Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, Od1sseas είπε

Το έκανα αυτό παρουσιάζοντας αρκετά αποδεικτικά στοιχεία, όχι επειδή έτσι μου φαίνετε.

image.png.bcd1c252b33b28a47d6cb172b9440aae.png

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Πφφφ ,τι να του πεις τωρα?

Σε κάλυψα; 😂

• Haha 28
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Od1sseas είπε

2:1 είναι η AMD. Αν ήταν 1:1 δεν θα χρειαζόταν να παει στα 3:1 για 6800+

_Viber_2024-08-08_17-53-40-758.jpg.9bf8970787a74cb03bfd0ee648cc4162.jpg

Μάλλον το δικό μου επεξεργαστή τον ευλόγησε το Flying Spaghetti Monster και έγινε θαύμα.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Haha 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Τις επιδόσεις τις βελτίωσαν σε πολύ συγκεκριμένα πράγματα, γενικά δεν είδαμε και κάτι τρομερό, αύξηση του 5-10% ήταν κατά μέσο όρο. 

Το ότι είναι ακριβότεροι με MSRP -50$ από τους 7000, μπορεί και να μην ισχύει, αλλά ποτέ δεν ήμουν καλός στα μαθηματικά. 

10% είναι best-case scenario, 5% average, άρα καθόλου.

Και ιστορικά οι καινούριοι επεξεργαστές πάντα ήταν ποιο ακριβοί απο τους παλιούς ανεξαρτήτος απο MSRP. Άλλο τι λέει το MSRP, άλλο πόσο είναι στην αγορά.

Είναι κυριολεκτικά μία εφαρμογή που σου πετάει ένα σκορ και σου δίνει μία ιδέα για το που είναι σε αρκετά συγκεκριμένο productivity load το PC σου. Δεν στρεσάρει καθόλου μνήμες, AVX και πολλά άλλα πράγματα και γι' αυτό δεν κάνουμε reviews μόνο με το CBR23, αλλά με 7-8 διαφορετικά προγράμματα.  

Δεν είναι. Όπως και ανέφερα στο post μου, δίνει μια πολύ καλη ιδέα για το τι επιδόσεις θα έχεις σε πραγματικές εφαρμογές όπως Cinema 4D και άλλες productivity εφαρμογές.

Να στρεσάρι μνήμες? Α, δηλαδη να στρεσαρι το άθλιο memory controller της AMD που είναι χειρότερο και απο της Intel 12th Gen? Μήπως για αστείο το είπες?

Εμένα δεν μου αρέσουν τα νούμερα του der8auer, οπότε θα σου δώσω το review του 7700Χ από το TPU (https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-7700x/7.html), που είναι χρόνια στο κουρμπέτι και στο οποίο φαίνεται ο 7700X να βγάζει 19810 score στοκ. Αν υποθέσουμε ότι ο 9700Χ είναι μία κατοστάρα πάνω, δηλαδή,  ~19910, τον 14600KF τον πατάει με 8 πυρήνες αντί για 14.  

Συγχαρητήρια στον 14600KF που καταφέρνει με 90W να πιάσει το performance του 9700Χ στα 77W. (https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9700x/24.html)

Θα χαρώ να δω το σκορ του στα 65W.

(Επίσης να πούμε ότι τα 19850 του 14600KF είναι με πείραγμα στα 90W και δεν έχουμε στοιχεία για το τι undervolt κτλ έχει γίνει ή γενικά τι σύστημα είναι)

Αν ήξερες πως λειτουργεί η αρχιτεκτονική της Intel θα καταλάβενες πως δεν είναι 14 πυρήνες vs 8, είναι 8 vs 8, γιατι η Intel αντικαθηστά 1 P-core για 4 Ε-core στο ίδιο die size.

Αν με το σχεδόν εννοείς κάπου στο 14.5% χαμηλότερο, τότε ναι!

Θα τρέξω 80W 14600Κ να δεις πως έχεις μεγάλο άδικο.

Όχι όχι, δεν πάει έτσι συνοδοιπόρε στην τεχνολογία! Άμα βάζεις unlimited power limit στον έναν θα βάλεις και στον άλλον!

Καλό RMA από την Intel να ευχηθώ μόνο. 

Δεν ξέρουμε να διαβάζουμε? 170W limit.

Τι λες ρε παιδί μου; Τέτοια ζημιά; Δηλαδή... κάτσε να δεις. Έγινε πλέον benchmark το τι ταχύτητες κλοκάρει ο κάθε memory controller, όχι τι επιδόσεις βγάζει το CPU; Έχω μείνει πίσω φαίνεται. 

Υπάρχουν και κάτι που λέγονται "παιχνιδια". Γρήγορη RAM εδινε μέχρι και 20% boost είδικα σε 1% lows.

Αν δεν έπαιζε ρόλο στον CPU ακόμα σε DDR2 θα ήμασταν.

Επεξ/σία από Od1sseas
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Od1sseas είπε

FCLK Freq 2100 (lol)

Παραδόξως, λίγες λέξεις για να μου πεις ότι δεν ξέρεις τι είναι το Infinity Fabric και τι σχέση έχει με τον UMC. 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 6
  • Haha 1
Δημοσ.
23 minutes ago, tzavardin said:

Εντωμεταξύ με τις τελευταίες εξελίξεις έχουν γίνει όλα μπαρούτι. Αποκτήσαμε ενδιαφέρον στο φόρουμ πάλι, εχει γουστο η κατάσταση. Ο Κώστας από techlads  κάνει post του λένε ότι είναι άσχετος, με το δικό σου κάναμε summon και το Νικηφόρο. Να σαι καλά μας έφτιαξες. @Od1sseas

Ρε κερατάδες, της CIA είστε και με παρακολουθείτε? 😂

• Haha 13
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Νικηφόρος Μπαντούνας είπε

Καλησπέρα κύριε συνάδερφε, ήρθες και εσύ για το raid στο Intel Final Boss Phase 3;

• Haha 10
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Od1sseas είπε

FCLK Freq 2100 (lol)

Αχνέ πες λεπτομέρειες.

Μόλις τώρα, Νικηφόρος Μπαντούνας είπε

Δεν έχεις δει τίποτα ακόμα

hqdefault.jpg.04a2c31ebf934c75ed17c53337487d1c.jpg

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Od1sseas είπε

FCLK Freq 2100 (lol)

Το fclk στους raptor lake στα ποσα mhz τρεχει? Για κοιτα μια στο cpu σου 

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Τον έφτυσε η Λίζα όταν είχε πάει επίσκεψη στην TSMC

19000pts στα 80W. Μπράβο, 3% ποιο γρήγορος.

Ξέρω, πονάει.

Capture.PNG

3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το fclk στους raptor lake ποσο mhz τρεχει? Για κοιτα μια στο cpu σου 

Αν υπήρχε στους Intel καλό θα ήταν.

• Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Od1sseas είπε

Υπάρχουν και κάτι που λέγονται "παιχνιδια". Γρήγορη RAM εδινε μέχρι και 20% boost είδικα σε 1% lows.

Στα υπόλοιπα που γράφεις και διαφωνείς με τα άλλα μέλη, δεν έχω προσωπική άποψη, άρα θα προσπεράσω.

Στο τελευταίο κομμάτι που γράφεις , το κανάλι που ανέφερες στο αρχικό σου σχόλιο, δεν έδειξε κάτι τέτοιο.....

image.png.5da9b603f1e19ac3fa1fc2c0ad97f60f.png

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Fulgore είπε

Στα υπόλοιπα που γράφεις και διαφωνείς με τα άλλα μέλη, δεν έχω προσωπική άποψη, άρα θα προσπεράσω.

Στο τελευταίο κομμάτι που γράφεις , το κανάλι που ανέφερες στο αρχικό σου σχόλιο, δεν έδειξε κάτι τέτοιο.....

image.png.5da9b603f1e19ac3fa1fc2c0ad97f60f.png

Άλλο σε AMD. Για Intel CPUs λέω.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Od1sseas είπε

1. 10% είναι best-case scenario, 5% average, άρα καθόλου.

2. Και ιστορικά οι καινούριοι επεξεργαστές πάντα ήταν ποιο ακριβοί απο τους παλιούς ανεξαρτήτος απο MSRP. Άλλο τι λέει το MSRP, άλλο πόσο είναι στην αγορά.

3. Δεν είναι. Όπως και ανέφερα στο post μου, δίνει μια πολύ καλη ιδέα για το τι επιδόσεις θα έχεις σε πραγματικές εφαρμογές όπως Cinema 4D και άλλες productivity εφαρμογές.

4. Να στρεσάρι μνήμες? Α, δηλαδη να στρεσαρι το άθλιο memory controller της AMD που είναι χειρότερο και απο της Intel 12th Gen? Μήπως για αστείο το είπες?

5. Αν ήξερες πως λειτουργεί η αρχιτεκτονική της Intel θα καταλάβενες πως δεν είναι 14 πυρήνες vs 8, είναι 8 vs 8, γιατι η Intel αντικαθηστά 1 P-core για 4 Ε-core στο ίδιο die size.

6. Θα τρέξω 80W 14600Κ να δεις πως έχεις μεγάλο άδικο.

7. Δεν ξέρουμε να διαβάζουμε? 170W limit.

8. Υπάρχουν και κάτι που λέγονται "παιχνιδια". Γρήγορη RAM εδινε μέχρι και 20% boost είδικα σε 1% lows.

Αν δεν έπαιζε ρόλο στον CPU ακόμα σε DDR2 θα ήμασταν.

1. Ευχαριστώ που με επιβεβαίωσες. Για το ότι το 5 = 0, δες εδώ.

2. Α οκ, μιλάς για launch price. Μια χαρά. 

3. Είμαι πολύ σίγουρος ότι ξέρεις καλύτερα από εμένα που το έκανα επαγγελματικά 6 χρόνια, από όλους τους θαμώνες εδώ και παράλληλα τους reviewers που έχουν κάτι 20 χρόνια στο κουρμπέτι. 

4. Επανέλαβε το αργά, μέχρι να γίνει κατανοητό: Το αν οι μνημούλες τρέχουν σε ψηλή συχνότητα, δεν είναι πάντα ενδεικτικό των επιδόσεων. 🤗

5. Σκέψου λοιπόν πόσο χάλια είναι η intel που ο 9700Χ χωράει 8 κανονικούς πυρήνες σε 70.6mm^2, ενώ ο 14600K χωράει 8 "πυρήνες" σε 257mm^2 🤣

6. Αναμένω στα 77W, με φώτο από benchmate γιατί είσαι μουσίτσα. 

7. Καλο RMA

8. image.png.7d9c803f8873ba57ab222cb645d6ad0a.png

9. Γιατί όχι RAMBUS ή SDRAM;

4 λεπτά πριν, Od1sseas είπε

Άλλο σε AMD. Για Intel CPUs λέω.

Καταλαβαίνω ότι το polarized μπλε γυαλί με το intel logo δεν σε αφήνει να δεις τις μπλε μπάρες, αλλά κάνε ένα κόπο. 

9 λεπτά πριν, Od1sseas είπε

19000pts στα 80W. Μπράβο, 3% ποιο γρήγορος.

Benchmate στα 77W, μαζί με BIOS settings or it didn't happen 😘

• Like 2
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

1. Ευχαριστώ που με επιβεβαίωσες. Για το ότι το 5 = 0, δες εδώ.

2. Α οκ, μιλάς για launch price. Μια χαρά. 

3. Είμαι πολύ σίγουρος ότι ξέρεις καλύτερα από εμένα που το έκανα επαγγελματικά 6 χρόνια, από όλους τους θαμώνες εδώ και παράλληλα τους reviewers που έχουν κάτι 20 χρόνια στο κουρμπέτι. 

4. Επανέλαβε το αργά, μέχρι να γίνει κατανοητό: Το αν οι μνημούλες τρέχουν σε ψηλή συχνότητα, δεν είναι πάντα ενδεικτικό των επιδόσεων. 🤗

5. Σκέψου λοιπόν πόσο χάλια είναι η intel που ο 9700Χ χωράει 8 κανονικούς πυρήνες σε 70.6mm^2, ενώ ο 14600K χωράει 8 "πυρήνες" σε 257mm^2 🤣

6. Αναμένω στα 77W, με φώτο από benchmate γιατί είσαι μουσίτσα. 

7. Καλο RMA

8. image.png.7d9c803f8873ba57ab222cb645d6ad0a.png

9. Γιατί όχι RAMBUS ή SDRAM;

Καταλαβαίνω ότι το polarized μπλε γυαλί με το intel logo δεν σε αφήνει να δεις τις μπλε μπάρες, αλλά κάνε ένα κόπο. 

Benchmate στα 77W, μαζί με BIOS settings or it didn't happen 😘

1. Κάνε αναβάθμιση τότε να απολαύσεις τα 5%. Σίγουρα αξίζει!

3. Δεν είπα ότι ξέρω καλύτερα. Απάντησα στην αερολογια με τα 14 vs 8 που είπες.

4. Είναι. Τρέξε AIDA64 η οποιαδήποτε εφαρμογή που βασίζεται σε RAM και θα δεις ότι γρηγορότερες RAM θα δίνουν και καλύτερες επιδόσεις. (Ποιος θα το περίμενε!)

5. Μπραβο στην AMD, με αυτό έχει και καλύτερα profit margins αλλά καμία σχέση με performance/watt που σηζητάμε.

8. Ο μοναδικός που αξίζει ναι.

Επεξ/σία από Od1sseas
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...