unforgiven Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου Θα σου πω ως πελάτης τι παίζει ρόλο για εμένα. - Η τιμή με μία σχετική ποιότητα. Όσοι θέλουν χαρμάνια και επιγεύσεις ή ψωνίζουν από συγκεκριμένα καφέ, ή φτιάχνουν σπίτι τους. - Η ποσότητα του καφέ. Αν είναι όλο πάγος και με δύο ρουφιξιές μένει νερό, να λείπει. - Η εξυπηρέτηση. Είμαι παραδοσιακός. Θέλω "Καλημέρα", χαμόγελο και ευγένεια. Όπως ακριβώς κάνω και εγώ. Και αν με γνωρίζουν και δεν παραγγέλνω κάθε φορά αλλά μου λένε "τα γνωστά;" με κάνει και νιώθω οικεία. - Ταχύτητα. Αν αργεί υπερβολικά, δεν ξαναπάω. - Καθαριότητα. Όχι πάντα αυτονόητα. - Σταθερότητα. Δεν θέλω ο καφές μου να κυμαίνεται από πικρός μέχρι γλυκός ανάλογα με την όρεξη αυτού που τον φτιάχνει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flienky Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 26 λεπτά πριν, unforgiven είπε Θα σου πω ως πελάτης τι παίζει ρόλο για εμένα. - Η τιμή με μία σχετική ποιότητα. Όσοι θέλουν χαρμάνια και επιγεύσεις ή ψωνίζουν από συγκεκριμένα καφέ, ή φτιάχνουν σπίτι τους. - Η ποσότητα του καφέ. Αν είναι όλο πάγος και με δύο ρουφιξιές μένει νερό, να λείπει. - Η εξυπηρέτηση. Είμαι παραδοσιακός. Θέλω "Καλημέρα", χαμόγελο και ευγένεια. Όπως ακριβώς κάνω και εγώ. Και αν με γνωρίζουν και δεν παραγγέλνω κάθε φορά αλλά μου λένε "τα γνωστά;" με κάνει και νιώθω οικεία. - Ταχύτητα. Αν αργεί υπερβολικά, δεν ξαναπάω. - Καθαριότητα. Όχι πάντα αυτονόητα. - Σταθερότητα. Δεν θέλω ο καφές μου να κυμαίνεται από πικρός μέχρι γλυκός ανάλογα με την όρεξη αυτού που τον φτιάχνει. Ακριβως αυτό, τα πετυχες ολα. Αυτα αφορουν το 99% των πελατων. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thermaikos4 Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 58 λεπτά πριν, unforgiven είπε - Ταχύτητα. Αν αργεί υπερβολικά, δεν ξαναπάω. το ταχυτητα μπορει να γινει παρεξηγισιμο. Ειναι σαν να ανεβεις σε ταξι και να του λες "κανε γρηγορα". Αν η εκχυλιση του εσπρεσου βγει σε εικοσι δευτερολεπτα, θα ειναι γρηγορος αλλά δεν θα ειναι καφες. Το "κανε γρηγορα" ειναι ανουσιο και χαζο να το λες στον μπαριστα. Για να γινει ενας καφες θελει συγκεκριμενο χρονο, και το "πιο γρηγορα" σημαινει οτι χανεις ποιοτητα. Επισης, εσυ μπορεις να βιαζεσαι αλλά εκεινος που σου κανει τον καφε θα εξυπηρετησει δεκαδες/εκατονταδες ατομα στη βαρδια του και η "ταχυτητα" που ζητατε μειωνει την παραγωγικοτητα του. Τα ατομα που μας εξυπηρετουν δεν ειναι δουλοι/σκλαβοι/υπηρετες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
efib Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου Οκ, όταν ανεβαίνει το ρεύμα η τιμή του καφέ αυξάνεται, όταν όμως πέφτει τι γίνεται; Σίγουρα δεν μειώνεται πάντως. Απλά βρήκαν όλοι ευκαιρία να αυξήσουν τις τιμές. Πήρε το μάτι μου ότι οι Έλληνες άρχισαν να φτιάχνουν καφέ στο σπίτι πλέον και αυτό είναι θετικό Ο freddo espresso στα 2.2€-2.5€ εάν δεν είναι από σοβαρό μαγαζί με μύλο, μηχανή και καταρτισμένο barista, είναι κοροϊδία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
satsok2 Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Στις 8/8/2024 στις 9:20 ΠΜ, Ukforthemoment είπε Κάποτε έκαναν προσφορά καφες -τυρόπιτα-νερό 3€ (τυχαία η τιμή) ,μηπως να δοκίμαζες κάτι τέτοιο; Βάλε μια σούπερ τέτοια προσφορά και κερματοδέκτη για 2ευρα στην τουαλέτα. Θα χεστείς στο τάληρο. Επεξ/σία 27 Αυγούστου από satsok2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alimentas Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Mε μια σωστη καθημερινη συντυρηση της μηχανης που ειναι κ το σημαντικοτερο ,αν δεν εισαι καποιος τυχαιος που απλα τυχαινει να βγαζεις καφε ακομα κ με μια μετρια ποικιλια βγαζεις μια χαρα αποτελεσμα που δεν θα εχεις ποτε παραπονα. Τα μισα κ βαλε μαγαζια εχουν και καλα τις τοπ ποικιλιες κ η μηχανη τους εχει πιασει αραχνες.Αναθεμα αν ξερει ενα μεσαιο μαγαζι που δινει καφε να κανει μια βασικη ρυθμιση στους μυλους. Επισης κ σημαντικοτερο για καποιον λογο ο Ελληνας την εχει δει ειδημονας του καφε κ μεγας γευσιγνωστης,ενω στην πραγματικοτητα αν βαλεις καπου στο χωρο σου την μαρκα που υποτιθεται του αρεσει ακομα κ νες να του περασεις απ την μηχανη που λεει ο λογος δεν θα παρει γραμμη.8 στους 10 δεν ξεχωριζουν καμια μαρκα καφε. Οποτε εν ολιγης.Καθαρα μηχανηματα,σωστη συντηρηση,βασικες γνωσεις του καφε κ παντα αντιστοιχη τιμη. Επεξ/σία 27 Αυγούστου από alimentas 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
unforgiven Δημοσ. 27 Αυγούστου Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 46 λεπτά πριν, thermaikos4 είπε το ταχυτητα μπορει να γινει παρεξηγισιμο. Ειναι σαν να ανεβεις σε ταξι και να του λες "κανε γρηγορα". Αν η εκχυλιση του εσπρεσου βγει σε εικοσι δευτερολεπτα, θα ειναι γρηγορος αλλά δεν θα ειναι καφες. Το "κανε γρηγορα" ειναι ανουσιο και χαζο να το λες στον μπαριστα. Για να γινει ενας καφες θελει συγκεκριμενο χρονο, και το "πιο γρηγορα" σημαινει οτι χανεις ποιοτητα. Επισης, εσυ μπορεις να βιαζεσαι αλλά εκεινος που σου κανει τον καφε θα εξυπηρετησει δεκαδες/εκατονταδες ατομα στη βαρδια του και η "ταχυτητα" που ζητατε μειωνει την παραγωγικοτητα του. Τα ατομα που μας εξυπηρετουν δεν ειναι δουλοι/σκλαβοι/υπηρετες. Ναι, να χαλαρώσουμε λίγο; Είναι άλλο να φτιάχνεις κάτι στον ενδεδειγμένο χρόνο, και άλλο να αργείς ή να μην μπορείς να εξυπηρετήσεις γρήγορα και η ουρά να είναι 10 άτομα. Ευχαριστώ για την υπενθύμιση. Νόμιζα πως αυτός που φτιάχνει καφέ ήταν αγορασμένος από σκλαβοπάζαρο στην Αφρική και έχω παράλογες και χαζές απαιτήσεις στην παρασκευή του "εσπρέσου". 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rdesign Δημοσ. 30 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 30 Αυγούστου Στις 25/8/2024 στις 8:05 ΜΜ, efib είπε @Rdesign είχαμε κάποιο νεότερο; Πώς πήγε μετά την μείωση της τιμής; Στείλε πμ εάν δεν θέλεις να το πεις δημόσια. Καλησπέρα παιδιά!! Επέστρεψα από διακοπές στην Κωνσταντινούπολη και μπήκα δυναμικά ξανά στον καθημερινό αγώνα! Φέτος τον Αύγουστο δεν κλείσαμε καθόλου μείναμε ανοιχτοί όλες της μέρες. Απλά φέτος επίσης έφυγε ένας μεγάλος αριθμός κόσμου οπότε υπήρχαν μέρες που το μαγαζί βάραγε μύγες πραγματικά! Έλα όμως που ενώ έλειπε κόσμος και δεν υπήρχε πέρασμα, μετά τη μείωση των τιμών η κατανάλωση του καφέ άλλες μέρες ήταν η ίδια με πριν τον Αύγουστο και άλλες αρκετά ανεβασμένη! Αυτό σημαίνει ότι η γενική μας δουλειά έπεσε (δουλεύουμε πολύ με γιαούρτια υγιεινά smoothies κτλ και αφού έλειπε κόσμος έπεσαν και οι παραγγελίες) αλλά ο καφές ξεκίνησε να παίρνει τα πάνω του. Βέβαια ξεκάθαρη εικόνα πιστεύω θα αρχίσω να έχω από αρχές Σεπτέμβρη, γιατί τώρα άρχισαν να επιστρέφουν, όμως και με τα τωρινά δεδομένα πήγε καλά το εγχείρημα. Από μέσα Σεπτέμβρη θα δοκιμάσω και το πρωινό Happy Hour με όλους τους καφέδες στο 1,5€. Ευτυχώς μπορώ να το κάνω μιας και αγοράζω σε καλή τιμή τον καφέ και μου δίνει περιθώριο κέρδους. Για τα υπόλοιπα που γράφετε, καθαρίζουμε όπως πρέπει καθημερινά τη μηχανή ΠΑΝΤΑ από όταν άνοιξα το μαγαζί (απορώ κιολας που άλλοι δεν το κάνουν!) και το προσωπικό είναι φιλότιμα ευγενικά παιδιά που προσπαθούν, παλιότερα βέβαια είχα και φρούτα αλλά νομίζω σε όλες τις επιχειρήσεις έχει τύχει! 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα