MetroStar Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου Το κουμπί Copilot το βλέπουμε ήδη σαν το κουμπί 3D των τηλεοράσεων. Δε θα καναγορασω υπολογιστή με Windows μέχρι να τελειώνουμε με αυτή τη βλακεία. Πέρασε και αυτή η μόδα και η μανία των εταιριών να μας το παρουσιάσουν σαν κάτι απαραίτητο για όλους. Πρέπει να βρούνε τώρα την επόμενη παπάτζα για να ανεβάσουν τις μετοχές τους.
uniquegr Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 20 λεπτά πριν, AtiX είπε Όταν το ίδιο μοτίβο ιστοριών έχω ακούει από προγιαγιά, παππού, πατέρα και συμμαθητές μου, ενώ δειλά, δειλά αρχίζουν να τις λένε και οι σημερινοί τριαντάρηδες, ή η κοινωνία είναι στο χείλος του γκρεμού ή κάποιος υπερβάλει… 🙂 Προφανώς, το έχεις ακούσει απο τόσους πολλούς επειδή είναι η πραγματικότητα. Οι σημερινοί τριαντάρηδες, ίσα που πρόλαβαν τα 90's, όπως εγώ πρόλαβα τα 80's. Δεν είχαμε πολλά κανάλια στη τηλεόραση ( και δεν λειτουργούσαν όλες τις ώρες ), δεν είχαμε άπλετη μουσική ( έπρεπε να αγοράσει κάποιος το δίσκο και να στη γράψει σε κασέτα ), δεν είχαμε τέτοιες δυνατότητες στους υπολογιστές, αλλά το πιο απλό: δες παιδικά της δεκαετίας του 80 και δες τα σημερινά. Πες μου εσύ λοιπόν, αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα.
AtiX Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, uniquegr είπε Προφανώς, το έχεις ακούσει απο τόσους πολλούς επειδή είναι η πραγματικότητα. Οι σημερινοί τριαντάρηδες, ίσα που πρόλαβαν τα 90's, όπως εγώ πρόλαβα τα 80's. Δεν είχαμε πολλά κανάλια στη τηλεόραση ( και δεν λειτουργούσαν όλες τις ώρες ), δεν είχαμε άπλετη μουσική ( έπρεπε να αγοράσει κάποιος το δίσκο και να στη γράψει σε κασέτα ), δεν είχαμε τέτοιες δυνατότητες στους υπολογιστές, αλλά το πιο απλό: δες παιδικά της δεκαετίας του 80 και δες τα σημερινά. Πες μου εσύ λοιπόν, αν μιλάμε για το ίδιο πράγμα. Μάλλον δεν κατάλαβες, αν υπάρχει ένα μοτίβο που θέλει την κάθε γενιά να παίρνει καλύτερα παιδικά χρόνια από την επόμενη, η αυριανή η μεθαυριανή πλέον θα ζει σε μια κόλαση… αυτό είναι αδύνατο… ξανά λέω, όλα αυτά έχουν να κάνουν με την ωραιοποίηση των παιδικών μας χρόνων… έχεις δει κανέναν πενηντάρη να λέει: ααα τα δικά μας τριάντα ήταν πιο ωραία από αυτά των σημερινών? Ακόμα και αυτός ο πενηντάρης μιλάει για τα παιδικά του χρόνια και λέει τα ίδια πράγματα με αυτόν που είναι τριάντα κάτι και έναν άλλον που είναι εβδομήντα… Επεξ/σία 7 Αυγούστου από AtiX
uniquegr Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 8 λεπτά πριν, AtiX είπε Μάλλον δεν κατάλαβες, αν υπάρχει ένα μοτίβο που θέλει την κάθε γενιά να παίρνει καλύτερα παιδικά χρόνια από την επόμενη, η αυριανή η μεθαυριανή πλέον θα ζει σε μια κόλαση… αυτό είναι αδύνατο… ξανά λέω, όλα αυτά έχουν να κάνουν με την ωραιοποίηση των παιδικών μας χρόνων… έχεις δει κανέναν πενηντάρη να λέει: ααα τα δικά μας τριάντα ήταν πιο ωραία από αυτά των σημερινών? Ακόμα και αυτός ο πενηντάρης μιλάει για τα παιδικά του χρόνια και λέει τα ίδια πράγματα με αυτόν που είναι τριάντα κάτι και έναν άλλον που είναι εβδομήντα… Γιατί, δεν ζουν σε μια κόλαση τα σημερινά παιδιά; Δηλαδή, το γεγονός ότι τα σημερινά παιδιά ζουν μέσω των online video games και των social media, σου φαίνεται φυσιολογικό και "παράδεισος"?
polaki Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 3 hours ago, Arkin said: Για αυτό δεν προτείνω ειδήσεις εδώ και πολλά χρόνια γιατί μέσα σε 1 ώρα έχουν θάψει 100 άτομα τίποτα καλό δεν έχουν να πουν. Λένε και τα καλα νέα της ημέρας 2 λεπτά στο τέλος ξέχασα. Αυτό πουλαει σου λέει οπότε αυτό δείχνουν. Εγώ τις έχω κόψει γιατί δεν πήγαινε άλλο. Kαι εγώ πλέον δεν βλέπω ειδήσεις, έτσι και αλλιώς τα πολύ σημαντικά θέλοντας και μη θα τα μάθουμε. Για το πόσο πχ θα αυξηθεί το ανταλλακτικό μελάνι ενός Bic στυλό λόγω ενός random event κάπου στη Ζουαζιλάνδη. Τα έχουμε μάθει πλέον.. 1
Shinji ikari Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 5 minutes ago, uniquegr said: Μερικα εχουν να κανουν με το "χασμα των γενεων", θα βρεις παπυρους 3.000 χρονών που λενε τα ιδια. Μερικα οντως εχουν αλλαξει, ειδα ενα βιντεο οπου ενας τυπος αυτοπυρποληθηκε, στην Αμερικη ηταν σε μια διαδηλωση και δυο δημοσιογραφοι, 20 μετρα πιο περα, στεκοντουσαν και το περιεγραφαν απλα σα να μοιραζε φυλαδια, κανενα ιχνος συναισθηματος. Και πολλοί εχουν σκοτωθει απο γκρεμους, ουρανοξυστες και διάφορα άλλα για ποντους στο ιντερνετ (οτι κι αν σημαινει αυτο), γινονται πραγματα που δεν εχουν γινει ποτέ πριν στην ιστορια. 1
AtiX Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 28 λεπτά πριν, uniquegr είπε Γιατί, δεν ζουν σε μια κόλαση τα σημερινά παιδιά; Δηλαδή, το γεγονός ότι τα σημερινά παιδιά ζουν μέσω των online video games και των social media, σου φαίνεται φυσιολογικό και "παράδεισος"? Την ευθύνη για το αν τα σημερινά παιδιά ζουν όλη μέρα στα social και τα online games, την έχουν οι γονείς τους που τάξε μου είναι αυτοί που αναπολούν τα ανέμελα παιδικά τους χρόνια που δεν είχαν εγκληματικότητα… 2 1
adastra Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου Τα ίδια συμβαίνουν με κάθε νέα disruptive τεχνολογία. Ο μέσος άνθρωπος δεν θέλει να αλλάξει ποτέ τίποτα, και όταν έρχεται κάτι καινούργιο ξεσπούν σχεδόν πάντα στις κοινωνίες κρίσεις υστερίας, πανικού, και τεχνοφοβίας, και διάφοροι ειδικοί σπεύδουν να αμφισβητήσουν την εξέλιξη. Ακόμα και τον Gutenberg κατηγορούσαν ότι έχει καταστρέψει τα παιδιά γιατί μένουν μέσα να διαβάζουν βιβλία αντί να τρέχουν στις αλάνες! 2017: Are Smartphones Making Us Stupid? 2008: Is Google Making Us Stupid? 1884: Are Books Making Us Stupid? --- https://pessimistsarchive.org/ 2
Haldol Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου Σε 10 χρόνια θα τους φταίει κάτι άλλο. Έτσι γινόταν πάντα. Το νέο και άγνωστο, ήταν τζιζ - κακό. Για οποιαδήποτε εποχή και αν μιλάμε. Παρόλα αυτά, το ΑΙ έχει ξεφύγει από craze ή trend, κι έχει γίνει εμμονή για πολλές εταιρείες. Κάτι που σαφώς και παίζει ρόλο στον «κορεσμό», μιας και πυρπολούμαστε από κάθε μεριά από προιόντια με ΑΙ, που δεν έχει καν νόημα να ενσωματώνουν ΑΙ (όπως και αν το ενσωματώνει κάθε προϊόν).
amigagr Δημοσ. 7 Αυγούστου Δημοσ. 7 Αυγούστου 8 hours ago, asmilon said: Ναι αλλα σου λεει ο αλλος το ΒΙΩΜΑ του ηταν οτι ενιωθε πιο ασφαλης στον μικροκοσμο του, τι σχεση τι γινοταν εξω απο αυτον τον μικροκοσμο;; Η αγνοια ειναι ευτυχια Πάντα! 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα