zoi250 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά..έχω ένα μικρό κατάστημα (παντοπωλείο )η κατανάλωση είναι περίπου 80 κιλοβατώρες ανά ημέρα!!! Θέλω να δω ποιο από τα ψυγεία μου καιει πολύ ρεύμα...Μπορεί να μου πει κάποιος πως υπολογίζουμε? Πχ ένα ψυγείο είχε αυτό το καρτελάκι....καιει 1270 watt ανά ώρα???? Δλδ στο 24ωρο πάνω από 30 κιλοβατώρες??? Επεξ/σία 7 Αυγούστου 2024 από zoi250
nickol-us Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Αν δουλεύει συνεχόμενα μια ώρα καεί την κατανάλωση που γράφει. Λογικά δεν καεί όλο το 24ωρο εκτός αν είναι παραφορτωμένο και δεν πιάνει ποτέ θερμοκρασία. Μπορείς να πάρεις κάποιον μετρητή ενέργειας που μπαίνει στην πρίζα και μετράει κατανάλωση στιγμιαία ή σε 24ωρο. Υπάρχουν και έξυπνοι μετρητές όπως ο tapo p110 που μπορείς να παίρνεις και κάποια γραφήματα 1
czarjuly Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Εγω γνωριζω παντοπωλειο που εχει παρει επιδοτηση και εχει γεμισει την ταρατσα του φωτοβολταικα μειωνοντας ετσι σημαντικα τα τιμολογια ρευματος που του ερχονται...για ψαξτο.....
Vstromrider Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 εγω παλι γνωριζω μινι μαρκετ που ηρθε περυσι λογαριασμος ΔΕΗ .... 6000€ !!! 1
DreamAxe Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, zoi250 είπε Καλησπέρα παιδιά..έχω ένα μικρό κατάστημα (παντοπωλείο )η κατανάλωση είναι περίπου 80 κιλοβατώρες ανά ημέρα!!! Θέλω να δω ποιο από τα ψυγεία μου καιει πολύ ρεύμα...Μπορεί να μου πει κάποιος πως υπολογίζουμε? Πχ ένα ψυγείο είχε αυτό το καρτελάκι....καιει 1270 watt ανά ώρα???? Δλδ στο 24ωρο πάνω από 30 κιλοβατώρες??? Αν καίει έτσι 24/7 ναι θα ήταν σωστός ο υπολογισμός αλλά αυτό είναι μάλλον δύσκολο γιατί τα ψυγεία δεν δουλεύουν συνεχώς, αν και σε εσένα με το άνοιξε-κλείσε σίγουρα θα δουλεύουν πολύ παραπάνω από ένα τυπικό οικιακό ψυγείο. Δώσε 10-15€ να πάρεις μια έξυπνη πρίζα και δοκίμαζε ένα-ένα τα ψυγεία για ένα 24ωρο να δεις τις καταναλώσεις τους. Μπορείς να πάρεις και μετρητή κατανάλωσης αλλά μετά απλά θα σου μείνει άχρηστος. Επίσης 80*30=2400 κιλοβατώρες το μήνα;;; Μόνο με ψυγεία;
Moderators matrixxx Δημοσ. 8 Αυγούστου 2024 Moderators Δημοσ. 8 Αυγούστου 2024 17 ώρες πριν, DreamAxe είπε Αν καίει έτσι 24/7 ναι θα ήταν σωστός ο υπολογισμός αλλά αυτό είναι μάλλον δύσκολο γιατί τα ψυγεία δεν δουλεύουν συνεχώς, αν και σε εσένα με το άνοιξε-κλείσε σίγουρα θα δουλεύουν πολύ παραπάνω από ένα τυπικό οικιακό ψυγείο. Ενα οικιακο 15 ετων σε αψογη κατασταση που εχω παρατηρησει τους τελευταιους 3-4 μηνες, δουλευει σχεδον 19-20 ωρες στο 24ωρο, με ελαχιστα ανοιγματα πορτας (3-4 των 5 δευτερολεπτων). Οποτε το επαγγελματικο δεν αποκλειεται να δουλευει 22-23-24 ωρες.
DreamAxe Δημοσ. 8 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2024 3 ώρες πριν, matrixxx είπε Ενα οικιακο 15 ετων σε αψογη κατασταση που εχω παρατηρησει τους τελευταιους 3-4 μηνες, δουλευει σχεδον 19-20 ωρες στο 24ωρο, με ελαχιστα ανοιγματα πορτας (3-4 των 5 δευτερολεπτων). Οποτε το επαγγελματικο δεν αποκλειεται να δουλευει 22-23-24 ωρες. Μου κάνει εντύπωση αυτό που λες γιατί ούτε ένα ψυγείο 20ετιας ούτε ένας ολοκαίνουριος καταψύκτης που έχω δουλεύουν πάνω από μερικές ώρες την ημέρα, ειδικά ο καταψύκτης που ζήτημα να κάνει μια ώρα. Αλλά ναι επειδή λογικά θα ανοιγοκλείνει συνεχώς στο κατάστημα λογικά θα δουλεύει πολύ παραπάνω. Και πάλι όμως τόσο πολύ; Πρέπει να έχει μεγάλη κίνηση ή να μην είναι καθόλου φορτωμένα για να δουλέψουν τόσο.
Haldol Δημοσ. 8 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2024 Για ουσιαστική απάντηση θα πρέπει να πάρεις έναν μετρητή ενέργειας και να μετρήσεις τουλάχιστον 2-3 μέρες το κάθε ένα. Αυτό που γράφει το ταμπελάκι είναι η μέγιστη ισχύς. Η πραγματική εξαρτάται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες, το πόσα άνοιξε - κλείσε, το φορτίο (σε πράγματα) που έχει μέσα, κι ένα σωρό άλλα, που δε γίνεται να υπολογιστούν.
papoys1 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2024 3 ώρες πριν, matrixxx είπε Ενα οικιακο 15 ετων σε αψογη κατασταση που εχω παρατηρησει τους τελευταιους 3-4 μηνες, δουλευει σχεδον 19-20 ωρες στο 24ωρο, με ελαχιστα ανοιγματα πορτας (3-4 των 5 δευτερολεπτων). Οποτε το επαγγελματικο δεν αποκλειεται να δουλευει 22-23-24 ωρες. Εάν είναι nofrost θα σου πω ότι πολλοί μπερδεύουν τη λειτουργία ανεμιστήρα nofrost που είναι ελάχιστα σχεδόν αμελητέα watt με τη λειτουργία των μοτέρ ψύξης που καίνε περισσότερα wat
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα