Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, ελπίζω όλοι να είστε καλά. Όπως θα διαπιστώσετε, δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσω. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας & Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών. Το πτυχίο δε μου χρησίμευσε σε κάτι, άρα αναγκαστικά πρέπει να αλλάξω κάποια πράγματα για να έχω τουλάχιστον ένα καλύτερο μέλλον. Αρχικά, 3 είναι οι σχολές που προκαλούν το ενδιαφέρον μου και μπορώ να σπουδάσω λόγο απόστασης. Οι σχολές αυτές είναι : 1. Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (Αλεξανδρούπολη), 2. Εργοθεραπείας (Κομοτηνή, ελπίζω να ανοίξει όπως λένε από το 2025) και τέλος, Νοσηλευτικής (Διδυμότειχο). Μπορείτε να μου γράψετε εσείς τι θα επιλέγατε και γιατί; Ένας από τους λόγους που είμαι αναποφάσιστος, είναι ο φόβος για να μην ξανακάνω τη λάθος επιλογή και χάσω χρόνια από τη ζωή μου με ένα άχρηστο πτυχίο. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Αν έχει την απορρόφηση που είχε κάποτε το παιδαγωγικό, θα πήγαινα σε αυτό.

Λογικά και λόγω παρεμφερών σπουδών κάποια μαθήματα θα στα αναγνωρίσουν χωρίς να τα δώσεις.

Αλλά θα μπορέσεις να μπεις με ποιον τρόπο; Πανελλήνιες; Κατατακτήριες; 10% ;

Εναλλακτικά θα σου έλεγα να καταπιαστείς με ένα τεχνικό επάγγελμα (υδραυλικός, ηλεκτρολόγος, εργοθεραπευτής) που θεωρώ πως αν είσαι ικανός θα σου αποφέρει καλύτερες αμοιβές, γρηγορότερα.

Δημοσ.
Στις 7/8/2024 στις 1:42 ΠΜ, lampgd είπε

Καλησπέρα σας, ελπίζω όλοι να είστε καλά. Όπως θα διαπιστώσετε, δεν είμαι καθόλου σίγουρος για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσω. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας & Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών. Το πτυχίο δε μου χρησίμευσε σε κάτι, άρα αναγκαστικά πρέπει να αλλάξω κάποια πράγματα για να έχω τουλάχιστον ένα καλύτερο μέλλον. Αρχικά, 3 είναι οι σχολές που προκαλούν το ενδιαφέρον μου και μπορώ να σπουδάσω λόγο απόστασης. Οι σχολές αυτές είναι : 1. Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης (Αλεξανδρούπολη), 2. Εργοθεραπείας (Κομοτηνή, ελπίζω να ανοίξει όπως λένε από το 2025) και τέλος, Νοσηλευτικής (Διδυμότειχο). Μπορείτε να μου γράψετε εσείς τι θα επιλέγατε και γιατί; Ένας από τους λόγους που είμαι αναποφάσιστος, είναι ο φόβος για να μην ξανακάνω τη λάθος επιλογή και χάσω χρόνια από τη ζωή μου με ένα άχρηστο πτυχίο. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Πολύ γρήγορα θα βρεις δουλειά ως νοσηλευτής ή ως εργοθεραπευτής.

Υπάρχουν και μελέτες απορρόφησης των αποφοίτων. Μπορείς να τις ψάξεις και να τις διαβάσεις.

Το Παιδαγωγικό καλύτερα να το αποφύγεις.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 8/8/2024 στις 1:18 ΜΜ, Kagome είπε

Πρέπει να πας σε σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού.

Αφού ο θεματοθέτης δηλώνει ότι "3 είναι οι σχολές που προκαλούν το ενδιαφέρον μου" που σημαίνει ότι έχει συγκεκριμενοποιήσει τις επιλογές του, γιατί να πάει σε σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού;

Απλώς ρωτάει ποια από τις 3, έχει την καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση. Και η απάντηση σ΄αυτό είναι εύκολη επειδή είτε Νοσηλευτική επιλέξει είτε Εργοθεραπεία, δουλειά θα έχει.

Δημοσ.
1 minute ago, Sibyl said:

γιατί να πάει σε σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού;

1 minute ago, Sibyl said:

Απλώς ρωτάει ποια από τις 3, έχει την καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση.

Για αυτό ακριβώς, πρέπει να πάει (μόνη/ος σας δώσατε την απάντηση στο ερώτημα που θεσατε)..

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Για αυτό ακριβώς, πρέπει να πάει (μόνη/ος σας δώσατε την απάντηση στο ερώτημα που θεσατε)..

5 λεπτά πριν, Sibyl είπε

Και η απάντηση σ΄αυτό είναι εύκολη επειδή είτε Νοσηλευτική επιλέξει είτε Εργοθεραπεία, δουλειά θα έχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 minutes ago, Sibyl said:

Και η απάντηση σ΄αυτό είναι εύκολη επειδή είτε Νοσηλευτική επιλέξει είτε Εργοθεραπεία, δουλειά θα έχει.

Αυτή δεν παύει όμως, να είναι η δική σας απάντηση/εκτίμηση ως απλού/ής συμμετέχοντα/ουσας στο insomnia και σίγουρα όχι ενός επαγγελματία (ήτοι συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού), που θα συνεκτιμήσει και άλλες παραμέτρους (τις οποίες εσείς ενδεχομένως να αγνοείτε) 🤷🏽

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Αυτή δεν παύει όμως, να είναι η δική σας απάντηση/εκτίμηση ως απλού/ής συμμετέχοντα/ουσας στο insomnia και σίγουρα όχι ενός επαγγελματία (ήτοι συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού), που θα συνεκτιμήσει και άλλες παραμέτρους (τις οποίες εσείς ενδεχομένως να αγνοείτε) 🤷🏽

Να μην πιστέψει εμένα. Να πιστέψει τις μελέτες απορρόφησης των αποφοίτων που του πρότεινα παραπάνω, να πιστέψει τα sites των αντίστοιχων συλλόγων, να μιλήσει με ανθρώπους που ασκούν αυτό το επάγγελμα κτλ.

Οι σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού, είναι χρήσιμοι όταν είσαι χαμένος μέσα στις σχολές του πεδίου και δεν ξέρεις ποια να επιλέξεις. ΄Οταν ξέρεις ότι θέλεις "αυτό και αυτό", ψάχνεις για τα συγκεκριμένα. Δεν τα ψάχνεις όλα για να μπλεχτείς περισσότερο. Να του προτείνει δηλαδή και μία τρίτη και μία τέταρτη και μία πέμπτη επιλογή και να χάσει τον μπούσουλα ο άνθρωπος. Και γω το μακρινό 2010 που έδινα Πανελλαδικές, είχαν φέρει στο φροντιστήριο έναν σύμβουλο* για να μας βοηθήσει. Και επειδή είχα δώσει Βιολογία, άνοιγα και κάποιες σχολές του 3ου πεδίου και μου πρότεινε μια παραϊατρική σχολή. Γέλασα και έφυγα. Αφού ήξερα τι ήθελα, τι να μου πει ο σύμβουλος;;;

Τέλος πάντων...

Καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία να έχει ο,τι και αν επιλέξει. 

* σύμβουλο επαγγελματικού προσανατολισμού, γνωστής εταιρείας που πληρώθηκε από τον ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου.

Επεξ/σία από Sibyl
  • Like 2
Δημοσ.
8 hours ago, Sibyl said:

Να μην πιστέψει εμένα. Να πιστέψει τις μελέτες απορρόφησης των αποφοίτων που του πρότεινα παραπάνω

Δηλαδή; Παραπάνω πού; 

8 hours ago, Sibyl said:

Και γω το μακρινό 2010 που έδινα Πανελλαδικές, είχαν φέρει στο φροντιστήριο έναν σύμβουλο για να μας βοηθήσει.

Το ίδιο και εγώ (1995 με δέσμες). Παντού υπάρχει αυτή η συμμετοχή. Δεν μίλησα όμως για τέτοια περίπτωση όπως αυτή που αναφέρετε, αλλά για επαγγελματία επ' αμοιβή. Ειναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Επίσης, το μακρινό;1995 και το πιο κοντινό 2010, απέχουν έτη φωτός (χαριτολογώντας προφανώς ως προς την υπερβολή της έκφρασης). Όλα πια, υπεραναλύονται σε αριθμούς και στατιστικά στοιχεία, σε συνδυασμό με τη γνώση της αγοράς και του τι ζητείται περισσότερο ή λιγότερο. 

Δημοσ.

Για μενα παιδαγωγικό για κανέναν λόγο διότι δεν θα βρει δουλειά

Νοσηλευτική πολύ ενδιαφέρουσα σχολή, πολύ καλή απορρόφηση, καλά χρήματα εκτός Ελλάδος, μέτρια εντός Ελλάδος

Εργοθεραπεία για μενα η καλύτερη επιλογή από χρήματα και απορρόφηση. Επίσης πολύ ενδιαφέρουσα σχολή και όπως και η νοσηλευτική σου δίνει ψυχικά το κίνητρο ότι προσφέρεις αλλά βλέπεις και τους ασθενείς να πάνε καλύτερα.

Εγώ θα σκεφτόμουν και την φυσικοθεραπεία (θα την είχα πρώτη επιλογή)

Δημοσ.

Εργοθεραπεία γιατί μπορείς να ιδιωτευσεις και έχεις επαγγελματικές προοπτικές 

Η νοσηλευτική έχει απορρόφηση αλλά δεν έχει χρήματα , δύσκολη δουλειά και πραγματικά ελάχιστα χρήματα. 

Παιδαγωγικό θα σου στέλνουν από εδώ και από εκεί μέχρι κάποια στιγμή να διοριστείς πάλι ελάχιστα χρήματα και πάλι ταβάνι σαν την νοσηλευτική 

Δημοσ.

παιδαγωγικό: στην καλύτερη περίπτωση θα ψάχνεις για κανένα ιδιαίτερο. Σκέψου τον εαυτό σου μετά από 20 χρόνια με ελάχιστα ένσημα

Νοσηλευτική: το έχω ασκήσει το επάγγελμα για κάποια χρόνια. Πολύ δύσκολη δουλειά, πολύ κούραση, βρώμικη, κυκλικό ωράριο απασχόλησης, χάλια απολαβές και χάλια εκτίμηση από την κοινωνία για αυτό που προσφέρεις. Εάν έχεις σκοπό να ακολουθήσεις νοσηλευτική, θα σου έλεγα να γίνει αυτό με την προϋπόθεση της απασχόλησης στο εξωτερικό

ό,τι και αν επιλέξεις εύχομαι να είναι το καλύτερο για σένα μακροπρόθεσμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει καλή επαγγελματική αποκατάσταση από τα παραπάνω είναι η εργοθεραπεία ΑΛΛΆ οχι ακούραστα κι αβίαστα. Αρχικά πρέπει να δεις αν θα ασχοληθείς με ενηλικες και αποκατάσταση μετα από ασθένειες, ατυχήματα, εγκεφαλικά κλπ ή με ΑμεΑ . Να κατανοείς πλήρως την κατάσταση που βρίσκονται οι ασθενείς και να εχεις απειρη υπομονή. Αφου καταλάβεις το επαγγελμα τι περιλαμβάνει μετα τη σχολή χρειαζονται επιπλέον μετεκπαιδεύσεις πανω στον τομέα που θα αποφασίσεις να ειδικευτείς και γενικά συνεχες ψάξιμο για τις εξελίξεις και τις νέες μεθόδους. 

Η νοσηλευτική επίσης εχει προοπτικές αν αποφασίσεις ν πας εξωτερικό ενω τα παιδαγωγικά είναι ηδη κορεσμένα. Δες και στο ΕΑΠ αν καποια σχολή πχ ΔΕΟ σε ενδιαφέρει (μην πας στους πολιτισμούς ειναι παρόμοια με αυτα που έχεις κάνει).

Τέλος μπορεις να το ψάξεις με καποιο μεταπτυχιακό για μετάφραση/διερμηνεία. Μια γνωστή μου έχει τελειώσει αυτη τη σχολή και τωρα εργαζεται ως διερμηνέας σε Ρωσικα και Τουρκικα. 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Θα καταχραστώ της δημοσίευσης και θα ρωτήσω. 

Γνωρίζετε αν τα τμήματα Νοσηλευτικής (στο σύνολό τους) έχουν υποχρεωτικά μαθήματα ; Δεν αναφέρομαι σε πρακτικές κλπ, αναφέρομαι στα θεωρητικά τους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...