Tita1977 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Υπάρχει ένα σπίτι 100 τετραγωνικών που ανήκει πλήρως στους δυο μου γονείς (50%-50%) και το οποίο αυτή τη στιγμή το δηλώνουν οι γονείς μου ως κύρια κατοικία τους και φιλοξενούν ταυτόχρονα την οικογένεια του αδερφού μου. (στην πραγματικότητα οι γονείς μου τον περισσότερο χρόνο λείπουν στο εξοχικό τους). Οι γονείς μου θέλουν αυτό το σπίτι να μου το κάνουν γονική παροχή άμεσα. (Στον αδερφό μου θα αφήσουν την εξοχική τους κατοικία ). Εγώ συμφωνώ προς το παρόν να φιλοξενείται δωρεάν ο αδερφός μου. Ήθελα να ρωτήσω αν κρατήσουν την επικαρπία και εγώ την ψιλή κυριότητα θα δικαιούνται να συνεχίσουν την αφορολόγητη φιλοξενία στον αδερφό μου και υιό τους, ή θα πρέπει να φορολογηθώ εγώ για τη φιλοξενία του; Και εάν πρέπει τι φορολογία θα έχω; Εγώ μένω με τον σύζυγό μου σε σπίτι που του έχουν κάνει δωρεάν παραχώρηση οι γονείς του συζύγου μου και δηλώνομαι φιλοξενούμενη του.
csontheline Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 44 minutes ago, Tita1977 said: Υπάρχει ένα σπίτι 100 τετραγωνικών που ανήκει πλήρως στους δυο μου γονείς (50%-50%) και το οποίο αυτή τη στιγμή το δηλώνουν οι γονείς μου ως κύρια κατοικία τους και φιλοξενούν ταυτόχρονα την οικογένεια του αδερφού μου. (στην πραγματικότητα οι γονείς μου τον περισσότερο χρόνο λείπουν στο εξοχικό τους). Οι γονείς μου θέλουν αυτό το σπίτι να μου το κάνουν γονική παροχή άμεσα. (Στον αδερφό μου θα αφήσουν την εξοχική τους κατοικία ). Εγώ συμφωνώ προς το παρόν να φιλοξενείται δωρεάν ο αδερφός μου. Ήθελα να ρωτήσω αν κρατήσουν την επικαρπία και εγώ την ψιλή κυριότητα θα δικαιούνται να συνεχίσουν την αφορολόγητη φιλοξενία στον αδερφό μου και υιό τους, ή θα πρέπει να φορολογηθώ εγώ για τη φιλοξενία του; Και εάν πρέπει τι φορολογία θα έχω; Εγώ μένω με τον σύζυγό μου σε σπίτι που του έχουν κάνει δωρεάν παραχώρηση οι γονείς του συζύγου μου και δηλώνομαι φιλοξενούμενη του. Ο επικαρπωτής είναι αυτός που καρπώνεται όλες τα οφέλη από το ακίνητο και σε αυτόν πάνε όλες οι φορολογίες (από τα έσοδα αυτού, οι φορολογίες του ακινήτου έρχονται σε εσένα πάλι - βλ. ενφια). Αυτός είναι που θα συνάψει το οποιοδήποτε συμβόλαιο. Ψιλή κυριότητα = αποψιλωμένη κυριότητα, δηλαδή είσαι μεν κύριος του ακινήτου, αλλά σου έχει αφαιρεθεί το δικαίωμα να καρπώνεσαι τα οφέλη αυτού. https://www.odigostoupoliti.eu/ti-einai-psili-kyriotita-kai-ti-epikarpia-sta-akinita/ Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2024 από csontheline 1
NikosKallithea Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Eσυ με την ψιλή κυριότητα δεν εχεις καμία δουλειά με την εκμετάλλευση του σπιτιού όσο ζουν οι γονείς σου.
tsaltinho Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 2 hours ago, Tita1977 said: Υπάρχει ένα σπίτι 100 τετραγωνικών που ανήκει πλήρως στους δυο μου γονείς (50%-50%) και το οποίο αυτή τη στιγμή το δηλώνουν οι γονείς μου ως κύρια κατοικία τους και φιλοξενούν ταυτόχρονα την οικογένεια του αδερφού μου. (στην πραγματικότητα οι γονείς μου τον περισσότερο χρόνο λείπουν στο εξοχικό τους). Οι γονείς μου θέλουν αυτό το σπίτι να μου το κάνουν γονική παροχή άμεσα. (Στον αδερφό μου θα αφήσουν την εξοχική τους κατοικία ). Εγώ συμφωνώ προς το παρόν να φιλοξενείται δωρεάν ο αδερφός μου. Ήθελα να ρωτήσω αν κρατήσουν την επικαρπία και εγώ την ψιλή κυριότητα θα δικαιούνται να συνεχίσουν την αφορολόγητη φιλοξενία στον αδερφό μου και υιό τους, ή θα πρέπει να φορολογηθώ εγώ για τη φιλοξενία του; Και εάν πρέπει τι φορολογία θα έχω; Εγώ μένω με τον σύζυγό μου σε σπίτι που του έχουν κάνει δωρεάν παραχώρηση οι γονείς του συζύγου μου και δηλώνομαι φιλοξενούμενη του. Με ολο το θαρρος, μηπως προσπαθειτε να βγαλετε τον αδερφο σου απο το σπιτι?
elgol Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 20 hours ago, tsaltinho said: Με ολο το θαρρος, μηπως προσπαθειτε να βγαλετε τον αδερφο σου απο το σπιτι? Κι αν ναι τι σας νοιαζει; Ο επικαρπωτης διατηρει το δικαιωμα φιλοξενιας 1
tsaltinho Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 11 minutes ago, elgol said: Κι αν ναι τι σας νοιαζει; Ο επικαρπωτης διατηρει το δικαιωμα φιλοξενιας Αν διαβασες σωστα, χρησιμοποιησα πληθυντικο, αρα και η αδερφη και οι γονεις μπορει να θελουν να βγαλουν το παλικαρι απο το σπιτι. Και τωρα πλεον που μένει μεσα, ειναι ακομψο να γινουν οι μεταβιβασεις, σαν να τον αναγκαζουν να φυγει απο το σπιτι. Θα μπορουνε ευκολα με μια διαθηκη να τα τακτοποιησουν ολα. Προσωπικα δεν με αφορα καθολου, αλλα θλιβομαι που υπαρχουν γονεις που δεν ειναι ξεκαθαροι απο την αρχη απεναντι στα παιδια τους.
elgol Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Αγαπητε/η αν ηθελαν οι γονεις θα τον εβγαζαν αφου εχουν την επικαρπια αλλωστε μπορουν να μη δηλωσουν παραχωρηση στη φορολογικη δηλωση και να μεινει εκθετος ο αδερφος (αν τα πραγματα εχουν φτασει στο απροχωρητο). Ομως αφου γραφεται οτι θα του δωσουν το εξοχικο δεν φαινεται κατι τετοιο. Ο μονος που θα ηθελε να τους βγαλει ( αλλα δε μπορει και ρωταει) ειναι ο εχων την ψιλη κυριοτητα αλλα εμας δε μας νοιαζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα