Προς το περιεχόμενο

Σκέφτομαι να αλλάξω τον καφέ στο μαγαζί μου


Rdesign

Προτεινόμενες αναρτήσεις

52 λεπτά πριν, Rdesign είπε

Χθες βράδυ έριξα τις τιμές στον καφέ, σήμερα κάναμε διπλάσιο τζίρο από τον χθεσινό! Ανέβασα post & story στα social, κόλλησα ένα Α4 στο τζάμι του μαγαζιού με τις νέες τιμές και οι υπάλληλοι ενημέρωσαν τους πελάτες όπως και εγώ χθες τ απόγευμα. 
Σήμερα δεν πήγα στο μαγαζί, τα κορίτσια που δουλεύουν πιστεύουν ότι λόγω της μείωσης πουλήσαμε ήδη διπλάσιο καφέ σήμερα. Εγώ έχω να πω ότι είναι μόνο 1 μέρα και θα μπορούμε να κρίνουμε σε μερικές μέρες! 
Στο 20% robusta πήγα λόγω ότι πολλοί πελάτες έλεγαν ότι ο καφές μας (100% arabica με 3 specialty και 2 premium ποικιλιες) ήταν πολύ ελαφρύς και ότι ήταν για ντεκαφεινάκηδες. Σκέψου ότι γύρω από το μαγαζί μου υπάρχουν ηλεκτρολόγοι, ξυλουργεία και συνεργεία 😛 Με τα γιαούρτια και τα healthy δουλεύω πολύ Wolt και με κάτι Rbnb κοντά, και λίγους γυμναστηριακους. Είμαι Αθήνα κοντά στο κέντρο αλλά όχι σε δρόμο με αγορά, μαγαζιά ρούχων κτλ, περισσότερο είναι πέρασμα αυτοκινήτων. Δουλεύω με τη γειτονιά και τους τουρίστες. 

Είναι θέμα τιμής και θα είναι ακόμη χειρότερα στο μέλλον αφού το κόστος της πρώτης ύλης θα ανέβει. Και δεν υπολογίζω και την αλητεία της τιμής της κιλοβατώρας για επαγγελματική χρήση με τιμές από 17 μέχρι 20 λεπτά. Αν με τα τεράστια μποΐλερ των επαγγελματικών με τρία γκρουπ συνέχεια αναμμένες για 16 τουλάχιστον ώρες δεν είναι αμελητέο έξοδο παίζει και αυτό στο κοστολόγιο.

Προσωπικά αν μύριζα ρομπούστα στο καφέ θα σε έκοβα όσο και φθηνός και αν ήταν ο καφές. Μπορώ να πω πολλά για αυτό αλλά δεν έχει σημασία γιατί αυτοί που μπορούν να τον "μυρίσουν" δεν είναι πολλοί .

Μονοποικιλιακοί που αντέχουν στη αραίωση του Freddo υπάρχουν λίγοι και είναι αφρικάνικοι κυρίως Κένυα. Αλλά δεν συμφέρει ξεκινούν από 50 το κιλό. Χαρμάνι που να έχει ένα ποσοστό από αυτούς μπορεί να βγαίνει οικονομικά. Επίσης ο επώνυμος καφές τύπου Jacobs, Νεστλέ είναι μπαγιάτικος ίδια ποιότητας με αυτούς του σουπερμάρκετ. Αλλά για πρώην φραπεδάκιδες αυτό δεν έχει σημασία.  

Ανάλογα με την πελατεία πάει και το τί θα τους δίνεις οπότε ότι και να σου πούμε εμείς εσύ τους ξέρεις καλύτερα. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 ώρες πριν, Aprile είπε

Είναι θέμα τιμής και θα είναι ακόμη χειρότερα στο μέλλον αφού το κόστος της πρώτης ύλης θα ανέβει. Και δεν υπολογίζω και την αλητεία της τιμής της κιλοβατώρας για επαγγελματική χρήση με τιμές από 17 μέχρι 20 λεπτά. Αν με τα τεράστια μποΐλερ των επαγγελματικών με τρία γκρουπ συνέχεια αναμμένες για 16 τουλάχιστον ώρες δεν είναι αμελητέο έξοδο παίζει και αυτό στο κοστολόγιο.

Προσωπικά αν μύριζα ρομπούστα στο καφέ θα σε έκοβα όσο και φθηνός και αν ήταν ο καφές. Μπορώ να πω πολλά για αυτό αλλά δεν έχει σημασία γιατί αυτοί που μπορούν να τον "μυρίσουν" δεν είναι πολλοί .

Μονοποικιλιακοί που αντέχουν στη αραίωση του Freddo υπάρχουν λίγοι και είναι αφρικάνικοι κυρίως Κένυα. Αλλά δεν συμφέρει ξεκινούν από 50 το κιλό. Χαρμάνι που να έχει ένα ποσοστό από αυτούς μπορεί να βγαίνει οικονομικά. Επίσης ο επώνυμος καφές τύπου Jacobs, Νεστλέ είναι μπαγιάτικος ίδια ποιότητας με αυτούς του σουπερμάρκετ. Αλλά για πρώην φραπεδάκιδες αυτό δεν έχει σημασία.  

Ανάλογα με την πελατεία πάει και το τί θα τους δίνεις οπότε ότι και να σου πούμε εμείς εσύ τους ξέρεις καλύτερα. 

Ετσι πες τα..Με τους πλεμπαιους που πινουν φραπε..Δεν ειναι ολοι σομελιε του καφε οπως εγω και εσυ να καταλαβαινουν τα διαφορα αρωματα..Γι αυτο φτασαμε σαν χωρα εδω που φτασαμε..Ξαφνικα ολοι γινανε ειδικοι στο καφε..

  • Like 1
  • Haha 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, panatha1369 said:

Ετσι πες τα..Με τους πλεμπαιους που πινουν φραπε..Δεν ειναι ολοι σομελιε του καφε οπως εγω και εσυ να καταλαβαινουν τα διαφορα αρωματα..Γι αυτο φτασαμε σαν χωρα εδω που φτασαμε..Ξαφνικα ολοι γινανε ειδικοι στο καφε..

 

η άγνοια είναι ευτυχία.

όχι θα καθήσουμε να πίνουμε φραπέ επειδή πριν 40χρόνια ήρθε η Νεστλέ να προμοτάρει αυτό το σκουπίδι επεξεργασμένο κόκκο χώμα που 10χρόνια μετά να ανοίξεις τη συσκευασία είναι άθικτο για να μην μας χαρακτηρίσουν σομελιέδες.

χα χα και ξανα ΧΑ

Επεξ/σία από greekfragma
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

12 hours ago, Rdesign said:

Χθες βράδυ έριξα τις τιμές στον καφέ, σήμερα κάναμε διπλάσιο τζίρο από τον χθεσινό! 

Ο μόνος που σίγουρα κερδίζει αν έχεις διπλάσιο τζίρο είναι ο δήμος στον οποίο ανήκεις. 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 09/08/2024 at 10:46, davarisx said:

ο κανόνας είναι 60ml εκχύλιση σε 30 +-5 δευτερόλεπτα.Εκει χρειάζεται να έχεις ανοιχτά portafilter για να βλέπεις αν έχεις ομοιομορφία στην εκχύλιση.

Spoiler

αυτό για φρέντο, για ζεστό ή για όλα; όταν έψαχνα για παρασκευή εσπρέσσο(στο youtube😅)οι περισσότεροι πρότειναν για έστω 18 g να βγουν 36g στα 20-30 (ιδανικά 25) δευτερόλεπτα. Αναλογία 1:2. Η αναλογία 1:3 δίνει καλύτερο αποτέλεσμα;

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το νερό που χρησιμοποιούν στις καφετέριες η στα Take Away φιλτράρεται;

Λογικά, το νερό βρύσης χωρίς να περνάει απο φίλτρο, δεν θα επηρεάζει αρνητικά την γεύση του καφέ με όσα περιέχει;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μένα είναι πολύ σημαντικό να είναι οσο το δυνατόν σταθερή η γεύση του καφέ που πίνω.

Έχω βαρεθεί να πηγαίνω σε μαγαζιά που άλλον καφέ μου δίνουν την Δευτέρα, άλλον την Τρίτη. Αλλιώς τον Φτιάχνει το χέρι της Φρόσως αλλιώς το χέρι του Ηλία.

Πηγαίνω σε μαγαζιά και απο μέσα μου ρίχνω Γαλλικά όταν βλέπω να μου φτιάχνει τον καφέ ο υπάλληλος που ποτέ δεν μου τον πετυχαίνει. Δεν ξέρω τι συμβαίνει και υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές απο υπάλληλο σε υπάλληλο αλλά απο κάποιο σημείο και μετά κουράζεσαι να παίζεις κορώνα - γράμματα και απλά αλλάζεις μαγαζί

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα έλεγα ότι χρειάζεσαι 2 καφέδες 

εναν που να ικανοποιεί αυτό που θα είναι στανταρ και θα τον βρίσκεις ευκολα και θα έχει ανταγωνιστική τιμή 

και έναν σπεσιαλ που θα τον χρεώνεις ανάλογα αλλά θα είναι σκαλιά πάνω από τον στανταρ και οποιος και να τους δοκιμάζει να καταλαβαίνει την διαφορά ποιότητας.

Δεν ξερω εαν είσαι κανονικός μπαρίστα (με εκπαίδευση) αλλά αν δεν είσαι όσα χρόνια και να κανεις καφέδες κάνεις τα περισσότερα λάθος και αυτό εχει αποτέλεσμα στο φλυτζανι. (το εχω δει σε πολλά μαγαζια αυτό αναλογα τον μπαρίστα και ο καφες) και κυρίως τα εργαλεία... αν δεν εινα καλά καλό (οχι ακριβα) αποτέλεσμα δεν θα εχεις. 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ας δωσω κ το λιθαρακι μου εχοντας δουλεψει ως μπαριστα και αγαποντας τον καφε,

παιζει πολυ ρολο να ρυθμιζεις σωστα μυλο-γραμμαρια αναλογα με τις αλλαγες στην θερμοκρασια του χωρου και υγρασια, η ποιοτητα του νερου ( βοηθαει πολυ ενα καλο φιλτρο), να καθαριζεται ΚΑΘΕ μερα η μηχανη του καφε και ναναι καθαρα ολα τα υπολοιπα συμπραγκαλα του καφε.

αν θες να αλλαξεις καφε πηγαινε σε καποιον που ειναι σταθερος στις αλλαγες.

οσο για την τιμη κρατα την σε φυσιολογικα πλαισια

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderators
On 08/08/2024 at 04:35, Rdesign said:

Καλημέρα σε όλους! Έχω εδώ και 4 χρόνια ένα μικρό take away καφέ συνοικιακό, με διάφορα σνακς και healthy προϊόντα (γιαούρτια με superfoods κτλ). Δούλευα καφέ 100% arabica specialty ελαφρύ αρκετά φρουτώδη με οξύτητα, έδινα πάνω κάτω στα 3 κιλά παλιότερα και όταν αργότερα σταμάτησα το δικό μου delivery (δεν συνέφερε πραγματικά) έπεσα στα 2 κιλά. (Έχω Wolt αλλά εκεί φεύγουν κυρίως φαγώσιμα) 
Άλλαξα τον καφέ λόγω συμπεριφοράς της εταιρίας, με την καινούργια πήγα σε 80% arabica 20% robusta σοκολατένιο έντονο καφέ, αλλά η κίνηση έπεσε ακόμα περισσότερο. 
Γύρω μου βέβαια γίνεται χαμός από καφέ, έχουν ανοίξει πάρα πολλά εδώ κ 2 χρόνια και όσο να’ναι η πελατεία έχει μοιραστεί, συν ότι γενικά ο καφές δεν έχει πλέον το σουξέ που είχε μέχρι πρόσφατα. 
Και οι 2 εταιρίες καφέ που είχα ως τώρα είναι σχετικά άγνωστες. Οπότε σκέφτηκα αφού δεν μου βγαίνει αλλιώς, να πήγαινα σε επώνυμη εταιρία.
Έχουν έρθει στο μαγαζί μου και μου έχουν αφήσει την κάρτα τους αρκετές επώνυμες εμπορικές εταιρίες, μεταξύ αυτών: Illy, Portioli, Dimello, αλλά και specialty όπως M.O.C, Vittorio και άλλες πολλές απλά αυτές έχω τώρα μπροστά μου. 
Θα ήθελα τη γνώμη σας, να πάω σε κάποια γνωστή μάρκα που ίσως να μου εξασφαλίσει στάνταρ πελατεία λόγω του ονόματος της; 
Το προσωπικό μου στο μαγαζί είναι καλό στη δουλειά του δεν έχω παράπονα, μηχανή και μύλο μπορώ να αγοράσω ώστε να μη με κουμαντάρουν εταιρίες, οι πελάτες μου είναι κάθε είδους, μαθητές, εργαζόμενοι, ηλικιωμένοι, τα πάντα. Το επίπεδο της γειτονιάς δε θα το έλεγα ιδιαίτερα γκουρμέ, προς το λαϊκό τείνει. 
Θα χαρώ να μάθω τη γνώμη σας και ως επαγγελματίες αλλά και ως πελάτες! 
Ευχαριστώ πολύ!!  

Συνοπτικά: 

1. Η ταμπέλα που θα έχεις στο μαγαζί σου πρέπει να είναι τέτοια που να ξέρει ο άλλος ακριβώς τι χαρμάνι θα πιεί πριν μπει μέσα.

2. Ο εσπρέσσο πρέπει να πίνεται ευχάριστα και σκέτος.

3. Η εταιρεία του καφέ πρέπει να επισκέπτεται συνεχώς το μαγαζί για ελέγχους στην μηχανή, εκπαίδευση κλπ. 

4. Εννοείται ότι θα έχεις φίλτρο πριν τη μηχανή.

5. Εννοείται ότι καθαρίζεις με ευλάβια μετά από κάθε απόσταξη τα κρουπς με πινέλο.

6. Εννοείται ότι κάνεις κάθε βράδυ αφαλάτωση.

7. Όταν ο καφές έχει φτάσει 2.20 και 2.30 take-away δεν θα λυπάσαι να αγοράζεις χαρμάνι με 20 ευρώ το κιλό. 

Με όλα αυτά δεδομένα, αν αλλάξεις μάρκα πας είτε σε Ipanema, είτε σε Mrs Rose. Με αυτή την σειρά προτεραιότητας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μαγαζί.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Αν μπορείς να βρεις εκείνο τον καφέ που είχε ο Γρηγόρης πριν το χαλάσει θα σκισει. Εκείνον που με την πρώτη ρουφιξια αισθανθούν μια γλυκιά γεύση καφέ. Δυστυχώς στην πτώση του κόστους παραγωγής έχει αλλαξει το χαρμάνι αυτό. 

Επίσης τα coffee lab πάλι παλαιότερα είχαν το bitter coffee Brazil καλός αλλά ατόνησε και αυτο. 

Καταντησανε everest δυστυχώς 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα σου πω κατι μπορει να σου φανει χαζο αλλα εχει βαση.

το 90% τον πελατων ερχονται για τα προσωπα και οχι για τον καφε.

αν εχεις μια επαφη με τους πελατες σου θα δεις οτι ασχετα με τον καφε ο αλλος θα ερχεται επειδη γουσταρει να σε δει 

να μιλησεις να δει ενα ευχαριστω περιβαλλον και ευγενικο.

αμα κανει ο αλλος τον καλυτερο καφε και ειναι ολη με τα μουτρα κατω πιστεψε εγω προσωπικα δεν θα ξαναπηγαινα.

απλα εχε το στο πισω μερος του μυαλου σου.

επισης το να μην εχεις delivery δεν το θεωρω σωστο.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 25/8/2024 στις 10:32 ΜΜ, tyf είπε

το 90% τον πελατων ερχονται για τα προσωπα και οχι για τον καφε.

 

αν διαβασεις ολα τα σχολια θα δεις οτι το 90% ενδιαφερονται για την τιμη. Ειναι ενας λογος που δεν ξερουμε να τρωμε/πινουμε.

Στο σπιτι μας εχει αυξηθει το ρευμα, αλλά στην επιχειρηση μας φαινεται παραλογο που αυξανει την τιμη του καφε/σουβλακι/κλπ? 

Εμενα προσωπικα με αποτρεπει η νεοελληνικη πατεντα "καφες+νερο= τοσα ευρω".

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 ώρες πριν, thermaikos4 είπε

αν διαβασεις ολα τα σχολια θα δεις οτι το 90% ενδιαφερονται για την τιμη. Ειναι ενας λογος που δεν ξερουμε να τρωμε/πινουμε.

Στο σπιτι μας εχει αυξηθει το ρευμα, αλλά στην επιχειρηση μας φαινεται παραλογο που αυξανει την τιμη του καφε/σουβλακι/κλπ? 

Εμενα προσωπικα με αποτρεπει η νεοελληνικη πατεντα "καφες+νερο= τοσα ευρω".

Όπως επίσης δεν φαίνεται σε κανέναν παράλογο που τα επαγγελματικά τιμολόγια ρεύματος  στην Ελλάδα σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες είναι ακριβότερο από το οικιακό.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...