Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εφοσον μιλαμε για εισιτηρια τυπωμενα απο πρακτορειο (forth crs) δεν μπορουν να ξανατυπωθουν τα εισιτηρια πριν την αναχωρηση αν δεν υπαρχει εκει το φυσικο εισιτηριο για να ακυρωθει πρωτα, κ να πιστωθουν τα  "κεφαλια" στο πρωτοκολλο επιβατων του δρομολογιου, κ αντιστοιχα η αξια στο συστημα. κ μετα ο πρακτορας να κανει επανεκδοση σε οτι θελει ο πελατης (ιδιο η αλλο δρομολογιο). αλλιως κανεις δεν διασφαλιζει οτι δεν θα εμφανιστουν να ταξιδεψουν κ τα δυο σετ εισιτηριων ταυτοχρονα... κ τον μπελα του θα τον βρει ο πρακτορας. 

για το φιλο που ειπε για τα open εισιτηρια, οταν τα εκανε open ελευθερωθηκε μεν το πρωτοκολλο επιβατων του συγκεκριμενου δρομολογιου, αλλα η αξια παραμενει ζευγαρωμενη με τα open εισιτηρια που εχεις στο χερι σου. οποτε οταν πας να βγαλεις αλλα, πρεπει να δωσεις αυτα που εχεις (εχουν ισχυ ως λεφτα οχι ως κρατηση) ως πληρωμη για τα νεα σου εισιτηρια προσοχη μην τα χασεις.

αν τυχων χασετε πχ τα εισιτηρια πριν την αναχωρηση, θα πρεπει να αγορασετε αλλα και να κανετε αιτημα refund, το οποιο η εταιρια θα σας κανει στο τελος της χρονιας, αν οντως δεν εχουν ταξιδεψει τα συγκεκριμενα εισιτηρια.

για τον TS τωρα, φυσικα μεσα στο χαμο της επιβιβασης μπορει και να περασει "εικονα" των εισιτηριων στην οθονη κινητου, ετσι κ αλλιως το ηλεκτρονικο εισιτηριο σε pdf δειχνεται στον ελεγχο, αρκει να διαβαζεται το barcode, με λιγη τυχη γινεται!

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αν κρίνω από την δική μου εμπειρία με τα πλοία, αμφιβάλλω αν θα ασχοληθεί κανείς ιδιαίτερα από την στιγμή που έχεις barcode να σκανάρεις.

Εδώ έχω μπει με λάθος αριθμό ταυτότητας ξέρω εγώ. Πλήρωμα είναι αυτοί που σκανάρουν και αγγαρεία κάνουν στην ουσία, δεν θα σκάσουν και πολυ.

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως μέχρι και πριν 4 χρόνια που είχα ταξιδέψει τελευταία φορά με πλοίο, στα blue star έκοβαν το μικρό απόκομμα μάλλον για να το σκαναρουν αργότερα. Εκεί δεξιά από τις βαλίτσες στις σκάλες δεν θυμάμαι κάποιο μηχάνημα, ούτε και πάνω. 

Σε περιπτώσεις προβλημάτων έδιναν κάποιοι ταυτότητα και εν ώρα δρομολογίου του καλούσαν για να το επιλύσουν. 

Έχουν αλλάξει δλδ αυτά? Πλέον το σκαναρεις μόνος σου? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, BlueBlade είπε

Εδώ έχω μπει με λάθος αριθμό ταυτότητας ξέρω εγώ.

καλά αυτό είναι αλλο πράγμα

έχω μπει σε αεροπλάνο με την παλιά μου στρατιωτική ταυτότητα που έτυχε και είχα μαζί μου >1 χρόνο μετά αφού είχα απολύθεί (και είχα κρατήσει σουβενίρ) όταν έχασα την πολιτική μου σε νησί.

Σιγά μη κάθονται να κοιτάνε και αρ. ταυτότητας.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Chape είπε

Η αγωνία κορυφώνεται. Cliffhanger για ένα εις!

Εμείς εδώ θα ανοίξουμε flame thread για το αν μπορεί ή οχι και ο/η φίλος/η θα πίνει ήδη ποτάρες στην παραλία :lol:

• Haha 2
Δημοσ.

Τρολαρετε? Απλά σκανάρουν το barcode. Δεν θυμάμαι την τελευταία φορά που είχα φυσικά εισιτήρια σε πλοίο. Άντε αν έχει καμία έκπτωση να ζητήσουν αποδεικτικό.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Apokios είπε

Εμείς εδώ θα ανοίξουμε flame thread για το αν μπορεί ή οχι και ο/η φίλος/η θα πίνει ήδη ποτάρες στην παραλία :lol:

Καλά δεν γινοταν και αλλιώς. Αντε για πλοία δεν έχω ιδέα πως ακριβώς λειτουργεί το εισιτήριο. Αλλά βγήκε και ειπε ο άλλος για εισπρακτορα σε αεροπορικά εισιτήρια και μου βγήκε ο καφές από την μύτη....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, pp6210 είπε

εφοσον μιλαμε για εισιτηρια τυπωμενα απο πρακτορειο (forth crs) δεν μπορουν να ξανατυπωθουν τα εισιτηρια πριν την αναχωρηση αν δεν υπαρχει εκει το φυσικο εισιτηριο για να ακυρωθει πρωτα, κ να πιστωθουν τα  "κεφαλια" στο πρωτοκολλο επιβατων του δρομολογιου, κ αντιστοιχα η αξια στο συστημα. κ μετα ο πρακτορας να κανει επανεκδοση σε οτι θελει ο πελατης (ιδιο η αλλο δρομολογιο). αλλιως κανεις δεν διασφαλιζει οτι δεν θα εμφανιστουν να ταξιδεψουν κ τα δυο σετ εισιτηριων ταυτοχρονα... κ τον μπελα του θα τον βρει ο πρακτορας. 

για το φιλο που ειπε για τα open εισιτηρια, οταν τα εκανε open ελευθερωθηκε μεν το πρωτοκολλο επιβατων του συγκεκριμενου δρομολογιου, αλλα η αξια παραμενει ζευγαρωμενη με τα open εισιτηρια που εχεις στο χερι σου. οποτε οταν πας να βγαλεις αλλα, πρεπει να δωσεις αυτα που εχεις (εχουν ισχυ ως λεφτα οχι ως κρατηση) ως πληρωμη για τα νεα σου εισιτηρια προσοχη μην τα χασεις.

αν τυχων χασετε πχ τα εισιτηρια πριν την αναχωρηση, θα πρεπει να αγορασετε αλλα και να κανετε αιτημα refund, το οποιο η εταιρια θα σας κανει στο τελος της χρονιας, αν οντως δεν εχουν ταξιδεψει τα συγκεκριμενα εισιτηρια.

για τον TS τωρα, φυσικα μεσα στο χαμο της επιβιβασης μπορει και να περασει "εικονα" των εισιτηριων στην οθονη κινητου, ετσι κ αλλιως το ηλεκτρονικο εισιτηριο σε pdf δειχνεται στον ελεγχο, αρκει να διαβαζεται το barcode, με λιγη τυχη γινεται!

Αυτο ειαχ παθει κι εγω, τα ειχα χασει και δε μου τα ξαναεβγαζαν.

Ουτε refund μου κανανε.

Με τα ζορια τα χρησιμοποιησα ως credit για να ταξιδεψω αλλου.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Chape είπε

Καλά δεν γινοταν και αλλιώς. Αντε για πλοία δεν έχω ιδέα πως ακριβώς λειτουργεί το εισιτήριο. Αλλά βγήκε και ειπε ο άλλος για εισπρακτορα σε αεροπορικά εισιτήρια και μου βγήκε ο καφές από την μύτη....

Στα ΚΤΕΛ πάντως έχει. Ε, αν έτρεχε κιόλας δε θέλει πολύ να το μπερδέψεις 😛

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...