Προς το περιεχόμενο

Downgrade απο FTTHome

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από comfuzio,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,
Εβαλα προ λίγων ημερών με πολλες ανησυχίες-- εξηγώ στην συνέχεια-- FttHome (πολυκατοικία). Μετακινήθηκε το ρούτερ (βαθύ σπίτι γενικά) απο το ενα άκρο στο άλλο ακρο του σπιτιού. Γενικα επαιζα με PLC στο υπόλοιπο σπίτι οπου οι ανάγκες ηταν χαμηλές, αλλα απο οτι φαινεται δεν τραβάει τόσο (τριφασικό σπίτι) και δεν βολεύτηκα καθολου με την νέα τοποθεσία του ρούτερ. Σημειωτέον οτι τα μοιράστηκα αυτα στον τεχνικό που ηρθε για την εγκατάσταση και ηθελα να μπει το optic terminal και το ρούτερ οπως ηταν παλιά. Αλλά, μου ειπε πως η οδηγία ειναι να μπει δίπλα στην πόρτα. 

Κάλεσα για υπαναχώρηση και μου ειπαν πως πρεπει πρωτα να καταργήσουν το Fiber (δηλαδη να ειμαι με 24mbps χαλκό) και μετά να κανω αιτηση για 200αρα FttCabinet.
Δηλαδη 30 λεπτά που εκαναν re-routing για την αναβάθμιση, θα κανουν 12 μέρες να το επαναφέρουν. 
Το μοιράστηκα με κατι αλλους φίλους μου γενικά και φαινεται να έχουν πολλοι πρόβλημα γιατι μετακινούν τα ρουτερ σε νεες τοποθεσίες που δεν βγάζει νοημα τοπολογικά, αναγκάζοντας τους πελάτες να παιρνουν νεο εξοπλισμό κτλ. Δεν εχουν και τα σπιτια καλώδια ethernet και δεν βγαίνει καθόλου ολο αυτο.

• Like 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή λες ότι προτιμάς να έχεις μια χάλια(σε σχέση με το ftth) σύνδεση ,επειδή δεν έχεις καλό δίκτυο στο σπίτι.Δηλαδη τι ταχύτητα έχεις με το ADSL στα plc και τι ταχύτητα με το ftth?Ο συλλογισμός σου μου δείχνει έναν άνθρωπο που δεν θέλει να ξοδέψει (σχετικά λίγα χρήματα) για να έχει κάτι κλάσεις καλύτερο από αυτό που έχει τώρα.Θεωρω ότι κάνεις λάθος επιλογή εκτός αν δεν υπάρχουν χρήματα.

• Like 3

Για αρχή η αλλαγή από την μια τεχνολογία στην άλλη δεν είναι τραβάω ένα καλώδιο από την μια γραμμή και το πάω σε άλλη αλλά έχει πολύ δουλειά στο backend των παρόχων και μετά με την αρχή που έχει την τηλεφωνία για το τι γραμμή έχεις κτλ είναι ολόκληρη ιστορία η οποία γίνεται και όταν πας σε FTTH και όταν φεύγεις από αυτό. Τώρα στα adsl/vdsl αν μιλάμε για POTS τηλεφωνία είναι μικρή διαδικασία. Αν είναι από POTS σε VoIP και το ανάποδο πάλι είναι πολλές εργασίες και αντίστοιχα μέρες. Τα 30 λεπτά που λες εσύ για rerouting είναι το τι είδες εσύ μέσα στον χώρο σου με τον τεχνικό του παρόχου να περνάει το σειριακό, αυτό είναι μόνο το τελικό στάδιο της διαδικασίας.

Τώρα όπως είπε ο nyne, αν δεν μιλάμε για οικονομική αδυναμία που με βαθύ σπίτι γενικά λίγο δύσκολο, θα έπρεπε να τραβήξεις ένα ethernet με καναλάκι από εκεί που είναι το router δίπλα στην πόρτα προς τον χώρο που το θες, πάρε προσφορές πρώτα από ηλεκτρολόγο για το κόστος, συνήθως δεν είναι πολλά τα λεφτά και δεν θα ασχοληθείς ποτέ ξανά με PLC και άλλες ντεμέκ λύσεις. Με το ethernet να έχει πάει εκεί που το θες, βάζεις ένα switch με 15€ για να δίνει σε παραπάνω συσκευές αν έχεις πάνω από 1 δλδ αλλιώς δεν το θες καν και βάζεις και ένα wifi A/P αν θες κάλυψη με wifi.
Αυτά είναι για μόνιμη και σοβαρή εγκατάσταση γιατί τα PLC αν δεν είναι από το πάνω ράφι(devolo) δεν θα δεις ποτέ την πλήρη ταχύτητα και θαύμα που παίζουν σε τριφασικό γενικά.

Τώρα πολλοί έχουν πρόβλημα ναι, αλλά μάλλον στο μυαλό για να το πω απλά και φιλικά και χωρίς παρεξηγήσεις. Ο πάροχος είτε είναι FTTH είτε χαλκός, είναι υποχρεωμένος να φέρει την υπηρεσία στην πόρτα/είσοδο, αντίστοιχα και στον χαλκό η κεντρική πρίζα είναι η πιο κοντά στην πόρτα κατά κανόνα.
Τώρα αν ο χρήστης θέλει να πάει το δίκτυο από την πόρτα 1 χιλιόμετρο πιο κάτω ή θέλει το παίρνει το router στην τουαλέτα όσο κάνει το χοντρό του ή κάνει μπάνιο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και θέλω να το τονίσω όσο δεν πάει αυτό, ούτε αναγκάζουν τους πελάτες να αγοράζουν νέο εξοπλισμό. Το πως θα διαχειριστεί ο κάθε χρήστης το δίκτυο στο σπίτι του είναι καθαρά και μόνο ευθύνη του χρήστη. Σε κάθε περίπτωση ο πάροχος στέλνει ένα συμβόλαιο, το διαβάζουμε καμιά φορά κακό δεν κάνει.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 08/08/2024 at 14:13, irreghoular said:

Σημειωτέον οτι τα μοιράστηκα αυτα στον τεχνικό που ηρθε για την εγκατάσταση και ηθελα να μπει το optic terminal και το ρούτερ οπως ηταν παλιά. Αλλά, μου ειπε πως η οδηγία ειναι να μπει δίπλα στην πόρτα.

Σε εμάς στην πολυκατοικία που έκανε η COSMOTE (συνεργάτες της) την εγκατάσταση οπτικών ινών, δεν είχαν κανένα θέμα να πάνε σε άλλον χώρο του σπιτιού που θέλει ο πελάτης, το νέα ρούτερ. Μιλάμε για τα διαμερίσματα που είχαν ήδη κάνει αίτηση πριν την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και θα πέρναγαν οπτικές στο κάθε διαμέρισμα την ίδια μέρα. "Το πάμε όπου θέλετε (βάσει λογικής φυσικά) και είτε με πλαστικά κανάλια είτε χωρίς"

Επεξ/σία από sakis.kom

Να τονίσω επίσης ότι η τεχνολογία αυτή ήρθε για να μείνει,αργά η γρήγορα όλοι θα μεταβούμε σε αυτή.Σκεψου επίσης ότι οι ανάγκες μεγαλώνουν κ όταν θα θες πχ 300/150 δεν θα έχεις άλλη επιλογή από το να ξαναβαλεις ftth.Επισης είναι ασύγκριτη η ποιότητα μεταξύ fttc&ftth,σκέψου το εκ νέου πριν επιστρέψεις στη παλιά σου γραμμή.Εχω ftth πάνω από δύο χρόνια και είναι βράχος,αν μου έλεγες να επιστρέψω στο VDSL και στο ποσό συγχρονίζει,ωχ μαζεύει error η γραμμή,ας κάνουμε ένα restart στο ρούτερ κτλ θα έβαζα μαύρη πλερεζα.

• Like 1

11 minutes ago, nyne said:

Να τονίσω επίσης ότι η τεχνολογία αυτή ήρθε για να μείνει,αργά η γρήγορα όλοι θα μεταβούμε σε αυτή.Σκεψου επίσης ότι οι ανάγκες μεγαλώνουν κ όταν θα θες πχ 300/150 δεν θα έχεις άλλη επιλογή από το να ξαναβαλεις ftth.Επισης είναι ασύγκριτη η ποιότητα μεταξύ fttc&ftth,σκέψου το εκ νέου πριν επιστρέψεις στη παλιά σου γραμμή.Εχω ftth πάνω από δύο χρόνια και είναι βράχος,αν μου έλεγες να επιστρέψω στο VDSL και στο ποσό συγχρονίζει,ωχ μαζεύει error η γραμμή,ας κάνουμε ένα restart στο ρούτερ κτλ θα έβαζα μαύρη πλερεζα.

Εγώ τους πρώτους μήνες έκλαιγα με το router (fritz 5530) που μου είχαν φέρει, κόλλαγε και μπούκωνε όταν τερμάτιζα την 1000άρα και έκανε 30 λεπτά + για να επανέλθει.
Τελικά έβαλα ένα δικό μου ΟΝΤ 2.5gbps και ένα mini pc με 4x2.5gbps σε 10gbps switch να τρέχει pfSense, μόνο μια φορά μου έκανε μπούκωμα από τότε, τώρα έχω 106 μέρες συνεχόμενα την ίδια IP χωρίς αποσύνδεση και πριν από 106 μέρες απλά έκανα update το pfSense.
image.png.7156df688aba6e5b77189da0cacceb93.png

Φαντάσου ότι δεν είχα καθόλου υπηρεσίες που να τους έλεγα μετά για το υπόλοιπο δίκτυο που τρέχω

40 minutes ago, sakis.kom said:

Σε εμάς στην πολυκατοικία που έκανε η COSMOTE (συνεργάτες της) την εγκατάσταση οπτικών ινών, δεν είχαν κανένα θέμα να πάνε σε άλλον χώρο του σπιτιού που θέλει ο πελάτης, το νέα ρούτερ. Μιλάμε για τα διαμερίσματα που είχαν ήδη κάνει αίτηση πριν την ολοκλήρωση της εγκατάστασης και θα πέρναγαν οπτικές στο κάθε διαμέρισμα την ίδια μέρα. "Το πάμε όπου θέλετε (βάσει λογικής φυσικά) και είτε με πλαστικά κανάλια είτε χωρίς"

Αυτό όμως λίγο η εξαίρεση στον κανόνα, και εμένα η cosmote με συνεργάτες της πέρασε την ίνα και μάλιστα είναι οι ίδιοι που μου πέρασαν και την ίνα της ΔΕΗ πριν λίγες μέρες(δεν είναι διαθέσιμη όμως ακόμα) αλλά δεν είπαν κουβέντα σχετικά με άλλο χώρο, όχι ότι ήθελα να πάει αλλού από εκεί που είναι, έχω περάσει δομημένη ήδη 10gbps αλλά όταν τους ρώτησα αν θα μπορούσαν να το φέρναν πιο πίσω, μου απάντησαν όχι ότι το πάνε ως την κεντρική εισαγωγή. Δεν πίεσα ούτε ρώτησα ξανά αλλά δεν είναι πάντα και παντού στο να σου τραβάνε την ίνα όπου ζητήσει ο πελάτης.

Οι τεχνικοί που φέρνουνε την οπτική μέσα στο σπίτι είναι απο συνεργεία που συνεργάζονται με τους παρόχους. Δεν πιστεύω ότι έχουν οδηγία να φέρουν την οπτική δίπλα απο την πόρτα, απλά δεν θέλουν να τρώνε χρόνο γιατί έχουν πολλά ραντεβού.

Εμένα ευτυχώς ήταν καλοί τύποι, ήταν στην ηλικία μου, πιάσαμε και την κουβέντα για διάφορα και μου την φέρανε εκεί που ήθελα, δίπλα ακριβώς στο pc. Μου έδωσαν και το κινητό τους αν τύχαινε τίποτα τις πρώτες μέρες να τους έπαιρνα να ερχόντουσαν να το φτιάχνανε, ευτυχώς δεν χρειάστηκε.

Ίσως έπρεπε να επιμείνεις περισσότερο ή αν ήταν κάθετοι να τους έδινες ένα 20ρικο; Πιστεύω θα το βλέπανε αλλιώς το θέμα.

καλά δεν με ένοιαζε κιόλας να το ψάξω παραπάνω γιατί είχα ήδη rack και την όλη εγκατάσταση εκεί που το φέρανε και μετά φέρνω δική μου οπτική από τον έναν χώρο στον άλλο(switch 2 switch), ίσως με επιμονή όντως να βγαίνει άκρη αλλά θα έλεγα ότι δεν είναι πάντα έτσι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια. Αρχικα να πω 2 disclaimers.
1) Εγραψα το ποστ σε στιγμη που ημουν αρκετα συγχισμενος και εχει βγει πολυ κακογραμμενο - σαν να ακουω πελατες απο το τηλεφωνικο (χαχα εγινα αυτο που φοβομουν). Κυριως το εκανα για να ακουσω λυσεις/εναλλακτικες, κοστη απο παρομοιες καταστασεις κτλ. επειδη δεν εχω ιδεα απο ποσο κοστιζουν ολα αυτα και καταλαβαινω οτι ειναι και αναλογα το σπιτι
2) Οι γονεις μου ειναι υπευθυνοι για τα συμβολαια.

Στις 9/8/2024 στις 9:44 ΠΜ, nyne είπε

Δηλαδή λες ότι προτιμάς να έχεις μια χάλια(σε σχέση με το ftth) σύνδεση ,επειδή δεν έχεις καλό δίκτυο στο σπίτι.Δηλαδη τι ταχύτητα έχεις με το ADSL στα plc και τι ταχύτητα με το ftth?Ο συλλογισμός σου μου δείχνει έναν άνθρωπο που δεν θέλει να ξοδέψει (σχετικά λίγα χρήματα) για να έχει κάτι κλάσεις καλύτερο από αυτό που έχει τώρα.Θεωρω ότι κάνεις λάθος επιλογή εκτός αν δεν υπάρχουν χρήματα.

Ισως το παρελειψα, πριν ειχα 200ρι FTTC με VOIP. Δεν ειχα κανενα προβλημα ποτε, ουτε με ping ουτε οι αναγκες μου ηταν μεγαλυτερες. Οποτε δεν μιλαμε για κατι το οποιο εμενα θα μου βελτιωσει την ζωη αμεσα (σε 1-2 χρονια ναι). Να ξοδεψω λιγα χρηματα ναι, αλλα σε τι; Το να μου φερουν το κουτι στο δωματιο μου ειναι ιδανικο ΄η ethernet, ωστοσο ναι οικονομικα αυτη τη στιγμη προτιμω να γυρισω στο προηγουμενο και να κανω τετοιες εργασιες σε περιοδο που ειμαι πιο ανετος. Δηλαδη καταλαβαινω αυτο που λες οτι ηρθε για να μεινει, ισως επρεπε να ειχα προνοησει νωριτερα για να ημουν ετοιμος για αυτη την αλλαγη αλλα ειχα αλλα πραγματα να τρεχουν και το αγνοησα.

Στις 9/8/2024 στις 3:37 ΜΜ, comfuzio είπε

Για αρχή η αλλαγή από την μια τεχνολογία στην άλλη δεν είναι τραβάω ένα καλώδιο από την μια γραμμή και το πάω σε άλλη αλλά έχει πολύ δουλειά στο backend των παρόχων και μετά με την αρχή που έχει την τηλεφωνία για το τι γραμμή έχεις κτλ είναι ολόκληρη ιστορία η οποία γίνεται και όταν πας σε FTTH και όταν φεύγεις από αυτό. Τώρα στα adsl/vdsl αν μιλάμε για POTS τηλεφωνία είναι μικρή διαδικασία. Αν είναι από POTS σε VoIP και το ανάποδο πάλι είναι πολλές εργασίες και αντίστοιχα μέρες. Τα 30 λεπτά που λες εσύ για rerouting είναι το τι είδες εσύ μέσα στον χώρο σου με τον τεχνικό του παρόχου να περνάει το σειριακό, αυτό είναι μόνο το τελικό στάδιο της διαδικασίας.

Τώρα όπως είπε ο nyne, αν δεν μιλάμε για οικονομική αδυναμία που με βαθύ σπίτι γενικά λίγο δύσκολο, θα έπρεπε να τραβήξεις ένα ethernet με καναλάκι από εκεί που είναι το router δίπλα στην πόρτα προς τον χώρο που το θες, πάρε προσφορές πρώτα από ηλεκτρολόγο για το κόστος, συνήθως δεν είναι πολλά τα λεφτά και δεν θα ασχοληθείς ποτέ ξανά με PLC και άλλες ντεμέκ λύσεις. Με το ethernet να έχει πάει εκεί που το θες, βάζεις ένα switch με 15€ για να δίνει σε παραπάνω συσκευές αν έχεις πάνω από 1 δλδ αλλιώς δεν το θες καν και βάζεις και ένα wifi A/P αν θες κάλυψη με wifi.
Αυτά είναι για μόνιμη και σοβαρή εγκατάσταση γιατί τα PLC αν δεν είναι από το πάνω ράφι(devolo) δεν θα δεις ποτέ την πλήρη ταχύτητα και θαύμα που παίζουν σε τριφασικό γενικά.

Τώρα πολλοί έχουν πρόβλημα ναι, αλλά μάλλον στο μυαλό για να το πω απλά και φιλικά και χωρίς παρεξηγήσεις. Ο πάροχος είτε είναι FTTH είτε χαλκός, είναι υποχρεωμένος να φέρει την υπηρεσία στην πόρτα/είσοδο, αντίστοιχα και στον χαλκό η κεντρική πρίζα είναι η πιο κοντά στην πόρτα κατά κανόνα.
Τώρα αν ο χρήστης θέλει να πάει το δίκτυο από την πόρτα 1 χιλιόμετρο πιο κάτω ή θέλει το παίρνει το router στην τουαλέτα όσο κάνει το χοντρό του ή κάνει μπάνιο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και θέλω να το τονίσω όσο δεν πάει αυτό, ούτε αναγκάζουν τους πελάτες να αγοράζουν νέο εξοπλισμό. Το πως θα διαχειριστεί ο κάθε χρήστης το δίκτυο στο σπίτι του είναι καθαρά και μόνο ευθύνη του χρήστη. Σε κάθε περίπτωση ο πάροχος στέλνει ένα συμβόλαιο, το διαβάζουμε καμιά φορά κακό δεν κάνει.

Θα ηθελα πολυ να μαθω για την διαδικασια - παντα μ'αρεσε το τμημα των ενεργοποιησεων. Απλα μου φαινεται λιγο περιεργο εφοσον υπαρχει ηδη γραμμη εξω απο το σπιτι μου FTTC, και ακομη πιο περιεργο το γεγονος οτι πρεπει πρωτα να γινει χαλκος και μετα FTTC παλι.Ωστοσο, επειδη ημουν τεχνικη υποστηριξη και εχω δει παρομοια δεν επεμενα ουτε ρωτησα παραπανω, το δεχτηκα και προχωρησαμε. Απο οσο καταλαβαινω ομως, οταν ενεργοποιεται FTTH μιλαμε για απευθειας νεα γραμμη και οχι συνεχεια απο το ΚV; - η κατι δεν ξερω πολλα απο αυτα.

Το PLC υπηρχε αρχικα για να συνδεεται σε δευτερο ρουτερ και να καλυπτει νεκρη περιοχη στο σαλονι. Γενικοτερα υπαρχουν 3 περιοχες στο σπιτι. Το ρουτερ εχει μπει στην 3η η οποια δεν με ενδιαφερε καθολου να καλυφθει. Οποτε και να τραβηξω εκει και να βαλω ενα access point, παλι στο σαλονι θα πρεπει να κανω κατι παρομοιο η να αφησω το PLC.

Το τελευταιο το καταλαβαινω ναι, ωστοσο πιστευω θα επρεπε να υπηρχε μεγαλυτερη προσοχη απο τις πωλησεις σε αυτα - εχω δει χειροτερα.

Στις 9/8/2024 στις 9:05 ΜΜ, Silverage είπε

Οι τεχνικοί που φέρνουνε την οπτική μέσα στο σπίτι είναι απο συνεργεία που συνεργάζονται με τους παρόχους. Δεν πιστεύω ότι έχουν οδηγία να φέρουν την οπτική δίπλα απο την πόρτα, απλά δεν θέλουν να τρώνε χρόνο γιατί έχουν πολλά ραντεβού.

Εμένα ευτυχώς ήταν καλοί τύποι, ήταν στην ηλικία μου, πιάσαμε και την κουβέντα για διάφορα και μου την φέρανε εκεί που ήθελα, δίπλα ακριβώς στο pc. Μου έδωσαν και το κινητό τους αν τύχαινε τίποτα τις πρώτες μέρες να τους έπαιρνα να ερχόντουσαν να το φτιάχνανε, ευτυχώς δεν χρειάστηκε.

Ίσως έπρεπε να επιμείνεις περισσότερο ή αν ήταν κάθετοι να τους έδινες ένα 20ρικο; Πιστεύω θα το βλέπανε αλλιώς το θέμα.

Επεμενα αρκετα οτι θα ειχα θεμα με το PLC, και του ειπα για το σπιτι που ειναι τριφασικο κτλ αλλα μου ειπε οτι αποκλειεται να εχω προβλημα. Λιγο πριν φυγει βεβαια μου ειπε να βαλω το PLC πανω στο πολυμπριζο. Ισως επρεπε να αναφερω την επιλογη της πληρωμης.

Επεξ/σία από irreghoular
  • Like 1

• Λύση

Η αλήθεια είναι όπως τα έγραψες ακούστικες λίγο ως πελάτης vf σαν να ήμουν βάρδια στο TSR χαχα
Κοίτα αν παίζεις με PLC πάντα βάζεις αυτό στην πρίζα, υποθέτω ότι είναι passthrough έτσι; ή στην πρώτη υποδοχή του πολύπριζου και πρέπει να πέφτουν στην ίδια φάση του πίνακα. Τώρα σε αυτό μόνο ηλεκτρολόγος μπορεί να βοηθήσει για να βρεις ποιες πρίζες είναι σε ποια φάση.

Θα το ξαναπω, καλύτερα πέρνα ένα ethernet με κανάλι για να ξεμπερδέψεις και για το μέλλον. Θα πληρώσεις μια φορά έναν ηλεκτρολόγο να στο περάσει, σαν υλικό είναι κάτω από 0,30€ το μέτρο το καλώδιο, δεν θυμάμαι πόσο είναι τα κανάλια όμως. Λογικά σου έχει περάσει ΟΝΤ οπότε μπορείς να φέρεις από το ΟΝΤ στο χώρο που το θες και να μπει εκεί το router 

• Like 1

α. μπορεις να τραβηξεις ethernet απο το ενα σημειο στο αλλο για να παει το router εκει που ηταν παλιο.μπορεις μεχρι και οπτικη να τραβηξεις.

β.τα plc σε 500 αρες και 1000 αρες γραμμες ειναι για πεταμα. πας με ethernet και access points ή στην χειροτερη με repeaters (mesh networking).

ολα αυτα αν θες να κανεις την ζωη σου ευκολη και να παιζεις ταπα και τωρα αλλα και μελλοντικα.

ολα τα αλλα ειναι ημιμετρα (plc,repeaters).

On 08/08/2024 at 14:13, irreghoular said:

Καλησπέρα,
Εβαλα προ λίγων ημερών με πολλες ανησυχίες-- εξηγώ στην συνέχεια-- FttHome (πολυκατοικία). Μετακινήθηκε το ρούτερ (βαθύ σπίτι γενικά) απο το ενα άκρο στο άλλο ακρο του σπιτιού. Γενικα επαιζα με PLC στο υπόλοιπο σπίτι οπου οι ανάγκες ηταν χαμηλές, αλλα απο οτι φαινεται δεν τραβάει τόσο (τριφασικό σπίτι) και δεν βολεύτηκα καθολου με την νέα τοποθεσία του ρούτερ. Σημειωτέον οτι τα μοιράστηκα αυτα στον τεχνικό που ηρθε για την εγκατάσταση και ηθελα να μπει το optic terminal και το ρούτερ οπως ηταν παλιά. Αλλά, μου ειπε πως η οδηγία ειναι να μπει δίπλα στην πόρτα. 

Κάλεσα για υπαναχώρηση και μου ειπαν πως πρεπει πρωτα να καταργήσουν το Fiber (δηλαδη να ειμαι με 24mbps χαλκό) και μετά να κανω αιτηση για 200αρα FttCabinet.
Δηλαδη 30 λεπτά που εκαναν re-routing για την αναβάθμιση, θα κανουν 12 μέρες να το επαναφέρουν. 
Το μοιράστηκα με κατι αλλους φίλους μου γενικά και φαινεται να έχουν πολλοι πρόβλημα γιατι μετακινούν τα ρουτερ σε νεες τοποθεσίες που δεν βγάζει νοημα τοπολογικά, αναγκάζοντας τους πελάτες να παιρνουν νεο εξοπλισμό κτλ. Δεν εχουν και τα σπιτια καλώδια ethernet και δεν βγαίνει καθόλου ολο αυτο.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ξανά παιδιά, 

Στις 11/8/2024 στις 8:43 ΜΜ, comfuzio είπε

Η αλήθεια είναι όπως τα έγραψες ακούστικες λίγο ως πελάτης vf σαν να ήμουν βάρδια στο TSR χαχα
Κοίτα αν παίζεις με PLC πάντα βάζεις αυτό στην πρίζα, υποθέτω ότι είναι passthrough έτσι; ή στην πρώτη υποδοχή του πολύπριζου και πρέπει να πέφτουν στην ίδια φάση του πίνακα. Τώρα σε αυτό μόνο ηλεκτρολόγος μπορεί να βοηθήσει για να βρεις ποιες πρίζες είναι σε ποια φάση.

Θα το ξαναπω, καλύτερα πέρνα ένα ethernet με κανάλι για να ξεμπερδέψεις και για το μέλλον. Θα πληρώσεις μια φορά έναν ηλεκτρολόγο να στο περάσει, σαν υλικό είναι κάτω από 0,30€ το μέτρο το καλώδιο, δεν θυμάμαι πόσο είναι τα κανάλια όμως. Λογικά σου έχει περάσει ΟΝΤ οπότε μπορείς να φέρεις από το ΟΝΤ στο χώρο που το θες και να μπει εκεί το router 

Συγγνώμη σε όλους τους παλιούς συναδέλφους στη vf χαχα
Το PLC είναι passthrough, ναι. Τώρα έχω βάλει (έως και τώρα δηλαδή γιατί θα κάνω αυτό που πρότεινες) ένα διμπρίζο για να βάζω ONT + Router.
Αυτό εδώ έχω: TP-LINK TL-WPA8631P KIT v3

Ορίστε το plan μου για τώρα:
Αρχικά, δεν μου έχουν απαντήσει από την Cosmote, όμως στην τελευταία κλήση με Customer Support με προϊδέασαν ότι δεν δικαιούμαι υπαναχώρηση.
Οπότε περιμένω official απάντηση από το τμήμα υπαναχωρήσεων για να δούμε πώς θα πάει αυτό.

Παράλληλα -- καθυστερούμε λίγο λόγω γιορτών γενικά: 
Έχω έρθει έμμεσα σε επαφή με έναν ηλεκτρολόγο που κάνει κυρίως δικτυακές εγκαταστάσεις για να έρθει να αξιολογήσει και να μου πει ένα κόστος.
Εάν αυτό είναι ε-ντός budget θα προχωρήσω με αυτό, δεν ξέρω και τι εναλλακτικές θα μου προτείνει για το καλώδιο μέχρι το δωμάτιό μου.

Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, θα ρωτήσω αυτόν ή την Cosmote (επί πληρωμή) για να μου φέρουν το ONT ή το κουτί στο δωμάτιό μου.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω εάν θα διαφέρει σε κόστος με το ethernet, φαντάζομαι λόγω πάχους καλωδίου ίσως(;).

Ταυτοχρόνως, είχα καλέσει και την inalan, αλλά δεν εξυπηρετούν την περιοχή -- εάν ξέρει κανείς εάν αξίζει, ας μου πει για να το έχω μελλοντικά στο νου μου.

Για τώρα, πήγα σήμερα και πήρα 30 μέτρα ethernet -- καθώς είμαι μόνος για αυτό τον καιρό στο διαμέρισμα και δεν θα ενοχλεί κανέναν. Σύνδεσα το pc μου με το router που είναι στο σαλόνι, με το καλώδιο να είναι στο πάτωμα. Είχα σκαλώσει πολύ και με την κατάσταση και με εξωτερικές πιέσεις σχετικά με το ζήτημα, η λύση του να φέρω το router εδώ με ethernet δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό, thank you comfuzio. Θα πάρω και καρφάκια για να στερεώσω το καλώδιο, σε περίπτωση που το άλλο βγει ακριβά.

Ευχαριστώ άπαντες και θα ξανααπαντήσω όταν κλείσει το βιβλίο αυτό 

Επεξ/σία από irreghoular
  • Haha 1

Μακάρι να είναι εντός του οικονομικού σου περιθωρίου και να κάνεις δουλειά, γενικά αν έκανες το training με τον Σφέτσερμαν στην VF βγαίνεις τεχνικός από αυτόν ακόμα και να μην ξέρεις από δίκτυα, να το πω και αυτό, σε VF και Nova γνώρισα πολύ κόσμο και μερικούς εκπαιδευτές, σαν τον Σφέτσερμαν κανείς!
Οπότε αν έχεις 2-3 γνώσεις σχετικά, ένα μικρό budget και φαντασία μπορείς να κάνεις αρκετά, πχ όπου και να σου φέραν την οπτική και το ΟΝΤ όπως είπα, τραβάς ethernet από εκεί και το πας όπου θες μετά.
Ο φόβος πάντα είναι το αισθητικό από ότι έχω δει με τους πιο πολλούς ανθρώπους και 2ο το οικονομικό, σε ενοίκιο είμαι και δεν με παίρνει να κάνω πολλά πολλά, αλλά σε ιδιόκτητο σπίτι το να περαστεί μια φορά καλή καλωδίωση νομίζω δεν θα έπρεπε να αποτελεί πρόβλημα άσχετα με τι κάνει το κάθε συνεργείο του κάθε παρόχου.
Πχ εγώ ακόμα και ιδιόκτητο σπίτι αν είχα περάσει δομημένη καλωδίωση και το συνεργείο δεχόταν να μου φέρει 2ο καλώδιο στον άλλο χώρο, θα τους έλεγα να μην ενώσουν τίποτα με το δικό μου καλώδιο αλλά να φέρουν νέο δικό τους ανεξάρτητο καλώδιο (ας έχω backup το 1 σιγά)

• Like 1

• 3 εβδομάδες αργότερα...

το καλωδιο και μονος σου μπορεις να το περασεις αν πιανουν ταχερια σου.το στερεωνεις με ροκα απλα πρεπει να τρυπησεις απο εκει που θα περασει.και το ιδιο μπορει να γινει και με την ινα βεβαια. εξαρταται ποσο πιανουν τα χερια σου. και εχει να κανει με το αν ειναι δικο σου το σπιτι ή οχι.αν ειναι εννοειται κανεις τα παντα και τα χαιρεσαι.αν ειναι με ενοικιο και ειναι να φυγεις δεν εχει νοημα. αλλα στο δικο σου περνας τα καλωδια σου και το κανεις σωστα και το ξεχνας.παρα Plc και Repeaters και μετα να λες τι φταιει και δεν παιζει.

On 16/08/2024 at 15:25, irreghoular said:

Καλησπέρα ξανά παιδιά, 

Συγγνώμη σε όλους τους παλιούς συναδέλφους στη vf χαχα
Το PLC είναι passthrough, ναι. Τώρα έχω βάλει (έως και τώρα δηλαδή γιατί θα κάνω αυτό που πρότεινες) ένα διμπρίζο για να βάζω ONT + Router.
Αυτό εδώ έχω: TP-LINK TL-WPA8631P KIT v3

Ορίστε το plan μου για τώρα:
Αρχικά, δεν μου έχουν απαντήσει από την Cosmote, όμως στην τελευταία κλήση με Customer Support με προϊδέασαν ότι δεν δικαιούμαι υπαναχώρηση.
Οπότε περιμένω official απάντηση από το τμήμα υπαναχωρήσεων για να δούμε πώς θα πάει αυτό.

Παράλληλα -- καθυστερούμε λίγο λόγω γιορτών γενικά: 
Έχω έρθει έμμεσα σε επαφή με έναν ηλεκτρολόγο που κάνει κυρίως δικτυακές εγκαταστάσεις για να έρθει να αξιολογήσει και να μου πει ένα κόστος.
Εάν αυτό είναι ε-ντός budget θα προχωρήσω με αυτό, δεν ξέρω και τι εναλλακτικές θα μου προτείνει για το καλώδιο μέχρι το δωμάτιό μου.

Εάν αυτό δεν λειτουργήσει, θα ρωτήσω αυτόν ή την Cosmote (επί πληρωμή) για να μου φέρουν το ONT ή το κουτί στο δωμάτιό μου.
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω εάν θα διαφέρει σε κόστος με το ethernet, φαντάζομαι λόγω πάχους καλωδίου ίσως(;).

Ταυτοχρόνως, είχα καλέσει και την inalan, αλλά δεν εξυπηρετούν την περιοχή -- εάν ξέρει κανείς εάν αξίζει, ας μου πει για να το έχω μελλοντικά στο νου μου.

Για τώρα, πήγα σήμερα και πήρα 30 μέτρα ethernet -- καθώς είμαι μόνος για αυτό τον καιρό στο διαμέρισμα και δεν θα ενοχλεί κανέναν. Σύνδεσα το pc μου με το router που είναι στο σαλόνι, με το καλώδιο να είναι στο πάτωμα. Είχα σκαλώσει πολύ και με την κατάσταση και με εξωτερικές πιέσεις σχετικά με το ζήτημα, η λύση του να φέρω το router εδώ με ethernet δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό, thank you comfuzio. Θα πάρω και καρφάκια για να στερεώσω το καλώδιο, σε περίπτωση που το άλλο βγει ακριβά.

Ευχαριστώ άπαντες και θα ξανααπαντήσω όταν κλείσει το βιβλίο αυτό 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...