Προς το περιεχόμενο

Greek serials:Why they suck?

KaizerSoze

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
εγω θα ρωτησω κατι αλλο...

γιατι ΣΕ ΚΑΘΕ σειρα υπαρχει και ενας gay????

Oi "suggrafeis-senariografoi", 3eroun.

3eroun polu kala.

3eroun... eis ba8os.

:P

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
πχ το κωσταντινου και ελενης που κατα τι γνωμη μου ειναι οτι πιο τραγικα αθλιο εχω δει ποτε μου. Σε σχολικες παραστασεις παιζουν πιο φυσικα

Επιτέλους! Ενας άνθρωπος που να έχει την ίδια γνώμη με εμένα για αυτή την μπούρδα!

Δεν ξέρω όμως αν συμφωνείτε μαζί μου, αλλά το 'Εισαι το ταίρι μου' και το 'Σ'αγαπώ- Μ'αγαπάς' δεν ήταν καλά? (Εντάξει δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο με τις ξένες σειρές, αλλά βλέπονταν αρκετά ευχάριστα)

Δημοσ.

Η υποκριτική στο Κωνσταντίνου και Ελένης ήταν πολύ πολύ κακή. Τα ξεφωνητά και οι κραυγές χαλούσαν οτι καλή ατάκα μπορεί να είχε σκεφτεί ο σεναριογράφος και επιπλέον οι ηθοποιοί στέκονταν σαν τα αγγούρια διαρκώς. Το ύφος δε της Ράντου δε μου άρεσε καθόλου.

Το Σ'αγαπώ,Μ'Αγαπάς μερικές φορές απλά δε τράβαγε. Κατά τ'άλλα, αν εξαιρέσουμε τις επαναλήψεις, ήταν ευχάριστο. Το Είσαι το ταίρι μου επίσης είχε μια κάποια φρεσκάδα και οι ηθοποιοί ήταν πολύ πιο φυσικοί απο άλλες σειρές.

Η ύπαρξη ενός εμοφυλόφιλου πρέπει να έχει κάνει με political correctness η οποία τόσο πολύ εγκωμιάζεται ΄στην εποχή μας και για αυτό είανι και μόδα. Γιατί ο Έλληνας είναι και ψωνάρα και την έχει δεί ιντελεκτουάλ και μοδέρνος(μη χε).

Για την κακή ποιότητα των σήριαλ φταίνε οι τηλεθεατές που κάθονται και βλέπουν το απίστευτα κακόγουστο,3άθλιο Ρετιρέ, 10 και πλέον χρόνια απο τη πρώτη του προβολή στην τηλεόραση, σε επανάληψη.

Φταίνε γιατί κάθονται και αποχαυνόνονται μπροστά απο τη τηλεόραση χωρίς να κρίνουν αυτό που βλέπουν. Οτι ισχύει δηλαδή και σε άλλους τομείς της ζωής τους που παίρνουν οτι τους σερβίρουν.

αυτιάααα

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι παιρνουμε οτι μας σερβίρουν,ειναι αντικειμενικό μπορεί κατι που θεωρεις εσυ αισχρό κάποιος άλλος να το θεωρεί αριστούργημα η το αντίθετο.

Προσωπικά μου αρεσε το Κωσταντινου και Ελενης πιο πολύ μου αρεσε ο χαραχτήρας της "Πεγκυς" :).

Δημοσ.

Η ύπαρξη ενός εμοφυλόφιλου πρέπει να έχει κάνει με political correctness η οποία τόσο πολύ εγκωμιάζεται ΄στην εποχή μας και για αυτό είανι και μόδα. Γιατί ο Έλληνας είναι και ψωνάρα και την έχει δεί ιντελεκτουάλ και μοδέρνος(μη χε).

Τολμώ να πω πως συμφωνώ... :oops:

Όοοοοομως... Υπάρχει και μια άλλη πλευρά που δεν ξέρω ποια μπορεί να είναι η αλήθεια. Ο καθένας το εισπράτει διαφορετικά.

Είναι ακόμα, δυστυχώς, ένα ταμπού στην κοινωνία μας, η ομοφυλοφιλία. Ίσως είναι ένας τρόπος για να εξοικιωθεί ο κόσμος μαζί της.

Ας πούμε... Είναι σαν τις Αμερικάνικες ταινίες που δεν λείπει ποτέ ένας μαύρος από μέσα

και είθισται να έχει και μια σημαντική θέση ως ρόλος κι ενίοτε να έχει και καλό/μεγάλο ρόλο.

Σαν προσπάθεια καταπολέμησης του ρατσισμού. :)

Πολύ πιθανόν λοιπόν, να εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό. :D

Θα συμφωνήσω με τον tsimpouri3, (που μάλλον ήθελε να πει 'υποκειμενικό').

Η αισθητική και το humor από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλάζουν.

Αυτό σημαίνει πως ο καθένας έχει άλλες απαιτήσεις και σαφώς άλλα κριτήρια για την αξιολόγησή του. Σαφώς και είναι υποκειμενικό...

Για παράδειγμα, ποτέ μα ποτέ δεν μου άρεσαν οι 'Απαράδεκτοι'. Ίσως μόνο λίγο, όταν παιζόταν για 1η φορά... Ήμουν και πιτσιρίκι βέβαια...

Όμως αυτή η σειρά αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο και μέχρι σήμερα συζητιέται.

Αυτό δεν την κάνει ούτε καλή, ούτε κακή σειρά.

Υπάρχει απλώς 'μου αρέσει/δεν μου αρέσει'. Άλλη αισθητική, άλλο humor... :D

Κάτι που βρίσκω κακό (πάντα προσωπική γνώμη...) είναι οι σειρές του Δαλιανίδη...

Τόση αντιγραφή του ίδιου του τού εαυτού είναι άκρως κουραστική.

Είτε πάρεις μερικές Ελληνικές ταινίες του, είτε το 'Ρετιρέ', είτε τους 'Μικρομεσαίους' (νομίζω και μια ακόμη σειρά που μου διαφεύγει),

είναι όοοοολα βασισμένα στο ίδιο σενάριο... Ένα απίστευτο πράγμα... :shock:

Μέχρι και οι ηθοποιοί ήταν οι ίδιο πάνω κάτω... :roll:

Βέβαια έχει κάνει και αξιόλογες δουλειές. Η αναφορά μου είναι σε αυτά τα 2 serials που ήταν ίδια σαν 2 σταγόνες νερό.

Δημοσ.
Κάτι που βρίσκω κακό (πάντα προσωπική γνώμη...) είναι οι σειρές του Δαλιανίδη...

Τόση αντιγραφή του ίδιου του τού εαυτού είναι άκρως κουραστική.

Είτε πάρεις μερικές Ελληνικές ταινίες του' date=' είτε το 'Ρετιρέ', είτε τους 'Μικρομεσαίους' (νομίζω και μια ακόμη σειρά που μου διαφεύγει),

είναι όοοοολα βασισμένα στο ίδιο σενάριο... Ένα απίστευτο πράγμα... :shock:

Μέχρι και οι ηθοποιοί ήταν οι ίδιο πάνω κάτω... :roll:

Βέβαια έχει κάνει και αξιόλογες δουλειές. Η αναφορά μου είναι σε αυτά τα 2 serials που ήταν ίδια σαν 2 σταγόνες νερό.[/quote']

Οδός Ανθέων ---> παιζόταν στην ετ1

Δημοσ.

ouupss αντικειμενικα εγραψα sorry!

Το 'Ρετιρέ', με τους 'Μικρομεσαίους' δεν ειχαν μονο ιδιο σεναριο και ηθοποιους,αλλα και ιδια σκηνικά μεχρι και οι κουρτινες ιδιες ειναι :P

Δημοσ.
Είναι ακόμα' date=' δυστυχώς, ένα ταμπού στην κοινωνία μας, η ομοφυλοφιλία. Ίσως είναι ένας τρόπος για να εξοικιωθεί ο κόσμος μαζί της.

Ας πούμε... Είναι σαν τις Αμερικάνικες ταινίες που δεν λείπει ποτέ ένας μαύρος από μέσα

και είθισται να έχει και μια σημαντική θέση ως ρόλος κι ενίοτε να έχει και καλό/μεγάλο ρόλο.

Σαν προσπάθεια καταπολέμησης του ρατσισμού. :)

Πολύ πιθανόν λοιπόν, να εξυπηρετεί αυτόν τον σκοπό. :D[/quote']

Για αυτό μίλησα για politically correct καταστάσεις.

Είναι της μόδας και αυτό, να φαινόμαστε και απελευθερωμένοι απο προκαταλείψεις και ρατσισμούς και με μια σκληρή επιθετική κίνηση, ίσως ξεπεραστεί, βασιζόμενο στο τρόπο λειτουργίας του shock therapy.

Το θέμα όμως είναι πως (φυσικά και να ξεπεραστεί το όποιο κόμπλεξ/ανασφάλεια έχει ο καθείς με τους ομοφυλόφιλους) όλο αυτό γίνεται πάλι για να δείχνει προοδευτικός και μοντέρνος και δε ξέρω εγω τι άλλο, όμως αντίθετα δείχνει κάτι το αντίθετο και ίσως μια αποτυχημένη προσπάθεια του δημιουργού της σειράς, να περάσει (και το κόμπλεξ του) μια φιλελεύθερη αντίληψη. [σε μια χώρα όπου οι προκαταλήψεις δίνουν και παίρνουν με την προσπάθεια να δείχνουμε προοδευτικοί να είναι ίσως το αποκορύφωμα].

πολλά είπα :? το μαγάρισα το thread :roll:

Δημοσ.

elaxistes oi kales seires

kai kathe fetos kai xeirotera

thymamai palaia parakolouthousame toylaxiston 3-4 seires thn evdomada twra me to zori na vroume 1 ypoferto

eidika ayta pou grafei o kostantinou einai gia telios ilithious kai agramatous

panta exei kapoion pou den katalavainei ti tou lene kai amolaei arloumpes (lezes)

to kafe ths xaras pou einai epityximeno einai anrigrafh toy Chocolat

Lefta polla de xreiazontai gia kalo serial alla mono kalo senario

(px eglimata)

Δημοσ.

Για να καλύψουν την φτήνια και την μιζέρια τους φτιάχνουν ότι πιο κραυγαλέα κακόγουστο και ποντάρουν στο ότι το πραγματικά κακό συνήθως συνορεύει και με το CULT!! :shock:

μην γραφεις με κεφαλαια ειναι σαν να μας φωναζεις, διορθωσε το ποστ σου

Δημοσ.

Ο Λάζαρος στο είσαι το ταίρι μου (το έχω δει 4-5 φορές) έχει απίστευτες ατάκες. Κατα τα άλλα μακριά από την ελληνική τηλεόραση, είναι προσβλητική...

Δημοσ.
btw' date=' den einai mono to poso diva to exei dei o kathe senariografos, alla kai oi ithopioi. Etsi den kopike to "ti psixi tha paradoseis mori?"? ta tsougrisan giati i mia eixe megalitero rolo apo tin alli.... ante na bgaleis akri tora........

kai meta mou les gia lazopoulo,repa,papathanasiou,papadopoulou,papakaliati na grapsoun mazi serial! haaaahahahaha :X :roll:

[b']edit:[/b] polla "papa" den mazeutikan stous senariografous? :roll: :P

very true :roll:

Γενικά πάντα το αποτέλεσμα εξαρτάται από το αν υπάρχει πνεύμα ανταγωνισμού ή αν υπάρχει πνεύμα συνεργασίας. Νέα ταλέντα υπάρχουν, αλλά το σύστημα, όπως και σε όλα τα άλλα πράγματα στην barbunda, λειτουργεί με μοναδικό σκοπό να κρατήσει την πίτα σε όσο το δυνατό λιγότερα χέρια, άσχετα με το αν αξίζουν αυτοί το μερίδιό τους ή όχι. Οι παραγωγοί δεν προωθούν νέα ταλέντα γιατί ξέρουν ότι το κοινό ούτως ή άλλως θα συμβιβαστεί.

Ας πούμε, ξεκινάει να γυρίζεται η ταινία "Καινούργιοι ηθοποιοί στο ταψί" με το σενάριο ολοκληρωμένο. Παίζουν Χ νέοι ηθοποιοί και 1 γνωστός. Ξεκινάει το γύρισμα και ξαφνικά διαπιστώνουν ότι μία εκ των νέων ηθοποιών έχει πετύχει υποκριτικά μία φοβερή σκηνή που μπορεί να επισκιάσει την γνωστή ηθοποιό. Τι γίνεται; Πολλές φορές τροποποιείται μέχρι και το σενάριο (ναι.. μιλάμε για το σενάριο, όχι τη σκηνοθεσία) προκειμένου να αλλάξουν οι ρόλοι ώστε να πάρει τη σκηνή η γνωστή ηθοποιός και όχι η νέα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε διώχνουν τη νέα ηθοποιό, ζητάνε ξανά γύρισμα της σκηνής (τάχα μου κάικε το φίλμ..) ή δημιουργούν άλλες σκηνές που να επισκιάζουν την πρώτη. Conspiracy theory; καθόλου.. ρωτήστε να μάθετε.. Ολόκληρη η ταινία τροποιποιείται συνεχώς μέχρι να έρθει στα μέτρα και στα σταθμά των ψωνισμένων καλοπληρωμένων σταρ, ακριβώς επειδή γνωρίζουν ότι η θέση τους δεν τους αξίζει και φοβούνται τη σύγκριση με τα νεώτερα παιδιά.

Το κουλό είναι ότι αυτό δεν γίνεται με μία ή με δύο ηθοποιούς αλλά ότι αυτό γίνεται με όλο το cast των ηθοποιών. Στις «μεγάλες» ελληνικές παραγωγές, οι «ντίβες» και οι «ζενπρεμιε» πολλές φορές ελέγχουν το σενάριο με κίνητρα την προσωπική ζήλια τους και την ανασφάλειά τους και όχι το καλύτερο καλιτεχνικό αποτέλεσμα. Κάτω από τέτοιες συνθήκες πώς είναι δυνατό να παραχθεί κάτι το ποιοτικό;

Δημοσ.

Το κακό με τα Ελληνικά σήριαλ ξεκινά κυρίως απο τον σκηνοθέτη.

Αυτός είναι ο μαριονετίστας που κουνώντας σωστά τα νήματα θα βγάλει ένα πειστικό αποτέλεσμα.

Π.χ όταν κάθεται ο ηθοποιός σπίτι του δεν πείθει όταν φοράει κοστούμι σαν να είναι στο Μέγαρο...

Ουτε κάνει καλή εντύπωση το ποτήρι το ουίσκι στο χέρι.

Επίσης, εκείνο που καταντάει αηδία είναι ο τρόπος που "υποκρίνονται",ειδικά στις δραματικές σειρές στιλ "Φιλοδοξίες"(το "δραματικές" πάει γάντι σε αυτό το αίσχος!

Οι ηθοποιοί είναι τελείως αφύσικοι, και το συνοφρυωμένο ύφος τους με τις βαθιές ανάσες πριν από κάθε πρόταση ιντριγκάρει τον τηλεθεατή,όσο και ένα παπάκι τον Βαλεντίνο ρόσι.

Ολα τα παραπάνω είναι ευθύνες του σκηνοθέτη.

Αλλα άσχημα στοιχεία στις σειρές είναι ο φωτισμός, το μακιγιάζ που τους δείχνει άσπρους σαν φαντάσματα και το επαναλαμβανόμενο σενάριο.Δυστυχώς οι γυναίκες(πολλές όχι όλες) από τα 50 και πάνω(target group για τα σήριαλ)δεν έχουν κρίση για να κρίνουν και να κατανοήσουν την κοροιδία και την προχειρότητα που κρύβεται πίσω από αυτές τις παραγωγές.

Και όταν τα καλά προιόντα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, που μάλιστα είναι και ακρωτηριασμένο από τον πόλεμο της κορέας και λείπουν δάχτυλα τότε εθίζονται στην χαμηλή ποιότητα μη έχοντας κάτι καλύτερο.

Με αποτέλεσμα.....[αυτολογοκρίθηκε]

Δημοσ.

Από την αρχή μέχρι το τέλος της αλυσίδας υπάρχουν προβλήματα.

Ξεκινώντας από το ότι τα ιδιωτικά κανάλια βασίζονται στα λεφτά της διαφήμισης, ότι η διαφήμιση επηρεάζεται από την τηλεθέαση και ότι η τηλεθέαση ακόμα και δέκα χρόνια μετά αμφισβητείται ο τρόπος μέτρησης της.

Ας πούμε ότι υπάρχουν πόσοι που γουστάρουν να βλέπουν τέτοια σήριαλ; 10.000, 20.000; Το καφέ της χαράς το βλέπει και καλά ενάμισυ εκατομμύριο.

Ποιός θα πληρώσει τα μαλλιά της κεφαλής του για να δω εγώ το αντίστοιχο του friends;

Και ηθοποιοί υπάρχουν και σεναριογράφοι και σκηνοθέτες καλοί. Χρήμα δεν υπάρχει.

όχι για να βγάλει τα λεφτά της μια σειρά για δύο σεζόν αλλά για πενταετία και βάλε...

και συμφωνώ με τον epote πως σε αυτό το επίπεδο και η παραμικρή λεπτομέρεια μετράει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...