Προς το περιεχόμενο

Επαναφορτιζόμενη τρόμπα

Neptu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να μη χρησιμοποιώ τις κλασικές χειροκίνητες ή ποδιού τρόμπες για το φούσκωμα στρωμάτων σκέφτηκα να πάρω μια επαναφορτιζόμενη. Έχω μια ηλεκτρική που τη συνδέω στο αυτοκίνητο και κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Αλλά ήθελα κάτι να το έχω μαζί μου στο camp.

Έχει κανείς εμπειρία; Κάνουν δουλειά; Και το σημαντικότερο, πόσο αντέχουν; Μπορείς να φουσκώσεις πχ ένα διπλό στρώμα με τα μαξιλάρια του κι ένα θαλάσσης ή θα "πεθάνει";

ήθελα κάτι τέτοιου τύπου έχω δει και κάτι άλλες πατέντες αλλά περισσότερο μου φέρνουν σε παιχνίδι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για στρώματα και φουσκωτά, με διαφορά σου προτείνω αυτήν (ή κι  αυτήν) που είναι και πάμφηνη. Το ξέρω είναι χειροκίνητη, αλλά πίστεψέ με, φουσκώνει πολύ πιο γρήγορα λόγω του όγκου αέρα που δίνει κάθε φορά, και μάλιστα εύκολα. Επίσης, αν και δεν το περίμενα, βολεύει ακόμα περισσότερο στο ξεφούσκωμα!! Αδειάζει τελείως τον αέρα, χωρίς κόπο και το φουσκωτό αντικείμενο γίνεται μια σταλιά.

Για ηλεκτρική αν επιμένεις, η καλύτερη είναι αυτή, που φουσκώνει τα πάντα: Μπάλες, φουσκωτά, λάστιχα ποδηλάτου, μοτοσυκλέτας αυτοκινήτου κτλ.... Αλλά σίγουρα θα κάνει πολύ περισσότερο χρόνο να σου φουσκώσει το στρώμα σε σχέση με την χειροκίνητη.

Επεξ/σία από Sorath

4 λεπτά πριν, Sorath είπε

Για στρώματα και φουσκωτά, με διαφορά σου προτείνω αυτήν που είναι και πάμφηνη. Το ξέρω είναι χειροκίνητη, αλλά πίστεψέ με, φουσκώνει πολύ πιο γρήγορα λόγω του όγκου αέρα που δίνει κάθε φορά, και μάλιστα εύκολα. Επίσης, αν και δεν το περίμενα, βολεύει ακόμα περισσότερο στο ξεφούσκωμα!! Αδειάζει τελείως τον αέρα, χωρίς κόπο και το φουσκωτό αντικείμενο γίνεται μια σταλιά.

Για ηλεκτρική αν επιμένεις, η καλύτερη είναι αυτή, που φουσκώνει τα πάντα: Μπάλες, φουσκωτά, λάστιχα ποδηλάτου, μοτοσυκλέτας αυτοκινήτου κτλ.... Αλλά σίγουρα θα κάνει πολύ περισσότερο χρόνο να σου φουσκώσει το στρώμα σε σχέση με την χειροκίνητη.

Λοιπόν,

έχω αυτή, αυτή, αυτή, μια ηλεκτρική που τη συνδέω στο αυτοκίνητο, τέτοιου στυλ και την κλασσική για το αυτοκίνητο

Έχω δοκιμάσει απ όλα δηλαδή. Αλλά θέλω κάτι σαν αυτό. Δηλαδή φορητή και να έχει το βύσμα το μεγαλούτσικο (δε θυμάμαι όνομα τώρα) να φουσκώνει τα στρώματα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα πως υπήρχαν τέτοιες φορητές τρόμπες, πριν λίγο καιρό το έμαθα και ήθελα να δοκιμάσω. Αλλά αν είναι να φουσκώνει με το ζόρι 1 στρώμα να μην ασχοληθώ

Κοιτάω αυτή που πρότεινες αλλά βλέπω είναι για αυτοκίνητα-μπάλες. Εμένα με ενδιαφέρει για camping, στρωματα δηλαδή και τέτοια φάση

Έχω και τις χειροκίνητες του jumbo (όπου είναι όντως πολύ βολικές) και την intex του αυτοκινητου. Η intex ζήτημα είναι να δούλεψε 3 φορές, δε με βόλεψε καθόλου,γιατί προτιμώ παραλίες που είναι σε απόσταση από το αυτοκίνητο. Πρόσφατα πήρα αυτή :

https://a.aliexpress.com/_EwQ2QQz

Λίγο που τη δοκίμασα, είναι μαγική! Δεν την έχω βάλει σε μεγάλα στρώματα και δεν έχω τσεκάρει αυτονομία γιατί ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι μεγάλες διακοπές, αλλά φορτίζει με usb c και πάντα έχω ένα Power bank. Bonus, λειτουργεί και με αναρρόφηση για γρήγορο ξεφούσκωμα. Bonus 2, φακός 🔦 

8 λεπτά πριν, liakos356 είπε

Έχω και τις χειροκίνητες του jumbo (όπου είναι όντως πολύ βολικές) και την intex του αυτοκινητου. Η intex ζήτημα είναι να δούλεψε 3 φορές, δε με βόλεψε καθόλου,γιατί προτιμώ παραλίες που είναι σε απόσταση από το αυτοκίνητο. Πρόσφατα πήρα αυτή :

Λίγο που τη δοκίμασα, είναι μαγική! Δεν την έχω βάλει σε μεγάλα στρώματα και δεν έχω τσεκάρει αυτονομία γιατί ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει οι μεγάλες διακοπές, αλλά φορτίζει με usb c και πάντα έχω ένα Power bank. Bonus, λειτουργεί και με αναρρόφηση για γρήγορο ξεφούσκωμα. Bonus 2, φακός 🔦 

πο ρε φίλε, θεωρητικά είναι ακριβώς αυτό που θέλω. Και σε άψογη τιμή. Το θέμα είναι τι κάνει στην πράξη. Powerbank έχω κι εγώ. 

Είμαι έτοιμος να την πάρω. Γράψε κανένα σχόλιο, Τι έχεις δοκιμάσει να φουσκώσεις, πόσο κραταέι...

Υπάρχουν δύο είδη ηλεκτρικών τρομπών.

Αυτές που είναι για λάστιχα αυτοκινήτου, ποδηλάτου, μπάλες κλπ που δίνουν μικρή ροή αέρα αλλά φτάνουν σε μεγάλη πίεση.

Και υπάρχουν κάποιες που δίνουν πολύ ποσότητα αέρα αλλά δεν μπορούν να ανεβάσουν πολλή πίεση. Αυτές μοιάζουν αρκετά με ένα σεσουάρ στο πως στέλνουν αέρα και μπορούν να φουσκώνουν ένα φουσκωτό στρώμα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Μία από τις πιο δημοφιλείς τρόμπες για αμάξι, ποδήλατο κλπ είναι η γνωστή Xiaomi μπαταρίας που μοιάζει με λουκέτο, η οποία όμως όπως και όλες οι αντίστοιχες είναι παντελώς ακατάλληλη για στρώματα κλπ καθώς έχουν μικρή παροχή αέρα και θα κάνουν 1 ώρα να το γεμίσουν και μπορεί να φάει όλη την μπαταρία.

Οπότε έχετε υπόψην τα παραπάνω για να μην κάνετε λάθος αγορά.

5 ώρες πριν, Sorath είπε

Αυτή είναι τελείως ακατάλληλη για την δουλειά που θέλει ο φίλος για τους λόγους που προανέφερα

Θα συμφωνήσω με τον από πάνω. Ειδικά για τα στρώματα του camping, εννοώ αυτά του ύπνου και όχι της θάλασσας, χρειάζεσαι κάτι που να ανεβάζει πίεση. Κάτι που μπορείς να το πετύχεις πιο πολύ με χειροκίνητη τρόμπα παρά με ηλεκτρική (εκεί θέλει ψάξιμο).

Το στρώμα ύπνου αν δεν "τουμπανιάσει" αρκετά με αέρα καταλήγει να είναι πολύ μαλακό και άρα να δυσκολεύει τον ύπνο. Αν δε είναι και διπλό και ο ένας από τους δύο είναι πιο "στιβαρής" :P κατασκευής, τότε όταν/αν ο...δυνατός γυρίζει μέσα στον ύπνο του ο άλλος θα χοροπηδάει (αυτό είναι ακόμα πιο έντονο σε στρώματα με ενσωματωμένη ηλεκτρική τρόμπα όπου η τρόμπα είναι αυτή που είναι και δεν έχεις εναλλακτικές)

• Haha 1

11 ώρες πριν, liakos356 είπε

Την έχω πάρει και εγώ την συγκεκριμένη αλλά δεν έχω καταφέρει με τα εξαρτήματα που έρχεται να την τοποθετήσω σε ένα φουσκωτό και να το φουσκώσει δίχως να την κρατάω και να πιέζω την βαλβίδα για να μπει ο αέρας..

9 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Μία από τις πιο δημοφιλείς τρόμπες για αμάξι, ποδήλατο κλπ είναι η γνωστή Xiaomi μπαταρίας που μοιάζει με λουκέτο, η οποία όμως όπως και όλες οι αντίστοιχες είναι παντελώς ακατάλληλη για στρώματα κλπ καθώς έχουν μικρή παροχή αέρα και θα κάνουν 1 ώρα να το γεμίσουν και μπορεί να φάει όλη την μπαταρία.

Mε μια τετοια δοκιμασα να φουσκωσω μια κουλουρα για μωρο και εκανε απειρη ωρα. 

18 hours ago, Neptu said:

πο ρε φίλε, θεωρητικά είναι ακριβώς αυτό που θέλω. Και σε άψογη τιμή. Το θέμα είναι τι κάνει στην πράξη. Powerbank έχω κι εγώ. 

Είμαι έτοιμος να την πάρω. Γράψε κανένα σχόλιο, Τι έχεις δοκιμάσει να φουσκώσεις, πόσο κραταέι...

Μια μπάλα yoga που δοκίμασα, έκανα δουλειά. Ακόμα σε στρώμα για τη θάλασσα δεν την έχω βαλει, γιατί δεν έχει τύχει. Για τα εξαρτήματα που έχει, μια χαρά μπαίνει στη βαλβίδα. Απλά να ξέρεις ότι είναι του τύπου, μεγάλος όγκος αέρα, μικρή πίεση,δλδ δε θα στο κάνει τσίτα φκ στρώμα. Πάντως με τα λεφτά που κάνει, και μόνο ο φακός που έχει, αξίζει τα λεφτά της 

8 λεπτά πριν, liakos356 είπε

Μια μπάλα yoga που δοκίμασα, έκανα δουλειά. Ακόμα σε στρώμα για τη θάλασσα δεν την έχω βαλει, γιατί δεν έχει τύχει. Για τα εξαρτήματα που έχει, μια χαρά μπαίνει στη βαλβίδα. Απλά να ξέρεις ότι είναι του τύπου, μεγάλος όγκος αέρα, μικρή πίεση,δλδ δε θα στο κάνει τσίτα φκ στρώμα. Πάντως με τα λεφτά που κάνει, και μόνο ο φακός που έχει, αξίζει τα λεφτά της 

το παρήγγειλα ήδη. 9,5€. Πόσο χάλια να είναι;  Απ ότι κατάλαβα θα χρειαστεί μετά να δίνω χειροκίνητα. 

Είδα στο ali Και άλλα μοντέλα με περισσότερα mAh και μεγαλύτερη παροχή αέρα. Ίσως θα έπρεπε να πάρω ένα μεγαλύτερο αλλά οκ. 2 στρώματα ύπνου και μαξιλάρια να μπορεί να φουσκώσει καλά νομίζω θα είναι. Θα γράψω εντυπώσεις μόλις το παραλάβω. Έχω απ όλα τα φουσκωτά είδη οπότε θα κάνω καλό τεστ

Επανέρχομαι, με δοκιμή πλέον, μεσουσης του θέρους, για να πω ότι είναι η αγορά του καλοκαιριού! Φουσκώνει άνετα ένα στρωμα καρπούζι που είναι για 3 άτομα. Τη φορτίζω με το Power bank και δεν με έχει αφήσει ποτέ. Σίγουρα υπάρχουν και ισχυρότερες, αλλά για 8 ευρώ που τη πηρα, είμαι ενθουσιασμένος. Τώρα δεν ξέρω αν με τα χρονια αντέξει η μπαταρία της, αλλά είναι τόσο βολική που σκέφτομαι να πάρω άλλες 2 και να αφήσω αυτή μόνιμα στο εξοχικό. Συστήνεται ανεπιφύλακτα! 

Α να πω κι εγώ για την Xiaomi! Για τα λάστιχα των αυτοκινήτων και του ποδηλάτου στα 120 PSI είναι όνειρο! Το quick release για τις βαλβδίδες αυτοκινήτου βολεύει! Για presta και υψηλές πιέσεις η βιδωτή κεφαλή προσφέρει σιγουριά χωρίς να ξεβιδώνει τη βαλβίδα. Το μανόμετρο εξαιρετικής ακρίβειας, δεν χάνει ούτε PSI. Δεν χρειάζεται πια να ελέγχω με το ψηφιακό μου μανόμετρο μετά το φούσκωμα. Ο θόρυβος που κάνει είναι κάτω από 80 dB(A), αισθητός, αλλά όχι εκκωφαντικός. Είναι αρκετά compact που αν ήθελε κάποιος την έπαιρνε μαζί του παντού.

Το μόνο αρνητικό ότι δεν αλλάζουν οι μπαταρίες του εύκολα!

επανέρχομαι κι εγώ μιας και παρέλαβα την τρόμπα που έγραψα πριν από το ali. Με μια λέξη και μετά το τεστ που της έκανα για 1 μέρα μπορώ να πω ότι αξίζει στα ~10€

Τώρα αναλυτικότερα και για όποιον θέλει πληροφορίες να γράψω 2 λογάκια.

• μπαταρία γράφει 1200mAh
  • ισχύς 25W
  • 5 διαφορετικές κεφαλές-βύσματα 

φορτίζει με usb-c στα ~3,5W μέσα σε περίπου 1h 45m. Δεν είχα και πολύ το νου μου, αλλά χοντρικά κάπου εκεί.

έχει φακό με χαμηλή ένταση, υψηλή και να αναβοσβήνει. Καλή φάση

έκανα δοκιμές σε ένα διπλό φουσκωτό στρώμα ύπνου με διαστάσεις 1,91μ*1,37μ*22εκ.

Μου το φούσκωσε 4 φορές μέσα σε 3,5-4 λεπτά/φορά. Την 5η φορά στα 30sec σταμάτησε ξαφνικά. Δε προειδοποιεί, μπαμ και κάτω. Άρα πρακτικά δουλεύει για ~15 λεπτά.

Ζεσταίνεται λίγο αλλά αυτό δε νομίζω να απασχολεί κανέναν.

Θέλω να τη δοκιμάσω με ένα στρώμα θαλάσσης να δω τι ψάρια πιάνει και με μια φουσκωτή βάρκα Intex. Αν και τη βάρκα αμφιβάλλω ότι θα τη φουσκώσει 

το μόνο μειον που βρήκα (1 μερα δοκιμών) είναι ότι το βύσμα για το στρώμα είναι εξαιρετικά χαλαρό (κολυμπάει) και πρέπει καθώς φουσκώνει να το κρατάς ή να βάλεις κάτι πίσω για αντίσταση (πχ πετρα) αλλιώς βγαίνει.

Για camping που το θέλω είναι ό,τι πρέπει, φουσκώνει άνετα το στρώμα ύπνου και τα μαξιλάρια και έξτρα ο φακός που πάντα χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις.

έπρεπε να το είχα αγοράσει νωρίτερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...