Προς το περιεχόμενο

Χρήστης Intel 4790k ζητώ μια κάρτα γραφικών για οθόνη oled 4k 240 mhz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξέρω ο συνδυασμός είναι λίγο περίεργος αλλά θέλω να κρατήσω τον 4790k ακόμη πρώτον γιατί ακόμη με εξυπηρετεί αξιοπρεπώς και δεύτερον προς το παρόν έχω μπάτζετ μόνο για κάρτα γραφικών.Σκεφτομαι για 3060 ti για ανάλυση 4k για κυρίως esports και emulation ,ταινίες και γενικά games όχι πολύ απαιτητικά. Πείτε μου την γνώμη σας αδέρφια ,βοηθήστε με , ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παλιότερα είχα ξανακάνει forum για τον 4790κ αλλά τώρα αλλάζει το θέμα με την αλλαγή του 4k monitor.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

21 λεπτά πριν, steliosgerochristodoulou είπε

Ξέρω ο συνδυασμός είναι λίγο περίεργος αλλά θέλω να κρατήσω τον 4790k ακόμη πρώτον γιατί ακόμη με εξυπηρετεί αξιοπρεπώς και δεύτερον προς το παρόν έχω μπάτζετ μόνο για κάρτα γραφικών.Σκεφτομαι για 3060 ti για ανάλυση 4k για κυρίως esports και emulation ,ταινίες και γενικά games όχι πολύ απαιτητικά. Πείτε μου την γνώμη σας αδέρφια ,βοηθήστε με , ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παλιότερα είχα ξανακάνει forum για τον 4790κ αλλά τώρα αλλάζει το θέμα με την αλλαγή του 4k monitor.

Το βασικότερο θέμα είναι: βγάζει ο 4790k 240fps στα 4k έστω στο counter strike 2 ή το Lol που είναι τα πιο ελαφριά games, για να εκμεταλλευτείς τα 240hz;  Και γενικά πια είναι τα games που σκοπεύεις να παίξεις για να δούμε αν θα σε εξυπηρετεί αξιοπρεπώς. Νομίζω πως όχι, και πρέπει να δεις ένα νέο σύστημα με έναν οποιοδήποτε σύγχρονο εξαπύρηνο, για να μη γίνει του stutter το κάγκελο.

Το δευτερεύον θέμα είναι ότι η 3060ti δεν είναι καλό value αυτή τη στιγμή, θα σου έλεγα να δεις μια 7600 xt16gb, η vram θα σου είναι χρήσιμη στο 4k. Αλλιώς έστω μια 4060 αν επιμένεις nvidia. 

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς ο 4790 καλος, χρυσός αλλά παλιωσε.

Ένας σύγχρονος mid cpu θα είναι ~5 φορές ταχύτερος, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να τον αλλάξεις εάν σκέφτεσε για gaming.

Άσχετα από το cpu, για εισαγωγική κάρτα (καλά το 4κ 240fps ούτε η 4090 δεν το έχει) μάλλον η amd 7600xt είναι η καλύτερη αγορά αυτή την στιγμή λόγο 16gb vram

Επεξ/σία από @topos
  • Like 2

Στις 8/8/2024 στις 6:52 ΜΜ, @topos είπε

Δυστυχώς ο 4790 καλος, χρυσός αλλά παλιωσε.

Ένας σύγχρονος mid cpu θα είναι ~5 φορές ταχύτερος, οπότε αναγκαστικά θα πρέπει να τον αλλάξεις εάν σκέφτεσε για gaming.

Άσχετα από το cpu, για εισαγωγική κάρτα (καλά το 4κ 240fps ούτε η 4090 δεν το έχει) μάλλον η amd 7600xt είναι η καλύτερη αγορά αυτή την στιγμή λόγο 16gb vram

Μόνο όταν τον αλλάξεις και ξαναγύριζες πίσω θα καταλάβεις το συνολικό uplift επιδόσεων είναι και 7+ ετών.

Πρώτα άλλαξε πλατφόρμα σε κάτι σύγχρονο και μετά κάρτα γραφικών

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...