franki Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Μήπως γνωρίζεται κανένα έξυπνο θερμοστάτη για καλοριφέρ πετρελαίου με ξεχωριστή εντολή για boiler για το ζεστό νερό. Έχω βρεί κάποιον της Olympia .... αλλά φαίνεται προηγούμενης γενιάς τουλάχιστον.Έχετε καμία ιδέα?
jkoukos Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Τι ακριβώς ζητάς από έναν έξυπνο θερμοστάτη; Ρωτώ διότι αναφέρεις περί προηγούμενης γενιάς. Όντως είναι κάποιων ετών αλλά αν μία συσκευή καλύπτει αυτά που θέλεις, τότε αξίζει η απόκτησή του. Φυσικά υπάρχουν πολλοί άλλοι φθηνότεροι και με νεώτερο λογισμικό και άλλοι ακριβότεροι. Τον έχω 3+ χρόνια και είναι αξιόπιστος. Απλά μέσω της εφαρμογής μόνον on/off καυστήρα και μπόιλερ κάνεις ενώ όλος ο προγραμματισμός γίνεται από το πληκτρολόγιο. Μέσω Homeassistant (στο οποίο παίζει μια χαρά) δημιουργείς όποιο ευφάνταστο σενάριο σκεφτείς. Αυτό που έχει και δεν το βρίσκεις σε άλλους θερμοστάτες είναι ότι ο αισθητήρας θερμοκρασίας είναι μεταφερόμενος και τον τοποθετείς σε όποιον χώρο σε βολεύει.
franki Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Μια χαρα δεν έχω τρελλες απαιτήσεις και σιγουρα θα μου καλύψει την βασική ανάγκη αλλα σιγουρα αφου πας σε μια αγορα νεας συσκευης ψαχνεις να βρεις κατι που τοσο λειτουργικα όσο και αισθητικα να ειναι το καλυτερο σε σχέση με τα χρήματα που δίνεις. Για αυτο ρωτάω αν γνωρίζει κάποιος κάποια αλλη επιλογή γιατι όπως και να έχει ο συγκεκριμένος θερμοστατης της Olympia φαινεται εμφανως γερασμενος.Ευχαριστώ
franki Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Κανεις δε έχει καμία ιδέα? Κανένας Nest μηπως?
kostasbm Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2024 ότι και να πάρεις να ρωτήσεις ποιο είναι το διαφορικό του θερμοστάτη.....δηλαδή ποσό πρέπει να πεσει η να ανεβεί η θερμοκρασια για να κόψει-σβησει οι περισσότεροι είναι στο + - 1.....υπάρχουν όμως και με + - 0,5.... η να είναι ρυθμιζόμενο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα