Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ένας συνεργάτης που ασχολειτε με montage έχει ένα pc με 13900k, Asus z690 και 4 dimm g.skill trident(οι δικές του είναι με led αλλά δεν τις βρίσκω στο skroutz, πάντως τα specs είναι τα ιδια-> 6000 30-40-40-96 1.4v.

Το θέμα είναι πως όταν βάζει και τα 4 dimm εκτός ότι δεν δουλεύει το expo δεν δουλεύει πάνω από 4600(με τα ρεύματα του expo που είναι σχετικά υψηλά).

Είναι αναμενόμενη συμπεριφορά για intel 13900,z690 και τις συγκεκριμένες μνήμες? 

Η κάτι πάει στραβά?

(Το κάθε set μόνο του (2x32gb) παίζει σωστά με expo στα 6000)

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ.

Κατά κάποιο τρόπο λογικό παίζουν χειρότερα τα 2 από τα 4 dimm μα εδώ μιλάμε για τεράστια διαφορά.

Ακόμη και οι επεξεργαστές 12ης γενιάς (το αναφέρω λόγω z690 chipset), έχουν σαν ταχύτητα τα 4800 και όχι τα 4600.

Νομίζω οτι πρέπει να ψαχτεί λιγάκι...

Προσωπικά θα δοκίμαζα bios update σε νεότερη version και δοκιμή με χειροκίνητες ταχύτητες και όλα στο auto να δει τι ψάρια πιάνει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 hours ago, ShooterX said:

Το ιδανικο για ddr5 είναι 2 sticks..

Τον κόβει κ το z690...μοντέλο μητρικής ξέρουμε?

EDIT-> Εχει τελικα την z690 asus pro art creator

-Εγω ειχα μια υποψια πως ισως να ανεβαζανε θερμοκρασιες οι μνημες (μου φαινετε αρκετουτσικο το 1.4v που θελουν αυτες για να δουλεψει το xmp) αλλα ακριβως απο πανω απο αυτες υπαρχει ενας 12αρης ανεμιστηρας της υδροψυξης που βγαζει τον ζεστο αερα εξω απο το κουτι, οποτε θα δημιουργει -υποθετω- ικανο airflow για να τις ψυχει. -

Y.Γ Σιγουρα καλυτερα τα 2 dimms(αυτος ηταν ενας λογος που εγω πηγα στο 2x48) ομως οταν το pc βγαζει δουλεια αρκετες φορες χρειαζεσαι παραπανω ram(και εγω θα παω σιγουρα σε 192gb καποια στιγμη).

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ.

Θέλει manual tuning για να δουλέψουν 4 dimm σε 'καλές' ταχύτητες. Επισήμως η ASUS έχει κάνει validate μέχρι 5200 σε 4x32, οπότε ότι καταφέρει παραπάνω (με σταθερότητα) είναι 'κέρδος'.

Επίσης άσχετο-σχετικό, πήρε κιτ 4x32 ή 2 κιτ 2x32;

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, Zaknafein said:

Θέλει manual tuning για να δουλέψουν 4 dimm σε 'καλές' ταχύτητες. Επισήμως η ASUS έχει κάνει validate μέχρι 5200 σε 4x32, οπότε ότι καταφέρει παραπάνω (με σταθερότητα) είναι 'κέρδος'.

Επίσης άσχετο-σχετικό, πήρε κιτ 4x32 ή 2 κιτ 2x32;

Οκ θα του πω να κανει update  στο bios και μετα να δοκιμασει στα 5200, ομως με τα default ρευματα η του xmp(1.4v)?

Για να ειμαι ειλικρινης εγω ειδα 2 συσκευασιες απο 2χ32gb στο σπιτι του, οποτε υποθετω 2 κιτ των 2χ32(αλλα πρεπει να τα πηρε μαζι εξαρχης).

Δημοσ.

Το ότι είναι 2 διαφορετικά κιτ μπορεί να έχει επιπλοκές, ας δει καλού-κακού τους κωδικούς (στο στίκερ πάνω στα dimm) ότι είναι ίδιοι.

Spoiler

ddr5_sticker.jpg.5957ab5e910388555c31df29cb3e6e8b.jpg

Αν είναι ίδιοι οι κωδικοί, ας κάνει δοκιμή με τα ρεύματα/timings του XMP κ εφόσον δουλέψει στα 5200, ρίχνει ρεύματα μετά, γιατί σίγουρα δεν θα θέλει 1.4 για 5200 (~1.25 λογικά). Προσοχή και στα ρεύματα του IMC (SA/IO), γιατί τα ανεβάζει αρκετά και αυτά το XMP.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...