Προς το περιεχόμενο

Εκατομμυριούχος απο το τζόκερ

expert30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, G.TH. είπε

100.000 απόδοση για 1/324632
250 απόδοση για 1/2164,21
10 απόδοση για 1/74,62

Εσύ με 9 αριθμούς, αν δεν έκανα λάθος σε κάποια πράξη, έχεις 1/11,89 να πιάσεις μια τριάδα. 
Με 9 να πιάσουμε 0 είναι 1/4,94.

Κατάλαβα πως βγάλατε την "απόδοση", αλλά δεν κατάλαβα πως βγάλατε το 1/11.89 και το 1/4,94.

Μπορείτε να το εξηγήσετε περαιτέρω;

19 ώρες πριν, meli1 είπε

Πρεπει να καταλαβεις λιγο τι ειναι οι πιθανοτητες 

Εστω οτι ριχνεις ενα κερμα 

Εχεις 1 στις 2 πιθανοτητες για να φερεις γραμματα αυτο δεν παει να πει οτι αν ριξεις 2 φορες θα φερεις μια κορονα μια γραμματα.

Παει να πει οτι αν το κανεις παααρα πολλες φορες (μεγαλο δειγμα) θα τεινει να ειναι μισο μισο οσες φορες εφερες κορονα και γραμματα.

Το λεω πολυ απλοϊκά για να καταλαβεις την διαφορα γιατι στα δυο παραδείγματα εχουν διαφορες (εξαρτημένη πιθανότητα και επανάληψη πειράματος) 

Για να γινει σιγουρα το να πετυχεις 3 νουμερα θα σου ελεγα πρεπει να παιξεις 10.000 φορες 75 στηλες τοτε θα εχεις καπου 10.000 φορες 3 επιτυχίες. Με μια δεν κανεις τιποτα 

Γνωρίζω το θέμα με το κέρμα, αλλά τα αριθμοπαιχνίδια είναι κάπως διαφορετικά.

Το κέρμα έχει 2 "στήλες" : κορώνα/γράμματα.

Αν "παίξουμε" γράμματα μπορεί να ρίξουμε το κέρμα 100 φορές και να έρθει η "στήλη" γράμματα την επόμενη φορά, την 101η.

Οι πιθανότητες σε αριθμοπαιχνίδια είναι ουσιαστικά οι στήλες τους.

Όταν λοιπόν σου δίνει 1/75 για 3άρι σημαίνει ότι παίζοντας μία στήλη έχεις 1/75 πιθανότητες να κερδίσεις 3άρι.

Άρα παίζοντας 126 στήλες με 9 αριθμούς για να πιάσεις 3άρι σημαίνει ότι παίζεις πάνω από τις 75 πιθανότητες για να πιάσεις το 3άρι, αλλιώς δεν έχει νόημα να αυξάνεται ο αριθμός των στηλών όσο περισσότερους αριθμούς επιλέγω.

Πχ με 7 αριθμούς φτιάχνω 21 στήλες, άρα έχω 21/75 πιθανότητες να πιάσω 3άρι ενώ με 9 αριθμούς φτιάχνω 126 στήλες, άρα έχω 126/75 πιθανότητες να πιάσω 3άρι. (εδώ υποθέτω είναι το "catch" : έχω μήπως 126/75 πιθανότητες να πιάσω 3άρι ΑΝ από τους 5 αριθμούς που θα κληρωθούν έχω βρει τους 3 στο 9άρι που έπαιξα; )

Ομοίως και τις άλλες κατηγορίες επιτυχιών.

Αν δεν ισχύει αυτό, τότε τι είναι οι πιθανότητες 1:324.632, 1:2.164 και 1:75 ;

Επεξ/σία από Baldurian
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

17 hours ago, sakks80 said:

Από τζόκερ δεν κερδίσαμε ποτέ αλλά είχαμε κερδίσει στο λαχείο παλιά 200.000.000 δραχμές. Δυνατό ποσό για την τότε εποχή 

Και για σήμερα είναι δυνατό ποσό. Μιλάμε για σχεδόν 600χιλ. ευρώ.

• Like 3

2 λεπτά πριν, nick_souvlaki είπε

Και για σήμερα είναι δυνατό ποσό. Μιλάμε για σχεδόν 600χιλ. ευρώ.

Βάλε και τον πληθωρισμό όμως, σίγουρα είναι πολύ περισσότερα σε σημερινά λεφτά, ίσως και εκατομμύρια. Αν μας πει ποια χρονιά τα κέρδισαν για να γίνει ο απαραίτητος υπολογισμός σε σημερινά λεφτά.

• Like 1

2 minutes ago, gokuthelegend said:

Βάλε και τον πληθωρισμό όμως, σίγουρα είναι πολύ περισσότερα σε σημερινά λεφτά, ίσως και εκατομμύρια. Αν μας πει ποια χρονιά τα κέρδισαν για να γίνει ο απαραίτητος υπολογισμός σε σημερινά λεφτά.

Συμφωνώ. Απλά εγώ λέω ότι και σαν ονομαστικό ποσό (όχι σε τότε λεφτά με πληθωρισμό στο σήμερα), και σήμερα άμα κέρδιζες 600χιλ. ευρώ καλό πόσο είναι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο θείος μου το 1998 (αν δεν κάνω λάθος τη χρονολογία) κέρδισε 600.000.000 σε δραχμές, έπιασαν το τζακποτ μαζί με κάποιον άλλον άγνωστο στην πρώτη κατηγορία και τα "μοιράστηκαν".

Έφτιαξε τρεις μεζονέτες στα βόρεια προάστια για τον ίδιο και τα παιδιά του και ζει μία άνετη ζωή.

Επεξ/σία από _Vagg_
  • Like 2

24 λεπτά πριν, _Vagg_ είπε

Έφτιαξε τρεις μεζονέτες στα βόρεια προάστια για τον ίδιο και τα παιδιά του και ζει μία άνετη ζωή.

Ελπίζω να άφησε ένα καλό κομπόδεμα στην άκρη γιατί όποτε θα τους έρχετε ο ΕΝΦΙΑ θα βλαστημάνε. 😁

• Haha 7

9 ώρες πριν, Baldurian είπε

Οι πιθανότητες σε αριθμοπαιχνίδια είναι ουσιαστικά οι στήλες τους.

Η 5άδα είναι μια στήλη μεν αλλά παίζεις 1 πεντάδα, 5 τετράδες και 10 τριάδες για να κερδίσει μια.
Στην 9αδα που θες είναι 126 στήλες, παίζεις 126 πεντάδες, 126 τετράδες και 84 τριάδες. Αν κερδίσεις μια πενταδα, δεν γίνεται δεύτερη, σου πληρώνει 20 τετράδες και 60 τριάδες επίσης.
Στην 7άδα που επίσης ανέφερες, 21 στήλες, 21 πεντάδες, 35 τετράδες και 35 τριάδες. Εκεί πληρώνει 10 τετράδες και 10 τριάδες.  Έχει πινακες κιόλας ανά περίπτωση τι πληρώνει.

10 ώρες πριν, Baldurian είπε

Αν δεν ισχύει αυτό, τότε τι είναι οι πιθανότητες 1:324.632, 1:2.164 και 1:75 ;

Οι πιθανότητες που αναφέρεις είναι αν παιξουμε μια απλή πεντάδα αριθμών. 

Δεν πάνε όπως τις αθροίζεις υπέρ μας οι πιθανότητες όταν βάζουμε περισσότερους αριθμούς.
Για την 9άδα έχουμε 1/2576,44 για να κερδίσει μια πεντάδα, 1/99,1 για μια τετράδα και 1/11,89 για μια τριάδα.
Αν παίξουμε 7άδα, 8άδα,15άδα θα βγουν άλλα νούμερα.

Ρεζουμέ: καλύτερα να διασκεδάζετε στη ρουλέτα, έχει περισσότερη υγεία

• Like 3

Στις 6/8/2024 στις 8:33 ΠΜ, G.bar είπε

Ξέρω έναν που είχε κερδίσει παλιά στο Λόττο σε δραχμές ακόμα, που παίζει να τα έχει ακόμα στο συρτάρι του, όπως ξέρω και κάποιον που έχει κερδίσει στην μηνιαία φορολοταρία! 

Aκαι εγώ είχα κερδίσει 1,000 σε λοταρία με τις αποδείξεις αν θυμάστε. 3 με 4 μήνες μετά την έναρξη. Δεν πλήρωσα τίποτα μόνο κλήρωση απόδειξης μου... 

• Like 1

Στις 23/8/2024 στις 9:48 ΜΜ, G.TH. είπε

Η 5άδα είναι μια στήλη μεν αλλά παίζεις 1 πεντάδα, 5 τετράδες και 10 τριάδες για να κερδίσει μια.
Στην 9αδα που θες είναι 126 στήλες, παίζεις 126 πεντάδες, 126 τετράδες και 84 τριάδες. Αν κερδίσεις μια πενταδα, δεν γίνεται δεύτερη, σου πληρώνει 20 τετράδες και 60 τριάδες επίσης.
Στην 7άδα που επίσης ανέφερες, 21 στήλες, 21 πεντάδες, 35 τετράδες και 35 τριάδες. Εκεί πληρώνει 10 τετράδες και 10 τριάδες.  Έχει πινακες κιόλας ανά περίπτωση τι πληρώνει.

Οι πιθανότητες που αναφέρεις είναι αν παιξουμε μια απλή πεντάδα αριθμών. 

Δεν πάνε όπως τις αθροίζεις υπέρ μας οι πιθανότητες όταν βάζουμε περισσότερους αριθμούς.
Για την 9άδα έχουμε 1/2576,44 για να κερδίσει μια πεντάδα, 1/99,1 για μια τετράδα και 1/11,89 για μια τριάδα.
Αν παίξουμε 7άδα, 8άδα,15άδα θα βγουν άλλα νούμερα.

Ρεζουμέ: καλύτερα να διασκεδάζετε στη ρουλέτα, έχει περισσότερη υγεία

Για 9 αριθμούς στους 35 με βάση τους υπολογισμούς σας βγαίνει:

Το 126/324642 για 5αρι είναι 1/2576,52

Το 126/2164 για 4αρι είναι 1/17,17

Το 84/75 για 3αρι είναι 1/0,89

Πως βγάζετε εσείς 1/99,1 για 4αρι και 1/11.89 για 3αρι;

Κάνω κάπου λάθος υπολογισμούς;

Για 7 αριθμούς στους 35 είναι:

Το 21/324642 για 5αρι είναι 1/15459

Το 35/2164 για 4αρι είναι 1/61,83

Το 35/75 για 3αρι είναι 1/2,14

Σωστά;

Στις 24/8/2024 στις 10:58 ΜΜ, Baldurian είπε

Για 9 αριθμούς στους 35 με βάση τους υπολογισμούς σας βγαίνει:

Το 126/324642 για 5αρι είναι 1/2576,52

Το 126/2164 για 4αρι είναι 1/17,17

Το 84/75 για 3αρι είναι 1/0,89

Πως βγάζετε εσείς 1/99,1 για 4αρι και 1/11.89 για 3αρι;

Κάνω κάπου λάθος υπολογισμούς;

Για 7 αριθμούς στους 35 είναι:

Το 21/324642 για 5αρι είναι 1/15459

Το 35/2164 για 4αρι είναι 1/61,83

Το 35/75 για 3αρι είναι 1/2,14

Σωστά;

Αρχικά έχεις κάνει ένα λάθος. Είναι 324632 όχι 642 οι πεντάδες, αμα σου περάσει κάτι λάθος στους υπολογισμούς θα τρελαθείς.

Δεν προσθέτουμε πιθανότητες σε λοτταρία. Έχεις περισσότερες, πεντάδες, τετράδες, τριάδες αλλά πρέπει να συνυπολογίζουμε τις πιθανότητες οι αριθμοί που δεν επιλέξαμε να έχουν κάποιον ή κάποιους αριθμούς ανάμεσα στους κληρωθέντες. Αυτό υπολογίζεται με παραγοντικά. Στις πεντάδες προφανώς δεν υπάρχει αριθμός που δεν επιλέξαμε και κληρώθηκε, για αυτό και τις υπολογίζεις σωστά.
Στη συνέχεια με 1/χ και στρογγυλοποίηση το έκανα 1/99,1....1/11,89...και ότι άλλη πράξη έγραψα στο νήμα, δεν πρέπει να έχω κάνει λάθος βιασύνης.

• Like 1

Στις 22/8/2024 στις 2:53 ΜΜ, Baldurian είπε

Επανέρχομαι στο θέμα, όποιος θέλει απαντά:

Ήθελα να επιβεβαιώσω μια θεωρία μου σχετικά με τις στήλες σε τυχερά παιχνίδια.

Διάλεξα ένα "εύκολο" παιχνίδι το extra5 όπου έχεις 35 αριθμούς και οι κατηγορίες επιτυχιών είναι να πιάσεις 5, 4 ή 3 νούμερα

5 νούμερα --> 50.000Ε, πιθανότητες 1:324.632

4 νούμερα --> 125Ε, πιθανότητες 1:2.164

3 νούμερα --> 5Ε, πιθανότητες 1:75

Άρα λοιπόν με βάση τα παραπάνω αν παίξω παραπάνω από 75 στήλες ΣΙΓΟΥΡΑ πιάνω 3 αριθμούς.

Έπαιξα λοιπόν 9 αριθμούς σε πλήρες σύστημα που βγάζουν 126 στήλες, άρα ήμουν πολύ πάνω από τις 75.

Γίνεται η κλήρωση και πιάνω....2 από τους 5.

Πού κάνω λάθος στο συλλογισμό μου;

Ναι προφανώς μπορεί να είχα παίξει 1,2,3,4,5,6,7,8,9 και να βγάλει η κλήρωση 31,32,33,34,35 και να πιάσω 0 αριθμούς, οκ.

Αλλά αν είναι έτσι, ποιό το νόημα να ξέρουμε τις πιθανότητες αυτές που έγραψα παραπάνω;

αν παιξεις 75 στηλες η καθε μια ΧΩΡΙΣΤΑ εχει πιθανοτητα να σου δωσει 3 νουμερα 1:75

δεν αθροιζονται οι πιθανοτητες των 75 στηλων,η καθε μια στηλη χωριστα.οπως ειπε και ο προηγουμενος θα υπαρχει μια συναρτηση που θα υπολογιζει την τελικη πιθανοτητα αλλα δεν ειναι το αθροισμα

Στο παραδειγμα με το κερμα η πιθανοτητα να φερεις κορωνα ειναι 1:2 αρα συμφωνα με το δικο σου σκεπτικο αν εριχνες 2 φορες κερμα τοτε ΣΙΓΟΥΡΑ την μια φορα θα ηταν κορωνα

οχι δεν μπορεις να αθροισεις μπορει και τις δυο φορες να φερεις γραμματα

• Like 1

Στις 8/8/2024 στις 10:03 ΠΜ, sphinxgr είπε

Με αυτά που διαβάζω, μάλλον καλά έκανα και σταμάτησα να παίζω 0.5€ σε κάθε κλήρωση 😄

Είχε Τζακ ποτ σήμερα! Έπεσα σε στιγμή βαρεμάρας και έπαιξα 25€. Φυσικά δεν κέρδισα απολύτως τίποτα.... 

Κάπως έτσι θυμήθηκα γιατί είχα σταματήσει να παίζω.... 

• Like 5
  • Haha 3

Στις 31/8/2024 στις 10:43 ΜΜ, G.TH. είπε

Αρχικά έχεις κάνει ένα λάθος. Είναι 324632 όχι 642 οι πεντάδες, αμα σου περάσει κάτι λάθος στους υπολογισμούς θα τρελαθείς.

Δεν προσθέτουμε πιθανότητες σε λοτταρία. Έχεις περισσότερες, πεντάδες, τετράδες, τριάδες αλλά πρέπει να συνυπολογίζουμε τις πιθανότητες οι αριθμοί που δεν επιλέξαμε να έχουν κάποιον ή κάποιους αριθμούς ανάμεσα στους κληρωθέντες. Αυτό υπολογίζεται με παραγοντικά. Στις πεντάδες προφανώς δεν υπάρχει αριθμός που δεν επιλέξαμε και κληρώθηκε, για αυτό και τις υπολογίζεις σωστά.
Στη συνέχεια με 1/χ και στρογγυλοποίηση το έκανα 1/99,1....1/11,89...και ότι άλλη πράξη έγραψα στο νήμα, δεν πρέπει να έχω κάνει λάθος βιασύνης.

Ναι, οκ, το διόρθωσα αυτό στο επόμενο μήνυμα.

Όπως καταλαβαίνω και οι επόμενοι υπολογισμοί μου δεν είναι σωστοί, αλλά δεν μου αναφέρετε που είναι το λάθος ή τέλοσπάντων πως κάνετε τους υπολογισμούς.

Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας.

Στις 31/8/2024 στις 11:40 ΜΜ, georgiouu είπε

οπως ειπε και ο προηγουμενος θα υπαρχει μια συναρτηση που θα υπολογιζει την τελικη πιθανοτητα αλλα δεν ειναι το αθροισμα

Ποια συνάρτηση είναι αυτή;🤔

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...