Προς το περιεχόμενο

Καινούριο pc

Jose75g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γεια χαρά. Θα ήθελα να αγοράσω ένα pc για επαγγελματική χρήση αποκλειστικά. Δηλαδή δε σκοπεύω να παίζω καθόλου παιχνίδια και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να τρέχω κάποια προγράμματα σχετικά με τη δουλειά μου. Πιστεύω με έναν επεξεργαστή ΑΜD ATHLON XP 2800+ BOX και με μνήμη DIM DDR 512 MB PC 3200 (400 MHz) είμαι απόλυτα καλυμένος. Μπορείται να μου προτείνεται μια καλή Μ/Β, συμβατή με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή και μια φθηνή κάρτα γραφικών (έτσι και αλλιώς ψιλοάχρηστη θα μου είναι). Επίσης θα ήθελα μια γνώμη για μια οθόνη ΤFT, καλή αλλά όχι ιδιαίτερα ακριβή (σκεφτόμουν την Samsung 15" SM 152V), και έναν οικονομικό εκτυπωτή.

Ευχαριστώ πολύ για κάθε βοήθεια...

Δημοσ.

Μητρική σταθερή , απροβλημάτιστη , κλπ , προτείνω την Abit NF7-S rev 2.0

Για κάρτα γραφικών , αφού δεν σκοπεύεις να παίξεις καθόλου παιχνίδια , πάρε μια απλή Radeon 9200SE , και είσαι μια χαρά.

Για οθόνη προτείνω LG.

"Θα ήθελα να αγοράσω ένα pc για επαγγελματική χρήση αποκλειστικά."

Αλλά για να μην λέμε υποθετικά πράγματα , τι προγράμματα θα χρησιμοποιείς?

Δημοσ.
Αλλά για να μην λέμε υποθετικά πράγματα , τι προγράμματα θα χρησιμοποιείς?

Τα προγράμματα που θα δουλεύω είναι διάφορα προγράμματα Χημείας, (για απεικόνιση μορίων στο χώρο και επεξεργασία κρυσταλλογραφικών δεδομένων - μη σε κουράζω με λεπτομέρειες), τα οποία απαιτούν ενα σχετικά γρήγορο επεξεργαστή, αλλά όχι ιδιαίτερα καλή κάρτα γραφικών. Για να καταλάβεις, ο PΙΙΙ 800ΜΗz που έχω, σερνόταν για να τρέξει το πρόγραμμα, αλλά η GForce-2 32ΜΒ έκανε μια χαρά τη δουλειά της.

Δημοσ.

Για επεξεργαστή πήγαινε σε Athlon.

Προτιμάται Athlon 64 ( για πολλούς λόγους ).

Για πιο λίγο πιο φτηνή λύση πήγαινε σε Athlon XP.

Κάρτα γραφικών δεν έχεις απαιτήσεις , οπότε πάρε μια απλή. ( μπορείς να κάνεις την δουλειά σου ακόμα και με GeForce 2 MX 400 ).

Θες και αρκετή μνήμη RAM.

Προτείνω 1GB.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...