Προς το περιεχόμενο

5800x3d σε x370

kbaerorotatex
Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από kbaerorotatex,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, kbaerorotatex είπε

LM?

Liquid Metal όπως σου είπε και ο φίλος μου ο Πέτρος αλλα αν δεν είσαι σίγουρος καλύτερα να μη βάλεις γιατί μπορεί να προκαλέσεις ζημια στο σύστημα

πληροφοριακά εγώ από αλλαγή απλής πάστας σε liquid είδα πάνω από 10 βαθμούς διαφορα και σε idle και σε παιχνίδια 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 hours ago, Πέτρος said:

Αν είσαι τώρα στο σύστημα και έχεις εγκατεστημένο το ryzen master, μπορείς να δώσεις ένα screenshot της κεντρικής σελίδας του?

Στο cinebench όσο τρέχει πάει 3,8ghz, μόλις σταματήσει ξανανεβαίνει στα 4,4ghz.

Tο screenshot του Ryzen master ειναι οσο ετρεχε το bench.

cinebench.jpg

Rm.jpg

IMG20240813210339.jpg

IMG20240813210356.jpg

IMG20240813210425.jpg

IMG20240813210440.jpg

IMG20240813210451.jpg

IMG20240813210722.jpg

• Like 1

14 λεπτά πριν, kbaerorotatex είπε

cinebench.jpg

Rm.jpg

Tα νούμερα του RM δείχνουν σωστά, αν δεν μου ξεφεύγει κάτι. Τα όρια φαίνονται σωστά (κρίμα ρε συ pirmen) και μάλιστα δείχνεις να μην έχεις πλησιάσει πουθενά κάποιον κόφτη την ώρα που τρέχεις CB.

Για κάποιο λόγο, όμως, έχεις όντως χαμηλό σκορ...ίσα που περνάς σεταρισμένο 5600Χ. Ακόμα και με τα χαμηλότερα όριά του ο 58003δ θα έπρεπε να είναι όντως ψηλότερα.

Στο HWmonitor δεν δίνω σημασία, είναι εκτός πραγματικότητας συνήθως. Καλύτερα με HWinfo64 οι μετρήσεις σου.

Δεν περνάς κι από το νήμα του oc για το ΑΜ4 μια βόλτα, να δουν κι από εκεί το νήμα σου οι σχετικότεροι?

9 ώρες πριν, Tambas91 είπε

άλλος ένας ευχαριστημένος πελάτης της AMD :P 

για να σου λύσω την απορία δε τον έχει πάρει από εμενα το παλληκάρι λες και ο δικός μου είχε θέμα ξέρω γω, άμα γυρίσεις τα forum δες τι γίνετε με τον φούρνο τον 5800... τουλάχιστον στα νέα chip φαίνεται να το έχουν διορθώσει κάπως

αδερφέ δεν υπάρχουν πολλά να κανεις.. εγώ κάπως το διόρθωσα βάζοντας LM, τώρα θα πέσουν πάλι όλοι να μου λένε τα γνωστά... δες πως απαντάνε στα forum της AMD έτσι είναι φτιαγμένη η σόμπα να λειτουργεί... καλοδούλευτος ο καλύτερος gaming cpu ελπίζω να βγάλεις άκρη εγώ δεν άντεξα και τον έδωσα

Όντως:

Τον τρέχεις και με mobo των 80€, όπως λέει το insomnia crew, αλλά στην ψύκτρα θες κάαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααατι παραπάνω:

Αναφορά σε κείμενο

I upgraded my cpu from 3600 to 5800x3D, I used Hyper 212 cooler on the old CPU and my max gaming temps were under 60C.

Now with the new CPU and the same cooler, while gaming the temp goes up to 93C and idle temps are above 63C.

Αναφορά σε κείμενο

I cant believe everyone here saying they run a 5800X3D with air cooler on ~35C idle. Im using a Alpenföhn Glacierwater 240mm and it is never under 45C (-30 all-Core) in a 21C room.

Ενδιαφέρον thread όπως και να 'χει. Μαθαίνω πράγματα που δεν πολυσυζητούνται.

2 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Tα νούμερα του RM δείχνουν σωστά, αν δεν μου ξεφεύγει κάτι. Τα όρια φαίνονται σωστά (κρίμα ρε συ pirmen) και μάλιστα δείχνεις να μην έχεις πλησιάσει πουθενά κάποιον κόφτη την ώρα που τρέχεις CB.

Για κάποιο λόγο, όμως, έχεις όντως χαμηλό σκορ...ίσα που περνάς σεταρισμένο 5600Χ. Ακόμα και με τα χαμηλότερα όριά του ο 58003δ θα έπρεπε να είναι όντως ψηλότερα.

Στο HWmonitor δεν δίνω σημασία, είναι εκτός πραγματικότητας συνήθως. Καλύτερα με HWinfo64 οι μετρήσεις σου.

Δεν περνάς κι από το νήμα του oc για το ΑΜ4 μια βόλτα, να δουν κι από εκεί το νήμα σου οι σχετικότεροι?

Καρφωτή σταθερή συχνότητα μπορεί να βάλει; Κάποιο auto setting του mobo πάντως φαίνεται να δημιουργεί το πρόβλημα.

• Like 1

15 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Καρφωτή σταθερή συχνότητα μπορεί να βάλει; Κάποιο auto setting του mobo πάντως φαίνεται να δημιουργεί το πρόβλημα.

Σε 3δ δεν ξέρω, ίσως να είναι και λάθος η καρφωτή.

Επιμένω ότι πρέπει να περάσει ξανά το bios και να στήσει το σύστημα από την αρχή.

Επίσης το ΑΜ4 oc νήμα σίγουρα έχει περισσότερες και σωστότερες πληροφορίες.

@TS, ο επεξεργαστής είναι καινούριος ή μτχ?

2 ώρες πριν, kbaerorotatex είπε

cinebench.jpg

Rm.jpg

IMG20240813210339.jpg

IMG20240813210356.jpg

IMG20240813210425.jpg

IMG20240813210440.jpg

IMG20240813210451.jpg

IMG20240813210722.jpg

Τώρα που βλέπω τα screens (δεν τα είχες όταν απάντησα πριν), έχω μερικούς υπόπτους (άντε κι απαυτώσου asus).

Εκεί που έχεις το UCLK Div1 Mode=Auto, δες τί επιλογές σου δίνει. Για 3200 μνήμη, πρέπει να είναι 1600. Εναλλακτικά, δώσε και ένα screen από ZenTimings, να δούμε τί εφαρμόζει.

Επίσης, τυπικά το SoC/Uncore mode βάλε το enabled, αν και λογικά το auto επαρκεί.

Στο ΑΙ οverclock tuner, εκτός από DOCP τί άλλες επιλογές σου δίνει?

37 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Τον τρέχεις και με mobo των 80€, όπως λέει το insomnia crew, αλλά στην ψύκτρα θες κάαααααααααααααααααααααααααααααααααααααααααατι παραπάνω:

ρε συ τα έχω ψάξει και τα έχω δει όλα τα forum, εγώ τα ξέρω... είχα βάλει κάθε πιθανή ρύθμιση και αυτές που μου είχα πει τα παιδιά εδώ, είχα αλλάξει όλα τα κομμάτια HW: 2 μητρικές, 2 set rams, 4 ψύκτρες και αέρα και νερό... τίποτα

για εμενα είναι απαράδεκτο ένας cpu που όντως δεν εχει υψηλή κατανάλωση να έχει τέτοια temps... εγώ πιστεύω ότι επειδή ήταν η πρώτη φορα ήταν θέμα κακής σχεδιάσεις γιατί απ ότι έχω δει ο 7800 τα πάει κάπως καλύτερα

• Like 1

16 λεπτά πριν, Tambas91 είπε

ρε συ τα έχω ψάξει και τα έχω δει όλα τα forum, εγώ τα ξέρω... είχα βάλει κάθε πιθανή ρύθμιση και αυτές που μου είχα πει τα παιδιά εδώ, είχα αλλάξει όλα τα κομμάτια HW: 2 μητρικές, 2 set rams, 4 ψύκτρες και αέρα και νερό... τίποτα

για εμενα είναι απαράδεκτο ένας cpu που όντως δεν εχει υψηλή κατανάλωση να έχει τέτοια temps... εγώ πιστεύω ότι επειδή ήταν η πρώτη φορα ήταν θέμα κακής σχεδιάσεις γιατί απ ότι έχω δει ο 7800 τα πάει κάπως καλύτερα

Ξεκάθαρα υπάρχουν προβληματικά κομμάτια τα οποία η ΑΜΔ οφείλει να αντικαθιστά. Αν η cpu του ts δεν βγάζει τέτοια νούμερα από μλκια της μητρικής (αντε κι απαυτωσου asus), εννοείται πως πάει καρφί για αντικατάσταση.

Having said that...πρέπει να σου απαγορευθεί η πρόσβαση στα ΑΜΔ νήματα.

Ρε κερατά, δεν είπες ότι αυτός που του πούλησες τον 3δ σου δεν έχει θέμα κι όλα καλά?

• Haha 1

Στις 9/8/2024 στις 8:27 ΜΜ, kbaerorotatex είπε

Παρόλο που σε games clockαρει εκεί που πρέπει 4.45mhz όταν τρέχω το Cinebench r23 κλειδώνει χαμηλά στα 3.8mhz και δίνει ενα χαμηλό σκορ 12.5κ ενώ έπρεπε να βλέπω 14κ+.

Έχω φυσιολογικές θερμοκρασίες κάθε στιγμή και idle (40-50) , gaming (55-65) και σε benchmark (65-70),

δεν είναι τίποτα φυσιολογικό σε αυτά που βλέπω στα screenshots.

Στο bios μέσα θα έπρεπε να βλέπεις 3400MHz και τάση 0.9xx Volts και όχι 1.3V

Σε αυτόν λύθηκε το πρόβλημα κάνοντας bios reset, είχε σκαλώσει το bios κατά την αλλαγή επεξεργαστή.

Άλλοι με Asus X370 και B350 έχουν CO κανονικά απλά πρέπει να βάλουν το PBO = Advanced

• Like 2

14 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

image.png.87bdd2c156279a0235dc98d9809b6224.pngCurve optimiser εχεις δοκιμασει?

14 λεπτά πριν, kkatzos είπε

δεν είναι τίποτα φυσιολογικό σε αυτά που βλέπω στα screenshots.

Στο bios μέσα θα έπρεπε να βλέπεις 3400MHz και τάση 0.9xx Volts και όχι 1.3V

Σε αυτόν λύθηκε το πρόβλημα κάνοντας bios reset, είχε σκαλώσει το bios κατά την αλλαγή επεξεργαστή.

Άλλοι με Asus X370 και B350 έχουν CO κανονικά απλά πρέπει να βάλουν το PBO = Advanced

Αυτό περιμένω τόσες μέρες, να δει το νήμα κάποιος που ξέρει από ASUS bios για να δούμε αν όντως (δεν) υπάρχει co.

Βέβαια, το θέμα αυτό ο ts το έλυσε μέσω win προγραμμάτων, αλλά βλέπει κουλαμάρες στο boost κλπ.

17 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Βέβαια, το θέμα αυτό ο ts το έλυσε μέσω win προγραμμάτων, αλλά βλέπει κουλαμάρες στο boost κλπ.

Ο επεξεργαστής του δουλεύει σε compatibility mode.

Έχει 1.3V κολλημένο συνέχεια και βέβαια δεν μπορεί να κάνει boost έτσι με το παραμικρό σοβαρό φορτίο αφού 1.3V είναι το όριο για την ασφαλή λειτουργία της V-cache.

(To Ryzen λέει βλακείες για το Vcore. Εμένα π.χ. μου δείχνει συνέχεια κάτι 0.5-0.6V που σίγουρα δε στέκουν)

• Like 1

Πάντως από όσο θυμάμαι δεν υποστηρίζεται PBO & Curve optimizer στον 5800x3d. 

Υπάρχει αν θυμάμαι καλά το PBO2 που ρυθμίζεις curve από τα windows. 

Το είχα χρησιμοποιήσει για λίγο και έκανε κάποια μικρή διαφορά σε θερμοκρασία (μη φανταστείς κάτι τρελό, πάλι σόμπα ήταν σε benchs).

Μετά άρχισαν τα whea errors (εκατοντάδες) και τον έστειλα AMD όπου τον αντικατέστησαν κατόπιν δικού μου αιτήματος με 5900x.

Στην περίπτωση σου το 1,3v είναι πρόβλημα (βρες ρύθμιση από τη μητρική ή ξαναπέρνα bios). Στα παιχνίδια ανεβάζει συχνότητα γιατί δεν δουλεύει 100% αλλά σε bench είναι στο όριο και ρίχνει στα 3.8.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε

Πάντως από όσο θυμάμαι δεν υποστηρίζεται PBO & Curve optimizer στον 5800x3d. 

Δουλεύουν κανονικά.

Curve με -30 all core τον έχω από την πρώτη μέρα.

EDC, TDC και PPT και scalar αλλάζουν κανονικά.

Αυτό που δεν αλλάζει και μάλλον σε αυτό αναφέρεσαι είναι το Boost Override.

Υπάρχει αν θυμάμαι καλά το PBO2 που ρυθμίζεις curve από τα windows. 

Αυτά ίσχυαν για τους πρώτους μήνες. Μετά σχεδόν όλες οι μητρικές απέκτησαν κανονικά CO μέσα στο BIOS για τον 5800X3D.

Το είχα χρησιμοποιήσει για λίγο και έκανε κάποια μικρή διαφορά σε θερμοκρασία (μη φανταστείς κάτι τρελό, πάλι σόμπα ήταν σε benchs).

Μεγάλη διαφορά κάνει. ~8-10 βαθμούς κάτω με -30

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 1

2 ώρες πριν, kkatzos είπε

Δουλεύουν κανονικά.

Curve με -30 all core τον έχω από την πρώτη μέρα.

EDC, TDC και PPT και scalar αλλάζουν κανονικά.

Αυτό που δεν αλλάζει και μάλλον σε αυτό αναφέρεσαι είναι το Boost Override.

Αυτά ίσχυαν για τους πρώτους μήνες. Μετά σχεδόν όλες οι μητρικές απέκτησαν κανονικά CO μέσα στο BIOS για τον 5800X3D.

Μεγάλη διαφορά κάνει. ~8-10 βαθμούς κάτω με -30

Έχεις δίκιο, όταν τον είχα εγώ δεν υπήρχε bios σε Taichi με curve για τον συγκεκριμένο, γι΄αυτό ήμουν με pbo2.

Θερμοκρασίες idle & games ήταν όντως καλύτερα, σε benchs όμως όχι και τόσο. Βέβαια εγώ ήμουν με -20.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...