Προς το περιεχόμενο

Σκέφτομαι να αλλάξω τον καφέ στο μαγαζί μου


Rdesign

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους! Έχω εδώ και 4 χρόνια ένα μικρό take away καφέ συνοικιακό, με διάφορα σνακς και healthy προϊόντα (γιαούρτια με superfoods κτλ). Δούλευα καφέ 100% arabica specialty ελαφρύ αρκετά φρουτώδη με οξύτητα, έδινα πάνω κάτω στα 3 κιλά παλιότερα και όταν αργότερα σταμάτησα το δικό μου delivery (δεν συνέφερε πραγματικά) έπεσα στα 2 κιλά. (Έχω Wolt αλλά εκεί φεύγουν κυρίως φαγώσιμα) 
Άλλαξα τον καφέ λόγω συμπεριφοράς της εταιρίας, με την καινούργια πήγα σε 80% arabica 20% robusta σοκολατένιο έντονο καφέ, αλλά η κίνηση έπεσε ακόμα περισσότερο. 
Γύρω μου βέβαια γίνεται χαμός από καφέ, έχουν ανοίξει πάρα πολλά εδώ κ 2 χρόνια και όσο να’ναι η πελατεία έχει μοιραστεί, συν ότι γενικά ο καφές δεν έχει πλέον το σουξέ που είχε μέχρι πρόσφατα. 
Και οι 2 εταιρίες καφέ που είχα ως τώρα είναι σχετικά άγνωστες. Οπότε σκέφτηκα αφού δεν μου βγαίνει αλλιώς, να πήγαινα σε επώνυμη εταιρία.
Έχουν έρθει στο μαγαζί μου και μου έχουν αφήσει την κάρτα τους αρκετές επώνυμες εμπορικές εταιρίες, μεταξύ αυτών: Illy, Portioli, Dimello, αλλά και specialty όπως M.O.C, Vittorio και άλλες πολλές απλά αυτές έχω τώρα μπροστά μου. 
Θα ήθελα τη γνώμη σας, να πάω σε κάποια γνωστή μάρκα που ίσως να μου εξασφαλίσει στάνταρ πελατεία λόγω του ονόματος της; 
Το προσωπικό μου στο μαγαζί είναι καλό στη δουλειά του δεν έχω παράπονα, μηχανή και μύλο μπορώ να αγοράσω ώστε να μη με κουμαντάρουν εταιρίες, οι πελάτες μου είναι κάθε είδους, μαθητές, εργαζόμενοι, ηλικιωμένοι, τα πάντα. Το επίπεδο της γειτονιάς δε θα το έλεγα ιδιαίτερα γκουρμέ, προς το λαϊκό τείνει. 
Θα χαρώ να μάθω τη γνώμη σας και ως επαγγελματίες αλλά και ως πελάτες! 
Ευχαριστώ πολύ!!  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλημέρα.

Λαϊκή γειτονιά και εδώ που έφτασε η τιμή του καφέ ο κόσμος, ψάχνει να πάρει φθηνότερα καφέ που να είναι γλυκόπιοτος.

Γλυκόπιοτος και Robusta δε πάνε μαζί (έστω και σε αναλογία 20%).

Οι μεγάλοι (Illy,Portioli, Dimello) θα σε πάνε με το ζόρι σε δικά τους μηχανήματα. Γνώμη μου είναι να κάνεις μια συζήτηση με ελληνικούς Roasters και να διαλέξεις ένα 100% Arabica blend ως φθηνή και ασφαλή γλυκόπιοτη επιλογή δίχως πολλά φρου φρου στην επίγευση. Με σωστή ρύθμιση και συντήρηση στα μηχανήματά σου μπορείς να έχεις πάντα ένα πολύ σωστό αποτέλεσμα που θα πίνει ευχάριστα ο καθένας. Άσε τα πειράματα με επιγεύσεις, γιατί όσο πιο πολύπλοκο αποτέλεσμα δίνεις γευστικά τόσο λιγότερο ακροατήριο θα έχεις. Ναι ο Έλληνας ξεκόλλησε από τον φραπέ αλλά δεν είναι έτοιμος να πληρώσει ή να εκτιμήσει έναν μονοποικιλιακό. Θα κοιτάξει πρώτα τη τσέπη, ειδικά στη λαϊκή γειτονιά

Από μένα είναι μονόδρομος για να κερδίσεις ξανά στη πίτα να είσαι ο πιο value for money στη γειτονιά σε σχέση με τον ανταγωνισμό έστω και αν έχεις μικρότερο περιθώριο κέρδους. Προσπάθησε να απορροφήσεις ένα ποσοστό ώστε να ανεβάσεις κίνηση και συνεπώς τα λειτουργικά σου κόστη κυρίως αν ανεβάζοντας κιλά μπορείς να πετύχεις καλύτερη τιμή ανά τροφοδοσία.

Όταν συμφωνήσεις τα νέα δεδομένα να φροντίσεις να κάνεις γνωστή την αλλαγή όχι μόνο σε όποιον μπαίνει. Τρέξε λίγες μέρες ένα πρόμο με τον νέο καφέ στο 1ευρώ αντί για 2 ώστε να πλακώσει ξανά και η κουτσή Μαρία να έρθει να δοκιμάσει τον καφέ και να πάρεις feedback. Να ζητήσεις ευγενικά αλλά επιτακτικά το feedback. Θα δεις οτι 9 στους 10 θα σου πουν οτι πρώτα πάει η τιμή και 2η η γεύση. Σίγουρα βέβαια να πίνεται και όχι οι μισοί να λένε αρνητικά για οξύτητα ή καραμέλες και φρούτα του δάσους που ανάθεμα και αν όπως καπνίζουν ή με όση ζάχαρη βάζουν καταλαβαίνουν και ουσιώδη διαφορά στον απαίδευτο ουρανίσκο τους.

  • Like 26
  • Thanks 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Καλημέρα.

Λαϊκή γειτονιά και εδώ που έφτασε η τιμή του καφέ ο κόσμος, ψάχνει να πάρει φθηνότερα καφέ που να είναι γλυκόπιοτος.

Γλυκόπιοτος και Robusta δε πάνε μαζί (έστω και σε αναλογία 20%).

Οι μεγάλοι (Illy,Portioli, Dimello) θα σε πάνε με το ζόρι σε δικά τους μηχανήματα. Γνώμη μου είναι να κάνεις μια συζήτηση με ελληνικούς Roasters και να διαλέξεις ένα 100% Arabica blend ως φθηνή και ασφαλή γλυκόπιοτη επιλογή δίχως πολλά φρου φρου στην επίγευση. Με σωστή ρύθμιση και συντήρηση στα μηχανήματά σου μπορείς να έχεις πάντα ένα πολύ σωστό αποτέλεσμα που θα πίνει ευχάριστα ο καθένας. Άσε τα πειράματα με επιγεύσεις, γιατί όσο πιο πολύπλοκο αποτέλεσμα δίνεις γευστικά τόσο λιγότερο ακροατήριο θα έχεις. Ναι ο Έλληνας ξεκόλλησε από τον φραπέ αλλά δεν είναι έτοιμος να πληρώσει ή να εκτιμήσει έναν μονοποικιλιακό. Θα κοιτάξει πρώτα τη τσέπη, ειδικά στη λαϊκή γειτονιά

Από μένα είναι μονόδρομος για να κερδίσεις ξανά στη πίτα να είσαι ο πιο value for money στη γειτονιά σε σχέση με τον ανταγωνισμό έστω και αν έχεις μικρότερο περιθώριο κέρδους. Προσπάθησε να απορροφήσεις ένα ποσοστό ώστε να ανεβάσεις κίνηση και συνεπώς τα λειτουργικά σου κόστη κυρίως αν ανεβάζοντας κιλά μπορείς να πετύχεις καλύτερη τιμή ανά τροφοδοσία.

Όταν συμφωνήσεις τα νέα δεδομένα να φροντίσεις να κάνεις γνωστή την αλλαγή όχι μόνο σε όποιον μπαίνει. Τρέξε λίγες μέρες ένα πρόμο με τον νέο καφέ στο 1ευρώ αντί για 2 ώστε να πλακώσει ξανά και η κουτσή Μαρία να έρθει να δοκιμάσει τον καφέ και να πάρεις feedback. Να ζητήσεις ευγενικά αλλά επιτακτικά το feedback. Θα δεις οτι 9 στους 10 θα σου πουν οτι πρώτα πάει η τιμή και 2η η γεύση. Σίγουρα βέβαια να πίνεται και όχι οι μισοί να λένε αρνητικά για οξύτητα ή καραμέλες και φρούτα του δάσους που ανάθεμα και αν όπως καπνίζουν ή με όση ζάχαρη βάζουν καταλαβαίνουν και ουσιώδη διαφορά στον απαίδευτο ουρανίσκο τους.

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για την εύστοχη και πολύ βοηθητική απάντηση! Έχεις μήπως να μου προτείνεις κάποια καλή ελληνική εταιρία; (Ελληνική Roastery ήταν η πρώτη που είχα για 3 χρόνια)

Για τις κλασικές illy portioli κτλ δεν έχω πρόβλημα να μου δώσουν μηχανήματα, αλλά με ανησυχεί το «νταβατζιλίκι» του «πόσα κιλά θα κάνεις;»  καθώς και θα προτιμούσα να αποφύγω το άγχος του να έχω να αποδείξω κάθε φορά στην εκάστοτε εταιρία ότι μπορώ να πουλήσω καφέ και ότι το μαγαζί μου αξίζει. 

Γενικά ψάχνω κάτι να έχει κατανάλωση και ταυτόχρονα να έχω το κεφάλι μου ήσυχο όσο γίνεται!  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, greekfragma είπε

Αν δε μας γράψεις που βρίσκεσαι δε μπορώ να δώσω προτάσεις για Roasters.

Αθήνα, κοντά σχετικά στο κέντρο 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 minutes ago, Rdesign said:

Αθήνα, κοντά σχετικά στο κέντρο 

η σειρά είναι τυχαία.

Taf

Cup10

Delmocca

Faba 

Kaya

 

 

γενικά πλέον έχουν ανοίξει πολλοί Έλληνες εγκαταστάσεις που φτιάχνουν χαρμάνια. Σίγουρα θα φας χρόνο να συζητήσεις να δεις και τον κάθε επαγγελματία. Όλοι έχουν αδυναμίες αλλά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. 

 

Αυτό που για μένα έχει μεγαλύτερη σημασία δεν είναι να πας στον απολύτως φθηνότερο, αλλά στο πιο οργανωμένο σε παράδοση ώστε να σου δίνει χαρμάνι με σταθερές ημερομηνίες καβουρδίσματος 2-3 εβδομάδων ώστε να τον αποθηκεύεις και λίγες μέρες πριν περάσει στο μύλο για κόψιμο.

όσο πιο υψηλή η σταθερότητα στις ημερομηνίες τόσο πιο σταθερό το αποτέλεσμα δίχως εκπλήξεις και αλλαγές ρυθμίσεων στα μηχανήματά σου.

  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, Rdesign είπε

Καλημέρα σε όλους! Έχω εδώ και 4 χρόνια ένα μικρό take away καφέ συνοικιακό, με διάφορα σνακς και healthy προϊόντα (γιαούρτια με superfoods κτλ). Δούλευα καφέ 100% arabica specialty ελαφρύ αρκετά φρουτώδη με οξύτητα, έδινα πάνω κάτω στα 3 κιλά παλιότερα και όταν αργότερα σταμάτησα το δικό μου delivery (δεν συνέφερε πραγματικά) έπεσα στα 2 κιλά. (Έχω Wolt αλλά εκεί φεύγουν κυρίως φαγώσιμα) 
Άλλαξα τον καφέ λόγω συμπεριφοράς της εταιρίας, με την καινούργια πήγα σε 80% arabica 20% robusta σοκολατένιο έντονο καφέ, αλλά η κίνηση έπεσε ακόμα περισσότερο. 
Γύρω μου βέβαια γίνεται χαμός από καφέ, έχουν ανοίξει πάρα πολλά εδώ κ 2 χρόνια και όσο να’ναι η πελατεία έχει μοιραστεί, συν ότι γενικά ο καφές δεν έχει πλέον το σουξέ που είχε μέχρι πρόσφατα. 
Και οι 2 εταιρίες καφέ που είχα ως τώρα είναι σχετικά άγνωστες. Οπότε σκέφτηκα αφού δεν μου βγαίνει αλλιώς, να πήγαινα σε επώνυμη εταιρία.
Έχουν έρθει στο μαγαζί μου και μου έχουν αφήσει την κάρτα τους αρκετές επώνυμες εμπορικές εταιρίες, μεταξύ αυτών: Illy, Portioli, Dimello, αλλά και specialty όπως M.O.C, Vittorio και άλλες πολλές απλά αυτές έχω τώρα μπροστά μου. 
Θα ήθελα τη γνώμη σας, να πάω σε κάποια γνωστή μάρκα που ίσως να μου εξασφαλίσει στάνταρ πελατεία λόγω του ονόματος της; 
Το προσωπικό μου στο μαγαζί είναι καλό στη δουλειά του δεν έχω παράπονα, μηχανή και μύλο μπορώ να αγοράσω ώστε να μη με κουμαντάρουν εταιρίες, οι πελάτες μου είναι κάθε είδους, μαθητές, εργαζόμενοι, ηλικιωμένοι, τα πάντα. Το επίπεδο της γειτονιάς δε θα το έλεγα ιδιαίτερα γκουρμέ, προς το λαϊκό τείνει. 
Θα χαρώ να μάθω τη γνώμη σας και ως επαγγελματίες αλλά και ως πελάτες! 
Ευχαριστώ πολύ!!  

Καλημέρα ! Εγώ διανομέας είμαι να σου πω την αλήθεια,απλά επειδή έχω δουλέψει σε αρκετά καφε,στο τελευταίο που δούλεψα είχε καφέ moc,πρώτη φορά άκουσα την εταιρία σε εκείνο το μαγαζί,2 χρόνια λειτουργείας και κόβει 5-6 κιλά καθημερινά για πλάκα (και με διανομή όμως) και πραγματικά για τα δικά μου γούστα είναι από τους καλύτερους καφέδες,οπότε σκέψου άμα θες να το δοκιμάσεις,taf hausbrand έχει παντού δεν νομίζω να κάνεις κάποια διαφορά..

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Από τη στιγμή που το μαγαζί σου εχει πιο ιδιαίτερο προσανατολισμό με healthy snacs κτλ καλό θα είναι να αποφύγεις κάτι πολύ mainstream illy lavazza hausbrandt και να πας σε κάτι premium και αναγνωρίσιμο όπως portioli ή mrs rose που είναι safe bet. Μπορείς να κάνεις μια έρευνα στον ανταγωνισμό τι χρησιμοποιεί και να πάρεις ιδέες. Επίσης οι περισσότεροι που παίρνουν καφέ είναι καπνιστές οπότε καλό θα είναι να δεις χαρμάνια που να ταιριάζουν με το τσιγάρο. Τέλος ότι ποικιλία και να πάρεις προσπάθησε να βάζεις λίγο πάγο στον καφέ για να μην γίνεται ζουμί και να διατηρεί τη γεύση του.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κανεις δεν μπορει να σου πει υπευθυνα εσυ τι θα βαλεις στο μαγαζι σου, εσυ ξερεις τι πελατες εχεις,τι θελουν,τι ανταγωνισμο εχεις σε τιμες και service.

Η γνωμη μου ειναι οτι ο καφες δεν εχει πολυ σημασια απο την στιγμη που ο μεσος πελατης βαζει μεσα δεκα κιλα ζαχαρη,γαλα,παγακια,κανελα κτλ.

Ισως εχει νοημα να κοιταξεις αλλα πραγματα,πχ ποιος φτιαχνει τον καφε (επικοινωνιακος,εμφανισιμος), τι διακοσμηση εχει το σημειο πωλησης,ποσο μπορεις να χαμηλωσεις την τιμη κτλ

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι οτι οι περισσότερες μάρκες έχουν πολύ καλές ποικιλίες καφέ. Ipamena, Illy, Jacobs, Taf όλες είναι πολύ καλες. 
ΤΟ πιο σημαντικό ειναι να πάρεις feedback απο πελάτες, αλλά πιστεύω ο συνδιασμός καφές + νερό ~ 1,80€ είναι  άχαστο!!

Και επίσης μην ξεχάσεις το πιο σημαντικό, αν στην αρχή είσασταν 10 μαγαζιά με καφέ και τώρα γίνανε 20, ε λογικό και αναμενόμενο να πέσει η κίνηση. Προσπάθησε με "κολπάκια" όπως καφές + νερό, να ξεχωρίσεις απο τον ανταγωνισμό!

Επεξ/σία από leonidas_fs
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα και από εμένα, δεν έχω γνώμη ως καταστηματάρχης αλλά θα πω την γνώμη μου ως πελάτης. Για εμένα η ουσία δεν είναι το brand για να αγοράσω καφέ και πιστεύω πως λίγους πελάτες θα προσελκύσει το όνομα, πιστεύω πως ο καλύτερος συνδυασμός είναι μια σωστή γευστική ποιότητα καφέ με καλή τιμή. 

Προσωπικά, στη δουλειά αγόραζα καφέ από φούρνο που τον είχε μέχρι πρόπερσι 1.30 και ήταν σε ποιότητα για εμένα στο 80% ενός καλού καφέ, αλλά είχε 1.30, ενώ όλοι οι άλλοι τον είχαν τότε 1.60+ στην καλύτερη. Τώρα που τον πήγε 2.20 απλώς δεν ξαναπήρα από εκεί και πλέον επιλέγω άλλη καφετέρια κοντά στην εργασία μου που τον έχει 1.60 και σε ποιότητα είναι καλύτερος από  αυτόν του φούρνου ή συμβιβάζομαι με κάψουλα στην δουλειά μου. 

Για εμένα μετράει η τιμή πρώτον και δεύτερον η ποιότητα και τελευταίο το όνομα.

Συνεπώς, απαντώντας στο ερώτημα του TS, εγώ θα πρότεινα αν θεωρεί ότι η ποιότητα είναι αξιοπρεπής και το κόστος του καφέ είναι ανεκτό να παραμείνει στα brand που ήδη χρησιμοποιεί και να κρατήσει την τιμή λίγο κάτω από τον ανταγωνισμό. Ο πελάτης καταλαβαίνει την ποιότητα και μετράει και την διαφορά στην τιμή, ειδικά κάποιος που αγοράζει τον καφέ του απέξω καθημερινά ή καταναλώνει περισσότερους από έναν καφέδες καθημερινά.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ή θα πας σε premium καφέδες και θα προσπαθήσεις να χτίσεις φανατικό κοινό που σε επιλέγει γιατί προσφέρεις καλύτερο καφε ή θα πας σε έναν ευκολοπιοτο για να πιάσεις τη μάζα και προσφέροντας σχετικά ανταγωνιστική τιμή ή προσφορές. 
 

Προσωπικά ως πελάτης αν και εχω εντοπίσει ορισμένους μόνοποικιλιακους που μου αρέσουν πολύ, εντούτοις τους επιλέγω μόλις 1 φορά την εβδομάδα πλέον και τις καθημερινές παίρνω πιο “mainstream” καφε (aka πιο οικονομικό). Πίνω και 3 καφέδες τη μέρα, όποτε η διαφορά σε μηνιαία βάση είναι μεγάλη. 
 

Γενικα ένας καλός 100% αραμπικα σε νορμαλ τιμή και με μια προσφορά που να μη σε βάζει μέσα, πιστεύω είναι η πιο «αχαστη» λύση.

My 2cents ως πελάτης. 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...