Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• News Editors
Δημοσ.

gov.gr_5.jpg.12c13a2971ef1760da5cb035e912cf3c.jpg

Διαθέσιμα μέσω του Gov.gr Wallet είναι από σήμερα στοιχεία του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς, του pet.gov.gr. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των Υπουργών Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και σε συνέχεια της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που συνυπογράφουν οι Υφυπουργοί Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς και Εσωτερικών Βασίλης Σπανάκης, οι πολίτες έχουν πλέον πρόσβαση μέσω του Gov.gr Wallet σε πληροφορίες που αφορούν στα ζώα συντροφιάς της ιδιοκτησίας τους.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία που αποθηκεύονται στο νέο έγγραφο του Gov.gr Wallet είναι τα ακόλουθα:

• Όνομα ζώου συντροφιάς
  • Φωτογραφία
  • Κωδικός σήμανσης (microchip)
  • Φύλο
  • Είδος
  • Ένδειξη στείρωσης (ναι/ όχι)
  • Ένδειξη αντιλυσσικού εμβολιασμού (ναι/ όχι)
  • Ημερομηνία ισχύος εμβολιασμού
  • Ζώο Συντροφιάς ειδικής κατηγορίας
  • Ένδειξη για αποστολή γενετικού υλικού(DNA) (ναι/όχι)
  • Ημερομηνία αποπαρασίτωσης  για ενδοπαράσιτα και για εξωπαράσιτα

Με αυτόν τον τρόπο οι ιδιοκτήτες θα έχουν στη διάθεση τους ανά πάσα στιγμή την ημερομηνία λήξης ισχύος του εμβολιασμού του ζώου τους, αλλά και τον αριθμό του κωδικού σήμανσης (microchip) που μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία ανεύρεσής του, σε περίπτωση απώλειας.

Επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα δεδομένα στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς καταχωρίζονται και μπορούν να μεταβληθούν αποκλειστικά από τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο κτηνιάτρους.

Οι πολίτες μπορούν να εγκαθιστούν την εφαρμογή Gov.gr Wallet απευθείας στο κινητό τους τηλέφωνο μέσω του App Store ή του Google Play, καθώς και μέσω του wallet.gov.gr.

Τα στοιχεία ζώων συντροφιάς αποτελούν το δέκατο έγγραφο που εντάσσεται στο Gov.gr Wallet. Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη διαθέσιμα τα εξής έγγραφα: το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, το Δίπλωμα Οδήγησης, η Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, η Ψηφιακή Κάρτα Ανεργίας (ΔΥΠΑ), το Σήμα Δακτυλίου για ελεύθερη πρόσβαση στον δακτύλιο της Αθήνας, τα στοιχεία οχήματος (MyAuto), η Ακαδημαϊκή Ταυτότητα, η Ασφαλιστική Ικανότητα και η Άδεια Χειριστή Ταχύπλοου σκάφους.

Μέχρι σήμερα την εφαρμογή Gov.gr Wallet έχουν εγκαταστήσει στο κινητό τους 4.026.645 Πολίτες. Στο ψηφιακό πορτοφόλι έχουν εκδοθεί και αποθηκευτεί 2.955.818 Δελτία Αστυνομικής Ταυτότητας, 2.334.906 Διπλώματα Οδήγησης, 50.155 Ψηφιακές Κάρτες Αναπηρίας, 154.838 Ψηφιακές Κάρτες Ανεργίας, 57.733 Κάρτες Δακτυλίου, 860.801 Στοιχεία Οχήματος, 56.071 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες, 69.205 Ασφαλιστικές Ικανότητες και 12.486 Άδειες Χειριστή Ταχύπλοου Σκάφους.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τα στοιχεία του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

• Like 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ακομα περιμενουμε την καρτα αιμοδοτη στο gov.

On 06/08/2024 at 14:37, NikosKallithea said:

Αντε με το καλό να τους ρίξουν και πάγιο τον χρόνο 

government has entered the chat:

Λάβετε μέρος και κερδίστε μεγάλα δώρα.

Πως παίρνω συμμετοχή: Είναι απλό. Απλά στείλτε μας την ιδέα σας που μπορούμε να βάλουμε φόρο. Η καλύτερη ιδέα θα βραβευτεί με 20.000 ευρω.

FAQ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν την ιδέα μου την έχει και άλλος θα μοιραστούμε το ποσό ; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΟΧΙ. Ο πρώτος που έστειλε την ιδέα θα βραβευτεί. Ο δεύτερος θα θεωρηθεί ότι έκλεψε την ιδέα του πρώτου οπότε θα υπάρξει πρόστιμο που θα περαστεί στην εφορία αυτόματα με βάση το ΑΦΜ του

Επεξ/σία από poulinos
  • Haha 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθε χρόνο βλέπω όλο και περισσότεροι να βάζουν ένα τετράποδο ζωντανό στο σπίτι τους. Πότε επιτέλους θα μπουν τεκμήρια στα ζώα συντροφιάς;  Ένας σκύλος έχει περισσότερα έξοδα από ένα αυτοκίνητο! Σε ορισμένες χώρες οι σκύλοι χρειάζονται ακόμα και άδεια κυκλοφορίας.

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 4
  • Sad 1
  • Haha 2
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Κάθε χρόνο βλέπω όλο και περισσότεροι να βάζουν ένα τετράποδο ζωντανό στο σπίτι τους. Πότε επιτέλους θα μπουν τεκμήρια στα ζώα συντροφιάς;  Ένας σκύλος έχει περισσότερα έξοδα από ένα αυτοκίνητο! Σε ορισμένες χώρες οι σκύλοι χρειάζονται ακόμα και άδεια κυκλοφορίας.

Αχαχα, μπράβο φίλε!!

Αντί να κοιτάμε να καταργήσουμε τα τεκμήρια τελείως , εσύ προτείνεις να τα αυξήσουμε κιόλας.

Μπράβο και πάλι!!

• Like 5
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, djkostas84 είπε

Αχαχα, μπράβο φίλε!!

Αντί να κοιτάμε να καταργήσουμε τα τεκμήρια τελείως , εσύ προτείνεις να τα αυξήσουμε κιόλας.

Μπράβο και πάλι!!

Μα πρέπει επιτέλους το σύστημα προσδιορισμού των εισοδημάτων των φορολογουμένων με βάση τα τεκμήρια να συμπεριλάβει και τις δαπάνες απόκτησης και συντήρησης ζώων συντροφιάς. Το επίπεδο διαβίωσης των φορολογουμένων και συνακόλουθα η πραγματική εισοδηματική τους κατάσταση μπορεί να προσδιοριστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια εάν οι φορολογικές αρχές συνυπολογίζουν και τις δαπάνες αυτές.

• Like 1
  • Confused 1
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
40 minutes ago, NiKoSmile said:

και ο πρωινος σου freddo στην δουλεια μαζι με τα τσιγαρα ειναι παραπανω απο αυτοκινητο.απο αυριο οποιος καπνιζει και πινει καφε στην δουλεια να δινει φορο εξτρα 100 ευρω το μηνα. επισης και οποιος κανει σεξ να φορολογηθει.ξερεις ποσο εχουν παει τα προφυλακτικα? οποιος παει σε  club, μπουζουκια να υπαρχει και εκει φορολογια κατευθειαν στην εισοδο.πολυτελη διαβιωση το club.και οποιος παει διακοπες ειδικα σε νησι να χανει ολα τα επιδοματα και τις φορο απαλλαγες.

επισης αν εχεις παιδι , εκει προτεινω να κοψουν ολα τα επιδοματα.για να κανεις παιδι εχεις λεφτα.φορολογια και εκει. το ιδιο και στα κινητα και στα gaming pc. εχεις χρονο για gaming?αρα δεν δουλευεις.

και επισης φορο στην τηλεοραση.ακου να εχεις χρονο να χαζευεις στην tv και να βλεπεις ταινιες.εισοδηματιας δηλαδη και εχεις χρονο για ταινιες?

οποιος αυνανιζεται να πληρωνει 5 ευρω την φορα διοτι δεν δουλευει και εχει χρονο να μαλακιζεται.

οποιος παει γυμναστηριο φορο,οποιος εχει πςραπανω κιλσ φορο διοτι τρωει και δεν δουλευει αρα εχει λεφτα για φαγητο 

και βεβαια φορο και σε σενα που μπαινεις insomnia και τρολλαρεις αντι να δουλευεις.αρα εχεις χρονο να χαλασεις αρα δεν δουλευεις πολυ αρα εχεις λεφτα.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 3
  • Thanks 6
  • Haha 4
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, poulinos είπε

και ο πρωινος σου freddo στην δουλεια μαζι με τα τσιγαρα ειναι παραπανω απο αυτοκινητο.απο αυριο οποιος καπνιζει και πινει καφε στην δουλεια να δινει φορο εξτρα 100 ευρω το μηνα. επισης και οποιος κανει σεξ να φορολογηθει.ξερεις ποσο εχουν παει τα προφυλακτικα? οποιος παει σε  club, μπουζουκια να υπαρχει και εκει φορολογια κατευθειαν στην εισοδο.πολυτελη διαβιωση το club.και οποιος παει διακοπες ειδικα σε νησι να χανει ολα τα επιδοματα και τις φορο απαλλαγες.

επισης αν εχεις παιδι , εκει προτεινω να κοψουν ολα τα επιδοματα.για να κανεις παιδι εχεις λεφτα.φορολογια και εκει. το ιδιο και στα κινητα και στα gaming pc. εχεις χρονο για gaming?αρα δεν δουλευεις.

και επισης φορο στην τηλεοραση.ακου να εχεις χρονο να χαζευεις στην tv και να βλεπεις ταινιες.εισοδηματιας δηλαδη και εχεις χρονο για ταινιες?

οποιος αυνανιζεται να πληρωνει 5 ευρω την φορα διοτι δεν δουλευει και εχει χρονο να μαλακιζεται.

οποιος παει γυμναστηριο φορο,οποιος εχει πςραπανω κιλσ φορο διοτι τρωει και δεν δουλευει αρα εχει λεφτα για φαγητο 

και βεβαια φορο και σε σενα που μπαινεις insomnia και τρολλαρεις αντι να δουλευεις.αρα εχεις χρονο να χαλασεις αρα δεν δουλευεις πολυ αρα εχεις λεφτα.

Κλασικό παράδειγμα ακραίου σαρκαστικού λαϊκισμού. Όλα όσα είπες είναι αναλώσιμα και εξ ορισμού δεν ορίζονται από τη νομοθεσία ως τεκμήρια.

• Like 1
  • Confused 2
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 minutes ago, NiKoSmile said:

Κλασικό παράδειγμα ακραίου σαρκαστικού λαϊκισμού. Όλα όσα είπες είναι αναλώσιμα και εξ ορισμού δεν ορίζονται από τη νομοθεσία ως τεκμήρια.

κακως.να οριστουν. εσυ χαλας 200 ευρω το μηνα σε καφε και τσιγαρα.εγω τα χαλαω σε ενα σκυλο.τοσο απλα.και οπως ειπα αφου θα μπει στο σκυλο τεκμηριο να μπει και στα παιδια που ειναι μεγαλο εξοδο.και να κοπουν τα επιδοματα. και να κοπει και η συνταξη.να δουλευουμε μεχρι να πεθανουμε για να περναει η ωρα.

εξ ορισμου ουτε τα κατοικιδια οριζονται ως τεκμηριο .ευχαριστουμε για την αποψη σου που μονο εσυ την συμμεριζεσαι γιατι μαλλον εχεις καποιο σκαλωμα με τα κατοικιδια.

Επεξ/σία από poulinos
  • Thanks 6
Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

κακως.να οριστουν. εσυ χαλας 200 ευρω το μηνα σε καφε και τσιγαρα.εγω τα χαλαω σε ενα σκυλο.τοσο απλα.και οπως ειπα αφου θα μπει στο σκυλο τεκμηριο να μπει και στα παιδια που ειναι μεγαλο εξοδο.και να κοπουν τα επιδοματα. και να κοπει και η συνταξη.να δουλευουμε μεχρι να πεθανουμε για να περναει η ωρα.

εξ ορισμου ουτε τα κατοικιδια οριζονται ως τεκμηριο .ευχαριστουμε για την αποψη σου που μονο εσυ την συμμεριζεσαι γιατι μαλλον εχεις καποιο σκαλωμα με τα κατοικιδια.

Εγώ έχω σκάλωμα με τα κατοικίδια και εσύ με τα παιδιά που το επαναλαμβάνεις συνέχεια. Τι είναι χειρότερο; 😂

• Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 minutes ago, NiKoSmile said:

Εγώ έχω σκάλωμα με τα κατοικίδια και εσύ με τα παιδιά που το επαναλαμβάνεις συνέχεια. Τι είναι χειρότερο; 😂

κανενα κολλημα δεν εζω με τα παιδια.στο φερνω σαν παραδειγμα οτι αυτο που λες να πιαστει τεκμηριο το κατοικιδιο ειναι χαζο τελειως. και οπως εσυ ερχεσαι στα λογια μου και θεωρεις χαζο αυτο για τα παιδια το ιδιο χαζο ειναι και αυτο για τα κατοικιδια. και οχι δεν εχω προβλημα με τα παιδια αλλα με το ανθρωπινο ειδος οταν διαβαζω ποστς σαν το παραπανω. γιατι το να σκεφτεται καποιος να μπει τεκμηριο στα κατοικιδια μην πω τι ειναι. απο ολα τα πραγματα που πανε στραβα σε αυτον τον κοσμο εσενα αυτο που σε πειραξε ειναι τα κατοικιδια. δεν λεω κατι αλλο γιατι θα φαω ban

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 3
  • Thanks 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

επισης @NiKoSmile υπαρχουν ζωα συντροφιας για αμεα ατομα. nikos gkrinia θα πρεπε να βαλεις nick αλλα οκ.

Επεξ/σία από poulinos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, poulinos είπε

κανενα κολλημα δεν εζω με τα παιδια.στο φερνω σαν παραδειγμα οτι αυτο που λες να πιαστει τεκμηριο το κατοικιδιο ειναι χαζο τελειως. και οπως εσυ ερχεσαι στα λογια μου και θεωρεις χαζο αυτο για τα παιδια το ιδιο χαζο ειναι και αυτο για τα κατοικιδια. και οχι δεν εχω προβλημα με τα παιδια αλλα με το ανθρωπινο ειδος οταν διαβαζω ποστς σαν το παραπανω. γιατι το να σκεφτεται καποιος να μπει τεκμηριο στα κατοικιδια μην πω τι ειναι. απο ολα τα πραγματα που πανε στραβα σε αυτον τον κοσμο εσενα αυτο που σε πειραξε ειναι τα κατοικιδια. δεν λεω κατι αλλο γιατι θα φαω ban

Πως είναι δυνατόν να μη συνειδητοποιείς ότι το να έχει κάποιος ένα τετράποδο κατοικίδιο στο σπίτι είναι είδος πολυτελείας; Δεν μπορεί ένας να δηλώνει 0€ εισόδημα και παράλληλα να θέλει ζωντανό που χρειάζεται 50-200€ το μήνα. Άρα ή τα έχει μαύρα ή δεν τα έχει καθόλου και μαζί με αυτόν θα ταλαιπωρείται και το ζωντανό. Το τεκμήριο απλά θα αποτρέπει αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή τα χειρότερα. Όλα τα αδέσποτα προήλθαν από οικογένειες που δεν άντεχαν οικονομικά να φροντίσουν τα τετράποδα και τα αμόλησαν. Εσύ που βγάζεις 5.000€ το μήνα δε θα σε επηρεάζει γιατί το εισόδημά σου θα υπερκαλύπτει πολλαπλάσια το τεκμήριο.

Επεξ/σία από NiKoSmile
  • Like 3
  • Confused 6
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, NiKoSmile said:

Πως είναι δυνατόν να μη συνειδητοποιείς ότι το να έχει κάποιος ένα τετράποδο κατοικίδιο στο σπίτι είναι είδος πολυτελείας; Δεν μπορεί ένας να δηλώνει 0€ εισόδημα και παράλληλα να θέλει ζωντανό που χρειάζεται 50-200€ το μήνα. Άρα ή τα έχει μαύρα ή δεν τα έχει καθόλου και μαζί με αυτόν θα ταλαιπωρείται και το ζωντανό. Το τεκμήριο απλά θα αποτρέπει αυτές τις περιπτώσεις δηλαδή τα χειρότερα. Όλα τα αδέσποτα προήλθαν από οικογένειες που δεν άντεχαν οικονομικά να φροντίσουν το τετράποδα και τα αμόλησαν. Εσύ που βγάζεις 5.000€ το μήνα δε θα σε επηρεάζει γιατί το εισόδημά σου θα υπερκαλύπτει πολλαπλάσια το τεκμήριο.

εχουμε γεμισει αδεσποτα επειδη δεν γινεται στειρωση πουθενα ειδικα σε γατες. η μιση ελλαδα δηλωνει βασικο μισθο αλλα ολοι κανουν διακοπες στη μυκονο και 100 τοις 100 πληροτητα. το 90 τοις 100 των ταξι δηλωνουν βασικο μισθο. το μαυρο στην ελλαδα επαιζε και παιζει.και κουπονια και αλλα τοσα. επισης μπορει εγω να παιρνω 1000 ευρω και να δινω τα 200 στο σκυλο αλλα μπορει να παιρνω 1000 και να λεω δεν εχω να φαω επειδη τα παιζω τζογο.το να βαλεις ενα καθαρο εισπρακτικο μεσο δεν θα καταφερεις κατι.βαλαμε φορο στα πλαστικα του καφε και καλα για το περιβαλλον.ειδες να χρησιμοποιουνται λιγοτερα? αν ο καθε δημος δεν τα τσεπωνε και εκανε καμια στειρωση ή οτιδηποτε δεν θα ηταν ετσι χαλια τα πραγματα. δηλαδη εσυ πιστευεις οτι αμα μου βαλεις πχ τεκμηριο 10 ευρω το μηνα επειδη εχω σκυλο ξαφνικα θα λυσουμε το θεμα των αδεσποτων? το φορολογια ακομα και στην κλανια δεν λυνει τα θεματα ειδικα στο ελλαδισταν. γιατι σε πολλες χωρες υπαρχει οργανωση στο θεμα κατοικιδια? οταν εγινε κριση οι μισες χωρες εκοψαν φπα στα ειδη πρωτης αναγκης αλλα εμεις βγαλαμε το σκατοκαλαθο του νοικοκυριου.

μου θυμιζει σε ποια χωρα που ελεγαν οτι θα αυξησουν τις τιμες στα  fast food ωστε να μην τα προτιμα ο κοσμος για να μην υπαρχει θεμα παχυσαρκιας. αχρηστες αποφασεις απο αχρηστα ατομα. οταν ποναει το ποδι το ευκολο ειναι να το κοψεις.δεν ειναι ομως το σωστο. εγω προτεινω να σκοτωσουμε και τους συνταξιουχους για να μενουν λεφτα στο ταμεια. αν δεν τα τρωγαν οι δημοι μια χαρα θα ειχε λυθει το θεμα των αδεσποτων οπως σε αλλες ευρωπαικες χωρες διοτι εμεις δεν ειμαστε ευρωπη

και το παιδι γιατι δεν ειναι ειδος πολυτελειας? δεν μου απαντησες.

Επεξ/σία από poulinos
  • Thanks 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, poulinos είπε

εχουμε γεμισει αδεσποτα επειδη δεν γινεται στειρωση πουθενα ειδικα σε γατες.

Είμαι κατά της στείρωσης γιατί είναι ενάντια στη φύση και στο δικαίωμα των ζώων να αναπαραχθούν! Επίσης είναι αρχαιότερα από μας στον πλανήτη. Θα ήθελες χωρίς την συγκατάθεσή σου και με την άγνοιά σου να σε στειρώσουν; 

24 λεπτά πριν, poulinos είπε

μου θυμιζει σε ποια χωρα που ελεγαν οτι θα αυξησουν τις τιμες στα  fast food ωστε να μην τα προτιμα ο κοσμος για να μην υπαρχει θεμα παχυσαρκιας.

Αυτό ισχύει, υπάρχει φόρος σε ανθυγιεινά τρόφιμα (Junk Food Tax).

• Confused 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...