Sonyos Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Θελω να στησω ενα καινουργιο συστημα για gaming (desktop) Εχω στη διαθεση μου την rtx4060 και θελω να παραγγειλω απο eshop τα υπολοιπα οπως φαινονται στην εικονα. Εχετε καποια αλλη προταση σε αναλογο budget ? Υπαρχει καποιο προβλημα συμβατοτητας? Επίσης υπάρχει καποιος λογος να προτιμήσω να κανω εγω την συναρμολογηση αντι για το καταστημα? Ευχαριστω Επεξ/σία 5 Αυγούστου από Sonyos
tzavardin Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 10 ώρες πριν, Sonyos είπε Θελω να στησω ενα καινουργιο συστημα για gaming (desktop) Εχω στη διαθεση μου την rtx4060 και θελω να παραγγειλω απο eshop τα υπολοιπα οπως φαινονται στην εικονα. Εχετε καποια αλλη προταση σε αναλογο budget ? Υπαρχει καποιο προβλημα συμβατοτητας? Επίσης υπάρχει καποιος λογος να προτιμήσω να κανω εγω την συναρμολογηση αντι για το καταστημα? Ευχαριστω Η μόνη σοβαρή ένσταση που έχω είναι η μητρική. Οι φτηνες micro μητρικές της asus με το 8+2+1 vrm έχουν τα χειρότερα thermals στην αγορά. Από αυτές που έχει το eshop θα πάρεις καλύτερη απόδοση από τις φτηνότερες asrock b650m pro rs, και msi b650m plus. Αν θες να πας σε asus η πρώτη αξιοπρεπής επιλογή σε am5 είναι η tuf b650 plus, αλλά στα 200 ευρώ είναι overpriced και καλύτερα να πας στην gigabyte x670 στα 220 αν είναι να δώσεις τόσα. Από εκεί και πέρα καλύτερα να πάρεις ένα kit μνημών 6000 cl30 (όχι 32 που είναι το παραπάνω kit) όπως αυτό ή το λευκό που εχει στα 113. Στη συνέχεια, αν όντως έχεις αποκλειστική χρήση gaming o 7800x3d είναι καλύτερος και φτηνότερος από τον 7900x3d. Επίσης, δεν βλέπω το λόγο να πας στον mp600 pro, όταν ο kingston kc3000 ειναι καλυτερος και φτηνοτερος . Για την ψυξη, η nhd15 πέρα από overpriced προϊόν (στα 120 κατά βάση πληρώνεις την κακογουστιά), είναι overkill για έναν 3d cpu στο gaming (Άλλος ένας λόγος να πας σε 7800x3d, έχει λιγότερο tdp). Μια be quiet pure rock 2 (fx ή απλή), ή αν θες πιο τέρας η dark rock pro 5 (κι αυτή overkill βεβαια) θα σε καλύψουν. Τέλος πρέπει να πω ότι με την 4060 δεν ειναι και πολύ balanced το σύστημα. Θα έχεις τον καλύτερο gaming επεξεργαστή της αγοράς με μια low end κάρτα. Υποθέτω ότι θα θες να την αλλάξεις στο άμεσο μέλλον. 1
Sonyos Δημοσ. 6 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 46 λεπτά πριν, tzavardin είπε Η μόνη σοβαρή ένσταση που έχω είναι η μητρική. Οι φτηνες micro μητρικές της asus με το 8+2+1 vrm έχουν τα χειρότερα thermals στην αγορά. Από αυτές που έχει το eshop θα πάρεις καλύτερη απόδοση από τις φτηνότερες asrock b650m pro rs, και msi b650m plus. Αν θες να πας σε asus η πρώτη αξιοπρεπής επιλογή σε am5 είναι η tuf b650 plus, αλλά στα 200 ευρώ είναι overpriced και καλύτερα να πας στην gigabyte x670 στα 220 αν είναι να δώσεις τόσα. Από εκεί και πέρα καλύτερα να πάρεις ένα kit μνημών 6000 cl30 (όχι 32 που είναι το παραπάνω kit) όπως αυτό ή το λευκό που εχει στα 113. Στη συνέχεια, αν όντως έχεις αποκλειστική χρήση gaming o 7800x3d είναι καλύτερος και φτηνότερος από τον 7900x3d. Επίσης, δεν βλέπω το λόγο να πας στον mp600 pro, όταν ο kingston kc3000 ειναι καλυτερος και φτηνοτερος . Για την ψυξη, η nhd15 πέρα από overpriced προϊόν (στα 120 κατά βάση πληρώνεις την κακογουστιά), είναι overkill για έναν 3d cpu στο gaming (Άλλος ένας λόγος να πας σε 7800x3d, έχει λιγότερο tdp). Μια be quiet pure rock 2 (fx ή απλή), ή αν θες πιο τέρας η dark rock pro 5 (κι αυτή overkill βεβαια) θα σε καλύψουν. Τέλος πρέπει να πω ότι με την 4060 δεν ειναι και πολύ balanced το σύστημα. Θα έχεις τον καλύτερο gaming επεξεργαστή της αγοράς με μια low end κάρτα. Υποθέτω ότι θα θες να την αλλάξεις στο άμεσο μέλλον. Η 4060 ειναι χαρισμενη οποτε θα την "αξιοποιησω" οσο γινεται......για τον επεξεργαστη δεν το ειχα ψαξει και η αληθεια ειναι θα ειχα κινηθει προς ιντελ αν δεν υπηρχαν τα προβληματα στις τελευταιες γενιες.....υπαρχει καμια προταση intel? Σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
@topos Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου 11 hours ago, Sonyos said: Θελω να στησω ενα καινουργιο συστημα για gaming (desktop) Εχω στη διαθεση μου την rtx4060 και θελω να παραγγειλω απο eshop τα υπολοιπα οπως φαινονται στην εικονα. Εχετε καποια αλλη προταση σε αναλογο budget ? Υπαρχει καποιο προβλημα συμβατοτητας? Επίσης υπάρχει καποιος λογος να προτιμήσω να κανω εγω την συναρμολογηση αντι για το καταστημα? Ευχαριστω 46 minutes ago, tzavardin said: " δεν ειναι και πολύ balanced το σύστημα. Θα έχεις τον καλύτερο gaming επεξεργαστή της αγοράς με μια low end κάρτα. Υποθέτω ότι θα θες να την αλλάξεις στο άμεσο μέλλον." Πολύ σωστά όσα είπε ο tzavardin, εγώ θα επικεντρωθώ στο τελευταία σε συνάρτηση με το budget σου-> Εάν έχεις διαθέσιμα 1200 ευρώ για σύστημα χωρίς κάρτα μην βάλεις την 4060. Πουλά την 250, κόλλα άλλα τόσα και πήγαινε σε 7800xt/4070. Εάν δεν σου περισσευουν, κανένα πρόβλημα.Κοβεις τον 7900x3d(που ούτως η άλλως δεν έχει νόημα γενικά) και πήγαινε σε ίδιο σύστημα με 7600 σκέτο. Για gaming θα είναι ~2 φορές καλυτερο με οποιαδήποτε από τις 2 κάρτες με τον φθηνότερο am5 cpu παρά με 4060 και τον καλύτερο am5 cpu(7800x3d) 1 1
TopCLR Δημοσ. 6 Αυγούστου Δημοσ. 6 Αυγούστου Όπως είπαν παραπάνω για τον επεξεργαστή. Ο 7800X3D είναι πιο κατάλληλος αποκλειστικά για gaming σύστημα από τον 7900X3D. Δύο σημειώσεις και από εμένα: α) Το τροφοδοτικό που επέλεξες είναι μεγέθους SF και όχι κανονικού μεγέθους. Μπορεί μεν να μπει με αντάπτορα στο κουτί αλλά ίσως είναι πιο καλά να επιλέξεις ένα κανονικό. β) Οι ανεμιστήρες που επέλεξες είναι 3pin. Εφόσον το υποστηρίζει και η μητρική (λογικά ναι) βάλε με σύνδεση 4pin. 1
Sonyos Δημοσ. 11 Αυγούστου Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Στις 6/8/2024 στις 1:04 ΠΜ, @topos είπε Εάν δεν σου περισσευουν, κανένα πρόβλημα.Κοβεις τον 7900x3d(που ούτως η άλλως δεν έχει νόημα γενικά) και πήγαινε σε ίδιο σύστημα με 7600 σκέτο. Για gaming θα είναι ~2 φορές καλυτερο με οποιαδήποτε από τις 2 κάρτες με τον φθηνότερο am5 cpu παρά με 4060 και τον καλύτερο am5 cpu(7800x3d) θα μπορουσα να παω σε επιλογη intel 12700 για να μειωσω επιπλεον το κοστος https://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i7-12700kf-270ghz-lga1700-box-p-PER.558912 φθηνοτερες ραμ στα 4800mhz https://www.e-shop.gr/ram-kingston-kf448c19rb2k2-16-fury-renegade-16gb-2x8gb-ddr4-4800mt-s-cl19-dual-kit-p-PER.578775 και να βαλω την 4070ti super ή και 4080?? Επεξ/σία 11 Αυγούστου από Sonyos
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα