Προς το περιεχόμενο

Σύστημα για Machine Learning κ.α.

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από @topos,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας, 

Αναζήτηση για νέο μηχάνημα.  Με ενδιαφέρει το compatibility των διαφόρων hardware μεταξύ τους και να είναι οκ για μια 5ετία τουλάχιστον. και βέβαια αναβαθμήσιμο.

Ποσό που διαθέτουμε : 1000€ μπορούμε να φύγουμε και λίγο παραπάνω

Χρήση υπολογιστή : υπολογιστής για το γραφείο (email, net, office) αλλά και processing.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Tρέχω διάφορα εξειδικευμένα λογισμικά της δουλειάς αλλά τα specs που θέλω είναι να καλύπτουν ανάπτυξη κώδικα (Python), Tensorflow, Matlab ανάπτυξη AI (εκπαίδευση, εφαρμογή deep learning). 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη: Έχω 2 DELL P2722H

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Οπωσδήποτε: Τουλάχιστον 32 GB ram (1Χ32),  η GPU NVDIA RTX chipset 12 GB τουλάχιστον

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάτι τέτοιο θα έχει πρόβλημα συμβατότητας? Είναι VFM? Ίσως η ψήκτρα να είναι πλεονασμός γιατί μάλλον το κουτί έχει δικές του οπότε την αφαιρώ. Χωρίς φωτάκια κάποιο κουτί που να μην έχει θέμα αερισμού θερμοκρασίας?

image.png.b79c66e2afb63abeb346fba7c7dca194.png

όλα λάθος.

απαράδεκτες επιλογές.

κάνε αναζήτηση συστημάτων που έχουν στηθεί στην κατηγορία του φορουμ πριν πετάξεις 1200ευρώ στα σκουπίδια.

• Thanks 1

Χωρίς να γνωρίζω τα προγράμματα και τις απαιτήσεις τους. Το σύστημα που παραθέτεις έχει ατέλειες.

α) Γιατί η μνήμη να είναι 1x32GB (= single channel); Αυτό από μόνο του "κουτσαίνει" το σύστημά σου!

β) Η μητρική μοιάζει "φτωχή" και "γυμνή" (κατά την άποψή μου) για να υποστηρίξει σωστά τον 14600KF.

γ) Η επιλογή των δίσκων είναι λάθος. Ένας δίσκος Μ.2 nvme για λειτουργικό και προγράμματα (για να έχει σβελτάδα το σύστημα). Ένας δίσκος για αποθήκη όπου με τις τιμές που έφτασαν οι μηχανικοί δίσκοι (HDD) ίσως είναι καλύτερα ένας SATA SSD.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης εάν θες την 3060 δες και την υλοποίηση της msi ventus 12gb-την εχω-,  κανένα 30αρη φθηνότερη και είναι μια χαρά(ούτε θερμοκρασίες, ούτε θόρυβος).

Εναλλακτικά, εάν τα προγράμματα που δουλεύεις πάνε καλά με amd δες και την 7600xt, λίγο ακριβότερη, λίγο καλύτερη αλλά με 16gb vram.

Τέλος εάν θεωρεις πως θα δουλέψεις σοβαρά/επαγγελματικα την κάρτα γραφικων στα προγράμματα που αναφέρεις βάλε εξαρχής πολύ μεγαλύτερο τροφοδοτικό για να έχεις δυνατότητα να αναβαθμίσεις με κάποια πολύ δυνατότερη στο μελλον(δική μου σύσταση είναι πως θα έπρεπε να κοιτάς για 4070ti 16gb super εξαρχής αλλά θα πάρει πάνω από το μισό σου budget).

Επεξ/σία από @topos
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, hawkpilot said:

Προσοχή στην κάρτα γραφικών, μάλλον είναι καλύτερη επιλογή η nVidia λόγω CUDA.

H nvidia εαν καποιος δεν θελει να το πολυψαξει κανεις στα συγκεκριμενα προγραματα πιθανοτατα ειναι η πιο safe επιλογη.

Ομως τα δεδομενα αλλαζουν, σε προγραμματα επεξεργασιας εικονας πλεον οι amd τα πανε αρκετα καλα (πριν ενα 8μηνο που εστησα το δικο μου pc δεν ισχυε αυτο).

Ομως απο την αλλη φημολογειτε οτι το davinci στην εκδοση 19 που ειναι να βγει θα εχει καποια features που θα δουλευουν μονο σε rtx καρτες γραφικων.

Γενικα η ολη κατασταση ειναι αρκετα fluid με τις καρτες και σε ποια προγραμματα δουλευουν καλα.

Το μονο σιγουρο ειναι πως για 3d εφαρμογες (π.χ blender) η σειρα 40χ0 της nvidia ειναι πρωτη με τεραστια διαφορα ακομα και σε σχεση με τις 30χ0..

Τωρα το τι περιλαμβανει το "deep learning" και το υπολοιπο workflow του christos_uoa δεν εχω ιδεα.Απλα επισημαινω οτι θελει αρκετο ψαξιμο για να βρει τι ειναι το καλυτερο για αυτον.

Υ.Γ Ισως αξιζε να ψαξει και για τις intel arc a770 με 16gb vram στα ~ιδια χρηματα με τις 3060 12Gb.

Επεξ/σία από @topos
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ όλους.

Προχωρώ σε νέα σύνθεση προς αξιολόγηση από εσάς και την ανεβάζω σε λίγο

Για την Nvidia είναι μονόδρομος λόγω MATLAB και άλλων λογισμικών (ArcGIS).

Edit: Εδώ η νέα προτεινόμενη αν αποκωδικοποίησα σωστά τις προτάσεις/σχόλιά σας.

image.png.47c64630590738626060f86ddb87df0f.png

Επεξ/σία από christos_uoa

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, christos_uoa said:

Ευχαριστώ όλους.

Προχωρώ σε νέα σύνθεση προς αξιολόγηση από εσάς και την ανεβάζω σε λίγο

Για την Nvidia είναι μονόδρομος λόγω MATLAB και άλλων λογισμικών (ArcGIS).

Edit: Εδώ η νέα προτεινόμενη αν αποκωδικοποίησα σωστά τις προτάσεις/σχόλιά σας.

image.png.47c64630590738626060f86ddb87df0f.png

Τσουκς.

Edit->

Κουτί -> Corsair 4000

Cpu-> 14500 (παρόλο που είναι και αυτός i5 έχει περισσότερους πυρηνες, ο συγκεκριμένος έχει και ενσωματωμένη GPU που ίσως φανεί και αυτή χρήσιμη).-Γενικά από τα λιγα που ξέρω σε σχέση με το Matlab είναι ότι προτιμάει τους Intel, εάν κάνω λάθος θα μπορούσαμε να δούμε και am5.-

Μητρικη-> Την ίδια που έβαλες αλλά 50ευρω κατω

Ram-> 6000 όμως με cl30 (έχει και σε λευκό λιγο πιο φθηνές)

Gpu-> 3060 12gb είτε την Asus είτε την msi, έχει και σε φθηνότερες υλοποιησεις που θα είναι οκ, αλλά για 10-15 ευρώ θα προτιμούσα μια από αυτες τις 2.

Νvme-> Εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος να πας σε 2  ξεχωριστους θα πρότεινα έναν 2tb ο Kingston kc3000 είναι από τους καλύτερους(αν και ψιλοτσιμπημενη τιμή τον βλέπω εδώ) και εάν θέλεις να κόψεις ένα 20ευρω ο wd 770 δεν είναι κακή λυση.

Τώρα μένει το τροφοδοτικό, η αλήθεια είναι πως το e-shop δεν έχει μεγάλη επιλογή οπότε εάν θες να το πάρεις όλο "έτοιμο" από ένα κατάστημα εγώ θα έπαιρνα αυτο.

Τώρα εάν σου χτυπάει το osd σου που είναι λευκό έχει και ένα 650αρη corsair λιγο πιο ακριβό, η παίρνεις άλλο από αλλού και το βάζεις εσύ.

Χωρίς να κάνω την πρόσθεση πρέπει να βγαίνει λίγο κάτω από τα 1200 ευρώ.

Επεξ/σία από @topos
  • Thanks 1

3 ώρες πριν, @topos είπε

Τσουκς.

Edit->

Κουτί -> Corsair 4000

Cpu-> 14500 (παρόλο που είναι και αυτός i5 έχει περισσότερους πυρηνες, ο συγκεκριμένος έχει και ενσωματωμένη GPU που ίσως φανεί και αυτή χρήσιμη).-Γενικά από τα λιγα που ξέρω σε σχέση με το Matlab είναι ότι προτιμάει τους Intel, εάν κάνω λάθος θα μπορούσαμε να δούμε και am5.-

Μητρικη-> Την ίδια που έβαλες αλλά 50ευρω κατω

Ram-> 6000 όμως με cl30 (έχει και σε λευκό λιγο πιο φθηνές)

Gpu-> 3060 12gb είτε την Asus είτε την msi, έχει και σε φθηνότερες υλοποιησεις που θα είναι οκ, αλλά για 10-15 ευρώ θα προτιμούσα μια από αυτες τις 2.

Νvme-> Εάν δεν υπάρχει συγκεκριμένος λόγος να πας σε 2  ξεχωριστους θα πρότεινα έναν 2tb ο Kingston kc3000 είναι από τους καλύτερους(αν και ψιλοτσιμπημενη τιμή τον βλέπω εδώ) και εάν θέλεις να κόψεις ένα 20ευρω ο wd 770 δεν είναι κακή λυση.

Τώρα μένει το τροφοδοτικό, η αλήθεια είναι πως το e-shop δεν έχει μεγάλη επιλογή οπότε εάν θες να το πάρεις όλο "έτοιμο" από ένα κατάστημα εγώ θα έπαιρνα αυτο.

Τώρα εάν σου χτυπάει το osd σου που είναι λευκό έχει και ένα 650αρη corsair λιγο πιο ακριβό, η παίρνεις άλλο από αλλού και το βάζεις εσύ.

Χωρίς να κάνω την πρόσθεση πρέπει να βγαίνει λίγο κάτω από τα 1200 ευρώ.

σε ευχαριστώ.

Λαμβάνω υπόψη τις προτάσεις σου. Απλά να πω ότι το eshop το επέλεξα για το pc builder, μου φάνηκαν περισσότερες επιλογές σε σχέση με το plaisio για να κάνω ένα σύστημα προς συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση δεν θα το πάρω είτε από το ένα είτε από το άλλο. Οπότε αν θέλεις να ξανα προτείνεις κάποια μπορείς να το κάνεις. Μην κολλάς σε πιο κατάστημα είναι διαθέσιμο. Μπορεί το κάθε είδος να το δεις σε διαφορετικό κατάστημα. Εμένα με ενδιαφέρουν ως προδιαγραφές.

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, christos_uoa said:

σε ευχαριστώ.

Λαμβάνω υπόψη τις προτάσεις σου. Απλά να πω ότι το eshop το επέλεξα για το pc builder, μου φάνηκαν περισσότερες επιλογές σε σχέση με το plaisio για να κάνω ένα σύστημα προς συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση δεν θα το πάρω είτε από το ένα είτε από το άλλο. Οπότε αν θέλεις να ξανα προτείνεις κάποια μπορείς να το κάνεις. Μην κολλάς σε πιο κατάστημα είναι διαθέσιμο. Μπορεί το κάθε είδος να το δεις σε διαφορετικό κατάστημα. Εμένα με ενδιαφέρουν ως προδιαγραφές.

Κοίτα το e-shop είναι σε όλα viable option εάν δεν θέλεις να πολυαπασχοληθεις εκτός το τροφοδοτικό.

Spoiler

O cpu είναι τιμή Σκρουτζ

Τις ραμ-γενικα- τις έχει κατά καιρούς ακόμα και χαμηλότερα από skroutz.

To κουτί ~τιμη skroutz

O nvme είναι λίγο τσιμπημενος σε σχέση με skroutz(εγώ τον είχα πάρει από το e-shop 105 ευρώ τον περασμένο Νοεμβριο)

Έχει εν τέλει ένα μικρό καπέλο αλλά μπορεί την διαφορά να την δώσεις σε μεταφορικά.

Και όπως και να το κάνεις όταν το πάρεις από ένα μαγαζί εάν κάτι πάει στραβά τους το πας ως έχει να στο φτιάξουν και δεν παιδευεσαι, μήπως φταίει η ραμ, μήπως η κάρτα, ίσως το τροφοδοτικό κτλ.

Γενικά και εγώ παρόλο που δεν έχω πάρει ποτέ ετοιμο-στημενο pc ένα 5-10%  θα το πληρωνα εάν τύχει και είχε όλα τα υποσυστήματα (εννοώ και το μοντέλο) που ήθελα το e-shop(αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν τα είχε ποτέ όλα όταν εστηνα -πιο παλιά είχε αρκετά μικρότερη επιλογη απο επεξεργαστες με αρκετές ελλειψεις).

Η δική σου περίπτωση (εάν προχωρήσεις με τον 14500 /3060 θεωρώ ότι τα εχει-με εξαίρεση ίσως το τροφοδοτικό-.

Τώρα πέρα από το e-shop αυτά περίπου τα πράγματα που σου έβαλα link αυτά θα κοιτούσα για το budget σου, τώρα εάν έβρισκα 3060 12gb στα 240 ευρώ από palit π.χ σε άλλο κατάστημα θα την προτιμούσα.Κατι αντίστοιχο και με τον nvme αλλά θα συνέχιζα να έχω τον kc3000 ως πρώτη επιλογή.Εκτος από το εάν έβρισκα κάποιον άλλο σχετικά αξιοπρεπή με διάφορα μεγαλύτερη του 30ευρου.

Εδω είναι και λίγο ψυχαναγκασμός, από την μια δεν είναι σίγουρο ότι θα "καταλάβεις" διαφορά σε σχέση με κάποιον πιο αργό, από την άλλη με τον kc3000 κλείνεις γιατί αντικειμενικά είναι ένας από τους καλύτερους.

Γενική παρατήρηση -όλα τα budget είναι συγκεκριμένα και κάπου πρέπει να μπει ένα οριο- αλλά πιστεύω πως για την δική σου χρήση η θα σου χρειαζόταν και η -αρκετα- καλύτερη GPU και περισσότερη ram.

Υ.γ Τώρα το ξαναείδα, δεν είμαι σίγουρος για την μητρική μήπως είναι ddr4 γιατί δεν έχει περιγραφή.

Επεξ/σία από @topos
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...