Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από απατεώνες εχουμε χορτάσει...Απλά απόφυγε τον και άσε και καμια αρνητική κριτική με κόσμιο τρόπο, μην φας καμία μηνυση και τρεχεις μετά,μπας και γλιτώσει κανένας χριστιανός από δαύτους...

Ότι μπορείς φτιάξτο  μόνος σου και για τα υπόλοιπα σε συνεργειο εμπιστοσύνης....Και αν μπορείς στο ρεπο σου να βλεπεις τι αλλάζουν και πως δουλεύουν..Έχω δει τέρατα και σημεία...

Επίσης το λάθος έγινε εξαρχής όταν σου έκατσε την 600αρα οπότε ένα καμπανάκι έπρεπε να σου χτυπήσει...Προχωράς παρακάτω και την επόμενη φορά πιο προσεκτικός.....

Επεξ/σία από stefan123
Δημοσ.
36 minutes ago, listerstorm said:

Για αυτό ό,τι μπορείς να το κάνεις μόνος σου.

ποιος θα κατσει να αλλαξει αντλία , θερμοστάτη και θα κάνει καθαρισμο κυκλώματός? και εγώ που ξέρω και εχω καλή εμπειρία προτιμώ να ακουμπήσω όσα ειναι να ακουμπήσω να μου το κάνει άλλος

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Black Demis είπε

ποιος θα κατσει να αλλαξει αντλία , θερμοστάτη και θα κάνει καθαρισμο κυκλώματός? και εγώ που ξέρω και εχω καλή εμπειρία προτιμώ να ακουμπήσω όσα ειναι να ακουμπήσω να μου το κάνει άλλος

Θερμοστάτη είναι ευκολο πάντως. Haynes ο φίλος σου. 

Εννοείται φυσικά μέχρι που πιάνουν τα χέρια του καθενός, πόσο θέλει να ασχοληθεί κλπ.

• Like 3
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Black Demis είπε

θερμοστατη εχω αλλαξει ευκολακι στο οπελ.Προσφατα αλλαξα δισκοπλακες και τακακια. Οι πισω με παιδεψαν γιατι θελει κολπο στο μάζεμα της δαγκανας και παιδευτηκα να το βρω.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, papoys1 είπε

θερμοστατη εχω αλλαξει ευκολακι στο οπελ.Προσφατα αλλαξα δισκοπλακες και τακακια. Οι πισω με παιδεψαν γιατι θελει κολπο στο μάζεμα της δαγκανας και παιδευτηκα να το βρω.

Θελουν βίδωμα,έχουν εγκοπές για να μπει το εργαλείο.Το έκανα και εγώ στο δικό μου πριν 45 μέρες που άλλαξα δισκους τακάκια μπροστά πίσω,ψάχνε στο  youtube βιντεάκια που δείχνουν την διαδικασία. https://www.youtube.com/results?search_query=opel+vectra+c+rear+brake+pad+replacement+

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, papoys1 said:

θέμα δεν ειναι εύκολα δύσκολα...... όπως ειπα εχω αρκετή εμπειρία και γνώσεις..... θέμα ειναι όταν εχεις 1 η δυο ρεπό την εβδομάδα δεν θες να τα φας σε τετοια πράγματα τα εχεις να κάνεις κάτι για σενα
για αυτό ειπα ασχετα πόσο καλά ξέρω προτιμώ άλλος να κάνει αυτή την δουλειά
τα χερια μου πιανουν να κάνω rebuild τον κινητήρα (και το εχω κάνει παλιά) χρόνος που μπορώ να διαθέσω πλέον οριακά φτάνει να αλλάξω μια ασφάλεια..... ετσι ακουμπάς οσο ειναι να ακουμπήσεις το παράτας στο συνεργειο να το κάνει άλλος (το παν ειναι να βρεις συνεργειο που θα ασχοληθει καθώς πρέπει

ενα απλό παράδειγμα τα έχει φτύσει ο λ αισθητήριας στο αμάξι τον αισθητήρα τον είχα πάρει δεν βρήκα 1 ωρα να κάτσω να ασχοληθώ να τον αλλάξω, όλη η διαδικασία κατέβασε εργαλεια ανέβασε κάπου το αμάξι ρίξε αντισκουριακο αν πιάσει αν οχι ζέστανε το με φλόγιστρο μετά ξήλωνε ταπετσαρία στο αμάξι (ο ναι μέσα στην καμπίνα καταλήγει καλώδιο το αμαξι μου) κλπ ολα αυτα ειναι ψυχοφθόρα , προτίμησα να πάρω την μηχανη να παω trip να ξεχαστώ από τα καθυμερινα και το αμάξι δευτερα το αφυσα στο συνεργειο με ενα 50 ευρω (με δκο μου ανταλλακτικό) το εκανε ο άλλος ξήλωνε όλα βαλε κλπ

Επεξ/σία από Black Demis
  • Like 3
Δημοσ.

Πάντως απο την εικόνα των ανταλλακτικών έχει σοβαρό θέμα σκουριάς ο κινητήρας που σημαίνει έπαινε ακατάλληλο υγρό ψύξης. Αφου ρίχνεις χρήμα να το φτιάξεις, βρές ακριβώς τι προτείνει ο κατασκευαστής (g12, G12+, G13) και βάλε σωστό παραφολού, ενώ προχώρησε σε ετήσια αντικατάσταση και πλύσιμο του κινητήρα μέχρι να καθαρίσει. Είχα το ίδιο θέμα στο μηχανάκι και μετά απο 4-5 ετήσια πλυσίματα-αντικατάσταση άρχισε να καθαρίζει και έσωσα το ψυγείο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, lary7 said:

Πάντως απο την εικόνα των ανταλλακτικών έχει σοβαρό θέμα σκουριάς ο κινητήρας που σημαίνει έπαινε ακατάλληλο υγρό ψύξης. Αφου ρίχνεις χρήμα να το φτιάξεις, βρές ακριβώς τι προτείνει ο κατασκευαστής (g12, G12+, G13) και βάλε σωστό παραφολού, ενώ προχώρησε σε ετήσια αντικατάσταση και πλύσιμο του κινητήρα μέχρι να καθαρίσει. Είχα το ίδιο θέμα στο μηχανάκι και μετά απο 4-5 ετήσια πλυσίματα-αντικατάσταση άρχισε να καθαρίζει και έσωσα το ψυγείο.

από την φώτο και μόνο ολο το σύστημα θέλει καθαρισμό (οχι απλά ξέπλυμα ) αλλά καθαρισμό (ο οποίος έχει και κίνδυνο να βαρέσουν τσιμουχακια και καμία φλάντζα αν γίνει καθώς θεωρητικά αμάξι ειναι αρχαιο και βαση φωτο πρεπει να ειναι το παλιο lancer η colt παλιο 1.3 με τον κλασσικό κινιτηρα

κατά τα άλλα ναι όχι απλά παραφλου σοστο δ δεν έμπαινε αλλά έπεφτε συμπλήρωση με νερό...... + σαν να είδα υπολείμματα από φώκια

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/8/2024 στις 9:26 ΠΜ, Ukforthemoment είπε

Θελουν βίδωμα,έχουν εγκοπές για να μπει το εργαλείο.Το έκανα και εγώ στο δικό μου πριν 45 μέρες που άλλαξα δισκους τακάκια μπροστά πίσω,ψάχνε στο  youtube βιντεάκια που δείχνουν την διαδικασία. https://www.youtube.com/results?search_query=opel+vectra+c+rear+brake+pad+replacement+

Το εβλεπα αυτό αλλά δεν έδειχνε ακριβώς τι γίνεται με το εργαλείο και είχα την εντύπωση ότι απλά μαζεύει τη δαγκάνα όπως μπροστά. Μετά βρήκα το παρακάτω βίντεο όπου ο τύπος δείχει αναλυτικά και με λεπτομέρειες ακριβώς τη διαδικασία. Επίσης δείχνει πως αν δεν έχεις το κατάλληλο εργαλείο μπορείς στην ανάγκη και με ένα μιτοτσίμπιδο να μαζέψεις τη δαγκάνα στρίβοντας και πιέζοντας. Φοβερό βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=BsYGc5nxdpg

Τώρα ποιος μπορεί να μου πει πως θα μαζέψω το χειρόφρενο που πιάνει πολύ ψηλά. Εχω φτάσει εδώ 4.00 αλλά δεν καταλαβαίνω πως πρέπει να σφίξω-ξεσφίξω τις δύο βίδες😛

https://youtu.be/nlEZDF5z9O4?si=yKuozgME9mCxuvhj&t=241

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
On 17/08/2024 at 00:32, listerstorm said:

Για αυτό ό,τι μπορείς να το κάνεις μόνος σου.

Σύμφωνοι, αλλά δε μπορείς να κάνεις όλες τις εργασίες σαν ιδιώτης. Είτε λόγω έλλειψης γνώσεων, ή λόγω έλλειψης εξειδικευμένων εργαλείων. Κι εγώ κάνω μόνος μου τις βασικές εργασίες (λάδια - φίλτρα - μπουζί - καθαρίσματα), αλλά αντλία νερού πως θ' άλλαζα; Είτε έχω το σχετικό Haynes manual ή όχι; :P

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, papoys1 είπε

Το εβλεπα αυτό αλλά δεν έδειχνε ακριβώς τι γίνεται με το εργαλείο και είχα την εντύπωση ότι απλά μαζεύει τη δαγκάνα όπως μπροστά. Μετά βρήκα το παρακάτω βίντεο όπου ο τύπος δείχει αναλυτικά και με λεπτομέρειες ακριβώς τη διαδικασία. Επίσης δείχνει πως αν δεν έχεις το κατάλληλο εργαλείο μπορείς στην ανάγκη και με ένα μιτοτσίμπιδο να μαζέψεις τη δαγκάνα στρίβοντας και πιέζοντας. Φοβερό βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=BsYGc5nxdpg

Τώρα ποιος μπορεί να μου πει πως θα μαζέψω το χειρόφρενο που πιάνει πολύ ψηλά. Εχω φτάσει εδώ 4.00 αλλά δεν καταλαβαίνω πως πρέπει να σφίξω-ξεσφίξω τις δύο βίδες😛

https://youtu.be/nlEZDF5z9O4?si=yKuozgME9mCxuvhj&t=241

Eχω και τον κύβο και το άλλο με την βίδα.Δεν έχω μυτοτσίμπιδο.Και μάντεψε!!Κανενός  απο τα δύο ειδικά εργαλεία τα αυτάκια δεν έπεφταν στις εγκοπές.Οπότε έπεσε λίγο τρόχισμα σε αυτό με την βίδα και το ταίριαξα και έκανα την δουλειά μου.

Για το χειρόφρενο δεν ξέρω,το αστρα έχει διαφορετικό σύστημα.Το βίντεο δεν μπόρεσα να το δω γιατί με ζάλισε έτσι που κουνάει την κάμερα.

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Eχω και τον κύβο και το άλλο με την βίδα.Δεν έχω μυτοτσίμπιδο.Και μάντεψε!!Κανενός  απο τα δύο ειδικά εργαλεία τα αυτάκια δεν έπεφταν στις εγκοπές.Οπότε έπεσε λίγο τρόχισμα σε αυτό με την βίδα και το ταίριαξα και έκανα την δουλειά μου.

Για το χειρόφρενο δεν ξέρω,το αστρα έχει διαφορετικό σύστημα.Το βίντεο δεν μπόρεσα να το δω γιατί με ζάλισε έτσι που κουνάει την κάμερα.

Και γω το είχα πάρει 11 ευρώ από το remu το μηχάνημα είχε τις μυτούλες από τις δύο μεριές αλλά δεν ήξερα για ποιο λόγο. Μετά που είδα το βίντεο και σε μενα δεν ταίριαζαν ακριβώς αλλά τρόχισα τις δύο με τροχό και τις ταίριασα έκοψα τις απέναντι που ήταν πολύ μεγάλες και έκανα τη δουλειά.😉 Είχα μυτοτσίμπιδο αλλα είδα άλλο βίντεο με το εργαλείο. Μετά βρήκα αυτό με το μυτοπτσίμπιδο. Υπάρχουν πολλά βίντεο στο youtube αλλά δυστυχώς τα πιο πολλά και καλά είναι από ανατολικές ρωσόφωνες κ.λ.π. χώρες και δεν καταλαβαίνουμε τη γλώσσα όπως με το χειρόφρενο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...