therock Δημοσ. 8 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2024 Εχω παρει κατα καιρους διαφορα, (Avidsen/National Geographic,Xiaomi) αλλα παρατηρω κατα κυριο λογω περαν του οποιου σφαλματος τιμης, οτι αργουν απιστευτα να ανανεωσουν την τιμη της θερμοκρασιας. Δηλαδη εστω οτι το χεις σε ενα τσαντακι και το βγαλεις στο δωματιο, η το αλλαξεις δωματιο, η απο εσωτερικο χωρο βγεις σε εξωτερικο, θελουν πανω απο 1-2+ λεπτα να πιασουν τιμη. Τωρα κοιταζω να παρω κατι καινουριο Βλεπω πολλες λυσεις απο εταιρεις οπως Govee, Tuya, Tapo (Tplink) ktl. Υπαρχει κατι δοκιμασμενο απο αυτα που να ξερουμε οτι κανει σιγουρα μη πεταξω παλι λεφτα, γιατι βλεπω τιμες απο 20-40+ Επισης εχουν πολυ ωραιες λειτουργιες καταγραφης οπου κρατανε log στο κινητο και βλεπεις αυξομειωσεις θερμοκρασιας-υγρασιας καθολη τη διαρκεια της ημερας. Αυτοματισμοι με αλεξα κτλ προσωπικα δεν με ενδιαφερουν. Περα απο το να ελεγχω συνθηκες δωματιου, ενας εξισου βασικος λογος ειναι για ταξιδια θελω να εχω ενα μαζι μου, να βλεπω θερμοκρασια σε δωματιο, η σε καμπινγκ γενικα τι σηνθηκες εχει εκει που βρισκομαι και να προσαρμοζω αναλογα τη κατασταση
haris_216 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Δεν γνωρίζω πραγματικά αλλά θα καταθέσω μία σκέψη (αν φανεί χαζή...στην πυρά). Κατά την καθαρά προσωπική μου άποψη πιστεύω ότι αυτή η υστέρηση μπορεί να γίνεται ηθελημένα. Δηλαδή να δίνει χρόνο στην όποια αλλαγή μέχρι να δείξει τη σχετική ένδειξη έτσι ώστε να αποφύγει καταγραφή τυχαίας και μικρής σε διάρκεια αλλαγής για τον οποιοδήποτε λόγο. Πχ αν η αλλαγή ένδειξης θερμοκρασίας ήταν άμεση τότε αν έχουμε έναν ανεμιστήρα δαπέδου που περιστρέφεται και "χτυπάει" και το θερμόμετρο, τότε σε κάθε πέρασμά θα εμφάνιζε ίσως στιγμιαία χαμηλότερη θερμοκρασία η οποία αμέσως μετά θα ανέβαινε. Ομοίως αν το θερμόμετρο/αισθητήριο είναι δίπλα σε πόρτα πχ μπαλκονιού ή παράθυρο, ομοίως στο άνοιγμά του που θα έμπαινε το ξεροβόρι θα έδειχνε χαμηλότερη θερμοκρασία και μόλις έκλεινε η πόρτα θα ανέβαινε πάλι. Αν ισχύει αυτό (όπως είπα δεν το ξέρω σίγουρα) ειδικά στην περίπτωση των θερμομέτρων που βγάζουν στατιστικά ή γραφήματα, θα επηρέαζε την τελική εικόνα με μη πραγματικά δεδομένα Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2024 από haris_216
therock Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Κοίτα δεν είναι και δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Οκ δε μιλάμε να δίνει real time διακυμάνσεις δευτερολέπτου και να παίζουν οι τιμές του σαν τους τυχερούς αριθμούς του ΚΙΝΟ, αλλά έστω στην χειρότερη ένα interval 15-30 δευτερολέπτων έπρεπε να το δίνει... Τι θέλω να πω? Επειδή δεν απάντησε κανεις, πήρα πάλι ένα από αυτά που ανέφερα (βασικά 2 διαφορετικά.μοντελα της govee) και από ότι φαίνεται πέταξα πάλι χρήματα. Μόλις το άνοιξα σπίτι έδειξε θερμοκρασία 28.8 ενώ θερμομετρακι που έχω σε σταθερό σημείο και δε το μετατόπιση δείχνει 24 βαθμούς δωματίου (προφανώς θα είχε ζεσταθεί ο σενσορας του όσο ήμουν έξω και το κουβαλούσα). Το θέμα είναι από 28.8 έως 24 την πραγματική θερμοκρασία έκανε κάνα 10 λεπτό για να πέσει και να ισορροπήσω. Τόσο αυτό όσο και το άλλο μοντέλο που πήρα. Μετά βγήκα έξω στον ήλιο που έχει κοντά 40 βαθμούς, και ανέβαινε η θερμοκρασία σιγά σιγά. Έκατσα εξω κάνα πεντάλεπτο και έδειξε γύρω στους 31-32 (που ρε παίζει πολύ πιο πάνω είχε) και ξαναμπήκα μέσα στο σπίτι. Πως έχω καταλάβει ότι δουλεύουν? Μετράνε τη θερμοκρασία και κάθε περίπου δέκα δευτερόλεπτα αναρωτιούνται παραμένει ίδια η θερμοκρασία η είναι πιο ψηλή πιο χαμηλή? Αν υπάρχει μεταβολή ρίχνουν/ανεβάζουν 0.1 Κελσίου στην ένδειξη. Και συνεχίζουν ώστε να πιάσουν τη τιμή. Όταν ξαναμπήκα μέσα έβλεπα από 30 κατι που είχε πιάσει πόσο θα κάνει να πέσει. Και πάλι το ίδιο. Πχ εδώ βλέπετε ότι ενώ έχει 24 το δωμάτιο, το θερμομετρακι ρίχνει 0.1 βαθμούς κάθε περίπου 10 δευτερόλεπτα 32 περίπου έγραψε έξω όσο άντεξα να καθίσω και ξεκινάει με 30.8 το βίντεο και βλέπετε πόσο αργά πέφτει... Τώρα θεωρητικά αν εσύ το θες για εφαρμογή σε καποι δωματιο στα 10 λεπτά θα χει γράψει τι θερμοκρασία και θα καταλαβαίνεις τι παίζει. Αλλά πρακτικά όταν θες να βλέπεις θερμοκρασία από χώρο σε χώρο είναι τελείως άχρηστο. Δηλαδή αν εγώ θέλω από το δωμάτιο που έχει 24 να βγω έξω και να δω τι θερμοκρασία έχει τι θα κάνω θα κάτσω στον ήλιο 10 λεπτά μέχρι να ισορροπήσει. Δεν παίζει.... Αντίστοιχα και για να επιβεβαιωσω το λεγόμενα μου, δοκίμασα και μια τσίμπησα κρέατος που έχω για μαγειρική, αυτή με τη βελόνα, και αυτό μετράει κατευθείαν. Κάθε 5 δευτερόλεπτα ανεβάζει 1 βαθμό κελσίου, οπότε μέχρι να βγω έξω στο κήπο είχε δείξει από 24 βαθμούς 37 σε λιγότερο από ένα λεπτό (όσο πίστευα άλλωστε ότι εχει, μιας και είμαστε 40αρια αυτές τις μέρες) Σκάρτη αγορά πάλι και τα πλήρωσα ρε γαμωτο τα ρημαδια
mariosnik_ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Από ένα ψάξιμο που έκανα εγώ παλιά. Δες για κάτι επαγγελματικό, επώνυμη εταιρεία και φυσικά ακριβή τιμή, αυτό θα είναι και αξιόπιστο. Τώρα για το ποιες μάρκες είναι επαγγελματικές η έχουν ιστορία στον χώρο αυτών των οργάνων μετςησης, δεν τις ξέρω. Υπάρχει ένα φόρουμ με άτομα που ασχολούνται με μετεωρολογικα θέματα, ρώτησε εκεί. Επίσης εξέτασε μήπως κάποιο αναλογικό όργανο μπορεί να είναι περισσότερο αξιόπιστο από ψηφιακό. Εγώ έχω δυο ψηφιακά θερμόμετρα - υγρασιομετρα του 10ρικου, από αυτά που βλέπω στις ενδείξεις δεν τα θεωρώ αξιόπιστα, αλλά οκ για την δουλειά που τα θέλω δεν με πειράζει.
esertas Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Έχω της tplink. Δουλεύει μια χαρά αλλά για να δεις δεδομένα στο κινητό θέλει και το smart hub να συνδεθεί σε wifi.
therock Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 17 minutes ago, esertas said: Έχω της tplink. Δουλεύει μια χαρά αλλά για να δεις δεδομένα στο κινητό θέλει και το smart hub να συνδεθεί σε wifi. Αυτό λες? Οταν λες μια χαρα, ας πούμε δοκίμασες αυτό που λέω εγώ? Δηλαδη έστω ότι το χεις τώρα σε ένα από τα δωμάτιά σου που φαντάζομαι θα χεις κλιματισμό και θα χεις θερμοκρασίες 24-28. Αν βγεις έξω μεσημέρι που έχει 35-38 θα σου δείξω απευθείας την αλλαγή η θα ανεβάζεις 0.1 βαθμούς και θα θέλει κάνα δεκάλεπτο να δείξει σωστή θερμοκρασία? Επειδή από ότι βλέπω και στο βίντεο και αυτό σιγά σιγά κατά 0.1 ανεβαίνει...
nimik Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 Έχει κι η Shelly 2-3 ρίξε μια ματιά ,δεν έχω ιδία πείρα όμως .. https://www.shelly.com/en-gr/products/heating-and-temperature#unfiltered
esertas Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, therock είπε Οταν λες μια χαρα, ας πούμε δοκίμασες αυτό που λέω εγώ? Δηλαδη έστω ότι το χεις τώρα σε ένα από τα δωμάτιά σου που φαντάζομαι θα χεις κλιματισμό και θα χεις θερμοκρασίες 24-28. Αν βγεις έξω μεσημέρι που έχει 35-38 θα σου δείξω απευθείας την αλλαγή η θα ανεβάζεις 0.1 βαθμούς και θα θέλει κάνα δεκάλεπτο να δείξει σωστή θερμοκρασία? Επειδή από ότι βλέπω και στο βίντεο και αυτό σιγά σιγά κατά 0.1 ανεβαίνει... Έχω αυτό αλλά χωρίς οθόνη, το απλό. Αλλά έχω δύο. Ένα μέσα και ένα έξω. Σταθερά στην θέση τους. Αν χρειαστώ σε άλλο δωμάτιο θα πάρω τρίτο. https://ibb.co/SsxCCj9 https://ibb.co/8jvBxr1 https://ibb.co/4ScRcj7 Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2024 από esertas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα