Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπαρχει απο ενα φιλο η δυνατοτητα να παρω την 4090 σε πολυ καλη τιμη το θεμα ειναι οτι εχω 900αρι τροφοδοτικο και δεν ξερω αν το σηκωνει γιατι δεν εχει 16 πιν αλλα 2 χ 8 και εππισης δεν ξερω αν θα εχω bottleneck που λογικα θα εχω με την cpu που ειναι amd ryzen 7600 , Η καρτα που εχω τωρα ειναι η 6900 θα ηθελα γνωμη.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H κάρτα αν δεν κάνω λάθος έρχεται με έναν δικό της αντάπτορα για να υπάρχει συμβατότητα με τα προηγούμενα τροφοδοτικά. Καλό όμως είναι να μας πεις για την υλοποίηση που έχεις σκοπό να αγοράσεις και το ακριβές τροφοδοτικό που έχεις αυτή την στιγμή στο PC σου.

ZOTAC-RTX4090-HERO.jpg

Bottleneck λογικά θα έχεις όπως μάλλον έχεις και τώρα. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα έχεις μεγαλύτερη απόδοση από αυτή που έχεις τώρα απλά θα μπορείς να πάρεις το 100% της. Που έτσι κι αλλιώς για την συγκεκριμένη κάρτα και ο 7950X πάλι έχει ένα 20% σύμφωνα με το bottlenet calculator(όχι ότι είναι και της προκοπής αυτά τα calculators).

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, manolis940 είπε

H κάρτα αν δεν κάνω λάθος έρχεται με έναν δικό της αντάπτορα για να υπάρχει συμβατότητα με τα προηγούμενα τροφοδοτικά. Καλό όμως είναι να μας πεις για την υλοποίηση που έχεις σκοπό να αγοράσεις και το ακριβές τροφοδοτικό που έχεις αυτή την στιγμή στο PC σου.

ZOTAC-RTX4090-HERO.jpg

Bottleneck λογικά θα έχεις όπως μάλλον έχεις και τώρα. Δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα έχεις μεγαλύτερη απόδοση από αυτή που έχεις τώρα απλά θα μπορείς να πάρεις το 100% της. Που έτσι κι αλλιώς για την συγκεκριμένη κάρτα και ο 7950X πάλι έχει ένα 20% σύμφωνα με το bottlenet calculator(όχι ότι είναι και της προκοπής αυτά τα calculators).

αν θημαμε καλά στο calculator δεν είχα δει να έχει bottleneck ή αν είχε νομίζω ότι ήταν κατω από δέκα τα 10 που δεν δημιουργεί θέμα.

Το τροφοδοτικό είναι αυτό 

IMG_1219.jpeg

Δημοσ.
1 hour ago, Exodia The Forbidden One said:

αν θημαμε καλά στο calculator δεν είχα δει να έχει bottleneck ή αν είχε νομίζω ότι ήταν κατω από δέκα τα 10 που δεν δημιουργεί θέμα.

Το τροφοδοτικό είναι αυτό 

IMG_1219.jpeg

Το τροφοδοτικό σου είναι οκ.

Πιστεύω πως με 7600 (θα υποθέσω πως δεν  έχεις τίποτα άλλο "παράξενο" πάνω στο pc που να είναι τρομερά ενεργοβωρο) και 4090 θα είσαι κομπλε με τα 850watt.

Τώρα για το bottleneck->

A)Πόσο πολύ θέλεις να κάνεις την αναβάθμιση?

Β)Τι οθόνη έχεις τώρα

Γ)Σε τι τιμή σου δίνει την 4090?

Εγώ εάν την ήθελα και ήταν πραγματικά καλή ευκαιρία θα την τσιμπούσα και σε 2η φάση όταν έβγαινε ο 9800x3d θα τον κούμπωνα παρέα -ισως- με άλλο τροφοδοτικό.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, @topos είπε

Το τροφοδοτικό σου είναι οκ.

Πιστεύω πως με 7600 (θα υποθέσω πως δεν  έχεις τίποτα άλλο "παράξενο" πάνω στο pc που να είναι τρομερά ενεργοβωρο) και 4090 θα είσαι κομπλε με τα 850watt.

Τώρα για το bottleneck->

A)Πόσο πολύ θέλεις να κάνεις την αναβάθμιση?

Β)Τι οθόνη έχεις τώρα

Γ)Σε τι τιμή σου δίνει την 4090?

Εγώ εάν την ήθελα και ήταν πραγματικά καλή ευκαιρία θα την τσιμπούσα και σε 2η φάση όταν έβγαινε ο 9800x3d θα τον κούμπωνα παρέα -ισως- με άλλο τροφοδοτικό.

A) Δεν τρελενομαι αλλα το σκεφτομαι αρκετα

B) Εχω μια 4Κ 60 hertz samsung

Γ) 900 ευρω γα αυτο το σκεφτομαι πολυ

Σκεφτομουν και εγω στο μελλον να αλλαξω cpu αλλα οχι τοσο πανω για τροφοδοτικο οχι τοσο

Δημοσ.

To τροφοδοτικό τη σηκώνει και την παρασηκώνει, μη σου πω με λίγο uv σηκώνει και μια δεύτερη. Ο 7600, ε είναι κάπως λίγος για 4090, αλλά για 900 ευρώ την έπαιρνες και με 1600. Παρτην και κάνεις μια αναβάθμιση cpu στην πορεία.

• Like 2
Δημοσ.
7 hours ago, Exodia The Forbidden One said:

A) Δεν τρελενομαι αλλα το σκεφτομαι αρκετα

B) Εχω μια 4Κ 60 hertz samsung

Γ) 900 ευρω γα αυτο το σκεφτομαι πολυ

Σκεφτομουν και εγω στο μελλον να αλλαξω cpu αλλα οχι τοσο πανω για τροφοδοτικο οχι τοσο

Για 900 σίγουρα είναι πολύ καλή τιμή και εάν υπολογίσεις αυτά που μπορείς να πάρεις εάν πουλήσεις την 6900xt και είσαι στα 4k θα έλεγα να το προχωρήσεις.

Όσο για τον 7600, στα 4κ δεν θα είναι τόσο τραγικά τα πράγματα από θέμα bottleneck οπότε μπορείς να μείνεις και έτσι για κάμποσο καιρό.

Spoiler

Υ.γ Στα 900 την έπαιρνα και εγώ χθες την 4090.Εαν δεν την θες πες του φίλου να μου στείλει πμ :-)

Δημοσ.
17 ώρες πριν, @topos είπε

Για 900 σίγουρα είναι πολύ καλή τιμή και εάν υπολογίσεις αυτά που μπορείς να πάρεις εάν πουλήσεις την 6900xt και είσαι στα 4k θα έλεγα να το προχωρήσεις.

Όσο για τον 7600, στα 4κ δεν θα είναι τόσο τραγικά τα πράγματα από θέμα bottleneck οπότε μπορείς να μείνεις και έτσι για κάμποσο καιρό.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Υ.γ Στα 900 την έπαιρνα και εγώ χθες την 4090.Εαν δεν την θες πες του φίλου να μου στείλει πμ :-)

να πουλαγα δηλαδη την 6900 και να επαιρνα στο μελλον ενα καλυτερο cpu ή να πηγαινα τωρα σρον 7800χ3d ?

Δημοσ.

Συγνωμη κιολας, αλλα οταν μιλας για Bottleneck, ερωτω....., σου παιζει κατω απο 50-60 FPS στα παιχνιδια που παιζεις? 

Δημοσ.
2 hours ago, Exodia The Forbidden One said:

να πουλαγα δηλαδη την 6900 και να επαιρνα στο μελλον ενα καλυτερο cpu ή να πηγαινα τωρα σρον 7800χ3d ?

Ναι, εφόσων είσαι 4κ και παίζεις παιχνίδια παρε την 4090 και παράλληλα πουλά την 6900.

Μένεις με τον 7600, βλέπεις πως πάει(οκ θα είναι).Αν κάποια στιγμή δεν χτυπάς τα 60fps της οθόνης σου, πας στον x3d(είτε 7800x3d μεταχειρισμενο, είτε τον 9800x3d όταν βγει).

• Like 1
Δημοσ.

Η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει να πάρεις 4090, και να παίζεις με 60fps, πάρε πρώτα μια οθόνη 4Κ 144 hz.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρτη τωρα που γυριζει. Τα υπολοιπα οθονες επεξεργαστες κλπ τα βρισκεις σιγα σιγα. 4090 στα 900€ δυσκολα ξανα σε καμια 5ετια

Επεξ/σία από Nikdev
  • Like 4
Δημοσ.

Τσιμπας 4090 στην τιμή αυτή χωρίς πολλά πολλά. Δίνεις την κάρτα γραφικών που έχεις τώρα και τσοντάρεις χρήματα για QD/W OLED monitor ή 42αρα wOLED TV.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το calculator bottleneck πιο πάνω που αναφέρεστε πολύ στην θεωρία είναι, εμένα μου δείχνει ότι το cpu μου είναι bottleneck 19% σε 4κ  4070super+10900kf κάτι που δεν ισχύει με την καμία, η 4070s παίζει μόνιμα στο 99-100% με τα ρολόγια σταθερά 2800-2850Mhz. Ακόμα και με τον i5 10500 που είχα πριν σε 4κ η gpu βαρούσε συνέχεια 100% utilization και το calculator δείχνει ότι ο 10500 είναι 32% bottleneck στην 4070s, άρα δεν το θεωρώ αξιόπιστο.

Σε 4κ μια χαρά θα είσαι, σίγουρα δεν θα πάρεις το 100% της κάρτας αλλά για 900€ 4090 δεν το συζητάς καν.

Επεξ/σία από Saloufas
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Saloufas είπε

Αυτό το calculator bottleneck πιο πάνω που αναφέρεστε πολύ στην θεωρία είναι, εμένα μου δείχνει ότι το cpu μου είναι bottleneck 19% σε 4κ  4070super+10900kf κάτι που δεν ισχύει με την καμία, η 4070s παίζει μόνιμα στο 99-100% με τα ρολόγια σταθερά 2800-2850Mhz. Ακόμα και με τον i5 10500 που είχα πριν σε 4κ η gpu βαρούσε συνέχεια 100% utilization και το calculator δείχνει ότι ο 10500 είναι 32% bottleneck στην 4070s, άρα δεν το θεωρώ αξιόπιστο.

Σε 4κ μια χαρά θα είσαι, σίγουρα δεν θα πάρεις το 100% της κάρτας αλλά για 900€ 4090 δεν το συζητάς καν.

Καλά όπως είπα και πιο πάνω δεν παίζουν ακριβώς αυτά τα calculator, αλλά μπορείς να μου δείξεις τι ρυθμίσεις έβαλες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...