Προς το περιεχόμενο

Σκέφτομαι να αλλάξω τον καφέ στο μαγαζί μου


Rdesign

Προτεινόμενες αναρτήσεις

η μάνα στα 90 της με μεγάλη εμπειρία σε εσπρεσομηχανες και καφέ (Αυστραλία) λέει ότι αν το νερό, θερμοκρασία νερού και πίεση είναι λάθος ...ότι καφέ και να βάλεις έχει χάσει το 30% της γεύσης του

σπανια πίνω καφε φρεντο...πάντα ζεστό εσπρεσσο η καπουτσίνο.....προσωπικά μόλις πλησιάζω τη κούπα η το κύπελλο για να πιω και έρχεται η πρώτη μυρωδιά καταλαβαίνω αν θα τον πιω η όχι.....

στο θέμα μας....η εικόνα ,η βιτρίνα σου και ο - η μπαριστας είναι το 40% της πώλησης ..μετά η τιμή....και μετά τα υπόλοιπα ..και κάτι τελευταίο....ο πάγος.....μπορεί να καταστρέψει τα πάντα....έχεις δικη σου παγομηχανη???το νερό είναι καλό???

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν πίνω καφέ σπίτι, μόνο έναν κατά την εργασία, 9/10 αν σταματήσεις τυχαία είναι καφτρίλα λογικά από ασυντήρητη μηχανή και απορώ πως τα βγάζουν πέρα. Έτσι παίρνω μόνο από ένα στην γειτονιά που η ποιότητα/γεύση είναι οκ + ότι ξέρω ότι έχει συντηρημένη παγομηχανή.

Οπότε γνώμη μου είναι καλή και καθαρή μηχανή και δοκιμή ποιος είναι οκ γευστικά και λογιστικά.

Η τιμή έχει να κάνει με τα έξοδα του κάθε μαγαζιού, αλλιώς είναι να έχει νοίκι - υπάλληλο και αλλιώς οικογενειακά.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

9 ώρες πριν, Stratosnis είπε

Ο Mrs Rose είναι πάνω από 27 ευρώ το κιλό με 2-3 κιλά είναι δύσκολο να στοκάρεις. 
Σχεδόν μονόδρομος τα Ελληνικά Roasters, αυτά που αναφέρονται στην πρώτη σελίδα είναι πολύ καλές περιπτώσεις.

Επίσης όσο καλό και αν θεωρείς το προσωπικό σου και τον εαυτό σου πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Εγώ προσωπικά είδα τρομερές διαφορές. Πλέον ο περισσότερος κόσμος έχει απαιτήσεις και αρκετοί έχουν και γνώσεις. Πλέον οι περισσότεροι έχουμε μία εσπρέσσο μηχανή στο σπίτι μας, πρέπει να τους πείσεις να δώσουν αυτό το ένα ευρώ παραπάνω. Είναι πολλά που βελτιώνονται, δεν φταίει πάντα ο καφές.
 

Τέλος μην συγκρίνεις εποχές κόβιντ με σήμερα. Δες τα κοντινά σου take away πόσα κιλά κόβουν, τιμές, προσφορές.

ο καλός καφές θα σου φέρει και άλλη πελατεία και θα πουλήσεις και ζεστά πίτες και κρύα τύπου σάντουιτς ,

ο χάλια καφές θα σου διώξει τους πελάτες και μετά θα λες ότι λένε οι περισσότεροι ,

ότι φταίει η εποχή που δεν έχει δουλειά ,

γιατί ο Έλληνας επιχειρηματίας νομίζει ότι θα παίρνει κάρβουνο και θα το πουλάει για χρυσό .

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα Παγομηχανή αλλά την πούλησα, εκτός από το ρεύμα που έκαιγε κ ότι το καλοκαίρι δεν μας έβγαζε πάγο όπως τον χειμώνα, ήθελε συχνή συντήρηση αφαλατώσεις κτλ, πλέον αγοράζουμε πάγο σε πολύ καλή τιμή. 
Ξέχασα πριν να πω ότι σταμάτησα το ντελίβερι γιατί όλα πήγαιναν στα έξοδα, Ντελιβεράς 1500€ μαζί με το ΙΚΑ του, προμήθεια efood 15% τελική, προωθητικές πχ Πεινιάτα, Προτεινόμενα, Ρουμπίνια (αλλιώς το efood σε έχει πάτο στα μαγαζιά) τρέχαμε να πάμε τσάμπα καφέδες για 0.00€ επειδή είχε ο άλλος ρουμπίνι. Δε θα το ξεχάσω, πολύ άγχος και πίεση για να τα τσεπώνουν όλα οι πλατφόρμες και οι προμηθευτές πρώτων υλών. Δεν μου έμενε τίποτα ούτε για τα έξοδα του μαγαζιού. Ίσως να άξιζε αν έδινα 3-4 κιλά μόνο στο delivery, αλλά εγώ έδινα 1,5-2 κιλά. 
Τώρα έχουμε 10-15 Wolt την ημέρα με μεγάλο καλάθι (παραγγελίες από 10 μέχρι 30-40€) κυρίως γιαούρτια, και έχω μόνο ένα μεγάλο τσεκούρι την προμήθεια, αλλά δεν πληρώνω διαφήμιση ούτε κανέναν άλλον.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 8/8/2024 στις 7:07 ΠΜ, greekfragma είπε

Taf

Δεν ξερω αν ειμαι εγω προβληματικος. Η ανηψια μου δουλευει σε μαγαζι που εχει Taf. Δεν εχω πληρωσει ποτε για καφε, και δεν τον εχω πιει και ποτε. Παντα μου τον κερναει, και δεν μπορω να κατεβάσω ούτε την πρώτη γουλιά. Περνάω να την πάρω για να φυγουμε για ταξιδι 3 ωρων, και φτανω εχοντας πιει μια γουλια και μονο. Την πρωτη που με βια καταπια γιατι δεν μπορουσα να την φτυσω μεσα στο αμαξι.

 

  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 minutes ago, Vstromrider said:

Δεν ξερω αν ειμαι εγω προβληματικος. Η ανηψια μου δουλευει σε μαγαζι που εχει Taf. Δεν εχω πληρωσει ποτε για καφε, και δεν τον εχω πιει και ποτε. Παντα μου τον κερναει, και δεν μπορω να κατεβάσω ούτε την πρώτη γουλιά. Περνάω να την πάρω για να φυγουμε για ταξιδι 3 ωρων, και φτανω εχοντας πιει μια γουλια και μονο. Την πρωτη που με βια καταπια γιατι δεν μπορουσα να την φτυσω μεσα στο αμαξι.

 

 

το χεις ξαναγραψει και αλλού παλιότερα και αρχίζω να πιστεύω οτι για άλλους λόγους το λες και το ξαναλές. το να σου έτυχε μια φορά σημαίνει οτι ίσως έγινε λάθος σε αυτό που σου ετοίμασαν (π.χ. πίνεις γλυκό και σου ήρθε σκέτος) ή έτυχε να μη γίνει σωστός καθαρισμός στη μηχανή ή να στον έδωσαν καμμένο. Δε μπορώ να μυρίσω τα νύχια μου τι εννοείς οτι δε σου άρεσε και τον έφτυσες.

εγώ όπου ήπια Ταφ μια χαρά ήταν και για το σπίτι οικονομικά Taf Blend έχω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

να πω και εγώ την γνώμη μου σαν χρόνια καταναλωτής καφέ. Απορώ με τους επαγγελματίες του κλάδου που πραγματικά ένα πράγμα φτιάχνουν και πουλάνε (τα υπόλοιπα συνήθως είναι έτοιμα), τον καφέ, και αυτόν τον κάνουν χάλια. Δηλαδή αυτό με ξεπερνάει, ένα πράγμα κάνεις, κάν' το καλό. Όταν ανοίγουν είναι σούπερ και σε ένα εξάμηνο δεν πίνεται. Τώρα που είπα το παράπονο μου, να πω και την γνώμη μου. Η ταμπέλα παίζει ρόλο για αυτούς που ψάχνονται λίγο τι θα πιουν και για τους ξένους στην περιοχή. Πχ σε μια ξένη πόλη που θα περάσω θα προτιμήσω την ταμπέλα illy από την lavazza που έχει 10 χαρμάνια.

Από την εμπειρία μου, από την πόλη μου, που έχει πολλά καφέ και take away σχεδόν κανένα, αν και πολλά έχουν γνωστές και καλές μάρκες, δεν φτιάχνει καλό καφέ. Συνήθως έρχεται καμμένος. Και το σκέφτομαι ρε γμτ να δίνεις 30€ το κιλό και να τον βγάζεις καμμένο ή να έχεις ασυντήρητη μηχανή. Τέσπα, παρόλα αυτά, κάποια από αυτά τα μαγαζιά πάνε σούπερ, γιατί είναι η τοποθεσία, το μάρκετινγκ, η φήμη κλπ. Μόνο ένα φτιάχνει καλό καφέ σταθερά 3 έτη και μάλλον πάει για κλείσιμο. Άρα δεν παίζει και τόσο ρόλο η ποιότητα του καφέ.

Για μένα απέφυγε τους μικρούς ροαστερς που ψήνουν στο υπόγειο τους. Συνήθως είναι αναξιόπιστοι στην ποιότητα τους. Διάλεξε μια εταιρία, να σου δώσει ένα καλό χαρμάνι σε καλή τιμή, να σου παρέχει υποστήριξη στα μηχανήματα σου και εσύ πόνταρε να τηρείς όλους τους κανόνες παρασκευής ώστε να βγάλεις καλό καφέ και δώσε την έκπτωση που θα πάρεις από την εταιρία στην τιμή. Κατά την γνώμη μου καφές που πίνεται, φθηνός νικάει καφέ τούμπανο αλλά ακριβό για την πλειοψηφία του κόσμου. Εγώ μπορεί και να πάω στον ακριβό τούμπανο, αλλά η πλειοψηφία θέλει έναν καφέ μέτριο προς καλό σε καλή τιμή. Και προσπάθησε με τον κόσμο που θα μπει για τον καφέ, να ανεβάσεις την κατανάλωση ανά άτομο σε €, πουλώντας άλλα προιόντα με καλύτερο περιθώριο κέρδους. Απλά μην το ξεφτιλίσεις με την τιμή γιατί όπως είπες και για το ντελίβερυ, δεν μπορείς να δουλεύεις για τους άλλους. Να βγάλεις και εσύ κάτι ε;

ελπίζω να βοήθησα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εδώ και χρόνια όπου ήπια Ταφ κανένα απολύτως πρόβλημα μια χαρά καφέ και μάλιστα όπως ακριβώς τον βγάζω και γω στην Gaggia Classic με 9bar 93βαθμούς 30sec 60ml 17gram

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, greekfragma είπε

εδώ και χρόνια όπου ήπια Ταφ κανένα απολύτως πρόβλημα μια χαρά καφέ και μάλιστα όπως ακριβώς τον βγάζω και γω στην Gaggia Classic με 9bar 93βαθμούς 30sec 60ml 17gram

πολλές φορές η γνώμη μας καθορίζεται από ένα μαγαζί που ήπιαμε μια μάρκα. Αλλά αν το μαγαζί ήταν γτπ δεν φταίει η μάρκα. Και εγώ για παράδειγμα είχα κακή γνώμη για τον ταφ γιατί είχα πιει 2 φορές και ήταν χάλια. Τελευταία παίρνω από ένα μαγαζί που έχει ταφ και την πρώτη φορά πήρα διστακτικά καφέ και από τότε πάω επίτηδες να πάρω από εκεί.

Αλλά η αλήθεια είναι κάποιες εταιρίες που πουλάνε μόνο ένα χαρμάνι είσαι πιο σίγουρος τι θα πιεις (αν και είπαμε, ο μαγαζάτορας είναι ικανός να καταστρέψει και διαμάντι γιατί δεν ήθελε να δώσει 20€ για νέα φίλτρα). Πχ ipanema, illy, kudu, Mrs Rose είναι σίγουρα πολύ δυνατά χαρμάνια που αν είσαι σωστός θα βγάλουν πολύ καλό καφέ. Hausbrandt, lavazza κλπ έχουν 10 χαρμάνια με αναλογία robusta. Εκεί δεν ξέρεις τι έχει διαλέξει το μαγαζί, το φθηνό ή το ακριβό; 

Επεξ/σία από for4
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω χρόνια εμπειρία στους καφέδες και στις επιχειρήσεις γενικά.. ο καλύτερος καφές είναι να έχεις βάλει μια σωστή κοπέλα να είναι ευγενική να μιλάει σωστά και να χαμογελά... Οκ θα μου πεις καλύτερα να βρω ρομπότ,επισεις ένα σημαντικό είναι όταν καποιος παραγγέλνει καφέ να του πηγαίνεις νερό βρύσης με πάγο... Θα το σεβαστεί και τελευταίο κανένα κρέμασμα δεν βλάπτει.... Μην εστιάζεις στον καφέ τόσο πολύ δεν πιστεύω παίζει ρόλο αλλά να εστιάζεις στο να διαφοροποιηθείς.  Πλέον καλό καφέ πίνεις σχεδόν παντού κάποτε μόνο το Everest είχε takeaway, πλέον και οι μικρότεροι έχουν βελτιωθεί, αν παρόλα αυτά θες ένα καφέ καλό εγώ θα πήγαινα σε mrose η portioli  αλλά σημαντικό είναι ο καθαρισμός της μηχανής 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα είναι ότι η τιμή του καφέ θα αυξηθεί αφού υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στις αλυσίδες μεταφοράς από τις χώρες παραγωγής συν ότι κάτι αχαρακτήριστιστοι τύποι που του έριξαν μνημονιακούς φόρους 3€ στο κιλό συν ο φόρος πολυτελείας 24% τελευταία.

Και δεδομένο επίσης ότι έχουμε του χαμηλότερους μισθούς στη ευρωζώνη η κατανάλωση θα πέσει. Δεν θα μπορεί ο πιτσιρικάς με το μισθό του να δίνει τρια και τέσσερα ευρώ για καφέ στο τέλος.

Επίσης Freddo  με 20 και 30% robusta που στη πράξη μπορεί να είναι και παραπάνω είναι σίγουρη οδός προς την εμπορική αυτοκτονία.

Μονόδρομος είναι δικός σου εξοπλισμός που προϋποθέτει δικό σου αξιόπιστο μάστορα για service και περιήγηση με δοκιμή στους τοπικούς "ψήστες" μέχρι να βρεις το καλύτερο στη πράξη.

Ήδη ο ανταγωνισμός θα ενταθεί στο κέντρο όταν θα ανοίξουν μαγαζιά που ψήνουν το δικό τους καφέ από δική τους εισαγωγή  στο πρότυπο του αείμνηστου tailo mode που είχε ανοίξει στη πλατεία δίπλα στην Ερμού.

Επεξ/σία από Aprile
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο καφές αποτελείται από νερό.Πολυ  σημαντικό ρόλο παίζει να φιλτράρεται το νερό.Επισης ο μύλος θ πρέπει να είναι σωστά ρυθμισμένος.Η μηχανή εννοείται καθαρή,φάρμακο όποτε χρειάζεται.Ο μπαριστα επίσης πολύ σημαντικός παράγοντας,το πάτημα,το χτύπημα….Τον καλύτερο καφέ να βάλεις,αν δε τηρούνται κάποια βασικά πράγματα,δε παίρνεις σωστό αποτέλεσμα και αυτό θα φανεί αργά η γρήγορα στον τζίρο.Γνωμη μου να επιλέξεις μια εταιρεία η οποία εκτός των άλλων θα έχει υποστήριξη,τοσο σε θέμα βλάβης να έχεις άμεση βοήθεια,όσο και σε θέμα εκπαίδευσης και ελέγχου του τελικού αποτελέσματος.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενημέρωσε μας πώς πήγε το εγχείρημα μετά την μείωση της τιμής, γιατί δεν πιστεύω ότι ήταν αυτός ο λόγος που έχασες πελάτες. 

Η αλλαγή σε μίξη με robusta πιστεύω και εγώ πως ήταν προς την λάθος κατεύθυνση. Λόγω κόστους το έκανες;

Αυτό που πρέπει να βρεις είναι γιατί χάνεις πελάτες. Σπάνια είναι λόγω τιμής, ειδικά από την στιγμή που όλοι το έχουν στα 2€. Δεν είσαι σε efood, πελάτες από πού βρίσκεις; Είσαι σε μικρή πόλη/χωριό ή στην απρόσωπη Αθήνα; Κάποιες φορές πρέπει να έχεις delivery απλά για να έχεις, ίσως αν το βάλεις μόνο σε ώρες αιχμής;

Οκ, τα healthy ας τα πούμε gourmet που φαντάζομαι είναι και πιο ακριβά και σε μικρότερη ποσότητα από τις κλασικές σφολιατες. Ίσως να φέρεις *ποιοτικές*σφολιάτες αν δεν τραβάνε τα healthy (που μεταξυ μας, πρέπει να έχεις τρομερή θέση και σε περιοχή με τουρίστες ή υψηλό εισόδημα για να πιάσει αυτό το concert- και θέλει και ανάλογο στήσιμο στο μαγαζί). Κάνε κανένα happy hour, κανένα 1+1 δώρο όταν όμως έχεις βρει το πρόβλημα, που μάλλον είναι ο καφές, αλλιώς δεν έχει νόημα. 

Έχω μια επαφή με το αντικείμενο λόγω επαγγέλματος και προσωπικού ενδιαφέροντος με τον καφέ. Μην ασχοληθείς με single origin γιατί είναι ακριβά, θέλουν πολύ μερακλή barista, και στον freddo χάνουν τελείως την γεύση και τα στοιχεία τους. Πάρε ένα blend να βγάζει σοκολάτα/ξηρούς καρπούς και να είναι ωραίο και σε πιο μακριές εκχυλισεις. Έχω δει σε μικρο χωριό να στέκεται μαγαζί με 2.3€ φρέντο εσπρέσσο+ νερό (που δεν είναι κάτι τρομερό ως καφές).

Είπες για μάρκα καφέ και πραγματικά οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι καφέ πίνουν. Βρες ένα καλό blend και φέρε κόσμο να το δοκιμάσει και να έρθει ξανά. Τήρησε τους χρόνους στην διανομή και να είναι προσεγμένοι και καθαροί και στο μαγαζί, και δεν διανομή. 

Good luck και πες μας τι έκανες και πώς πήγε.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18 λεπτά πριν, efib είπε

Ενημέρωσε μας πώς πήγε το εγχείρημα μετά την μείωση της τιμής, γιατί δεν πιστεύω ότι ήταν αυτός ο λόγος που έχασες πελάτες. 

Η αλλαγή σε μίξη με robusta πιστεύω και εγώ πως ήταν προς την λάθος κατεύθυνση. Λόγω κόστους το έκανες;

Αυτό που πρέπει να βρεις είναι γιατί χάνεις πελάτες. Σπάνια είναι λόγω τιμής, ειδικά από την στιγμή που όλοι το έχουν στα 2€. Δεν είσαι σε efood, πελάτες από πού βρίσκεις; Είσαι σε μικρή πόλη/χωριό ή στην απρόσωπη Αθήνα; Κάποιες φορές πρέπει να έχεις delivery απλά για να έχεις, ίσως αν το βάλεις μόνο σε ώρες αιχμής;

Οκ, τα healthy ας τα πούμε gourmet που φαντάζομαι είναι και πιο ακριβά και σε μικρότερη ποσότητα από τις κλασικές σφολιατες. Ίσως να φέρεις *ποιοτικές*σφολιάτες αν δεν τραβάνε τα healthy (που μεταξυ μας, πρέπει να έχεις τρομερή θέση και σε περιοχή με τουρίστες ή υψηλό εισόδημα για να πιάσει αυτό το concert- και θέλει και ανάλογο στήσιμο στο μαγαζί). Κάνε κανένα happy hour, κανένα 1+1 δώρο όταν όμως έχεις βρει το πρόβλημα, που μάλλον είναι ο καφές, αλλιώς δεν έχει νόημα. 

Έχω μια επαφή με το αντικείμενο λόγω επαγγέλματος και προσωπικού ενδιαφέροντος με τον καφέ. Μην ασχοληθείς με single origin γιατί είναι ακριβά, θέλουν πολύ μερακλή barista, και στον freddo χάνουν τελείως την γεύση και τα στοιχεία τους. Πάρε ένα blend να βγάζει σοκολάτα/ξηρούς καρπούς και να είναι ωραίο και σε πιο μακριές εκχυλισεις. Έχω δει σε μικρο χωριό να στέκεται μαγαζί με 2.3€ φρέντο εσπρέσσο+ νερό (που δεν είναι κάτι τρομερό ως καφές).

Είπες για μάρκα καφέ και πραγματικά οι περισσότεροι δεν ξέρουν καν τι καφέ πίνουν. Βρες ένα καλό blend και φέρε κόσμο να το δοκιμάσει και να έρθει ξανά. Τήρησε τους χρόνους στην διανομή και να είναι προσεγμένοι και καθαροί και στο μαγαζί, και δεν διανομή. 

Good luck και πες μας τι έκανες και πώς πήγε.

Χθες βράδυ έριξα τις τιμές στον καφέ, σήμερα κάναμε διπλάσιο τζίρο από τον χθεσινό! Ανέβασα post & story στα social, κόλλησα ένα Α4 στο τζάμι του μαγαζιού με τις νέες τιμές και οι υπάλληλοι ενημέρωσαν τους πελάτες όπως και εγώ χθες τ απόγευμα. 
Σήμερα δεν πήγα στο μαγαζί, τα κορίτσια που δουλεύουν πιστεύουν ότι λόγω της μείωσης πουλήσαμε ήδη διπλάσιο καφέ σήμερα. Εγώ έχω να πω ότι είναι μόνο 1 μέρα και θα μπορούμε να κρίνουμε σε μερικές μέρες! 
Στο 20% robusta πήγα λόγω ότι πολλοί πελάτες έλεγαν ότι ο καφές μας (100% arabica με 3 specialty και 2 premium ποικιλιες) ήταν πολύ ελαφρύς και ότι ήταν για ντεκαφεινάκηδες. Σκέψου ότι γύρω από το μαγαζί μου υπάρχουν ηλεκτρολόγοι, ξυλουργεία και συνεργεία 😛 Με τα γιαούρτια και τα healthy δουλεύω πολύ Wolt και με κάτι Rbnb κοντά, και λίγους γυμναστηριακους. Είμαι Αθήνα κοντά στο κέντρο αλλά όχι σε δρόμο με αγορά, μαγαζιά ρούχων κτλ, περισσότερο είναι πέρασμα αυτοκινήτων. Δουλεύω με τη γειτονιά και τους τουρίστες. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, Rdesign είπε

Παιδιά ευχαριστώ για ακόμη μια φορά και για τις προτάσεις σας και για τα καλά λόγια σας, η αλήθεια είναι ότι πάντα ψάχνομαι για το καλύτερο, δε μ’αρέσει καθόλου η ξερολίαση και η έπαρση, ρωτάω συζητάω και εξελίσσομαι, έχω φιλικές σχέσεις με πολλά μαγαζιά εστίασης στην περιοχή μου και συζητάμε τους προβληματισμούς με τα αφεντικά, επίσης πολλοί με βοήθησαν στο ξεκίνημα του καφέ μου αν και «ανταγωνιστές», υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάνε μόνο το συμφέρον με κλειστά μάτια.
Το μαγαζί το άνοιξα από το πουθενά, είμαι γραφίστρια και δεν είχα δουλέψει ποτέ στην εστίαση, άρα αν δεν άκουγα και δεν συζητούσα θα το είχα κλείσει τώρα! 
Θα ψαχτώ με Έλληνες Roasters και ίσως με κανα 2 κλασικά brands έπειτα από έρευνα και των πελατών μου, με μερικούς λέμε το κάτι παραπάνω οπότε θα κόψω κίνηση και εκεί για γούστα γενικά. 
Οι θερμοκρασίες και τα δευτερόλεπτα της εκχύλισης που αναφέρει φίλος παραπάνω είναι φουλ κοντά ή και τα ίδια με τα δικά μας, προσέχουμε τον καφέ και περνάει συχνά ο άνθρωπος από την εταιρία και τον ρυθμίζει/ελέγχει (μένει και κοντά μας). 

Τον φραπέ τον έχω 1,70€, ίσως πρέπει να τον ρίξω στο 1,50€ και αυτόν όπως έριξα τους espresso καφέδες (έχω κ εγώ μερικούς κλασικούς που τον προτιμούν) και παίρνω πάντα Nescafé! 
Επίσης δεν χτυπάμε πολύ τον Freddo, γιατί όντως όταν τον κάνεις αφρό τον διαλύεις, και δεν βάζουμε παραπάνω από 3 παγάκια μετρίου μεγέθους. 
Τα γύρω μαγαζιά από το δικό μου δεν έχουν σχεδόν καμία προσφορά από τότε που ξεκίνησαν οι ανατιμήσεις, ίσα ίσα έχουν πάει τον freddo espresso 2.20€ οι πιο πολλοί. Ένα φιλικό μου μαγαζί τον πήγε 2.30€… εγώ τον είχα σταθερά στα 2€ και τον πήγα χθες 1,80€ αλλά με παίρνει μιας και αγοράζω το κιλό κάτω από 20€. 
Φίλε whiteman7 σου δίνει πάρα πολύ καλή τιμή τον Gourmet, βέβαια έχεις και πάνω από ένα κατάστημα, τι κατανάλωση κάνεις γενικά; 
 

Το φραπε τον εχει το black&white στη πανορμου 2.40 και το fredo espresso 2.1-2.2..αυτο τα λεει ολα..

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...