Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, polaki είπε

Ε δεν είναι της παρούσης, αλλά νομίζω όλοι οι Έλληνες 35+ γνωρίζουμε αρκετά καλά το πόσο και κυρίως πότε αυξήθηκε κατακόρυφα η εγκληματικότητα, εδώ στα μέρη μας τουλάχιστον, ειδικά στις πόλεις.

Το λέω γιατί κάποια πράγματα είναι δεδομένα, και άσχετα προφανώς με την τεχνολογία.

Link

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, AtiX said:

Link

Όσα λινκ και να δω, γενήθηκα το 1980. 

Οπότε δεν χρειάζομαι τίποτα παραπάνω απτό δικό μου προσωπικό ΒΙΩΜΑ, ειδικά αν είναι να μιλήσω για περιοχές γύρω στα πέριξ της Ομόνοιας και λοιπές ΧΑΒΟΥΖΕΣ πλέον. 

Όποιος θέλει ας μείνει στα νούμερα βέβαια, αν τον κάνει να κοιμάται με ανοικτά παράθυρα αυτό εν ετει 2024 I rest my case!

Επεξ/σία από polaki
  • Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, polaki είπε

Όσα λινκ και να δω, γενήθηκα το 1980. 

Οπότε δεν χρειάζομαι τίποτα παραπάνω απτό δικό μου προσωπικό ΒΙΩΜΑ, ειδικά αν είναι να μιλήσω για περιοχές γύρω στα πέριξ της Ομόνοιας και λοιπές ΧΑΒΟΥΖΕΣ πλέον. 

Όποιος θέλει ας μείνει στα νούμερα βέβαια, αν τον κάνει να κοιμάται με ανοικτά παράθυρα αυτό εν ετει 2024 I rest my case!

Κοιμόσουν με τα παράθυρα ανοικτά πέριξ της Ομόνοιας εκεί ανάμεσα σε 1980 και 1990?

Μην λέμε πράγματα που δεν στέκουν, μια χαρά χαβούζα ήταν και η Ομόνοια, και η Χαλκοκονδύλη, και η Φυλής και, και, και…

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο το ατελειωτο κυνηγι της ευκολιας και της ανεσης....τελικα κουραζει ε;

Λογικο το βρισκω. Οι εξυπνες συσκευες κοντευουν να παλαβωσουν τον κοσμο....

Απλοτητα, ολιγαρκεια. Μεγαλες αρετες.

Επεξ/σία από mindreader
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Shinji ikari είπε

Crimes-and-convictions-greece.png.a289d1f3ff45c82d585733e24659bec2.png

Περίεργο το spike του 1983. Πού αποδίδεται; Οι ειδικοί εγκληματολόγοι insomniacs τι έχουν να πουν; 🤔

On topic: το πρόβλημα είναι πως οι συσκευές εως τώρα δεν είναι πραγματικά έξυπνες, στην καλύτερη προσφέρουν κάποιους αυτοματισμούς παραπάνω και οι υποσχέσεις για ΑΙ απλά δεν πείθουν. Βάλε μέσα εταιρίες που κλείνουν τα online services και μένεις με ένα χαζό κουτί, φτηνιάρικες υλοποιήσεις με προβλήματα συνδεσιμότητας, πρωτόκολλα που ακόμα δεν τα έχουν υιοθετήσει όλοι, θέματα ιδιωτικότητας, κτλ κτλ.

Δεν θα φτιάξω smart home για να το αναβαθμίζω κάθε λίγα χρόνια σα να ναι disposable smartphone ούτε θέλω την Google να ξέρει πότε αναβοσβήνω το φως ή η LG τι βλέπω, ούτε να πληρώνω συνδρομή!

Δημοσ.
3 hours ago, Arkin said:

Kαι ομως ηταν πολυ καλυτερα τα πραγματα τουλαχιστον οσον αφορα την ανθρωπια και το συναισθηματικο δεσιμο των ανθρωπων. Και δεν μιλησα για 1940-1960 που οκ υπηρχε πεινα φτωχια ηταν ο πολεμος που δεν συγκρινετε με τιποτα μιλησα για 80/90 χρυσες εποχες και μεχρι πριν την ανοδο του ιντερνετ και των social που κατεστρεψαν τα παντα. Οποτε οχι δεν ηταν χειροτερα στο συνολο εκτος αν εννοεις το καλυτερα οτι μπορουμε να εχουμε ενα πιο ασφαλες σπιτι λογο της τεχνολογιας που και αυτη η αναγκη δημιουργηθηκε γιατι εχουμε πολυ περισσοτερους κλεφτες ενω καποτε και να αφηνες την πορτα ανοιχτη δεν θα σε εκλεβε κανεις. Ειναι κλασεις χειροτερα τα πραγματα σημερα συγκριτικα με πριν 20 χρονια δυστυχως. 

παλαιοτερα δεν ειχαμε λιγοτερους κλεφτες, ειχαμε λιγοτερες πηγες συνεχους βομβαρδισμου χρησιμης και μη πληροφορισης.

ακομη κι αν γυρνουσες στην εποχη που δεν ειχαμε κατεβει απο τα δεντρα, η μια μαιμου θα χτυπουσε την αλλη για να της κλεψει την μπανανα.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Φαντασου να σε κλειδωσει εξω απο το σπιτι σου ή να σου αναψει την κουζινα τα νερα τον θερμοσιφονα ή δεν ξερω γω τι αλλο μια λαθος αναβαθμιση απο μια ετερια που ουτε ξερεις οτι ειναι συμβεβλιμενη με το λογισμικο του "εξυπνου" σπιτιου σου

Φαντασου το εξυπνο αυτοκινητο σου να κανει τα δικα του εν κινήσει μετα απο μια λαθος αναβαθμιση απο μια ετερια που ουτε ξερεις οτι ειναι συμβεβλιμενη με το λογισμικο του 

Και για ποιο λογο γινονται αυτα ακριβος  δεν εχω καταλαβει ακομα και εχουν καταστισει τους ανθρωπους beta testers στις σαβουρες τους και οι ρυθμιστικες αρχες τους το επιτρεπουν 

• Like 1
Δημοσ.

Ναι γιατί τα smart phones γεννήθηκαν έτσι φυσικά δεν είναι τεχνητά...δικαιολογίες για τσιγκούνηδες να μην ψωνισουν

Δημοσ.
14 ώρες πριν, polaki είπε

Το χειρότερο είναι ότι από ψυχολογικής πλευράς, όσο και να μη μας κάνει πλέον εντύπωση το αν σκοτώθηκαν 60 παιδάκια από λεοφορειο που τούμπαρε κάπου στη Ζουαζιλάνδη (που οι μισοί ίσως δεν ξέρουν καν που είναι), από άποψη στρες μας επιρρεαζει κανονικότητα. 

Γι’αυτό και χωρίς να να το καταλαβαίνουμε, όσο περισσότερες κακές ειδήσεις καταναλώνουμε τόσο χειρότερα ψυχολογικά νιώθουμε σε βάθος χρόνου ασχέτως αν είναι κάποιο κακό νέο απτήν περιοχή μας ή όχι.

Για αυτό δεν προτείνω ειδήσεις εδώ και πολλά χρόνια γιατί μέσα σε 1 ώρα έχουν θάψει 100 άτομα τίποτα καλό δεν έχουν να πουν. Λένε και τα καλα νέα της ημέρας 2 λεπτά στο τέλος ξέχασα. Αυτό πουλαει σου λέει οπότε αυτό δείχνουν. Εγώ τις έχω κόψει γιατί δεν πήγαινε άλλο. 

• Like 2
Δημοσ.
9 hours ago, aliakas said:

Φαντασου να σε κλειδωσει εξω απο το σπιτι σου ή να σου αναψει την κουζινα τα νερα τον θερμοσιφονα ή δεν ξερω γω τι αλλο μια λαθος αναβαθμιση απο μια ετερια που ουτε ξερεις οτι ειναι συμβεβλιμενη με το λογισμικο του "εξυπνου" σπιτιου σου

Φαντασου το εξυπνο αυτοκινητο σου να κανει τα δικα του εν κινήσει μετα απο μια λαθος αναβαθμιση απο μια ετερια που ουτε ξερεις οτι ειναι συμβεβλιμενη με το λογισμικο του 

Και για ποιο λογο γινονται αυτα ακριβος  δεν εχω καταλαβει ακομα και εχουν καταστισει τους ανθρωπους beta testers στις σαβουρες τους και οι ρυθμιστικες αρχες τους το επιτρεπουν 

Τι να φανταστουμε, εχουν γινει ηδη αυτα, ενας τυπος κλειδωθηκε εξω απο το σπιτι του επειδη το μικροφωνο νομιζε οτι ακουσε μια βρισια και του εκοψαν το συμβολαιο, οι συμβατοτητες ειναι για τα μπαζα και οι συσκευες χακαρωνται συνεχεια, αφου δεν εχουν καμία ασφαλεια built in. Ασε ποσο κοσμο εχει σκοτωσει η "αυτονομη οδηγηση". Late stage capitalism λεγεται.

Δημοσ.

Προ AI η τεχνολογία βασιζόταν στην σιγουριά του αποτελέσματος, ήξερες δλδ πως αν κάνεις Α θα πάρεις Β.  Το ΑΙ λειτουργεί πάνω στις πιθανότητες που σημαίνει πως είναι πιθανόν να σου δώσει το αποτέλεσμα που θέλεις όχι όμως 100% και για εμένα εκεί βασίζεται το "άγχος".

Τώρα περί παιδικής ηλικίας και αλάνες θα συμφωνήσω πως πλέον η ποιότητα ζωής είναι παγκοσμίος καλύτερη από παλιά αλλά έχετε αναρωτηθεί αν τελικά μια καλύτερη ποιότητα ζωής βοηθάει στην αντίληψη μιας ευτυχισμένης ζωής; Ή για να το πω διαφορετικά αν όλα τα έχεις όλα πιο εύκολα αυτό σημαίνει πως είσαι και πιο ευτυχισμένος;

Τροφή για σκέψη...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, amigagr είπε

παλαιοτερα δεν ειχαμε λιγοτερους κλεφτες, ειχαμε λιγοτερες πηγες συνεχους βομβαρδισμου χρησιμης και μη πληροφορισης.

ακομη κι αν γυρνουσες στην εποχη που δεν ειχαμε κατεβει απο τα δεντρα, η μια μαιμου θα χτυπουσε την αλλη για να της κλεψει την μπανανα.

Ναι αλλα σου λεει ο αλλος το ΒΙΩΜΑ του ηταν οτι ενιωθε πιο ασφαλης στον μικροκοσμο του, τι σχεση τι γινοταν εξω απο αυτον τον μικροκοσμο;; Η αγνοια ειναι ευτυχια :rolleyes:

Επεξ/σία από asmilon
  • Like 5
Δημοσ.
15 ώρες πριν, AtiX είπε

Κοιμόσουν με τα παράθυρα ανοικτά πέριξ της Ομόνοιας εκεί ανάμεσα σε 1980 και 1990?

Μην λέμε πράγματα που δεν στέκουν, μια χαρά χαβούζα ήταν και η Ομόνοια, και η Χαλκοκονδύλη, και η Φυλής και, και, και…

Όχι, αλλά κοιμόσουν στον Κολωνό, ενώ αν κουραζόσουν στο ταξίδι με το αυτοκίνητο, σταματούσες σε ένα parking και κοιμόσουν. Έχω κοιμηθεί μικρός ακόμα και σε παραλία με τους γονείς μου. Άσε δε που ακόμα και χαβούζα που ήταν η Ομόνοια, μπορούσαμε και περπατούσαμε απο κει αργά τα ξημερώματα. Άντε να μας κόλλαγε κανένας γκέι για να τον ψωνίσουμε έξω απο το γνωστό σινεμά στην Αγ. Κωνσταντίνου. Καμία σχέση με τη σημερινή κατάσταση, χωρίς καμία δόση ωραιοποίησης. Δεν θα ξεχάσω ότι καθημερινά έπαιζα στη γειτονιά με τους φίλους μου κρυφτό μέχρι αργά το βράδυ, γυρνούσαμε μεσάνυχτα ή και μια το βράδυ ξεθεωμένοι. Και ναι, υπήρχε και τότε βία ( και ενδοσχολική ) αλλά δεν υπήρχαν τόσα πολλά κομπλεξικά παιδιά, όπως δεν υπήρχαν συμμορίες. Πρόλαβα την εποχή των 90's όπου κάποια καλόπαιδα έκλεβαν flight jackets και marten's παπούτσια, οκ. Αλλά αυτοί ήταν η μειονόητητα αγαπητέ /ή. 

Παίζαμε ξύλο και στο σχολείο. Αλλά συνήθως μας χώριζαν οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές. Σε αντίθεση με το σήμερα που οι συμμαθητές επικροτούν τη βία και τραβάνε βίντεο για να τα ανεβάσουν και να πάρουν likes στα social media. Γιατί, τα σημερινά παιδιά, θεωρούν ότι όλη η ζωή τους είναι τα social media. Και πολλά άλλα.

Εν ολίγοις... Καμία σχέση. Απο το κακό στο χειρότερο πάμε. Ναι, η τεχνολογία έχει κάνει γοργά βήματα και θεωρείται καθημερινότητα το να ακούμε μουσική απο το κινητό μας online ( ακόμα και το να είμαστε online... ), αλλά δυστυχώς γίνεται κατάχρηση αυτής.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, uniquegr είπε

Όχι, αλλά κοιμόσουν στον Κολωνό, ενώ αν κουραζόσουν στο ταξίδι με το αυτοκίνητο, σταματούσες σε ένα parking και κοιμόσουν. Έχω κοιμηθεί μικρός ακόμα και σε παραλία με τους γονείς μου. Άσε δε που ακόμα και χαβούζα που ήταν η Ομόνοια, μπορούσαμε και περπατούσαμε απο κει αργά τα ξημερώματα. Άντε να μας κόλλαγε κανένας γκέι για να τον ψωνίσουμε έξω απο το γνωστό σινεμά στην Αγ. Κωνσταντίνου. Καμία σχέση με τη σημερινή κατάσταση, χωρίς καμία δόση ωραιοποίησης. Δεν θα ξεχάσω ότι καθημερινά έπαιζα στη γειτονιά με τους φίλους μου κρυφτό μέχρι αργά το βράδυ, γυρνούσαμε μεσάνυχτα ή και μια το βράδυ ξεθεωμένοι. Και ναι, υπήρχε και τότε βία ( και ενδοσχολική ) αλλά δεν υπήρχαν τόσα πολλά κομπλεξικά παιδιά, όπως δεν υπήρχαν συμμορίες. Πρόλαβα την εποχή των 90's όπου κάποια καλόπαιδα έκλεβαν flight jackets και marten's παπούτσια, οκ. Αλλά αυτοί ήταν η μειονόητητα αγαπητέ /ή. 

Παίζαμε ξύλο και στο σχολείο. Αλλά συνήθως μας χώριζαν οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές. Σε αντίθεση με το σήμερα που οι συμμαθητές επικροτούν τη βία και τραβάνε βίντεο για να τα ανεβάσουν και να πάρουν likes στα social media. Γιατί, τα σημερινά παιδιά, θεωρούν ότι όλη η ζωή τους είναι τα social media. Και πολλά άλλα.

Εν ολίγοις... Καμία σχέση. Απο το κακό στο χειρότερο πάμε. Ναι, η τεχνολογία έχει κάνει γοργά βήματα και θεωρείται καθημερινότητα το να ακούμε μουσική απο το κινητό μας online ( ακόμα και το να είμαστε online... ), αλλά δυστυχώς γίνεται κατάχρηση αυτής.

Όταν το ίδιο μοτίβο ιστοριών έχω ακούει από προγιαγιά, παππού, πατέρα και συμμαθητές μου, ενώ δειλά, δειλά αρχίζουν να τις λένε και οι σημερινοί τριαντάρηδες, ή η κοινωνία είναι στο χείλος του γκρεμού ή κάποιος υπερβάλει… 🙂

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...