Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα χρειαστεί να ταξιδέψω  με αεροπλάνο, πτήση εσωτερικού και θα ήθελα καποιες διευκρινίσεις. Το ταξίδι θα είναι αυθημερόν. Δεν θα χρειαστω βαλίτσα παρα μόνο μία τσάντα-back pack με καποια εγγραφα όποτε ζήτημα να ειναι ενα κιλό. Αυτη λογίζεται ως προσωπικό αντικείμενο και δεν θα έχω θέμα με έξτρα χρεώσεις; Επίσης το check in που ακούω τι είναι και πότε ποιος και πώς γίνεται; Τα εισιτήρια μαλλον θα τα κλεισω απο airtickets και από εκει μετα με πεταει στο edreams για να διαλεξω εξτρα παροχες που δεν θέλω. Λεπτομερειες για την τσαντα που θελω να έχω μαζί μου δεν βρηκα μεχρι εκεινο το βημα, ούτε πόση ωρα πιο πριν πρεπει να ειμαι στο αεροδρομιο. Ευχαριστω.

Δημοσ.

Υπάρχει ακόμα η airtickets? 

Με ποια εταιρία είναι η πτήση; Σίγουρα μια τσάντα μπορείς να την μεταφέρεις ακόμα και με την πιο φτηνή εταιρία ( Ryan , aegean , skyexpres) και πιο φτηνό εισιτήριο.

Μπες απευθείας στην εταιρία που σε ενδιαφέρει και κλείσε την πτήση που σε ενδιαφέρει είτε μπες στο skyscanner. 

Check-in πάλι ανάλογα την εταιρία. Είναι η επιλογή θέσης στο αεροπλάνο και η έκδοση του boarding pass. 

• Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, JOHN ONLY είπε

Καλησπέρα, θα χρειαστεί να ταξιδέψω  με αεροπλάνο, πτήση εσωτερικού και θα ήθελα καποιες διευκρινίσεις. Το ταξίδι θα είναι αυθημερόν. Δεν θα χρειαστω βαλίτσα παρα μόνο μία τσάντα-back pack με καποια εγγραφα όποτε ζήτημα να ειναι ενα κιλό. Αυτη λογίζεται ως προσωπικό αντικείμενο και δεν θα έχω θέμα με έξτρα χρεώσεις; Επίσης το check in που ακούω τι είναι και πότε ποιος και πώς γίνεται; Τα εισιτήρια μαλλον θα τα κλεισω απο airtickets και από εκει μετα με πεταει στο edreams για να διαλεξω εξτρα παροχες που δεν θέλω. Λεπτομερειες για την τσαντα που θελω να έχω μαζί μου δεν βρηκα μεχρι εκεινο το βημα, ούτε πόση ωρα πιο πριν πρεπει να ειμαι στο αεροδρομιο. Ευχαριστω.

Κλείσε εισιτήρια κατευθείαν απο την αεροπορική και οχι απο τα γραφεία.Μονο προβλήματα μπορεί να σου δημιουργήσουν.Check in κάνεις μερικές μέρες πριν την πτήση,δεν ξέρω αν θα γίνει και για τις δύο πτήσεις μαζί αν έχεις κλείσει με επιστροφή και όχι ξεχωριστά εισιτήρια.Εγώ πάντα κλείνω ξεχωριστά εισιτήρια.

Θα το κάνεις είτε απο την σελίδα τους είτε απο email που θα σου στείλουν.

Το backpack μια χαρά ειναι αν δεν ειναι μεγαλύτερο/βαρύτερο  απο τις διαστάσεις/βάρος που επιτρέπουν.

2 ώρες πριν την πτήση νομίζω ειναι για εσωτερικού.

• Like 3
Δημοσ.

Σας ευχαριστω,  Aegean ειναι η εταιρεια, βλεπω στην ιστοσελιδα τους ειναι λιγο πιο ακριβοι στο εισητιριο ~8 ευρω η καθε πτηση. Στις αποσκευες αναφερονται με <ή> προσωπικο αντικειμενο ή χειραποσκευη που μπαινει κατω από το κάθισμα.

Μπορει να διαλεξω sky express αντι για aegean.

Δημοσ.

Για το αεροδρόμιο, εξαρτάται από που προς που. Αν από Θεσσαλονίκη, πας και καμιά ώρα πριν (φαντάζομαι μιλάμε για πρωί για δουλειά πχ αφού λες αυθημερόν). Όταν επιστρέφεις από Αθήνα, αν μιλάμε για βράδυ 1-2 ώρες αφού την περισσότερη κίνηση την έχει μέχρι απόγευμα. Αν αυτά τα 2 αντίστροφα, αλλάζει για Αθήνα 2 ώρες. Από νησί, 1+ ώρα 

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, JOHN ONLY είπε

Σας ευχαριστω,  Aegean ειναι η εταιρεια, βλεπω στην ιστοσελιδα τους ειναι λιγο πιο ακριβοι στο εισητιριο ~8 ευρω η καθε πτηση. Στις αποσκευες αναφερονται με <ή> προσωπικο αντικειμενο ή χειραποσκευη που μπαινει κατω από το κάθισμα.

Μπορει να διαλεξω sky express αντι για aegean.

8 € Δεν ειναι τιποτα μπροστά στην ταλαιπωρια των γραφειων που μπορει να σου δημιουργήσουν απο το πουθενα. 

Καλυτερα με aegean ή sky και οχι ryan σαν πρωτη πτηση γιατι η ryan ειναι λιγο περιεργη με τα checkin και τις αποσκευες. 

Σε aegean αν κλεισεις την light εχει 1 προσωπικο αντικείμενο. Δλδ μια τσαντα ακομα μαζι σου (ενα μικρο backpack ). οχι δλδ backpack και τσαντα λαπτοπ. 

Φτιαξε λογαριασμο στην aegean κανε την κρατηση σου, κατεβασε την εφαρμογή και απο εκει θα κανεις και checkin 2 μερες πρην την πτηση και θα σε ενημερώνει για τα παντα.

• Like 4
Δημοσ.

Επίσης σε περίπτωση που έχεις κινητό Cosmote, έχει προσφορά -20% για πτήσεις της Aegean οπότε δες το μήπως μπορείς να μειώσεις έτσι την τιμή.

• Like 3
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι! Πλησιάζει η ημερομηνία αναχώρησης. Έκανα check in από την εφαρμογή της aegean στο κινητό και πέρασα μια κάρτα επιβίβασης στο πορτοφόλι google που έχει και barcode. Πλέον δεν έχω να κάνω κάτι άλλο, πέρα από το να είμαι στο αεροδρόμιο της Αθήνας μιάμιση-δύο ώρες πριν την πτήση για να βρω την πύλη και να δείξω το εισιτήριο; Ευχαριστώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, JOHN ONLY said:

Καλησπέρα και πάλι! Πλησιάζει η ημερομηνία αναχώρησης. Έκανα check in από την εφαρμογή της aegean στο κινητό και πέρασα μια κάρτα επιβίβασης στο πορτοφόλι google που έχει και barcode. Πλέον δεν έχω να κάνω κάτι άλλο, πέρα από το να είμαι στο αεροδρόμιο της Αθήνας μιάμιση-δύο ώρες πριν την πτήση για να βρω την πύλη και να δείξω το εισιτήριο; Ευχαριστώ.

Ναι, σωστά. Απλά κατά την πορεία σου στην πύλη θα περάσεις απο έλεγχο αεροδρομίου.

Εφόσον κουβαλάς μόνο ένα σακιδιο, θα πρέπει να το ανοίξεις, να βγάλεις το λάπτοπ, να τα βάλεις είτε στο ίδιο είτε σε ξεχωριστά καλαθάκια στον ιμάντα ελέγχου. Αν έχεις υγρά όπως αρώματα, αποσμητικα, οδοντόκρεμες θα πρέπει να είναι έως 100 ml, συσκευασμενα σε μια αεροστεγή σακουλίτσα (έχει και στο αεροδρόμιο). Αυτά καλό είναι να τα βγάλεις και να τα τοποθετήσεις με την σακουλίτσα στο καλαθάκι που θα βάλεις το σακίδιο, αν υποθέσουμε ότι έχεις βάλει λάπτοπ και κινητό στο αλλο.

Επίσης βγάζεις ζώνη, ρολόι και τα τοποθετείς και αυτά στο καλαθάκι.

Περνάς και εσύ από έλεγχο, περνάνε και τα πράγματα σου, τα παραλαμβάνεις, ανασκουμπώνεσαι και προχωράς προς την πύλη. Καλό ταξίδι!

Επεξ/σία από christakos07
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, JOHN ONLY είπε

Μια τελευταία ερώτηση που μου ήρθε μόλις. Powerbank επιτρέπεται να κουβαλάω στην πτήση;

Δεν χρειαζετε να δειξεις το pass απο το πορτοφολι της google. Η εφαρμογη της aegean αρκει μαζι με την ταυτοτητα σου.

Αν τυχον και χτυπησει οταν περνας απο ελεγχο δεν χρειάζεται αγχος. κανε οτι σου πουν. Ακομα αν σου περασουν κατι σαν μαντιλακι μικρο απο χερι ζωνη και αποσκευη ειναι τυπικος ελεγχος. μην δωσεις σημασία και μην το παιξεις ιστορια. Μπορεις πολυ ευκολα ετσι να χασεις την πτηση σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, gorge18 είπε

Δεν χρειαζετε να δειξεις το pass απο το πορτοφολι της google. Η εφαρμογη της aegean αρκει μαζι με την ταυτοτητα σου.

Αν τυχον και χτυπησει οταν περνας απο ελεγχο δεν χρειάζεται αγχος. κανε οτι σου πουν. Ακομα αν σου περασουν κατι σαν μαντιλακι μικρο απο χερι ζωνη και αποσκευη ειναι τυπικος ελεγχος. μην δωσεις σημασία και μην το παιξεις ιστορια. Μπορεις πολυ ευκολα ετσι να χασεις την πτηση σου. 

Στο Ελ Βεν έχει και μηχάνημα που εκτυπώνεις το boarding pass ,αν θυμάμαι καλά βαζεις διαβατήριο και αριθμό κράτησης και σου το εκτυπώνει.

edit Ακυρο το διαβατήριο καθως ειναι εσωτερικού.

Επεξ/σία από Ukforthemoment

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...