Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ξεκινάω το νήμα με μία επισήμανση ότι αναφέρομαι σε vintage-retro κονσόλες για να εξαιρέσω κάθε είδους συσκευές με emulators η FPGA τεχνολογία. Δεν αναφέρομαι φυσικά στις πρώτες γενιές βιντεοπαιχνιδιών αλλά στις πρώτες home-consoles όπως το NES μέχρι και τις κονσόλες που κυκλοφόρησαν αρχές της νέας χιλιετίας. Βλέπω ότι υπάρχει μία μεγάλη κοινότητα που εξακολουθεί να απολαμβάνει την νοσταλγία των 80s-90s-00s και ψάχνει τρόπο να κάνει καλύτερες τις κονσόλες εκείνες είτε μέσω επεμβατικών chipmod, όπως εγκατάσταση HDMI σε playstation2, είτε μέσω λογισμικού. Υπάρχει στην Ελλάδα αντίστοιχο ενδιαφέρον; Το μόνο που έχω δει (εκτός από Playstation και 3DS με CFW) είναι Gameboys με νέες οθόνες IPS. Υπάρχει μαγαζί που να πουλάει τέτοια προϊόντα;

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μάλιστα, αν με αφήσουν οι moderators θα κάνω το thread προσωπικό μου ημερολόγιο.
Αν παρόλα αυτά υπάρχει κάποιος που να μοιράζεται το ενδιαφέρον μου για hardware modding σε κονσόλα, σε λίγες μέρες θα έχω διαθέσιμα μερικά flex PCBs για εγκατάσταση σκληρού δίσκου σε PS2 slim (μόνο μοντέλα SCPH-70xxx). Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ https://consolemods.org/wiki/PS2:Hard_Drive_Compatibility

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επόμενο project: Gameboy Pocket Color. Πρόκειται για ένα Gameboy Color (αυθεντική CPU και σχετικά συστατικά της πλακέτας) που τοποθετείται σε κέλυφος από Gameboy Pocket. Συνήθως συνοδεύεται από οθόνη νέου τύπου IPS και νέο power regulator. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται να ανατοποθετήσεις τα κουμπιά μέσα στο κέλυφος αφού οι πλακέτες των δύο συσκευών έχουν αρκετές διαφορές. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλοί modders που έχουν ασχοληθεί με αυτό και ο καθένας έχει διαφορετική μέθοδο. Η πιο απλή ίσως λύση είναι να χρησιμοποιήσεις το PoCo board από την nataliethenerd κόβοντας στη μέση την ορίτζιναλ πλακέτα και ενώνοντας τα δύο μέρη με την custom flexboard του kit, αλλά η πωλήτρια δεν ξέρω αν στέλνει σε Ε.Ε. ή αν υπάρχει μεταπωλητής για να αποφύγουμε το τελωνείο. Πιο οικονομική λύση είναι να μειώσουμε το μήκος στο αυθεντικό PCB αφαιρώντας ωστόσο το audio και το DC Jack. Στη συνέχεια αυτά θα πρέπει να τα συνδέσουμε εκ νέου χρησιμοποιώντας helper PCB boards, κάνοντας το ίδιο και για τα κουμπιά που πρέπει να προσαρμόσουμε πάνω στο νέο κέλυφος του GB Pocket. Η πιο premium λύση είναι μία ολοκαίνουργια πλακέτα ειδικά σχεδιασμένη για αυτό το mod, ωστόσο εκεί θα πρέπει να συγκολληθούν όλα τα συστατικά (είτε επιλέξουμε νέους πυκνωτές-αντιστάσεις-ασφάλειες-τρανσίστορς κλπ, είτε μεταφέρουμε τα εργοστασιακά κομμάτια). Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας ενημερώσει

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραίος.

Είναι όλοι τους στο discord του /r/gameboy να ξέρεις, όπως και ο Mr. HDR (είναι και mod εκεί), δεν είμαι τόσο ενεργός πλέον εκεί αν και είμαι ακόμα στο server.

Επεξ/σία από Grim Ripper
Δημοσ.
Στις 3/9/2024 στις 3:10 ΜΜ, Bazilios45 είπε

Επόμενο project: Gameboy Pocket Color. Πρόκειται για ένα Gameboy Color (αυθεντική CPU και σχετικά συστατικά της πλακέτας) που τοποθετείται σε κέλυφος από Gameboy Pocket. Συνήθως συνοδεύεται από οθόνη νέου τύπου IPS και νέο power regulator. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι χρειάζεται να ανατοποθετήσεις τα κουμπιά μέσα στο κέλυφος αφού οι πλακέτες των δύο συσκευών έχουν αρκετές διαφορές. Μέχρι στιγμής υπάρχουν πολλοί modders που έχουν ασχοληθεί με αυτό και ο καθένας έχει διαφορετική μέθοδο. Η πιο απλή ίσως λύση είναι να χρησιμοποιήσεις το PoCo board από την nataliethenerd κόβοντας στη μέση την ορίτζιναλ πλακέτα και ενώνοντας τα δύο μέρη με την custom flexboard του kit, αλλά η πωλήτρια δεν ξέρω αν στέλνει σε Ε.Ε. ή αν υπάρχει μεταπωλητής για να αποφύγουμε το τελωνείο. Πιο οικονομική λύση είναι να μειώσουμε το μήκος στο αυθεντικό PCB αφαιρώντας ωστόσο το audio και το DC Jack. Στη συνέχεια αυτά θα πρέπει να τα συνδέσουμε εκ νέου χρησιμοποιώντας helper PCB boards, κάνοντας το ίδιο και για τα κουμπιά που πρέπει να προσαρμόσουμε πάνω στο νέο κέλυφος του GB Pocket. Η πιο premium λύση είναι μία ολοκαίνουργια πλακέτα ειδικά σχεδιασμένη για αυτό το mod, ωστόσο εκεί θα πρέπει να συγκολληθούν όλα τα συστατικά (είτε επιλέξουμε νέους πυκνωτές-αντιστάσεις-ασφάλειες-τρανσίστορς κλπ, είτε μεταφέρουμε τα εργοστασιακά κομμάτια). Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας ενημερώσει

Ενδιαφέρομαι να σου κάνω full swap σε νέα πλακέτα 

Ήμουν χρόνια ηλεκτρονικός σε κινητή τηλεφωνια με αρκετή εξειδίκευση σε microsoldering 

Δημοσ.
4 hours ago, xameleon7 said:

Ενδιαφέρομαι να σου κάνω full swap σε νέα πλακέτα 

Ήμουν χρόνια ηλεκτρονικός σε κινητή τηλεφωνια με αρκετή εξειδίκευση σε microsoldering 

Ευχαριστώ για τη βοήθεια όμως είναι χόμπι και ευχαρίστηση για μένα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bazilios45 είπε

Ευχαριστώ για τη βοήθεια όμως είναι χόμπι και ευχαρίστηση για μένα

Αυτό που ζητάς απαιτεί πάρα πολύ χρόνο και εξοπλισμό 

Αν ήταν κάτι απλό ευχαρίστως να το έκανα δωρεάν 

Δεν θα σου συνιστούσα να το κάνεις με φτηνό εξοπλισμό γιατί πιθανότατα θα αχρηστεψεις και τις 2 πλακέτες 

Αν θες οποιαδήποτε συμβουλή ή έχεις οποιαδήποτε ερώτηση είμαι στη διάθεσή σου

Επίσης θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα water damage gameboy color για το swap μιας που δεν σε ενδιαφέρει η κατάσταση της πλακέτας και προσωπικά έτσι και αλλιώς θα έκανα recap λόγο παλαιότητας 

Δημοσ.
1 hour ago, xameleon7 said:

Αυτό που ζητάς απαιτεί πάρα πολύ χρόνο και εξοπλισμό 

Αν ήταν κάτι απλό ευχαρίστως να το έκανα δωρεάν 

Δεν θα σου συνιστούσα να το κάνεις με φτηνό εξοπλισμό γιατί πιθανότατα θα αχρηστεψεις και τις 2 πλακέτες 

Αν θες οποιαδήποτε συμβουλή ή έχεις οποιαδήποτε ερώτηση είμαι στη διάθεσή σου

Επίσης θα σου πρότεινα να αγοράσεις ένα water damage gameboy color για το swap μιας που δεν σε ενδιαφέρει η κατάσταση της πλακέτας και προσωπικά έτσι και αλλιώς θα έκανα recap λόγο παλαιότητας 

Πιστεύεις θα βοηθούσε ένα heating plate? Έχω κάποια εμπειρία σε microsoldering αλλά συνήθως χρησιμοποιώ κολλητήρι/θερμό αέρα με πάστα για τα μικρά components. Υπάρχουν κάποια φτηνά στο Ali, απλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν ξέρω αν είναι κατάλληλα για εργασίες που απαιτούν τόσους πολλούς πυκνωτές και αντιστάσεις (λόγω του χρόνου εννοώ που θα είναι πάνω η πλακέτα). Για τα μεγαλύτερα τσιπάκια έχω ξανακάνει αντίστοιχες εργασίες (π.χ. αντικατάσταση RAM σε κασέτα Gameboy) και παρόλο που τα pins είναι περισσότερα και πιο πυκνά νομίζω διαθέτω την ικανότητα και την υπομονή που χρειάζεται για να τα καταφέρω.
Πάντως έχεις δίκιο, δεν είναι κάτι απλό και απαιτεί πάρα πολύ χρόνο, δεν έχω καν ξεκινήσει το project απλώς κάνω συζήτηση.
Επίσης εννοείται ότι χρησιμοποιώ μόνο προβληματικές συσκευές, αν κάτι είναι σε καλή κατάσταση είναι αμαρτία να του αλλάζεις τα μάτια. Έχω Gameboy που η διάβρωση από τις μπαταρίες έχει φάει κάμποσα traces οπότε θα το χρησιμοποιήσω ως donor board

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Bazilios45 είπε

Πιστεύεις θα βοηθούσε ένα heating plate? Έχω κάποια εμπειρία σε microsoldering αλλά συνήθως χρησιμοποιώ κολλητήρι/θερμό αέρα με πάστα για τα μικρά components. Υπάρχουν κάποια φτηνά στο Ali, απλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ και δεν ξέρω αν είναι κατάλληλα για εργασίες που απαιτούν τόσους πολλούς πυκνωτές και αντιστάσεις (λόγω του χρόνου εννοώ που θα είναι πάνω η πλακέτα). Για τα μεγαλύτερα τσιπάκια έχω ξανακάνει αντίστοιχες εργασίες (π.χ. αντικατάσταση RAM σε κασέτα Gameboy) και παρόλο που τα pins είναι περισσότερα και πιο πυκνά νομίζω διαθέτω την ικανότητα και την υπομονή που χρειάζεται για να τα καταφέρω.
Πάντως έχεις δίκιο, δεν είναι κάτι απλό και απαιτεί πάρα πολύ χρόνο, δεν έχω καν ξεκινήσει το project απλώς κάνω συζήτηση.
Επίσης εννοείται ότι χρησιμοποιώ μόνο προβληματικές συσκευές, αν κάτι είναι σε καλή κατάσταση είναι αμαρτία να του αλλάζεις τα μάτια. Έχω Gameboy που η διάβρωση από τις μπαταρίες έχει φάει κάμποσα traces οπότε θα το χρησιμοποιήσω ως donor board

Όχι προσωπικά δεν θα πρότεινα heating plate σε 2πλης στρώσης ,ακόμα και αέρα θα χρησιμοποιούσα μόνο για την αποκόλληση των εξαρτημάτων, θα τα κολλούσα όλα με το χέρι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...