχεία στα δωράκια του ινσταγκραμ.

να τα γράφεις όπως είναι και όχι όπως σε βολεύει γιατί πήγες για μαλλί και βγήκες κουρεμένος.

• Like 17
  • Thanks 4
Δημοσ.

Και η αδερφη μου την πάτησε παλιά στο FB με δημοσίευση που ελεγε οτι παίρνεις πλυντήριο ρούχων με 2Ε!. Ρε της λεω πας καλα?, ποιος θα δώσει καινούριο πλυντήριο με 2ευρω!??. Έστειλε το πόσο μεσω κάρτας (τα 2Ε) και ποιος ξερει και τι άλλο, και μετα απο 10λεπτα της τράβηξαν -6.5ευρω οσο υπόλοιπο είχε μεσα ο λογαριασμός της!. Τυχερή ηταν που στη ατυχια της, δεν ειχε λεφτά μεσα στον λογ/σμο της θα της τα ειχαν σηκώσει ολα.
Αποτέλεσμα ηταν να ακυρώσει την καρτα της και να κάνει νεα στην τράπεζα οπου και εκει πλήρωσε κάποιο πόσο για επανέκδοση καινούριας καρτας!. Φυσικά λεφτά δεν πηρε πίσω αλλα και τι να κινηθεί νομικά για 8.5 ευρω?

Ακομα και σημερα την κοροϊδεύω.. Τι εγινε πως παει το πλυντήριο με τα 2 ευρω ? 🤣🤣

• Like 3
  • Haha 23
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, AkisLeoforia είπε

εγώ δεν καταλαβαίνω πως μπορεί από αυτόν τον λόγο να κλείσει ένα κατάστημα για μια εβδομάδα.

• Like 3
Δημοσ.
44 minutes ago, smpt said:

εγώ δεν καταλαβαίνω πως μπορεί από αυτόν τον λόγο να κλείσει ένα κατάστημα για μια εβδομάδα.

Τυχαία θα πω <<κατάστημα>> χωρίς φυσικό κατάστημα που πουλάει αποκλειστικά μέσω FB/Insta και λοιπές εφαρμογές.

• Like 6
Δημοσ.
1 ώρα πριν, AkisLeoforia είπε

Καλά έκανες και έκανες μήνυση.Ολα τα άλλα όμως είναι ........

Και πραγματικά ελπίζω να σας έγινε μάθημα να μην πιστεύετε  ότι μοιράζουν λεφτά στο ινστα και το ΦΒ.

• Like 1
Δημοσ.

Ποτέ δεν έχω πατήσει σε κανένα λινκ περί δώρων ή που να ζητάει να βάλω κωδικούς από οτιδήποτε. Πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι γιατί αν κάνουμε την πατάτα, άκρη δεν βγάζουμε. Αυτός υποστηρίζει ότι δεν το έκανε.. Εσύ πώς θα αποδείξεις το αντίθετο όταν μπορεί να χάκαραν και το δικό του προφίλ ή μπορεί να χρησιμοποιούσαν το δικό του wifi; Το δικαστήριο θέλει αποδείξεις για να βγάλει κατηγορία, όχι ενδείξεις. Οι δικηγόροι σου έλεγαν έτσι για να σου πάρουν όσα πιο πολλά λεφτά μπορούν.

• Like 2
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, 1comment είπε

Ποτέ δεν έχω πατήσει σε κανένα λινκ περί δώρων ή που να ζητάει να βάλω κωδικούς από οτιδήποτε. Πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι γιατί αν κάνουμε την πατάτα, άκρη δεν βγάζουμε. Αυτός υποστηρίζει ότι δεν το έκανε.. Εσύ πώς θα αποδείξεις το αντίθετο όταν μπορεί να χάκαραν και το δικό του προφίλ ή μπορεί να χρησιμοποιούσαν το δικό του wifi; Το δικαστήριο θέλει αποδείξεις για να βγάλει κατηγορία, όχι ενδείξεις. Οι δικηγόροι σου έλεγαν έτσι για να σου πάρουν όσα πιο πολλά λεφτά μπορούν.

έτσι όπως τα λες είναι σαν να λες ότι το έχω χάσει ήδη.
Μην ξεχνάς ότι η IP είναι στο όνομα του . αυτός έχει την ευθύνη

• Haha 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...