sdikr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 2 hours ago, haris_216 said: Αυτή η "ιστορία" με τους "πολλούς που λένε διάφορα για τη revolut" θυμίζει το αντίστοιχο κλασσικό θάψιμο που γίνεται σε εταιρίες/προϊόντα που όταν κάποιος δεν έχει κάτι συγκεκριμένο να πει ρίχνει την ατάκα "δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά" και όπου πιάσει. Εννοείται ότι θα υπάρξει προσπάθεια "θαψίματος" όταν κάποια τράπεζα θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά των 4άρων "συστημικών". Όταν η Πειραιώς μου χρεώνει στα βαλκάνια (εκτός ΕU) για κάθε συναλλαγή/μετατροπή συναλλάγματος 1€ (και μάλιστα ακόμα και στο Μαυροβούνιο που έχει σαν νόμισμα το ευρώ, μου χρεώνει μετατροπή ευρώ σε...ευρώ) άσχετα αν η συναλλαγή αφορούσε...τσίχλα των 0,50€ εννοείται πως revolut δαγκωτό. Η revolut πάντως δεν διαφημίζει τις χαμηλές ή μηδενικές χρεώσεις για να πιάσει σαν αγορά τα 11εκ των Ελλήνων, απλά το αναφέρω 1
haris_216 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 10 λεπτά πριν, sdikr είπε Η revolut πάντως δεν διαφημίζει τις χαμηλές ή μηδενικές χρεώσεις για να πιάσει σαν αγορά τα 11εκ των Ελλήνων, απλά το αναφέρω Προφανώς όχι. Εμένα όμως με ενδιαφέρουν αυτές οι χαμηλές χρεώσεις. Και από την άλλη πλευρά σίγουρα "θορυβούνται" όσοι ασχολούνται με τα "11εκ των Ελλήνων" αφού θα πρέπει να "μοιραστούν" την ήδη πεπερασμένου μεγέθους ελληνική αγορά
sdikr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 9 minutes ago, haris_216 said: Προφανώς όχι. Εμένα όμως με ενδιαφέρουν αυτές οι χαμηλές χρεώσεις. Και από την άλλη πλευρά σίγουρα "θορυβούνται" όσοι ασχολούνται με τα "11εκ των Ελλήνων" αφού θα πρέπει να "μοιραστούν" την ήδη πεπερασμένου μεγέθους ελληνική αγορά Μα όλους μας ενδιαφέρουν οι χαμηλές χρεώσεις καμία αντίρηση Απλά το λέω γιατί λες για χρεώσεις των 4ων εδώ μόνο, θα ήταν ίσως πιο σωστό το σε σύγκριση με παραδοσιακές τράπεζες που έχουν φυσικά καταστήματα κλπ παγκόσμια
ProponitisTouKanape Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Οι 4 συστημικές σταδιακά θα ξεφεύγουν απο το να στηρίζονται σε προμήθειες για έσοδα, αυτά τα έκαναν τα χρόνια της πείνας που δεν υπήρχε σάλιο. Όσο ανοίγονται με στεγαστικά κι επιχειρηματικά δάνεια και λοιπές μη-retail δραστηριότητες, τόσο λιγότερο θα ενδιαφέρονται για να πάρουν μια προμήθεια σε μια ανανέωση κάρτας ή για ένα έμβασμα ή για να είναι ανταγωνιστικό το τιμολόγιο τους έναντι της Revolut και της κάθε Revolut. Το πολύ πολύ να κάνουν καμία καμπάνια για να τραβηξουν μισθοδοσίες ή deals με εταιρίες για να μεταφερθεί ολόκληρη η μισθοδοσία της εταιρίας εκεί. Και έχοντας δει πως εξελίσσονται οι neo banks στο εξωτερικό, δεν θα με εκπλήξει καθόλου να δουμε τη Revolut να βάζει προμήθεια στον κύριο λογαριασμό της. Οπότε ας απολαύσουμε τις παροχές της, για όσο τις έχουμε δωρεάν. 1
haris_216 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 1 λεπτό πριν, sdikr είπε Μα όλους μας ενδιαφέρουν οι χαμηλές χρεώσεις καμία αντίρηση Απλά το λέω γιατί λες για χρεώσεις των 4ων εδώ μόνο, θα ήταν ίσως πιο σωστό το σε σύγκριση με παραδοσιακές τράπεζες που έχουν φυσικά καταστήματα κλπ παγκόσμια Και γιατί ακριβώς να κάνω αυτή τη σύγκριση; Γιατί οι "κακόμοιροι" οι "εδώ" έχουν λειτουργικό κόστος καταστημάτων; Καταρχήν το έχουν ελαττώσει όσο δεν πάει, κλείνοντάς τα. Και ακόμα και σε αυτά που υπάρχουν, πρέπει να "έχεις μπάρμπα στην Κορώνη" για να καταφέρεις να μπεις και να εξυπηρετηθείς. Και σε τελευταία ανάλυση, αφού πλέον με έχουν οδηγήσει στο κάθε μορφής e-banking, γιατί να τους δω διαφορετικά; e-τραπεζική ο ντόπιος, e-τραπεζική και ο αλλοδαπός Έτσι δε και αρχίσουν να περνάνε οι σχετικές αγορές με revolut στο αφορολόγητο, μια χαρά θα χαιρετήσω τους "άλλους" (και φαντάζομαι δεν θα είμαι ο μόνος). 2 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε Οι 4 συστημικές σταδιακά θα ξεφεύγουν απο το να στηρίζονται σε προμήθειες για έσοδα, αυτά τα έκαναν τα χρόνια της πείνας που δεν υπήρχε σάλιο. Όσο ανοίγονται με στεγαστικά κι επιχειρηματικά δάνεια και λοιπές μη-retail δραστηριότητες, τόσο λιγότερο θα ενδιαφέρονται για να πάρουν μια προμήθεια σε μια ανανέωση κάρτας ή για ένα έμβασμα ή για να είναι ανταγωνιστικό το τιμολόγιο τους έναντι της Revolut και της κάθε Revolut. Το πολύ πολύ να κάνουν καμία καμπάνια για να τραβηξουν μισθοδοσίες ή deals με εταιρίες για να μεταφερθεί ολόκληρη η μισθοδοσία της εταιρίας εκεί. Και έχοντας δει πως εξελίσσονται οι neo banks στο εξωτερικό, δεν θα με εκπλήξει καθόλου να δουμε τη Revolut να βάζει προμήθεια στον κύριο λογαριασμό της. Οπότε ας απολαύσουμε τις παροχές της, για όσο τις έχουμε δωρεάν. Πάντως για την ώρα δεν βλέπω κάποια τέτοια πρόθεση. Χρεώνουν τα πάντα
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, PedroG είπε εχει απομαγνηστιστει η καρτα μου δεν μπορω να κανω αναληψη , Πως και με ποιο συντομο τροπο μπορω να βοηθηθω? Σε ΑΤΜ τραπεζης δεν γινοταν καμια συναλαγη σε POS κανονικα περναει τα παντα! HELP!!! Πας σε ΑΤΜ που δουλευει το contactless ,πιο πιθανό της eurobank . Tα μεταφέρεις στην ελληνική σου τράπεζα και χρησιμοποιείς εκείνη την κάρτα για ανάληψη.
martkonsta Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Εχω την αρκετά μεγάλη αίσθηση ότι το ATM διαβάζει το τσιπ και όχι την μαγνητική ταινία. Αν είχε χαλάσει το τσιπ δεν θα δούλευε ούτε η ασύρματη πληρωμή. Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, haris_216 είπε Πάντως για την ώρα δεν βλέπω κάποια τέτοια πρόθεση. Χρεώνουν τα πάντα Και μετά θα χρεώνουν. Αλλά δε θα ενδιαφέρονται τόσο πολύ να τραβήξουν retail πελάτες και δη ιδιώτες που δεν φέρνουν σημαντική αξία στην τράπεζα. Γιατί δε θα είναι σημαντική πηγή εσόδων τους. Ένα παράδειγμα για αυτό που λέω. Η Γερμανία έχει γεμίσει με τις λεγόμενες Direktbanken. Online τράπεζες τύπου Ν26, DKB, ING, άλλες υποστηριζόμενες απο υπάρχουσες άλλες αυτόφωτες, που ως κύριο προτέρημα τους είναι ο δωρεάν λογαριασμός και η χρεωστική. Και έχουν τραβήξει εκατομμύρια κόσμο που δεν έχει άλλες ανάγκες πέρα απο αυτά τα βασικά. Ε ο ανταγωνισμός δεν έχει ωθήσει τη Deutsche Bank, τη Sparkasse ή την Postbank στο να ρίξουν τις τιμές τους. Η DB έχει 6.90 το μήνα το λογαριασμό π.χ. Αν θες μεγάλη τράπεζα, εξυπηρέτηση στο κατάστημα κλπ, θα πληρώσεις. Αν θες online τράπεζα, δωρεάν παροχές και χαμηλά έξοδα, έχεις άλλες επιλογές. Και κάπως έτσι πιστεύω οτι θα εξελιχθούν τα πράγματα και στην Ελλάδα. Θα υπάρχουν μερικές online τράπεζες, αρχικά ως θυγατρικές των 4 (όπως η Snappi από την Πειραιώς), πιθανότατα και η Revolut ανάμεσά τους, που θα είναι δωρεάν ή αρκετά φθηνές, και θα υπάρχουν κι οι 4 μεγάλες που θα είναι ακριβές (πιο ακριβές απο σήμερα) για απλή retail τραπεζική και θα επικεντρώνονται σε άλλα προϊόντα που τους αποφέρουν πολύ μεγαλύτερα έσοδα. 1
sdikr Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2024 2 hours ago, haris_216 said: Και γιατί ακριβώς να κάνω αυτή τη σύγκριση; Γιατί οι "κακόμοιροι" οι "εδώ" έχουν λειτουργικό κόστος καταστημάτων; Καταρχήν το έχουν ελαττώσει όσο δεν πάει, κλείνοντάς τα. Και ακόμα και σε αυτά που υπάρχουν, πρέπει να "έχεις μπάρμπα στην Κορώνη" για να καταφέρεις να μπεις και να εξυπηρετηθείς. Και σε τελευταία ανάλυση, αφού πλέον με έχουν οδηγήσει στο κάθε μορφής e-banking, γιατί να τους δω διαφορετικά; e-τραπεζική ο ντόπιος, e-τραπεζική και ο αλλοδαπός Έτσι δε και αρχίσουν να περνάνε οι σχετικές αγορές με revolut στο αφορολόγητο, μια χαρά θα χαιρετήσω τους "άλλους" (και φαντάζομαι δεν θα είμαι ο μόνος). Πάντως για την ώρα δεν βλέπω κάποια τέτοια πρόθεση. Χρεώνουν τα πάντα Το ίδιο κάνει και ο άλλος στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της ΕΕ, πάει σε rev και άλλες fintech για να γλυτώσει τις χρεώσεις των εκεί φυσικών τραπεζών Δεν είναι στην ίδια κατηγορία οι fintech με τις φυσικές τράπεζες στα κόστη ή τις χρεώσεις τους
Ukforthemoment Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 21 ώρες πριν, martkonsta είπε Εχω την αρκετά μεγάλη αίσθηση ότι το ATM διαβάζει το τσιπ και όχι την μαγνητική ταινία. Αν είχε χαλάσει το τσιπ δεν θα δούλευε ούτε η ασύρματη πληρωμή. Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; εγώ νομίζω ότι τα ΑΤΜ χρησιμοποιούν την μαγνητική ταινία ,μερικές κάρτες δίνουν την δυνατότητα να την απενεργοποιήσεις για χρήση στο ΑΤΜ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα