iignatios Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Ως πρώην συνάδελφος και νυν πελάτης θα σου πρότεινα να δεις Portiolli Crema & Aroma, Ipanema και Mr. Rose. To όνομα - ποιότητα μετρά. Μπορεί να κάτσω σε μαγαζί με λιγότερο κόσμο ή με πιο παλιο design εάν δω ταμπελάκι με εταιρία της αρεσκείας μου ή αν πάω με παρέα κάπου ρωτώ την μάρκα και εάν δεν, παραγγέλνω κάτι άλλο. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι έχουν έξω Portioli και στο μύλο κοπής Makro -The Mart Επεξ/σία 8 Αυγούστου από iignatios 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SOCRATIS1000 Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου Mr rose ειναι για τα γουστα μου οτι καλυτερο εχω πιει ,και γενικα δεν τον βρισκω ευκολα...Κοιτα στην περιοχη σου τι δεν υπαρχει,γιατι Mr rose τον βρισκω σπανια εξω και οποτε βρισκω παιρνω 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AonDuine Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου Προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια έχω επενδύσει σε δικά μου μηχανήματα στο σπίτι ( μύλο + μηχανή) και σπάνια αγοράζω απέξω μιας και τα περισσότερα μαγαζιά πουλάνε μουγαδόνερα. Όταν είναι να πάρω καφέ απέξω, πάντα προτιμώ 100% arabica και μονοποικιλιακό απο πχ taff, kaya, kudu, underdog κλτ. Εαν "έπρεπε" να παίρνω καφέ απέξω καθημερινά , θα κοιτούσα την ποιότητα, την συνέπεια, να είναι ευχάριστος και ευγενικός ο άνθρωπος που θα μου έφτιαχνε τον καφέ, θα πρόσεχα την καθαριότητα του χώρου και θα μου άρεσε μια προσφορά τύπου σε 5 καφέδες ο ένας δώρο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Spoiler Το θέμα σου έχει να κάνει με αριθμητική κ οτι μαλλον δεν εχεις καλη γευση...όταν χάνεις ένα κιλό επειδή άφησες το ντελιβερι σου υπάρχει θεμα στους υπολογισμούς σου.. Ροστερυ δηλ θα σαι με τις ορέξεις των προμηθευτων του ..αν θα τ στείλει τα ιδια σακιά κ αν θα ναι σε ίδια ποιότητα κ αν θα χει ιδιο ψησιμο...ολα αυτα γ να στο πουλησει πόσο σε συγκριση με τα 20 30 40ε των μεγαλων? Καλά κάνουν κ σ προτείνουν αλλά μερικές από αυτές τις εταιρειες βγαζουν π.χ. 5 χαρμάνια διαφορετικα Μηχανές καθαρίζεις?μαχαιριά+ γκρουπ αλλαζεις?μήπως το πρόβλημα είναι ότι τα κάψες κ δεν πίνεται? Κρατάς όλα τα healthy αλλά στην εστίαση λογαριασμό κάνεις με τους unhealthy φόρτωσε με brakopoulo/baker master Επεξ/σία 9 Αυγούστου από kage 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
agn0spt93 Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου Εγώ στη θέση σου θα το γυρνούσα πάλι σε 100% Arabica Specialty, αφού και εσύ ο ίδιος λες ότι έδινες περισσότερα κιλά τότε. Συμφωνώ με τις μάρκες που έγραψαν αρκετοί πιο πάνω, με αγαπημένες τις Mrs Rose, Taf και Delmocca. Το θέμα είναι πως θα προσεγγίσεις τον πελάτη να έρθει να αγοράσει καφέ από το μαγαζί σου σε σχέση με τα brands (coffee berry, cultivos κλπ.) για να σε μάθει. Κακά τα ψέματα, ακόμα και στα 2.20€ που έχει ανέβει ο καφές κανένας δεν τον έχει κόψει. Άντε το πολύ πολύ κάποιος να πάρει το ποτηράκι του μαζί ώστε να του αφαιρεθεί το δεκάλεπτο του περιβαλλοντικού φόρου. Δοκίμασε να προωθήσεις τα social του μαγαζιού σου περισσότερο, είναι ένας τρόπος και αυτός. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mathimatikos196 Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου Κοντά στο σπίτι μου υπάρχει κατάστημα το οποίο με μεγάλη επιγραφή έξω λέει : Όλοι οι καφέδες από 08:00 έως 09:00 1,5 ευρώ για take away. Γίνεται λαϊκό προσκύνημα.από ανθρώπους που ξεκινούν για την δουλειά τους το πρωϊ. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enrique19 Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου Ο illy για φρεντο εσπρεσσο εχει ωραια γευση και φυσικα νες καφε κλασικο για τον φραπε...που ακομα κραταει γερα μιας και εχει ποσοτητα σε αντιθεση με φρεντο και στο σημερα μετραει αυτο.Χωρις να ειμαι και ο.. Σταυρος ο Λαμπρινιδης πιστευω πολυ εκλεπτυσμενα ακριβα χαρμανια καφε ειναι πεταμενα λεφτα. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimis_vts Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου Χίλιες φορές θα δουλέψει η προσφορά παρά η μάρκα. Τουλάχιστον με 2€ + νερό κάπως καταπίνεται αν και ξέρω ότι κοροϊδεύω τον εαυτό μου και από το νερό βγάζει κάποιος 0,40€ και τρελό κέρδος από τον καφέ. Και άνετα κατεβαίνει στο 1,80€ απλά ο Έλληνας ή θα γίνει πλούσιος ή προτιμά να το κλείσει. Στο φαι ας μη μιλήσουμε καλύτερα πόσο είναι το κέρδος... 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thanasis00 Δημοσ. 8 Αυγούστου Share Δημοσ. 8 Αυγούστου Σαν γενική παρατήρηση θα πω ότι ο πιο πολύς κόσμος συνήθως αδιαφορεί για το ποιον commercial καφέ θα έχεις, αρκεί να είναι γλυκόπιοτος και σταθερός σε ποιότητα και γεύση. Αρχικά παίζει ρόλο η τιμή και μετά τα υπόλοιπα. Απο τη μικρή εμπειρία που έχω από καφετέριες θα πω ότι οι specialty καφέδες δεν εκτιμούνται ακόμα από το ελληνικό κοινό. Οι single origin επειδή είναι συνήθως λίγο πιο ακριβοί, προτιμούνται από ελάχιστα άτομα. Ο μέσος όρος παίρνει τον πιο φθηνό commercial. Σαν άτομο που ενδιαφέρομαι μελλοντικά να δοκιμάσω να μπω στον χώρο του καφέ, χωρίς εμπειρία τώρα θα έλεγα ότι θα πήγαινα σε specialty, αλλά ξέρω ότι πρέπει να κανεις κάτι πολύ ελκυστικό για να τραβήξεις κόσμο με specialty καφέ μόνο. Όποτε η επιλογή καλού commercial συνήθως τραβάει κόσμο. Προσωπικά θα προτιμούσα TAF ή Area51, είναι οι καλύτεροι που έχω πιει γενικά από κοινούς. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AeonBeliever Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου 19 hours ago, Rdesign said: Καλημέρα σε όλους! Έχω εδώ και 4 χρόνια ένα μικρό take away καφέ συνοικιακό, με διάφορα σνακς και healthy προϊόντα (γιαούρτια με superfoods κτλ). Δούλευα καφέ 100% arabica specialty ελαφρύ αρκετά φρουτώδη με οξύτητα, έδινα πάνω κάτω στα 3 κιλά παλιότερα και όταν αργότερα σταμάτησα το δικό μου delivery (δεν συνέφερε πραγματικά) έπεσα στα 2 κιλά. (Έχω Wolt αλλά εκεί φεύγουν κυρίως φαγώσιμα) Άλλαξα τον καφέ λόγω συμπεριφοράς της εταιρίας, με την καινούργια πήγα σε 80% arabica 20% robusta σοκολατένιο έντονο καφέ, αλλά η κίνηση έπεσε ακόμα περισσότερο. Γύρω μου βέβαια γίνεται χαμός από καφέ, έχουν ανοίξει πάρα πολλά εδώ κ 2 χρόνια και όσο να’ναι η πελατεία έχει μοιραστεί, συν ότι γενικά ο καφές δεν έχει πλέον το σουξέ που είχε μέχρι πρόσφατα. Και οι 2 εταιρίες καφέ που είχα ως τώρα είναι σχετικά άγνωστες. Οπότε σκέφτηκα αφού δεν μου βγαίνει αλλιώς, να πήγαινα σε επώνυμη εταιρία. Έχουν έρθει στο μαγαζί μου και μου έχουν αφήσει την κάρτα τους αρκετές επώνυμες εμπορικές εταιρίες, μεταξύ αυτών: Illy, Portioli, Dimello, αλλά και specialty όπως M.O.C, Vittorio και άλλες πολλές απλά αυτές έχω τώρα μπροστά μου. Θα ήθελα τη γνώμη σας, να πάω σε κάποια γνωστή μάρκα που ίσως να μου εξασφαλίσει στάνταρ πελατεία λόγω του ονόματος της; Το προσωπικό μου στο μαγαζί είναι καλό στη δουλειά του δεν έχω παράπονα, μηχανή και μύλο μπορώ να αγοράσω ώστε να μη με κουμαντάρουν εταιρίες, οι πελάτες μου είναι κάθε είδους, μαθητές, εργαζόμενοι, ηλικιωμένοι, τα πάντα. Το επίπεδο της γειτονιάς δε θα το έλεγα ιδιαίτερα γκουρμέ, προς το λαϊκό τείνει. Θα χαρώ να μάθω τη γνώμη σας και ως επαγγελματίες αλλά και ως πελάτες! Ευχαριστώ πολύ!! Τιμή, τιμή, τιμή. Υπάρχει τόσος ανταγωνισμός παντού, όμως έχουν ανέβει τόσο πολύ τα κόστη όλων που πάντα ο πελάτης στη συντριπτική πλειοψηφία θα κοιτάει την τιμή, μετά ποιότητα καφέ και τελευταίο το brand εταιρίας. Προσωπικά, ότι καφές είναι από 2 ευρώ και πάνω δεν ψωνίζω. Μέχρι πρόσφατα είχε ένας φούρνος τίμιο καφέ στα 1,7 ευρώ, πριν κάνα χρόνο τον ανέβασε 1,8 ευρώ και πριν λίγες μέρες τον πήγε 2 ευρώ. 3 χρόνια πελάτης και εννοείται σταματάω να ψωνίζω από εκεί. Γενικά ψάχνω πολύ και προσφορές αλλά κοιτάω και μαγαζιά που τον έχουν 2,3 ευρώ ή 2,4 ευρώ ή 2,5 ευρώ και απλά απορώ αν όντως πάνε καλά ή μεθαύριο λουκέτο. Σε τέτοιες τιμές ο καφές είναι πολυτέλεια και εννοείται θα κόψω από εκεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Errik Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου Δε νομίζω οτι υπάρχει άνθρωπος που να αγοράζει καφέ με βάση το τι ταμπέλα θα δει έξω απο το μαγαζί. Ο μέσος ανθρωπος θα αγοράσει τον φθηνότερο καφέ που πίνεται ευχάριστα. Και τα λέω εγώ αυτά που εχω στο σπίτι μύλους καφετιέρες και 10 χαρμάνια speciality coffee. Οταν παίρνω απο έξω καφέ θέλω απλά να μην τον πληρώσω πολύ και να είναι κάτι που πίνεται ευχάριστα. Αν κάτι είναι πιο ακριβό απο το συνηθισμένο, οι προσδοκίες που έχω είναι τοσο υψηλές που σχεδόν πάντα απογοητεύομαι. Πιο σημαντικό είναι να έχεις consistently καλό καφέ σε μια ικανοποιητική τιμή παρά το τι brand θα έχεις απέξω κολλημένο. Το να πίνεται ευχάριστα ένας καφές είναι σχετικά εύκολο, θέλει απλά να είναι ενα φρέσκο χαρμάνι και να μη κάνεις χοντρά λάθη στην παρασκευή (δεν πλένω τα εξαρτήματα, καιω τον καφέ) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
enrique19 Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου Μια απορία και συγνώμη που είναι στο θέμα του χρήστη.Γνωρίζει κανείς πόσο βάρος κιλα;έχει εκείνο το αλουμινένιο βαρέλι σχήμα σαν αναψυκτικο με καφέ της illy; επίσης γνωρίζει πόσα γραμμάρια πόσες κουταλιές βάζει για να φτιάξει ένα φρεντο εσπρέσο μέτριο; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
somt Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου Εγώ δεν έχω ιδέα από καφέδες αλλά αντί να ρίξεις την τιμή δε τον βάζεις ξέρω γω 5 ευρώ; Πιστεύω θα πλακώσουν "γευσιγνωστες" και θα κάνουν περισπουδαστες αναλύσεις για χαρμάνια, επιγευσεις, πόσο ποιοτικός ειναι κλπ Τώρα αν κλείσεις δε σε ξερω δε με ξερεις 2 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gakost Δημοσ. 9 Αυγούστου Share Δημοσ. 9 Αυγούστου Εγώ να ρωτήσω το απλό, Γιατι να έχεις έναν καφε; Δεν μπορείς να βάλεις και ένα δεύτερο μύλο και να έχει ο πελάτης επιλογές; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Rdesign Δημοσ. 9 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 9 Αυγούστου Παιδιά δεν έχω λόγια, σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας μέσα απ την καρδιά μου, όλες μα όλες οι απαντήσεις μου φαίνονται εξαιρετικά χρήσιμες και τις λαμβάνω όλες υπόψιν! Προς το παρόν έριξα όλους τους καφέδες -0.20€ κάτω και έλαβα στο ινσταγκραμ μηνύματα με πολλά συγχαρητήρια! Ο κόσμος εκτός από τα 0.20€ που προσπαθεί να γλιτώνει, θέλει να βλέπει και ότι δεν ακριβαίνουν όλα, κάτι που του προκαλεί πνίξιμο και άγχος, αλλά ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα. Θα το ψάξω για τις μάρκες που μου αναφέρατε μιας και γενικά ο,τι και να γίνει θα ήθελα κάποια στιγμή να πάρω δική μου μηχανή-μύλο & να βάλω ο,τι καφέ αποφασίσω χωρίς κουμάντα. Επίσης καθαρίζουμε πολύ καλά τη μηχανή μας και η εταιρία κάνει συχνά συντήρηση , η μηχανή ειναι καινούργια, ο καφές μας είναι ωραίος με δυνατή γεύση, σοκολατένιος με τέλειο παχύ καϊμάκι. (Mrs Rose που μου αναφέρατε αρκετοί δυστυχώς έχει στο παραπάνω τετράγωνο από μένα και λίγο πιο κάτω, στον ίδιο δρόμο με μένα και τα 2! Οπότε δεν θα μου δώσουν, ούτε μου έχουν έρθει για πρόταση συνεργασίας!) επίσης είχα 2 χαρμάνια όπως μου προτείνει & ένας φίλος πιο πάνω, απλά ο ένας μύλος έβγαλε πρόβλημα τον έδωσα πίσω στην εταιρία κ από τότε δεν μου έχουν φέρει νέο… είμαι στην αναμονή… οπότε δουλεύω μόνο το κλασικό χαρμάνι. Θα κοιτάξω μήπως κάνω και αυτό που είπε ένας άλλος φίλος παραπάνω για take away 8:00-9:00 οι καφέδες 1,50€. Κράτησα τα σχόλια και τις ιδέες όλων σας. Πραγματικά ευχαριστώ πολύ!! 9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα