Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση για bottleneck

Exodia The Forbidden One

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

34 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Άμα το General Tasks το αλλάξεις σε gaming ?

αμα βάζω gpu intense tasks μου βγάζει μηδενικό bottleneck σε 4k UHD και με το σύστημα του παιδιού πιο πάνω άμα βάλεις 7600+4090+4k UHD 2160p βγαζει ενα 6.1%. Αυτό είναι πιο λογικό σενάριο. Εγώ έκανα τεστ να δω τι κέρδισα οταν πήγα απο i5 10500 σε i9 10900kf, σε 4k ανάλυση δεν κέρδισα απολύτως τίποτα, 0% απο την αλλαγή του cpu. Σε χαμηλότερες αναλύσεις 2κ και 1080p είχε αρκετή διάφορα, σε 4κ απολύτως τίποτα ακόμα και σε παιχνίδια όπως το starfield που είναι cpu bound., απλά ο i5 ειχε 60% usage και ο i9 30%. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 hour ago, Saloufas said:

αμα βάζω gpu intense tasks μου βγάζει μηδενικό bottleneck σε 4k UHD και με το σύστημα του παιδιού πιο πάνω άμα βάλεις 7600+4090+4k UHD 2160p βγαζει ενα 6.1%. Αυτό είναι πιο λογικό σενάριο. Εγώ έκανα τεστ να δω τι κέρδισα οταν πήγα απο i5 10500 σε i9 10900kf, σε 4k ανάλυση δεν κέρδισα απολύτως τίποτα, 0% απο την αλλαγή του cpu. Σε χαμηλότερες αναλύσεις 2κ και 1080p είχε αρκετή διάφορα, σε 4κ απολύτως τίποτα ακόμα και σε παιχνίδια όπως το starfield που είναι cpu bound., απλά ο i5 ειχε 60% usage και ο i9 30%. 

τα περισσότερα παιχνίδια επειδή είναι κακογραμμένα έχουν θέμα με την cache της cpu ( εξου και οι x3d) αν δεις ο 10500 με τον 10900 έχουν ίδια cache per core , δοκίμασε να κόψεις το smt/ht και δες αν θα δεις διαφορά έστω και μικρή

Στις 5/8/2024 στις 1:41 ΜΜ, Exodia The Forbidden One είπε

Υπαρχει απο ενα φιλο η δυνατοτητα να παρω την 4090 σε πολυ καλη τιμη το θεμα ειναι οτι εχω 900αρι τροφοδοτικο και δεν ξερω αν το σηκωνει γιατι δεν εχει 16 πιν αλλα 2 χ 8 και εππισης δεν ξερω αν θα εχω bottleneck που λογικα θα εχω με την cpu που ειναι amd ryzen 7600 , Η καρτα που εχω τωρα ειναι η 6900 θα ηθελα γνωμη.

Το βασικότερο στο σύστημα σου είναι σε ποια ανάλυση θα παίζεις.

• Like 1

9 ώρες πριν, panoskatos είπε

Το βασικότερο στο σύστημα σου είναι σε ποια ανάλυση θα παίζεις.

Σε 4k για αυτό σκέφτομαι την αναβάθμιση 

13 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

Σε 4k για αυτό σκέφτομαι την αναβάθμιση 

Δεν θα έχεις bottleneck, θα είχες σε χαμηλότερη ανάλυση με οποιοδήποτε επεξεργαστή. Πάντως ειλικρινά στο λέω επειδή έχω περάσει απ' όλες τις αναλύσεις δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο το 4k σε gaming , χαλάς πολλούς πόρους/ ενέργεια για το τίποτα ή για πολύ μικρές διαφορές. Υψηλής ευκρίνειας είναι το 1080p έτσι και αλλιώς οπότε μην περιμένεις καμιά αποκάλυψη σε 4k . Εμένα πιο πολύ κλικ μου έκαναν βίντεο που σχετίζονται με την φύση στο 4k, ταινίες, ντοκιμαντέρ και τέτοιου είδους. Για  gaming δεν αξίζει.

1 ώρα πριν, panoskatos είπε

Δεν θα έχεις bottleneck, θα είχες σε χαμηλότερη ανάλυση με οποιοδήποτε επεξεργαστή. Πάντως ειλικρινά στο λέω επειδή έχω περάσει απ' όλες τις αναλύσεις δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο το 4k σε gaming , χαλάς πολλούς πόρους/ ενέργεια για το τίποτα ή για πολύ μικρές διαφορές. Υψηλής ευκρίνειας είναι το 1080p έτσι και αλλιώς οπότε μην περιμένεις καμιά αποκάλυψη σε 4k . Εμένα πιο πολύ κλικ μου έκαναν βίντεο που σχετίζονται με την φύση στο 4k, ταινίες, ντοκιμαντέρ και τέτοιου είδους. Για  gaming δεν αξίζει.

Θα συμφωνήσω και εγώ σε αυτό. Χίλιες φορές να συγχρονίσεις σε 1080p ή σε 1440p 120Hz παρά να πας σε 4K 60Ηz

6 ώρες πριν, panoskatos είπε

γενικά δεν ξέρω αλλά σίγουρα έχω δει διαφορά σε κάποια παιχνίδια πχ στο god of war από 1080 σε 2k και στο alan wake 2 που παίζω τώρα αν και fsr βλέπω διαφορά στο 4k

5 ώρες πριν, manolis940 είπε

Θα συμφωνήσω και εγώ σε αυτό. Χίλιες φορές να συγχρονίσεις σε 1080p ή σε 1440p 120Hz παρά να πας σε 4K 60Ηz

σκέφτομαι εδώ καιρό βα πάρω άλλη στο μέλλον οθόνη ή μπορεί να πάρω και τηλεόραση 

34 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε

γενικά δεν ξέρω αλλά σίγουρα έχω δει διαφορά σε κάποια παιχνίδια πχ στο god of war από 1080 σε 2k και στο alan wake 2 που παίζω τώρα αν και fsr βλέπω διαφορά στο 4k

σκέφτομαι εδώ καιρό βα πάρω άλλη στο μέλλον οθόνη ή μπορεί να πάρω και τηλεόραση 

Τεχνολογίες όπως το Freesyng - Gsync δεν λειτουργούν στις τηλεοράσεις. Οι περισσότερες τηλεωράσεις δεν έχουν low input latency και πολλές δεν πάνε πάνω από 60Hz.

Ξέχασα να αναφέρω πριν. Τα 1440p στο gaming είναι για τίποτα ultrawide των 34" ή για μεγαλύτερες των 27". Κάτω από εκεί θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ούτε για τα 1440p.

• Like 3

2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Τεχνολογίες όπως το Freesyng - Gsync δεν λειτουργούν στις τηλεοράσεις. Οι περισσότερες τηλεωράσεις δεν έχουν low input latency και πολλές δεν πάνε πάνω από 60Hz.

Ξέχασα να αναφέρω πριν. Τα 1440p στο gaming είναι για τίποτα ultrawide των 34" ή για μεγαλύτερες των 27". Κάτω από εκεί θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος ούτε για τα 1440p.

υποτίθεται ότι υπάρχουν τηλεοράσεις με 100hz και cover.

32 ιντσών είναι το monitor που ζέψω τώρα.

6 ώρες πριν, Exodia The Forbidden One είπε

υποτίθεται ότι υπάρχουν τηλεοράσεις με 100hz και cover.

32 ιντσών είναι το monitor που ζέψω τώρα.

Ναι αλλά δεν μπορείς να κλειδώσεις στα 100fps με τεχνολογίες όπως το freesync ή το gsync όπως επίσης το input lag που ανέφερα παραπάνω ξεπερνάει στις περισσότερες και τα 10ms.

Κάποιες βέβαια επειδή έχουν στόχο τις παιχνιδομηχανές έχουν κάποια τέτοια χαρακτηριστικά. Βρήκα μία λίστα με τέτοιες τηλεοράσεις αλλά 2-3 που έβαλα στην αναζήτηση είναι 55"+  . Αν θες να την βάλεις κάπου μακρυά το καταλαβαίνω να πας σε κάτι τόσο μεγάλο. Αν την θες όμως πάνω σε γραφείο θα έχεις προβλήματα με μέση και αυχένα σε ένα χρόνο.

17 ώρες πριν, manolis940 είπε

8 ώρες πριν, manolis940 είπε

Ναι αλλά δεν μπορείς να κλειδώσεις στα 100fps με τεχνολογίες όπως το freesync ή το gsync όπως επίσης το input lag που ανέφερα παραπάνω ξεπερνάει στις περισσότερες και τα 10ms.

Κάποιες βέβαια επειδή έχουν στόχο τις παιχνιδομηχανές έχουν κάποια τέτοια χαρακτηριστικά. Βρήκα μία λίστα με τέτοιες τηλεοράσεις αλλά 2-3 που έβαλα στην αναζήτηση είναι 55"+  . Αν θες να την βάλεις κάπου μακρυά το καταλαβαίνω να πας σε κάτι τόσο μεγάλο. Αν την θες όμως πάνω σε γραφείο θα έχεις προβλήματα με μέση και αυχένα σε ένα χρόνο.

Έχεις μείνει λιιίγο πίσω εσύ.

Η LG CX που έχω του 2020 είναι και freesync/g-sync compatible και 120hz. Input lag 5.9ms.

Σήμερα  έχει ένα σωρό τηλεοράσεις λιγότερο premium που υποστηρίζουν freesync/g-sync compatible κ έχουν φτάσει τα 144hz.

Oι oled (μπορεί και άλλες) ξεκινούν από τις 42 ίντσες και όχι τις 55.

• Like 2
  • Confused 1

Στις 23/8/2024 στις 9:36 ΠΜ, manolis940 είπε

υποτίθεται έχουν πλέον τέτοιες τεχνολογίες τύπου vrr και επίσης νομίζω ότι το lag είναι για τα online πιο πολύ εγώ παίζω solo campaign παιχνίδια 

Κάποια στιγμή είχα τεσταρει gaming σε τηλεόραση, καθαρά για έρευνα και όχι γιατί το ήθελα ή το είχα ανάγκη. Κάποια παιχνίδια έδειχναν σούπερ καπ δεν υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα λόγο έλλειψης freesync/gsync . Φυσικά με καπερομενα frames. Υπήρχαν όμως και παιχνίδια που φαινόντουσαν άθλια. Λόγο έλλειψης χρόνου δεν βρήκα γιατί κάποια ήταν οκ ενώ κάποια άλλα όχι. Φυσικά μιλάμε για χρήση gamepad σε παιχνίδια που το υποστηρίζουν ή τιμονιερας και όχι παιχνίδια fps που γίνεται χρήση ποντικιού και πληκτρολογίου.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...