Προς το περιεχόμενο

Εκατομμυριούχος απο το τζόκερ

expert30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dkstopo είπε

Σε δελτίο τζόκερ έχω παίξει 6 εντελως διαφορετικές στήλες και 6 διαφορετικά τζόκερ 

δηλαδη 30 από 45 διαφορετικά νούμερα και 6 από 20 διαφορετικά τζόκερ. 
Δεν έπιασα ούτε 1!!! Το έστελνα σε φίλους φωτό και γελούσαμε 

Για 7 επιλεγμένους αριθμούς σε 10 συνεχόμενες κληρώσεις ποια η πιθανότατα για 4αρι να ρεφάρουμε το ποντάρισμα? 

Πάμε : Οι 35 αριθμοί σχηματίζουν 52360  διαφορετικές τετράδες.οι 7 αριθμοί που παίζεις σχηματίζουν  35 διαφορετικές τετράδες .Άρα έχεις πιθανότητα 35 στις 52360 δηλαδή 1 στα 1496 για να πιάσεις 4άρι ώστε να πάρεις 125 ευρώ με κόστος 10,5 ευρώ.Τώρα σε 10 συνεχόμενες κληρώσεις (επειδή η θεωρία λέει ότι είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους δηλαδή απλά το αποτέλεσμα της μιας δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα τη; άλλης) η πιθανότητα σου να πιάσεις 4άρι είναι 10 φορές το 1 στα 1496 δηλαδή 1 στα 150. Θά έχεις δώσει 10Χ10,5=105 ευρώ για να πάρεις (αν το πιάσεις μία 125 ευρώ) δηλαδή έχεις 1 στις 150 να κερδίσεις 20 ευρώ ρισκάροντας 105. Πολύ άσχημη πιθανότητα......  Να στο πώ απλά με ποσοστο : Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ 99,33 %  Για να είναι το παιχνίδι τίμιο δηλαδή το προσδοκώμενο κέρδος να είναι ανάλογο του ρίσκου θα έπρεπε το 4 άρι με 5 επιλεγμένους αριθμούς να σου δίνει περίπου 5000 ευρώ όχι 125

1 ώρα πριν, lector είπε

Τριτη γυμνασιου θυμαμαι ειχαμε εναν τρελο μαθηματικο, και μια φορα που ηρθε η κουβεντα στο λοττο, τον ρωτησαμε ποσο θα κοστιζε να παιξει καποιος και τα 49 νουμερα ωστε να εχει 100% πιθανοτητα επιτυχιας.

Αφου γεμισε ενα πινακα με υπολογισμους τους οποιους δεν καταλαβε προφανως κανεις μας, εβγαλε το συμπερασμα οτι θα κοστιζε γυρω στα 700.000.000 δραχμες. 

Τα 49 νούμερα του Λόττο σχηματίζουν 13.983.816 διαφορετικές εξάδες . Όποτε επιλέγοντας όλα τα νούμερα παίζεις τις παραπάνω στήλες. Αν ή στήλη έχει 1 ευρώ θα χρειαστείς περίπου 14.000.000 ευρώ.

Επεξ/σία από mathimatikos196
  • Like 5
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 286
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, τα δίνουν.

Κάπου το έχω ξαναπεί κι εδώ. Πατέρας συμμαθητή μου είχε κάνει το αμίμητο. Είχε κερδίσει 2 φορές 6ρι στο Λόττο. Επί δραχμών αυτά και περί το 1995. Είχε άνεση οικονομική και έπαιζε συστήματα με έναν ακόμα. Και κατάφεραν και κέρδισαν δύο φορές και μάλιστα με όχι μεγάλη χρονική διαφορα! Ποσά αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων δραχμών τότε. 

Πελάτης είχε κερδίσει πριν μια 20ετια περίπου λίγο λιγότερο από μυριο. Του τα ψείρισαν όλα οι καλοθελητές γύρω του και μάλιστα σε σύντομο χρόνο.

Κύριος κέρδισε, από εθνικό λαχείο νομίζω, αρκετά μεγάλο ποσό (>2Μ). Ξεχρεωστε δάνεια, έφτιαξε στο χωριό ένα καλό αλλά μετρημένο σπίτι, πήρε ένα καλό αλλά μετρημένο αμάξι, πάντρεψε κορίτσια και θεωρώ ζουν όλοι ευτυχισμένοι χωρίς τα άγχη του παρελθόντος.

Όπως σε όλα, έτσι και σ' αυτό, παν μέτρον άριστον και πριν κερδίσεις και μετά, στην πολύ μικρή, αλλά όχι αδύνατη πιθανότητα να κερδίσεις.

Επεξ/σία από Bigi444444
  • Like 5

Στις 6/8/2024 στις 4:07 ΜΜ, Macosj είπε

το γνωστό σύστημα έπαιξες, απλά ήσουν τυχερός. Η καμπύλη τείνει στο μηδέν, μετά από πόσους γύρους θα γίνει αυτό και πόσο ύψος θα έχει αυτή η καμπύλη είναι θέμα τύχης. 

Πολύ σωστά.

Στις 6/8/2024 στις 3:52 ΜΜ, theopan είπε

Με ρουλέτα "κόκκινο-μαύρο" (ένα τέχνασμα με διπλασιασμούς που είχα βρει κάπου) κέρδισα (βάζοντας 150€) 2000€. Που τα είχα και μεγάλη ανάγκη τότε.

Συγνώμη αλλά άνθρωπος που έχει μεγάλη  ανάγκη το όποιο Χ ποσό (μπορεί 2000 μπορεί λιγότερα) ΔΕΝ παίζει 150€ γιατί η πιθανότητα είναι μετά να έχει μεγάλη ανάγκη Χ + 150...

• Like 6
  • Thanks 1

8 ώρες πριν, mathimatikos196 είπε

............... : Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ 99,33

ωραια στο παρακάτω δελτίο ποια η πιθανότητα να μην βγει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ αριθμός από τους 45 ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ  από τα τζοκερ;

image.png

59 λεπτά πριν, dkstopo είπε

ωραια στο παρακάτω δελτίο ποια η πιθανότητα να μην βγει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ αριθμός από τους 45 ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ  από τα τζοκερ;

image.png

Αφού η στήλη κοστίζει 1Ε στο παράδειγμά σας φαίνεται ότι έχετε παίξει 855.036 στήλες.

Το σύνολο των πιθανών στηλών του τζόκερ είναι 24.435.180.

Στο παράδειγμά σας λοιπόν έχετε πιθανότητα 855.036/24.435.180 = 3,499% δηλαδή περίπου 3,5 πιθανότητες στις 100 να πετύχετε 5+1.

Με άλλα λόγια έχετε 96,5 πιθανότητες στις 100 ΝΑ ΜΗΝ πετύχετε 5+1.

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να "παίξετε" με το πόσους αριθμούς συμπληρώνετε και να δείτε και τις αντίστοιχες πιθανότητες.

https://www.datagen.gr/index.php?option=scripts&script=joker

• Like 2
  • Thanks 2

1 hour ago, dkstopo said:

Να θυμασαι οτι ο @mathimatikos196 ειπε οχι μονο για τις πιθανοτητες, αλλα και για τα κερδη που δινουν σε καθε κατηγορια κερδων.

Εγω θα το παω στο πρακτικο, οχι στα θεωρητικα. 2789 κληρωσεις τζοκερ εχουν γινει, το εν λογω δελτιο στην 2789η κερδιζει 2106 3αρια και 52650 2αρια (απο εδω τα βλεπουμε: https://sorting.opap.gr/opap/DeltioTzoker.html). Μιλαμε για βαρια 60.000€. Ουτε τα μισα. Στην 2788η πιανει μονο 19656 2αρια, δηλαδη 19.656€! Η απολυτη ξεφτιλα αν σκεφτεις οτι το δελτιο κανει 45 φορες περισσοτερο. 

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο φίλος Baldurian δίνει την πιθανότητα να μην κερδίσεις το 5+1 (που είναι ΣΩΣΤΗ) όχι την πιθανότητα να μην πετύχεις ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ απο τους 45 και ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 20. Ας το δούμε και αυτό φίλε μου (αν θυμάμαι καλά σε προηγούμενο πόστ σου ανέφερες το παράδειγμα). Λοιπόν 45 αριθμοί επάνω δίνουν 1.221.759 πεντάδες .Οι 15 αριθμοί που ΔΕΝ επιλέγεις δίνουν 3003 πεντάδες. Άρα η πιθανότητα να μην πιάσεις κανέναν από τους  5 είναι 3003 στις1.221.759  δηλαδή περίπου 0,24% ή αλλιώς 1 στα 407 περίπου. Τώρα η πιθανότητα να μην πιάσεις ούτε έναν από τους 5 κάτω αριθμούς είναι 15 στα 20 δηλαδή 0,75%.  Η συνολική λοιπόν πιθανότητα να μην πιάσεις ΤΙΠΟΤΑ είναι 0,75Χ0,24 =0,18%  (για την ακρίβεια 0,184345%)  δηλαδή 1στις 543 περίπου.Αυτά .

9 ώρες πριν, m3ltd0wn είπε

Συγνώμη αλλά άνθρωπος που έχει μεγάλη  ανάγκη το όποιο Χ ποσό (μπορεί 2000 μπορεί λιγότερα) ΔΕΝ παίζει 150€ γιατί η πιθανότητα είναι μετά να έχει μεγάλη ανάγκη Χ + 150...

👍

ΕΊναι γνωστό ότι η τεχνική του διπλασιασμού σου δίνει κέρδος ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ

Επεξ/σία από mathimatikos196
  • Like 4

Πάντα οι μαθηματικοί χαλάνε το κέφι 😂

1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε

Με αυτά που διαβάζω, μάλλον καλά έκανα και σταμάτησα να παίζω 0.5€ σε κάθε κλήρωση 😄

• Haha 12

10 ώρες πριν, Bigi444444 είπε

Ναι, τα δίνουν.

Κάπου το έχω ξαναπεί κι εδώ. Πατέρας συμμαθητή μου είχε κάνει το αμίμητο. Είχε κερδίσει 2 φορές 6ρι στο Λόττο. Επί δραχμών αυτά και περί το 1995. Είχε άνεση οικονομική και έπαιζε συστήματα με έναν ακόμα. Και κατάφεραν και κέρδισαν δύο φορές και μάλιστα με όχι μεγάλη χρονική διαφορα! Ποσά αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων δραχμών τότε. 

Πελάτης είχε κερδίσει πριν μια 20ετια περίπου λίγο λιγότερο από μυριο. Του τα ψείρισαν όλα οι καλοθελητές γύρω του και μάλιστα σε σύντομο χρόνο.

Κύριος κέρδισε, από εθνικό λαχείο νομίζω, αρκετά μεγάλο ποσό (>2Μ). Ξεχρεωστε δάνεια, έφτιαξε στο χωριό ένα καλό αλλά μετρημένο σπίτι, πήρε ένα καλό αλλά μετρημένο αμάξι, πάντρεψε κορίτσια και θεωρώ ζουν όλοι ευτυχισμένοι χωρίς τα άγχη του παρελθόντος.

Όπως σε όλα, έτσι και σ' αυτό, παν μέτρον άριστον και πριν κερδίσεις και μετά, στην πολύ μικρή, αλλά όχι αδύνατη πιθανότητα να κερδίσεις.

Πριν πολλά χρόνια είχα κερδίσει 2500 ευρώ στο τζόκερ (νομίζω 4+1).

Πάω στο πρακτορείο και ο πράκτορας δεν ήξερε τί να κάνει και τηλεφώνησε στα κεντρικά του οπαπ.

Μου έδωσε την απόδειξη κέρδους και φυσικά πήγα αμέσως στην τράπεζα.

Δίνω την απόδειξη στον ταμία, με κοιτάει έκπληκτος και μου λέει "είμαι 20 χρόνια ταμείο ποτέ κανείς δεν ήρθε να του δώσω λεφτά από λοττο ή τζόκερ, άντε και σε καλή μεριά και πάντα έτσι τυχερός!".

Με αυτά τα χρήματα νοίκιασα και εξόπλισα ένα διαμέρισμα κοντά στη δουλειά μου με αποτέλεσμα σε 3 χρόνια να παντρευτώ 🤪

Γενικά συνέχιζα να παίζω, όχι 10 ευρώ σε κάθε κλήρωση αφού μου έφευγαν πολλά λεφτά (τότε ήταν 0,5/στήλη και έπαιζα 10 ευρώ/20 στήλες) και γενικά κέρδιζα πολύ συχνά 1+1 και λιγότερο συχνά 2+1.

Νομίζω ότι 3 ή 3+1 πρέπει να έχω κερδίσει 1-2 φορές, 50 ευρώ.

Τώρα πλέον που πήγε 1 ευρώ/στήλη παίζω μόνο όταν πάει τζακποτ 4 ή 5 μύρια.

Επίσης παίζω και 10 ευρώ στο eurojackpot (όταν ξεπερνάει τα 100 μύρια τζακποτ) δηλαδή 4 στήλες (2,5 ευρώ/στήλη) όπου παραδόξως έχω κερδίσει 2,5 ευρώ σχεδόν τις μισές φορές που έχω παίξει, αν σκεφτεί κανείς ότι οι πιθανότητες του eurojackpot είναι τραγικά μικρότερες του τζοκερ (139,838,160 στήλες συνολικά)😵

• Like 6

1 hour ago, Baldurian said:

Αφού η στήλη κοστίζει 1Ε στο παράδειγμά σας φαίνεται ότι έχετε παίξει 855.036 στήλες.

Το σύνολο των πιθανών στηλών του τζόκερ είναι 24.435.180.

Στο παράδειγμά σας λοιπόν έχετε πιθανότητα 855.036/24.435.180 = 3,499% δηλαδή περίπου 3,5 πιθανότητες στις 100 να πετύχετε 5+1.

Με άλλα λόγια έχετε 96,5 πιθανότητες στις 100 ΝΑ ΜΗΝ πετύχετε 5+1.

Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να "παίξετε" με το πόσους αριθμούς συμπληρώνετε και να δείτε και τις αντίστοιχες πιθανότητες.

https://www.datagen.gr/index.php?option=scripts&script=joker

Δεν έχεις καταλάβει την ερώτηση. 

Δεν σε ρωτάει ποιεσ είναι οι πιθανότητες να πιάσει το 5άρι+τζόκερ σε ρωτάει ποιες είναι οι πιθανότητεσ να μην πιάσεις ούτε έναν.

@dkstopo Είναι πάρα λίγες οι πιθανότητες να μην πιάσεις ούτε έναν από τους 30, διότι κληρώνει πέντε αριθμούς με μνήμη, δηλαδή όταν κληρώνει κάποιος φεύγει από την επόμενη επιλογή αριθμού. Δεν είμαι τόσο καλός στα μαθηματικά αλλά ήταν δύσκολο να μην πιάσεις κανέναν.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...