Tambas91 Δημοσ. 14 Αυγούστου Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 17 ώρες πριν, Πέτρος είπε Ρε κερατά, δεν είπες ότι αυτός που του πούλησες τον 3δ σου δεν έχει θέμα κι όλα καλά? έτσι μου είπε... τώρα τι να σου πω για τον κάθε ένα το "δεν έχω θέμα" είναι σχετικό βεβαια 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kbaerorotatex Δημοσ. 15 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 15 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Δοκίμασα reset το bios και με cmos battery και Pin short. Ξανάβαλα το bios (6203) από πάνω δε βλέπω καμία διαφορά. Άλλαξα όμως το cpu vdd από auto σε μικροτέρα νούμερα απο 1,3v και είδα τα εξής. Στο 0.9V πάει 4.2ghz με 55c temps αλλά 11.7k benchmark στο 1v - 4.1ghz - 65c - 11.9κ στο 1,2v - 4ghz - 90c - 13.3κ Χωρίς co από τα app pbo2tuner Και smu debug. * Στο docp εχει και docp standard, καμιά διαφορά. *HWinfo64 μου βγάζει ίδιες μετρήσεις με hwmonitor. * Όντως τον πήρα μεταχειρισμένο. *EDC, TDC και PPT και scalar αλλάζουν κανονικά. On 13/08/2024 at 23:32, Πέτρος said: Σε 3δ δεν ξέρω, ίσως να είναι και λάθος η καρφωτή. Επιμένω ότι πρέπει να περάσει ξανά το bios και να στήσει το σύστημα από την αρχή. Επίσης το ΑΜ4 oc νήμα σίγουρα έχει περισσότερες και σωστότερες πληροφορίες. @TS, ο επεξεργαστής είναι καινούριος ή μτχ? Τώρα που βλέπω τα screens (δεν τα είχες όταν απάντησα πριν), έχω μερικούς υπόπτους (άντε κι απαυτώσου asus). Εκεί που έχεις το UCLK Div1 Mode=Auto, δες τί επιλογές σου δίνει. Για 3200 μνήμη, πρέπει να είναι 1600. Εναλλακτικά, δώσε και ένα screen από ZenTimings, να δούμε τί εφαρμόζει. Επίσης, τυπικά το SoC/Uncore mode βάλε το enabled, αν και λογικά το auto επαρκεί. Στο ΑΙ οverclock tuner, εκτός από DOCP τί άλλες επιλογές σου δίνει? Ναι μτχ. -UCLK Div1 Mode εχει UCLK==MEMCLK και UCLK==MEMCLK/2 -docp και docp standard - SoC/Uncore mode το εκανα enable καμια διαφορα -Οι ram ειναι 3200. Ορίστε κ zentimings Έχω φάει άπειρο χρόνο και νομίζω πρέπει να παραδεχτώ ότι μια σχετικά entry x370 μπορεί να σηκώνει έναν 5800x3d αλλά όχι να τον αξιοποιεί πλήρως. Όταν αλλάζω cpu vdd βάζω ίδιο soc vdd δοκίμασα και auto άλλα δε βρήκα μεγάλες διάφορές, κάνω κάτι λάθος Ευχαριστώ όσους ασχολούνται!! υγ.στο 0,85V δεν μπουταρει.. Επεξ/σία 15 Αυγούστου από kbaerorotatex 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 12 ώρες πριν, kbaerorotatex είπε Δοκίμασα reset το bios και με cmos battery και Pin short. Ξανάβαλα το bios (6203) από πάνω δε βλέπω καμία διαφορά. Άλλαξα όμως το cpu vdd από auto σε μικροτέρα νούμερα απο 1,3v και είδα τα εξής. Στο 0.9V πάει 4.2ghz με 55c temps αλλά 11.7k benchmark στο 1v - 4.1ghz - 65c - 11.9κ στο 1,2v - 4ghz - 90c - 13.3κ Χωρίς co από τα app pbo2tuner Και smu debug. * Στο docp εχει και docp standard, καμιά διαφορά. *HWinfo64 μου βγάζει ίδιες μετρήσεις με hwmonitor. * Όντως τον πήρα μεταχειρισμένο. *EDC, TDC και PPT και scalar αλλάζουν κανονικά. Ναι μτχ. -UCLK Div1 Mode εχει UCLK==MEMCLK και UCLK==MEMCLK/2 -docp και docp standard - SoC/Uncore mode το εκανα enable καμια διαφορα -Οι ram ειναι 3200. Ορίστε κ zentimings Έχω φάει άπειρο χρόνο και νομίζω πρέπει να παραδεχτώ ότι μια σχετικά entry x370 μπορεί να σηκώνει έναν 5800x3d αλλά όχι να τον αξιοποιεί πλήρως. Όταν αλλάζω cpu vdd βάζω ίδιο soc vdd δοκίμασα και auto άλλα δε βρήκα μεγάλες διάφορές, κάνω κάτι λάθος Ευχαριστώ όσους ασχολούνται!! υγ.στο 0,85V δεν μπουταρει.. Κάτι πάει εντελώς στραβά στο BIOS και βγάζει εντελώς εκτός όλον το "αλγόριθμο" του επεξεργαστή. Δεν μπορώ να σκεφτώ πολλά πράγματα ακόμα. Δες μήπως κάνεις δουλειά με αρνητικό offset στον επεξεργαστή. Πρέπει να έχεις αρκετό περιθώριο λογικά. Ξεκίνα με κάτι σε -0.0625 (αφήνοντας το cpu vdd auto) και κάνε κι εκεί δοκιμές. Οι μνήμες σου σηκώνουν τρελή βελτίωση, αλλά αν δεν λειτουργεί σωστά ο επεξεργαστής δεν πολυέχει νόημα. Άλλη λύση είναι κάτι σε 1.10- 1.15v καρφωτό με co -30 σε όλους τους πυρήνες, μήπως πετύχεις έτσι κάποια ισορροπία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kkatzos Δημοσ. 15 Αυγούστου Share Δημοσ. 15 Αυγούστου 20 ώρες πριν, kbaerorotatex είπε - SoC/Uncore mode το εκανα enable καμια διαφορα Για βάλε το disabled αυτό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 16 Αυγούστου Share Δημοσ. 16 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, kkatzos είπε Για βάλε το disabled αυτό. Αυτό, επίσης global c-state control και cool n quiet enable και οπωσδήποτε, το πιο σημαντικό co-30 αν εισαι σταθερός μέσω αυτού του προγράμματος εφόσον δεν υπάρχει επιλογή στο bios. Εφόσον είσαι σταθερός με co-30 βάλε και αρνητικό offset στη cpu - 0,050, όπως πρότεινε ο Πέτρος. Τέλος παίξε με το edc, δοκιμασε τιμές 90-130 να δεις που είσαι καλύτερα, προσωπικά το έχω 120. Φυσικά θα βοηθήσει αρκετά και το ram tweaking το οποίο είναι πονεμένη ιστορία, αλλά το 3200 που είναι τώρα είναι υπερβολικά χαμηλό. Στους 3d περισσότερο σημασία έχει η μεγαλύτερη συχνότητα παρά τα σφιχτά timings, δοκιμασε να το πας τουλάχιστον 3600 (στο τέλος, αφού ξεμπερδέψεις με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις του cpu και βασικά του co-30) που θα τα έχει άνετα (μάλλον) και βλέπουμε. Επεξ/σία 16 Αυγούστου από chrisde Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kbaerorotatex Δημοσ. 16 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 13 hours ago, kkatzos said: Για βάλε το disabled αυτό. Το έβαλα δεν αλλάζει κάτι. 3 hours ago, chrisde said: Αυτό, επίσης global c-state control και cool n quiet enable και οπωσδήποτε, το πιο σημαντικό co-30 αν εισαι σταθερός μέσω αυτού του προγράμματος εφόσον δεν υπάρχει επιλογή στο bios. Εφόσον είσαι σταθερός με co-30 βάλε και αρνητικό offset στη cpu - 0,050, όπως πρότεινε ο Πέτρος. Τέλος παίξε με το edc, δοκιμασε τιμές 90-130 να δεις που είσαι καλύτερα, προσωπικά το έχω 120. Φυσικά θα βοηθήσει αρκετά και το ram tweaking το οποίο είναι πονεμένη ιστορία, αλλά το 3200 που είναι τώρα είναι υπερβολικά χαμηλό. Στους 3d περισσότερο σημασία έχει η μεγαλύτερη συχνότητα παρά τα σφιχτά timings, δοκιμασε να το πας τουλάχιστον 3600 (στο τέλος, αφού ξεμπερδέψεις με τις υπόλοιπες ρυθμίσεις του cpu και βασικά του co-30) που θα τα έχει άνετα (μάλλον) και βλέπουμε. Ούτε εδώ αλλάζει κάτι. Δεν πειράζω τις μνήμες αν δε φτιάξει η cpu. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση kbaerorotatex Δημοσ. 22 Αυγούστου Μέλος Λύση Share Δημοσ. 22 Αυγούστου Καλησπέρα στην κοινότητα! Με αυτό μήνυμα θέλω να ευχαριστήσω όσους ξόδεψαν από τον χρόνο τους να βγάλουμε άκρη σε αυτό το νήμα! Μέσα στη βδομάδα βρήκα μεταχειρισμένη μια ASUS TUF Gaming X570-Plus. Και όλα λυθήκαν! Μια μόνο ύποπτη υποσημείωση για το cinebench. Τα WIn11 το ξεκίναγαν με priority BELOW normal με μέγιστη συχνότητα 4.2ghz, αλλα όταν το άλλαξα σε HIGH ξεκλείδωνε 4.4+Ghz και υψηλότερο σκορ. Όλα αυτά με ένα CO -30 και PPT / TDC/ EDC 135 /90 /135 απο το Bios. Παραθέτω και τα υπόλοιπά benchmarks. Το benchmark του wukong ανέβηκε 10%,και χρησιμοποιήθηκε μόνο για reference. Για να συνοψίσω, Άξιζε το κόστος της αναβάθμισης 5800x3d+x570 κοντά 350ε? Όχι είναι η απάντηση. Ο 5600x έχει ένα τρομερό value for money. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 22 Αυγούστου Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 16 λεπτά πριν, kbaerorotatex είπε Για να συνοψίσω, Άξιζε το κόστος της αναβάθμισης 5800x3d+x570 κοντά 350ε? Όχι είναι η απάντηση. Ο 5600x έχει ένα τρομερό value for money. Iσχύει γενικά για τον 5600Χ, ειδικά αν είναι καλούτσικο κομμάτι και σηκώνει tuning στις μνήμες, αλλά οι +2 πυρήνες θα σου δώσουν άνεση σε πολλά σημεία τα επόμενα χρόνια και τα πλεονεκτήματα της 3δ λογικά θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο σε κάποιες δυσκολίες. Καλοδούλευτα, σε κάθε περίπτωση. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chrisde Δημοσ. 22 Αυγούστου Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 3 ώρες πριν, kbaerorotatex είπε Καλησπέρα στην κοινότητα! Με αυτό μήνυμα θέλω να ευχαριστήσω όσους ξόδεψαν από τον χρόνο τους να βγάλουμε άκρη σε αυτό το νήμα! Μέσα στη βδομάδα βρήκα μεταχειρισμένη μια ASUS TUF Gaming X570-Plus. Και όλα λυθήκαν! Μια μόνο ύποπτη υποσημείωση για το cinebench. Τα WIn11 το ξεκίναγαν με priority BELOW normal με μέγιστη συχνότητα 4.2ghz, αλλα όταν το άλλαξα σε HIGH ξεκλείδωνε 4.4+Ghz και υψηλότερο σκορ. Όλα αυτά με ένα CO -30 και PPT / TDC/ EDC 135 /90 /135 απο το Bios. Παραθέτω και τα υπόλοιπά benchmarks. Το benchmark του wukong ανέβηκε 10%,και χρησιμοποιήθηκε μόνο για reference. Για να συνοψίσω, Άξιζε το κόστος της αναβάθμισης 5800x3d+x570 κοντά 350ε? Όχι είναι η απάντηση. Ο 5600x έχει ένα τρομερό value for money. Εγώ είχα πάει από 5800x σε 5800x3d και όπως έχω πει πολλάκις ήταν μια από τις καλύτερες αναβαθμίσεις μου. Τα νούμερα από τα benches δεν λένε όλη την ιστορία, καλύτερα νούμερα σε cb23 είχα με τον απλό λόγω boost στη συχνότητα. Το μεγάλο κέρδος του 3d έγκειται στα παιχνίδια και κυρίως στα 1% και 0,1% lows που imo είναι και τα πιο σημαντικά. Απόδειξη είναι ότι ακόμα και σήμερα κοντράρει στα ίσα πιο καινούριους και εξελιγμένους επεξεργαστές στα παιχνίδια πάντα ακόμα και αν αυτοί χρησιμοποιούν ddr5 μνήμες. Απίστευτο κατόρθωμα αν το αναλογιστείς, που καθιστά ουσιαστικά αχρείαστη την ανάγκη αναβάθμισης νέας πλατφόρμας αν μιλάμε για μη competitive gaming. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα