kathytherion Δημοσ. 10 Αυγούστου Δημοσ. 10 Αυγούστου η κακια η ωρα που εχθες το βραδυ ημουν κουρασμενη και ζαλισμενη και απο απροσεξια κατεληξε το καθημερινο μου εργαλειο, ενα ταπεινο Xiaomi Mi 9 Lite, βουτηγμενο μεσα στο νερο! δυστυχως κατευθυνομουν σε σημειο παραλαβης δεματος οποτε δεν το απενεργοποιησα αμεσως καθως χρειαζομουν τον 6ψηφιο κωδικο για ν ανοιξει το ντουλαπακι, αλλιως θα το χαιρεταγα το δεμα. Ξεκινησε να μην πιανει η αφη, μετα η οθονη εκανε διαφορα κουλα, αλλαζε αποχρωση, κατεληξε λευκη, στο μεταξυ εννοειται το εκλεισα αν και τρεφω μια αμφιβολια αν οντως εκλεισε, γιατι μετα απο λιγο που το αναζητησα εκανε καθε μισο λεπτο 1 δονηση και σαν να αναβοσβηνε η οθονη. Μη σας κουραζω, αν και ασχετη απο mobile hardware, δεν μου αρεσε η ιδεα να δονειται ολη νυχτα οποτε εβγαλα το καπακι απο πισω και αποσυνδεσα τις καλωδιοταινιες της μπαταριας και το καθαρισα με καθαρο οινοπνευμα, το φυσηξα λιγο και με σεσουαρ και το αφησα ετσι ανοιχτο, ολα αυτα αφου δοκιμασα συνδεση μεσω usb για να τραβηξω τα αρχεια μου... Σημερα το πρωι δοκιμασα παλι να το συνδεσω αλλα παλι ο υπολογιστης δεν αναγνωριζε κατι. Μαυρη η οθονη, μονο η κλασσικη στιγμιαια δονηση που κανει οταν ανοιγει και μετα τιποτα ( αλλα υπερθερμανση στην πλακετα). Πλεον, δε με νοιαζει να ειμαι χωρις κινητο η με μια μπακατελα των 20 ευρω αλλα ειναι πολυ σημαντικο να μπορεσω να παρω τα αρχεια που ειχα μεσα στη μνημη του κινητου. Δυστυχως δεν ειχα καρτα μνημης και δεν τα ειχα συγχρονισμενα με cloud, απαραδεκτη αμελεια εκ μερους μου αλλα ειμαι πολυ αναβλητικη λογω πολλων υποχρεωσεων και το αμελησα και μετανιωνω πικρα για αυτο. Ειμαι πολυ προβληματισμενη καθως δεν εχω ιδεα ποσο εφικτη θα ηταν μια ανακτηση δεδομενων υπο αυτες τις συνθηκες, και με απασχολει πολυ και το κοστος καθως το καλοκαιρι αντιμετωπισα σοβαρο θεμα υγειας που απορροφησε οσες οικονομιες ειχα και χρειαστηκα και επιπλεον $. Προφανως αναγνωριζω τη τεχνογνωσια και τον εξοπλισμο που απαιτειται για τετοιου ειδους εργασιες, ομως δεν ειμαι σιγουρη για τι υψους κοστος προκειται η δικη μου περιπτωση και αν θα μπορουσα να βοηθησω την κατασταση. δηλαδη να αυξησω τις πιθανοτητες να παραμεινουν τα αρχεια μου στην μνημη του κινητου για να τα παρω, κανοντας η μη κανοντας κατι στη συσκευη, αν δεν της εχω κανει ζημια. Ομολογω βεβαια, πως αν υπηρχε τροπος να δοκιμασω ανωδυνα να τα περασω θα ηταν σωτηριο καθως ηδη χρωσταω χρηματα οποτε απλα θα χασω πολλα σημαντικα μου αρχεια αν ερθω αντιμετωπη με τιμες υπηρεσιων που απευθυνονται σε πιο ευκαταστατο κοινο. θα ηταν πολυτιμη καθε βοηθεια, ειμαι να σκασω απο εχθες... 1
BadBoy Δημοσ. 10 Αυγούστου Δημοσ. 10 Αυγούστου Από τη στιγμή που έμεινε ανοιχτό με νερό, το πιο πιθανό είναι ότι χαιρέτησε. Εάν το έκλεινες αμέσως ίσως είχες κάποια ελπίδα, τώρα που συνέχιζε να παίρνει ρεύμα εξαφανίστηκε και αυτή. Αφού το καθάρισες με καθαρό οινόπνευμα, τότε απλά αποσύνδεσε ξανά τη μπαταρία και άστο για μέρες, όχι ώρες. 2-3 μέρες τουλάχιστον, σε σκιερό, δροσερό μέρος. Εάν και πάλι δεν ανοίξει, τότε δεν υπάρχει λύση. Υπάρχει μια μικρή περίπτωση να έπαθε μόνιμη ζημιά μόνο η οθόνη και όχι η πλακέτα. Η ανάκτηση σε εταιρία περιλαμβάνει την αφαίρεση της μνήμης, δεν είναι εύκολη διαδικασία. Μπορείς να ρωτήσεις, αλλά μιλάμε σίγουρα για τριψήφιο νούμερο. Δε μπορώ να φανταστώ πως κάποιος έχει πολύ σημαντικά αρχεία χωρίς backup και στενοχωριέμαι κάθε φορά που διαβάζω τέτοιες ιστορίες. Ελπίζω το πάθημα, μάθημα. 3
koutsis Δημοσ. 10 Αυγούστου Δημοσ. 10 Αυγούστου 10 hours ago, kathytherion said: η κακια η ωρα που εχθες το βραδυ ημουν κουρασμενη και ζαλισμενη και απο απροσεξια κατεληξε το καθημερινο μου εργαλειο, ενα ταπεινο Xiaomi Mi 9 Lite, βουτηγμενο μεσα στο νερο! δυστυχως κατευθυνομουν σε σημειο παραλαβης δεματος οποτε δεν το απενεργοποιησα αμεσως καθως χρειαζομουν τον 6ψηφιο κωδικο για ν ανοιξει το ντουλαπακι, αλλιως θα το χαιρεταγα το δεμα. Ξεκινησε να μην πιανει η αφη, μετα η οθονη εκανε διαφορα κουλα, αλλαζε αποχρωση, κατεληξε λευκη, στο μεταξυ εννοειται το εκλεισα αν και τρεφω μια αμφιβολια αν οντως εκλεισε, γιατι μετα απο λιγο που το αναζητησα εκανε καθε μισο λεπτο 1 δονηση και σαν να αναβοσβηνε η οθονη. Μη σας κουραζω, αν και ασχετη απο mobile hardware, δεν μου αρεσε η ιδεα να δονειται ολη νυχτα οποτε εβγαλα το καπακι απο πισω και αποσυνδεσα τις καλωδιοταινιες της μπαταριας και το καθαρισα με καθαρο οινοπνευμα, το φυσηξα λιγο και με σεσουαρ και το αφησα ετσι ανοιχτο, ολα αυτα αφου δοκιμασα συνδεση μεσω usb για να τραβηξω τα αρχεια μου... Σημερα το πρωι δοκιμασα παλι να το συνδεσω αλλα παλι ο υπολογιστης δεν αναγνωριζε κατι. Μαυρη η οθονη, μονο η κλασσικη στιγμιαια δονηση που κανει οταν ανοιγει και μετα τιποτα ( αλλα υπερθερμανση στην πλακετα). Πλεον, δε με νοιαζει να ειμαι χωρις κινητο η με μια μπακατελα των 20 ευρω αλλα ειναι πολυ σημαντικο να μπορεσω να παρω τα αρχεια που ειχα μεσα στη μνημη του κινητου. Δυστυχως δεν ειχα καρτα μνημης και δεν τα ειχα συγχρονισμενα με cloud, απαραδεκτη αμελεια εκ μερους μου αλλα ειμαι πολυ αναβλητικη λογω πολλων υποχρεωσεων και το αμελησα και μετανιωνω πικρα για αυτο. Ειμαι πολυ προβληματισμενη καθως δεν εχω ιδεα ποσο εφικτη θα ηταν μια ανακτηση δεδομενων υπο αυτες τις συνθηκες, και με απασχολει πολυ και το κοστος καθως το καλοκαιρι αντιμετωπισα σοβαρο θεμα υγειας που απορροφησε οσες οικονομιες ειχα και χρειαστηκα και επιπλεον $. Προφανως αναγνωριζω τη τεχνογνωσια και τον εξοπλισμο που απαιτειται για τετοιου ειδους εργασιες, ομως δεν ειμαι σιγουρη για τι υψους κοστος προκειται η δικη μου περιπτωση και αν θα μπορουσα να βοηθησω την κατασταση. δηλαδη να αυξησω τις πιθανοτητες να παραμεινουν τα αρχεια μου στην μνημη του κινητου για να τα παρω, κανοντας η μη κανοντας κατι στη συσκευη, αν δεν της εχω κανει ζημια. Ομολογω βεβαια, πως αν υπηρχε τροπος να δοκιμασω ανωδυνα να τα περασω θα ηταν σωτηριο καθως ηδη χρωσταω χρηματα οποτε απλα θα χασω πολλα σημαντικα μου αρχεια αν ερθω αντιμετωπη με τιμες υπηρεσιων που απευθυνονται σε πιο ευκαταστατο κοινο. θα ηταν πολυτιμη καθε βοηθεια, ειμαι να σκασω απο εχθες... Πήγαινε το σε κάποιο service να σου που κάτι πιο υπεύθυνα και μετά αποφασίζεις. Ps. Σημαντικά αρχεία και φωτογραφίες πάντα backup στο cloud για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο...
kathytherion Δημοσ. 11 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 13 ώρες πριν, BadBoy είπε σ ευχαριστω για την απαντηση, εκεινη τη στιγμη δεν ειχα καθαρο μυαλο και ημουν πανικοβλητη να παρω το δεμα. κλειστο ειναι τωρα με τις καλωδιοταινιες εκτος, σε σακουλακι μαζι με σιλικα να τραβαει υγρασια, μεχρι να δω τι θα κανω γιατι πεσαμε και στο 15αυγουστο που κλεινουν ολα. το 3ψηφιο κοστος δυστυχως μονο αποτρεπτικα θα λειτουργησει, υπαρχουμε και εμεις οι απλοι ιδιωτες ( στην περιπτωση μου και idiot μπορεις να πεις ) που θελουμε τις φωτογραφιες και τις αναμνησεις μας αλλα δεν καθαριζουμε καθε μερα 100ρικα για να τα επενδυσουμε σε κατι τετοιο, χωρις να αμφισβητω την τεχνογνωσια, ειμαι αισιοδοξη οτι υπαρχει και μια ενδιαμεση βατη κατασταση γιατι κατι τρελα ποσα που ειδα ειναι εξωπραγματικα. 12 ώρες πριν, mercator84 είπε Το δέμα μπόρεσες να το πάρεις; αν με ρωτας σοβαρα, μπορεσα επειδη ειχα απο πριν ανοιχτο το μυνημα του βαιμπερ και δεν καταφερα καθολου να ξαναμπω βαιμπερ αλλα για λιγο εμφανισε το πριβιου των ανοιχτων εφαρμογων οποτε μπορεσα ετσι και ειδα κλεφτα τον κωδικο. βεβαια μου ειπαν επρεπε αμεσως να το κελισω αλλα ημουν στο ντουλαπακι σε κυριολεκτικα 3 λεπτα και ξερω πως αν μετα δεν καταφερνα ν ανοιξω το κινητο θα το χαιρεταγα και το δεμα. 12 ώρες πριν, koutsis είπε Πήγαινε το σε κάποιο service να σου που κάτι πιο υπεύθυνα και μετά αποφασίζεις. Ps. Σημαντικά αρχεία και φωτογραφίες πάντα backup στο cloud για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο... σ ευχαριστω για την απαντηση. ηδη εκτος απο νεο τηλεφωνο ειναι στα σκαρια να παρω εναν σκληρο δισκο για να αποδεσμευσω C; του υπολογιστη και το cloyd που ειναι φορτωμενα και για αυτο το λογο ειχα απενεργοποιησει την αυτοματη αντιγραφη καθως ειχε γεμισει και δεν λαμβανα κανονικα τα μειλ μου, που να φανταστω... εχω ρωτησει καποια σημεια και ειτε παιζζουν εξωφρενικες τιμες ειτε δε γνωριζουν αν φτιαχνεται...
kathytherion Δημοσ. 11 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου καποια βοηθεια? ξερω οτι ειμαι ατυχη που εγινε μεσα στο 15 αυγουστο αλλα ελπιζω να βρω καποια λυση.
hawkpilot Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου 4 minutes ago, kathytherion said: καποια βοηθεια? ξερω οτι ειμαι ατυχη που εγινε μεσα στο 15 αυγουστο αλλα ελπιζω να βρω καποια λυση. Θυμάσαι αν έχεις ενεργοποιήσει το USB debugging?
xsterg Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου δεν καταλαβαινω. οι φωτο αποθηκευονται στο cloud. οποτε με ενα νεο κινητο με τον ιδιο λογαριασμο θα παρεις φωτο, ημερολογιο, επαφες και ενα σωρο πραγματα στο νεο κινητο. απλα μπορει να θελει λιγο χρονο μεχρι να συγχρονισει.
KyrGR Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου Εξαρτάται από το αν το γνωρίσει το PC. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ (θεωρητικά) είναι να εξάγεις το partition με το όνομα userdata.bin αλλά δεν θα μπορείς να δεις τις φωτογραφίες μέχρι να φλασάρεις το partition σε άλλο όμοιο κινητό (ή αγοράσεις μόνο άλλη motherboard αν δείχνει κάτι η οθόνη σου). Περιμένεις και ελπίζεις να στεγνώσει και να λειτουργήσει αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα. Αν χρειάζεσαι προσωρινά κινητό έχω ένα lg g3, στείλε μου pm με κωδικό BOXNOW και το στέλνω. https://vendora.gr/items/68md5m/lg-g3-d855-216-gb.html
hawkpilot Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου 32 minutes ago, xsterg said: δεν καταλαβαινω. οι φωτο αποθηκευονται στο cloud. οποτε με ενα νεο κινητο με τον ιδιο λογαριασμο θα παρεις φωτο, ημερολογιο, επαφες και ενα σωρο πραγματα στο νεο κινητο. απλα μπορει να θελει λιγο χρονο μεχρι να συγχρονισει. Η OP έγραψε: Quote Δυστυχως δεν ειχα καρτα μνημης και δεν τα ειχα συγχρονισμενα με cloud, απαραδεκτη αμελεια εκ μερους μου...
kathytherion Δημοσ. 11 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2 ώρες πριν, xsterg είπε δεν καταλαβαινω. οι φωτο αποθηκευονται στο cloud. οποτε με ενα νεο κινητο με τον ιδιο λογαριασμο θα παρεις φωτο, ημερολογιο, επαφες και ενα σωρο πραγματα στο νεο κινητο. απλα μπορει να θελει λιγο χρονο μεχρι να συγχρονισει. to cloud το ειχα απενεργοποιησει καθως γεμιζε πολυ γρηγορα και δεν μπορουσα να λαβω μειλ και να κανω βασικες λειτουργιες οποτε δεν εχω τιποτα στο cloud 2 ώρες πριν, KyrGR είπε Εξαρτάται από το αν το γνωρίσει το PC. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ (θεωρητικά) είναι να εξάγεις το partition με το όνομα userdata.bin αλλά δεν θα μπορείς να δεις τις φωτογραφίες μέχρι να φλασάρεις το partition σε άλλο όμοιο κινητό (ή αγοράσεις μόνο άλλη motherboard αν δείχνει κάτι η οθόνη σου). Περιμένεις και ελπίζεις να στεγνώσει και να λειτουργήσει αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα. Αν χρειάζεσαι προσωρινά κινητό έχω ένα lg g3, στείλε μου pm με κωδικό BOXNOW και το στέλνω. https://vendora.gr/items/68md5m/lg-g3-d855-216-gb.html σ ευχαριστω θερμα για την προταση σου. την ιδια μερα το συνδεσα στον υπολογιστη αλλα δεν αναγνωριζε κατι. δεν ξερω αν θεωρητικα υπαρχει καποιο προγραμμα που να διαβαζει χαλασμενα κινητα ξερω γω. 6 ώρες πριν, hawkpilot είπε Θυμάσαι αν έχεις ενεργοποιήσει το USB debugging? δεν θυμαμι να εχωμκανει τετοια ενεργεια, οταν εκανα συμδεση με υπολογιστη παντα εβγαζε μενου αν θα ειναι απλη φορτιση η αν θα ειναι μεταφορα δεδομενων.
KyrGR Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Υπάρχει τo ενδεχόμενο να το γνωρίσει σαν Qualcomm 9006 port και μετά να ενώσεις test points και να πάει σε Qualcomm 9008 port αλλά τα Xiaomi έχουν ιδιορυθμίες. https://qcomdriver.com ο driver και στην εικόνα τα test points που πρέπει να ενωθούν για να πάει σε EDL. Αν και μετά την εγκατάσταση του driver δεν αναγνωρίζεται έστω σαν QUSB-BULK είναι τελειωμένη υπόθεση (εκτός αν υπάρχει μέθοδος linux με κάρτα microsd που δεν γνωρίζω). Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν one-click λύσεις πάντως. Δώσε το σε κάποιον που έχει εμπειρία να το δει. Αν καταφέρει να βάλει custom recovery μπορεί να τραβήξει τα αρχεία. Επεξ/σία 12 Αυγούστου από KyrGR
kathytherion Δημοσ. 11 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 1 ώρα πριν, KyrGR είπε Υπάρχει τo ενδεχόμενο να το γνωρίσει σαν Qualcomm 9006 port και μετά να ενώσεις test points και να πάει σε Qualcomm 9008 port αλλά τα Xiaomi έχουν ιδιορυθμίες. https://qcomdriver.com ο driver και στην εικόνα τα test points που πρέπει να ενωθούν για να πάει σε EDL. Αν και μετά την εγκατάσταση του driver δεν αναγνωρίζεται έστω σαν QHS-BULK είναι τελειωμένη υπόθεση (εκτός αν υπάρχει μέθοδος linux με κάρτα microsd που δεν γνωρίζω). Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχουν one-click λύσεις πάντως. Δώσε το σε κάποιον που έχει εμπειρία να το δει. Αν καταφέρει να βάλει custom recovery μπορεί να τραβήξει τα αρχεία. θα μελετησω το βιντεο, απλα οπως ειπα , οταν εκανα συνδεση με τον υπολογιστη ο υπολογιστης δεν διαβαζε τιποτα... θα χαρω πολυ να δοκιμασω αυτο που λες αλλα επειδη δεν εχω ξανακανει και ξανακουσει κατι σχετικο θα ηθελα, αν μπορεις, να μου το πεις λιγο πιο σαφως, αν θελεις σε μυνημα, γιατι δεν καταλαβαινω... σ ευχαριστω!
pp6210 Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου δεν νομίζω οτι εμεις (δηλαδή εσύ) οι απλοί χρήστες με απλά εργαλεία μπορούμε να κανουμε κατι για αυτο που περιγράφεις, μονο σε εξειδικευμένα εργαστήρια μπορεις να ελπίζεις, η δικη μου πρόταση ειναι να μην το ξαναβάλεις σε ρευμα και να ρωτήσεις σε μαγαζιά τύπου ifixers κτλ αν θα αναλάμβαναν μια προσπάθεια κ με τι κόστος 1
KyrGR Δημοσ. 11 Αυγούστου Δημοσ. 11 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, pp6210 είπε δεν νομίζω οτι εμεις (δηλαδή εσύ) οι απλοί χρήστες με απλά εργαλεία μπορούμε να κανουμε κατι για αυτο που περιγράφεις, μονο σε εξειδικευμένα εργαστήρια μπορεις να ελπίζεις, η δικη μου πρόταση ειναι να μην το ξαναβάλεις σε ρευμα και να ρωτήσεις σε μαγαζιά τύπου ifixers κτλ αν θα αναλάμβαναν μια προσπάθεια κ με τι κόστος Ναι, σωστά, πληροφοριακά μιλάω, ένα 20% δίνω να τα καταφέρνα κι εγώ . Ένας επαγγελματίας έχει hardware και software που διαβάζει και γράφει απευθείας την emmc, αυτό χρειάζεται να γίνει.(δεν πόσταρα video, δεν μπορώ να πω τίποτα θετικό χωρίς να έχω τη συσκευή, τα πιθανά σενάρια είναι πολλά και υπάρχει κίνδυνος άθελά του να διαγράψει κάποιος το userdata). Επεξ/σία 11 Αυγούστου από KyrGR
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα