SAFEBAR Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου Πορτιολι δεν θα έβαζα ... Χώμα και κακό σέρβις εταιρείας. Πολλοί τον εγκαταλείπουν. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whiteman7 Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου Πήγαινε σε Hausbrandt Gourmet Μακράν ο καλύτερος Αυτόν έχω στα καταστήματα μου 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rdesign Δημοσ. 9 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 22 λεπτά πριν, whiteman7 είπε Πήγαινε σε Hausbrandt Gourmet Μακράν ο καλύτερος Αυτόν έχω στα καταστήματα μου Τι τιμή σας τον δίνει; Ήταν ο πρώτος καφές που ψάχτηκα πριν 4 χρόνια, αλλά για νέα επιχείρηση με πολλά ρίσκα μου είχε φανεί πολύ ακριβός, ο προμηθευτής μου είχε προτείνει Academia. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
makis269 Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου Στις 8/8/2024 στις 4:35 ΠΜ, Rdesign είπε Καλημέρα σε όλους! Έχω εδώ και 4 χρόνια ένα μικρό take away καφέ συνοικιακό, με διάφορα σνακς και healthy προϊόντα (γιαούρτια με superfoods κτλ). Δούλευα καφέ 100% arabica specialty ελαφρύ αρκετά φρουτώδη με οξύτητα, έδινα πάνω κάτω στα 3 κιλά παλιότερα και όταν αργότερα σταμάτησα το δικό μου delivery (δεν συνέφερε πραγματικά) έπεσα στα 2 κιλά. (Έχω Wolt αλλά εκεί φεύγουν κυρίως φαγώσιμα) Άλλαξα τον καφέ λόγω συμπεριφοράς της εταιρίας, με την καινούργια πήγα σε 80% arabica 20% robusta σοκολατένιο έντονο καφέ, αλλά η κίνηση έπεσε ακόμα περισσότερο. Γύρω μου βέβαια γίνεται χαμός από καφέ, έχουν ανοίξει πάρα πολλά εδώ κ 2 χρόνια και όσο να’ναι η πελατεία έχει μοιραστεί, συν ότι γενικά ο καφές δεν έχει πλέον το σουξέ που είχε μέχρι πρόσφατα. Και οι 2 εταιρίες καφέ που είχα ως τώρα είναι σχετικά άγνωστες. Οπότε σκέφτηκα αφού δεν μου βγαίνει αλλιώς, να πήγαινα σε επώνυμη εταιρία. Έχουν έρθει στο μαγαζί μου και μου έχουν αφήσει την κάρτα τους αρκετές επώνυμες εμπορικές εταιρίες, μεταξύ αυτών: Illy, Portioli, Dimello, αλλά και specialty όπως M.O.C, Vittorio και άλλες πολλές απλά αυτές έχω τώρα μπροστά μου. Θα ήθελα τη γνώμη σας, να πάω σε κάποια γνωστή μάρκα που ίσως να μου εξασφαλίσει στάνταρ πελατεία λόγω του ονόματος της; Το προσωπικό μου στο μαγαζί είναι καλό στη δουλειά του δεν έχω παράπονα, μηχανή και μύλο μπορώ να αγοράσω ώστε να μη με κουμαντάρουν εταιρίες, οι πελάτες μου είναι κάθε είδους, μαθητές, εργαζόμενοι, ηλικιωμένοι, τα πάντα. Το επίπεδο της γειτονιάς δε θα το έλεγα ιδιαίτερα γκουρμέ, προς το λαϊκό τείνει. Θα χαρώ να μάθω τη γνώμη σας και ως επαγγελματίες αλλά και ως πελάτες! Ευχαριστώ πολύ!! Mrs Rose μόνο !!! 15 ώρες πριν, SOCRATIS1000 είπε Mr rose ειναι για τα γουστα μου οτι καλυτερο εχω πιει ,και γενικα δεν τον βρισκω ευκολα...Κοιτα στην περιοχη σου τι δεν υπαρχει,γιατι Mr rose τον βρισκω σπανια εξω και οποτε βρισκω παιρνω μαρούσι πίσω απο τα παλιά αηδονάκια στο δακτυλίδι έχει ένα μικρό καφέ μόνο με mrs rose αν εισαι εκεί κοντά αξίζει . 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Stratosnis Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 52 minutes ago, makis269 said: Mrs Rose μόνο !!! Ο Mrs Rose είναι πάνω από 27 ευρώ το κιλό με 2-3 κιλά είναι δύσκολο να στοκάρεις. Σχεδόν μονόδρομος τα Ελληνικά Roasters, αυτά που αναφέρονται στην πρώτη σελίδα είναι πολύ καλές περιπτώσεις. Επίσης όσο καλό και αν θεωρείς το προσωπικό σου και τον εαυτό σου πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Εγώ προσωπικά είδα τρομερές διαφορές. Πλέον ο περισσότερος κόσμος έχει απαιτήσεις και αρκετοί έχουν και γνώσεις. Πλέον οι περισσότεροι έχουμε μία εσπρέσσο μηχανή στο σπίτι μας, πρέπει να τους πείσεις να δώσουν αυτό το ένα ευρώ παραπάνω. Είναι πολλά που βελτιώνονται, δεν φταίει πάντα ο καφές. Τέλος μην συγκρίνεις εποχές κόβιντ με σήμερα. Δες τα κοντινά σου take away πόσα κιλά κόβουν, τιμές, προσφορές. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seeker4all Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Είναι γνωστό πως όλες οι roasting επιχειρήσεις έχουν πολλά προϊόντα - χαρμάνια. Τελευταία λόγω της μεγάλης αύξησης στην τιμή του green coffee τα rnd τους ψάχνονται με τη δημιουργία χαρμανιων που αποφέρουν συμπίεση στα κόστη και αύξηση των κερδών. Σε ένα σημείο θεμιτό. Σημ. Πλέον η robusta έχει φτάσει στις τιμές των παλαιών καλών arabica beans. Σε έναν κόκκο καφέ βρίσκονται πάνω από 4000 επιμέρους διαφορετικά 'πραγματάκια' που τον καθορίζουν. Τα σάκχαρα σε αυτά είναι από τα βασικά, γι'αυτό και στις δοκιμές το tasting γίνεται σε σκέτο καφέ και η γεύση καθώς και η επίγευση θα πρέπει να είναι κατ' ελάχιστο μεσαία και πάνω (δεν θα κάνω ανάλυση). Θυμάμαι στην Αυστραλία σε καφέ αλυσίδα, ερχόταν πελάτες κάνοντας παράκαμψη 45 λεπτών από την δουλειά τους προκειμένου να πάρουν καφέ. Βέβαια αλλες συνθήκες τότε...και χωρίς την ύπαρξη γενικευμένου delivery. Επίσης, υπερίσχυε η νοοτροπία να πληρώσω παραπάνω για να απολαύσω κάτι πραγματικά καλό που το αξίζει. Το συγκεκριμένο κατάστημα στο Sydney έκανε 15kgr την ημέρα δουλεύοντας espresso με όλες τις παραλλαγές του και cappuccino -latte που αγοραστές ήταν κατά κύριο λόγο, γυναικείος πληθυσμός. Πλέον όλα αυτά έχουν αλλάξει. Επίσης οι συνθήκες στην ελληνική αγορά είναι τελείως διαφορετικές. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ένας καλός καφές, χωρίς να αφήνει ταγκίλα - πικρίλα άσχημη ως aftertaste σε λογική τιμή κιλού, χωρίς δεσμεύσεις μηχανής και καταναλώσεις, είναι η φαινομενικά βέλτιστη λύση. Πλέον οι Έλληνες roasters είναι ψαγμένοι και καταρτισμένοι. Δοκίμασε και ψάξε να τους βρεις. Δαπάνησε χρόνο για να κερδίσεις σε χρήμα και σε διάρκεια. Επισκέψου και τις εγκαταστάσεις, αυτό θα σου δώσει μια καλή πρώτη εικόνα. Εάν δείς Probat ως μηχάνημα roasting είναι καλός ενδείκτης, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και άλλες μάρκες δεν είναι αξιόλογες. Απλά θεωρείται από τους ειδικούς η κορυφή στο είδος. Κλείνοντας θα σου πω, θα το γνωρίζεις ήδη, πως ο καφές είναι κάτι πολύ υποκείμενο σε ο,τι αφορά την προτίμηση του κάθε πελάτη,. Όμως όπως μου είπε κάποτε ένας από τους κορυφαίους roasters παγκοσμίως, όταν οι πολύ συμφωνούν τότε το υποκείμενο γίνεται αντικειμενικό. Επεξ/σία 9 Αυγούστου από seeker4all 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Errik Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 5 hours ago, Rdesign said: Παιδιά δεν έχω λόγια, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας μέσα απ την καρδιά μου, όλες μα όλες οι απαντήσεις μου φαίνονται εξαιρετικά χρήσιμες και τις λαμβάνω όλες υπόψιν! Προς το παρόν έριξα όλους τους καφέδες -0.20€ κάτω και έλαβα στο ινσταγκραμ μηνύματα με πολλά συγχαρητήρια! Ο κόσμος εκτός από τα 0.20€ που προσπαθεί να γλιτώνει, θέλει να βλέπει και ότι δεν ακριβαίνουν όλα, κάτι που του προκαλεί πνίξιμο και άγχος, αλλά ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα. Θα το ψάξω για τις μάρκες που μου αναφέρατε μιας και γενικά ο,τι και να γίνει θα ήθελα κάποια στιγμή να πάρω δική μου μηχανή-μύλο & να βάλω ο,τι καφέ αποφασίσω χωρίς κουμάντα. Επίσης καθαρίζουμε πολύ καλά τη μηχανή μας και η εταιρία κάνει συχνά συντήρηση , η μηχανή ειναι καινούργια, ο καφές μας είναι ωραίος με δυνατή γεύση, σοκολατένιος με τέλειο παχύ καϊμάκι. (Mrs Rose που μου αναφέρατε αρκετοί δυστυχώς έχει στο παραπάνω τετράγωνο από μένα και λίγο πιο κάτω, στον ίδιο δρόμο με μένα και τα 2! Οπότε δεν θα μου δώσουν, ούτε μου έχουν έρθει για πρόταση συνεργασίας!) επίσης είχα 2 χαρμάνια όπως μου προτείνει & ένας φίλος πιο πάνω, απλά ο ένας μύλος έβγαλε πρόβλημα τον έδωσα πίσω στην εταιρία κ από τότε δεν μου έχουν φέρει νέο… είμαι στην αναμονή… οπότε δουλεύω μόνο το κλασικό χαρμάνι. Θα κοιτάξω μήπως κάνω και αυτό που είπε ένας άλλος φίλος παραπάνω για take away 8:00-9:00 οι καφέδες 1,50€. Κράτησα τα σχόλια και τις ιδέες όλων σας. Πραγματικά ευχαριστώ πολύ!! Πολύ καλή κίνηση! Ο μπαρίστα κάνει το 50% της γεύσης του καφέ. Ο εξοπλισμός το άλλο 30%. Και το χαρμάνι το άλλο 20%. (κατα τη γνώμη μου πάντα) Αν ήμουν κοντά θα σε τιμούσα να σου πω και μια άποψη, έχω μεγάλη τρέλα με τον καφέ και είναι ωραίο να βλέπεις επαγγελματίες να ζητούν όντως συμβουλές για να πετύχουν καλύτερα! Καλές δουλειές εύχομαι! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 6 ώρες πριν, Rdesign είπε Παιδιά δεν έχω λόγια, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας μέσα απ την καρδιά μου, όλες μα όλες οι απαντήσεις μου φαίνονται εξαιρετικά χρήσιμες και τις λαμβάνω όλες υπόψιν! Προς το παρόν έριξα όλους τους καφέδες -0.20€ κάτω και έλαβα στο ινσταγκραμ μηνύματα με πολλά συγχαρητήρια! Ο κόσμος εκτός από τα 0.20€ που προσπαθεί να γλιτώνει, θέλει να βλέπει και ότι δεν ακριβαίνουν όλα, κάτι που του προκαλεί πνίξιμο και άγχος, αλλά ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα. Θα το ψάξω για τις μάρκες που μου αναφέρατε μιας και γενικά ο,τι και να γίνει θα ήθελα κάποια στιγμή να πάρω δική μου μηχανή-μύλο & να βάλω ο,τι καφέ αποφασίσω χωρίς κουμάντα. Επίσης καθαρίζουμε πολύ καλά τη μηχανή μας και η εταιρία κάνει συχνά συντήρηση , η μηχανή ειναι καινούργια, ο καφές μας είναι ωραίος με δυνατή γεύση, σοκολατένιος με τέλειο παχύ καϊμάκι. (Mrs Rose που μου αναφέρατε αρκετοί δυστυχώς έχει στο παραπάνω τετράγωνο από μένα και λίγο πιο κάτω, στον ίδιο δρόμο με μένα και τα 2! Οπότε δεν θα μου δώσουν, ούτε μου έχουν έρθει για πρόταση συνεργασίας!) επίσης είχα 2 χαρμάνια όπως μου προτείνει & ένας φίλος πιο πάνω, απλά ο ένας μύλος έβγαλε πρόβλημα τον έδωσα πίσω στην εταιρία κ από τότε δεν μου έχουν φέρει νέο… είμαι στην αναμονή… οπότε δουλεύω μόνο το κλασικό χαρμάνι. Θα κοιτάξω μήπως κάνω και αυτό που είπε ένας άλλος φίλος παραπάνω για take away 8:00-9:00 οι καφέδες 1,50€. Κράτησα τα σχόλια και τις ιδέες όλων σας. Πραγματικά ευχαριστώ πολύ!! Μου αρέσει παρα πολύ η προσέγγιση σου! Είναι σχετικά σπάνιο να βλέπεις έναν επαγγελματία να μην το παίζει ειδικός αλλά να ακούει προτάσεις από τους πελάτες του! Μακάρι να το έκανε έστω και ένα 10% των καταστημάτων εκεί έξω, και θα ήμασταν όλοι πολύ καλύτερα! Εύχομαι τα καλύτερα για το κατάστημα σου και μακάρι να καταφέρεις τους στόχους σου! 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
davarisx Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Είμαι χρόνια φανατικός του espresso,με μηχανήματα δικά μου. Καφετιέρα gaggia και ascaso μύλο άλεσης,όπως επίσης και εγκατάσταση pid για σταθερη θερμοκρασία εκχύλισης. Σπάνια περνώ απέξω γιατί σχεδόν όλοι είναι πετρέλαιο. Θα σου πω 2 πράγματα.μπορει να αγοράσεις την καλύτερη ποικιλία καφέ και κυριολεκτικά να τον ξεφτυλισεις λόγο κακών συνθηκών εκχύλισης. 1.ποιοτητα νερού,αν είναι σκληρό το νερό ο καφές θα είναι χάλια.ενα πρόχειρο τεστ είναι να αδειάσεις καυτό νερό σε ένα φλιτζάνι από το group και να το αφήσεις να παγώσει.δοκιμασε να το πιεις και εκεί θα καταλάβεις πολλά για το νερό. 2..σωστή ρύθμιση κοπής του μύλου,υπέρ εκχύλιση θα σου δώσει νερουλό καφέ,υποεκχυλιση θα σου δώσει καμένη γεύση.ο κανόνας είναι 60ml εκχύλιση σε 30 +-5 δευτερόλεπτα.Εκει χρειάζεται να έχεις ανοιχτά portafilter για να βλέπεις αν έχεις ομοιομορφία στην εκχύλιση. 3.. θερμοκρασία εκχύλισης,εκεί θα πρέπει να είσαι περίπου 93 βαθμούς. 4..πίεση εκχύλισης,η τέλεια εκχύλιση βγαίνει στα 8-9 bar.οτιδηποτε πάνω από αυτό το νούμερο είναι απογοητευτικό. 5..σωστή και καθημερινή συντήρηση/καθαρισμό/αφαλάτωση της μηχανής αφού μιλάμε για επαγγελματική μηχανή. 6..δοκιμάζεις ο ίδιος τους καφέδες,κάνεις ρυθμίσεις και πετάς καφέδες τόσους όσους χρειάζεται μέχρι να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Επεξ/σία 9 Αυγούστου από davarisx 3 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Errik Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 13 minutes ago, davarisx said: Είμαι χρόνια φανατικός του espresso,με μηχανήματα δικά μου. Καφετιέρα gaggia και ascaso μύλο άλεσης,όπως επίσης και εγκατάσταση pid για σταθερη θερμοκρασία εκχύλισης. Σπάνια περνώ απέξω γιατί σχεδόν όλοι είναι πετρέλαιο. Θα σου πω 2 πράγματα.μπορει να αγοράσεις την καλύτερη ποικιλία καφέ και κυριολεκτικά να τον ξεφτυλισεις λόγο κακών συνθηκών εκχύλισης. 1.ποιοτητα νερού,αν είναι σκληρό το νερό ο καφές θα είναι χάλια.ενα πρόχειρο τεστ είναι να αδειάσεις καυτό νερό σε ένα φλιτζάνι από το group και να το αφήσεις να παγώσει.δοκιμασε να το πιεις και εκεί θα καταλάβεις πολλά για το νερό. 2..σωστή ρύθμιση κοπής του μύλου,υπέρ εκχύλιση θα σου δώσει νερουλό καφέ,υποεκχυλιση θα σου δώσει καμένη γεύση.ο κανόνας είναι 60ml εκχύλιση σε 30 +-5 δευτερόλεπτα.Εκει χρειάζεται να έχεις ανοιχτά portafilter για να βλέπεις αν έχεις ομοιομορφία στην εκχύλιση. 3.. θερμοκρασία εκχύλισης,εκεί θα πρέπει να είσαι περίπου 93 βαθμούς. 4..πίεση εκχύλισης,η τέλεια εκχύλιση βγαίνει στα 8-9 bar.οτιδηποτε πάνω από αυτό το νούμερο είναι απογοητευτικό. 5..σωστή και καθημερινή συντήρηση/καθαρισμό/αφαλάτωση της μηχανής αφού μιλάμε για επαγγελματική μηχανή. 6..δοκιμάζεις ο ίδιος τους καφέδες,κάνεις ρυθμίσεις και πετάς καφέδες τόσους όσους χρειάζεται μέχρι να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα. Ειναι τρομερό πόσο καλός καφές μπορεί να βγει απο εντελώς αδιάφορο χαρμάνι αν ακολουθήσεις τα παραπάνω. Ακόμα πιο τρομερό είναι το πόσοι επαγγελματίες δεν προσέχουν τα παραπάνω και σερβίρουν πετρέλαια και καρβουνα, ενώ πληρώνουν πανάκριβα χαρμάνια και μηχανές. Μπράβο που τα έγραψες ετσι ωραία συνοπτικά και ομορφα. Να προσθέσω εγώ (προσωπική προτιμηση) στους Freddo καφέδες και ειδικά στον Cappuccino Fredδo μη χτυπάς τον καφέ, χάνει ότι άρωμα έχει μεινει. Ριξε την όση ζάχαρη μεσα στο ζεστό καφέ να διαλυθεί και μετά το μείγμα σε μπόλικο πάγο και απο πανω χτυπημένο το γάλα. Δε συγκρίνεται η γεύση του Freddo αυτού (γνωστό και ως αχτυπητος) με τον κλασσικό. Και γω με Lelit PID μηχανή, Ascaso μύλο και ανοιχτο Portafilter παιζω και έχω κόψει τους καφέδες απέξω πέρα απο τους απολύτως απαραίτητους γιατι η ποιότητα που παίρνεις για τα λεφτά που δίνεις είναι αστεία στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dialteo Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου Ο κάθε πελάτης έχει τα δικά του κριτήρια, εγώ θα πω για τα δικά μου 1) Δεν επιλέγω ποτέ καφέ με την ταμπέλα έξω, γιατί γενικά μου αρέσει να δοκιμάζω διαφορετικές μάρκες. Αν παρόλ' αυτά βρω έναν καφέ που να μ'αρέσει και σε λογική τιμή, θα τον ξανά προτιμήσω. 2) Θα συμφωνήσω ότι ο άνθρωπος που φτιάχνει τον καφέ παίζει ρόλο στο 50% του αποτελέσματος. Κακό αφρόγαλα (σχεδόν νερό), αραιός καφές (άγευστος σαν να έβαλε μισή δόση), πολύς αφρός (στα 3/4 του ποτηριού) και ελάχιστη ποσότητα καφέ κτλ είναι λόγοι να μην ξανά αγοράσω 3) Εννοείται ότι για αυξήσεις πχ από 1.80 σε 2.20 και 2.40€, τρώει Χ το κατάστημα. Όλοι ξέρουμε ότι αν το κιλό αυξάνεται πχ 30% (από 27€ σε 35€ - τυχαία τα νούμερα παιδιά), ο καφές που χρειάζεσαι για ενα ποτήρι πόσος είναι? 20γρ? 30γρ? Η αύξηση δεν μπορεί να είναι 20-40 λεπτά/ποτήρι 4) Ψάχνω εννοείται το VFM, 2.40€ για μένα είναι απαγορευτικά για freddo capuccino. Και μιλάω για συνοικιακά καφέ όπως το δικό σου, όχι για κεντρικά καφέ με υψηλά ενοίκια κτλ. Εμένα με έχει κερδίσει η προσφορά του Everest, 1+1 δώρο με cosmote deals, εντάξει είναι εκτός συναγωνισμού αυτή η προσφορά. Αλλά έχουμε καταντήσει να δίνουμε 2.20/2.40€ για freddo capuccino και με άθλια ποιότητα (ή ποιότητα ανάλογα τον barista) 5) Θα προτιμούσα να έχω δυνατότητα επιλογής χαρμανιού, όχι ανάμεσα σε 5-6 (είχε βγει ενα τετοιο καφέ στη γειτονιά μου και κάθε φορά που έπρεπε να διαλέξω, χανόμουν) , αλλά σε 2-3 χαρμάνια και ας έχουν διαφορετική τιμή 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
great Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου Το delivery που λες γιατί δεν σου έπαιξε; συνήθως τα περισσότερα μαγαζιά από αυτά ζούνε ας πούμε delivery βέβαια λες ότι έχεις wolt. Θα συμφωνήσω με έναν άλλον που έγραψε πιο πάνω ότι ξεκίνα να διαφημίζεις κάποια προσφορά μέσα από τις πλατφόρμες του τύπου καφέ νερό καφέ ε γλυκό ή κάτι τέτοιο δεν έχω και πολλές γνώσεις από καφέ να φανταστείς φραπέ πίνω ακόμα είμαι από αυτούς τους λαϊκούς τους τυποτένιους. Δεν έχω να προσφέρω κάτι στη συζήτηση απλά ήθελα να γράψω και να πω ότι ίσως είναι το πιο όμορφο καλοστημένο και επαγγελματικό και ανθρώπινο post που έχω δει τα τελευταία χρόνια στο insomnia πρέπει να σαι εξαιρετικό αφεντικό και σου εύχομαι καλές δουλειές στο κατάστημά σου. 3 hours ago, Errik said: Θα κοιτάξω μήπως κάνω και αυτό που είπε ένας άλλος φίλος παραπάνω για take away 8:00-9:00 οι καφέδες 1,50€ Και αυτή είναι μια πάρα πολύ καλή πρόταση εμένα μου αρέσει προσωπικά ίσως να το έψαχνα κάτι σαν happy hour που λένε Και καθαρά απο περιέργεια πόσο τον έχεις το φραπέ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
somt Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Errik είπε Ο μπαρίστα κάνει το 50% της γεύσης του καφέ. Σωστός. Παίρνω καφε διπλα απο τη δουλειά που έχουμε για ευκολία. Τυχαία μου αρέσει και πολύ ο καφές που κάνουν. Σε καποια φαση έφυγε ο μπαριστα και μέχρι να φέρουν άλλον τον καφε τον έφτιαχνε το παιδί που κάνει τις διανομές. Δεν πινόταν. Είχε την πικρίλα του καμμένου. Τώρα που ήρθε η καινουργια πίνω ίσως την καλύτερη εκδοχή που εχω πιει απο εκεί (έχουν αλλαξει 4-5 μπαρίστα, μονο από 2 μου άρεσε) Επεξ/σία 9 Αυγούστου από somt 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
whiteman7 Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 5 ώρες πριν, Rdesign είπε Τι τιμή σας τον δίνει; Ήταν ο πρώτος καφές που ψάχτηκα πριν 4 χρόνια, αλλά για νέα επιχείρηση με πολλά ρίσκα μου είχε φανεί πολύ ακριβός, ο προμηθευτής μου είχε προτείνει Academia. 21/κιλο με ΦΠΑ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rdesign Δημοσ. 9 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 9 Αυγούστου Παιδιά ευχαριστώ για ακόμη μια φορά και για τις προτάσεις σας και για τα καλά λόγια σας, η αλήθεια είναι ότι πάντα ψάχνομαι για το καλύτερο, δε μ’αρέσει καθόλου η ξερολίαση και η έπαρση, ρωτάω συζητάω και εξελίσσομαι, έχω φιλικές σχέσεις με πολλά μαγαζιά εστίασης στην περιοχή μου και συζητάμε τους προβληματισμούς με τα αφεντικά, επίσης πολλοί με βοήθησαν στο ξεκίνημα του καφέ μου αν και «ανταγωνιστές», υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δεν κοιτάνε μόνο το συμφέρον με κλειστά μάτια. Το μαγαζί το άνοιξα από το πουθενά, είμαι γραφίστρια και δεν είχα δουλέψει ποτέ στην εστίαση, άρα αν δεν άκουγα και δεν συζητούσα θα το είχα κλείσει τώρα! Θα ψαχτώ με Έλληνες Roasters και ίσως με κανα 2 κλασικά brands έπειτα από έρευνα και των πελατών μου, με μερικούς λέμε το κάτι παραπάνω οπότε θα κόψω κίνηση και εκεί για γούστα γενικά. Οι θερμοκρασίες και τα δευτερόλεπτα της εκχύλισης που αναφέρει φίλος παραπάνω είναι φουλ κοντά ή και τα ίδια με τα δικά μας, προσέχουμε τον καφέ και περνάει συχνά ο άνθρωπος από την εταιρία και τον ρυθμίζει/ελέγχει (μένει και κοντά μας). Τον φραπέ τον έχω 1,70€, ίσως πρέπει να τον ρίξω στο 1,50€ και αυτόν όπως έριξα τους espresso καφέδες (έχω κ εγώ μερικούς κλασικούς που τον προτιμούν) και παίρνω πάντα Nescafé! Επίσης δεν χτυπάμε πολύ τον Freddo, γιατί όντως όταν τον κάνεις αφρό τον διαλύεις, και δεν βάζουμε παραπάνω από 3 παγάκια μετρίου μεγέθους. Τα γύρω μαγαζιά από το δικό μου δεν έχουν σχεδόν καμία προσφορά από τότε που ξεκίνησαν οι ανατιμήσεις, ίσα ίσα έχουν πάει τον freddo espresso 2.20€ οι πιο πολλοί. Ένα φιλικό μου μαγαζί τον πήγε 2.30€… εγώ τον είχα σταθερά στα 2€ και τον πήγα χθες 1,80€ αλλά με παίρνει μιας και αγοράζω το κιλό κάτω από 20€. Φίλε whiteman7 σου δίνει πάρα πολύ καλή τιμή τον Gourmet, βέβαια έχεις και πάνω από ένα κατάστημα, τι κατανάλωση κάνεις γενικά; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα