Προς το περιεχόμενο

ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ SHARING ΜΟΝΟ 2 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Redpill

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Έχω το εξής θέμα: Θέλω σε ένα τοπικό δίκτυο περίπου 10 υπολογιστών, να μπορούν να μοιράζονται αρχεία μόνο οι 2 μεταξύ τους και οι υπόλοιποι να είναι ορατοί μεν στο "Network" αλλά να μην μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία αυτών των 2 υπολογιστών. Ο ένας υπολογιστής έχει Win 7 και ο άλλος Win 11, pro και οι 2. Ανήκουν στο ίδιο τοπικό δίκτυο και ο ρούτερ δίνει IP με DHCP.
Το μόνο που έχω καταφέρει είναι να είναι όλα προσβάσιμα σε όλους με την επιλογή "Everyone" στο "Security" tab
image.png.31674ebe1a8e400a01cea967715654c9.png

αλλά δεν ξέρω πως να αποκλείσω αυτούς που δεν θέλω ή να επιτρέψω access μόνο σε ένα PC.

Κάθε βοήθεια δεκτή.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχικά, επανέφερε στην αρχική κατάσταση τις επιλογές για τη κατηγορία "everyone" καθώς έτσι δίνεις πλήρη πρόσβαση στον δίσκο C:\ στον οποιονδήποτε έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σου, τοπικά ή δικτυακά.

Καλό είναι να δημιουργήσεις ένα φάκελο ( π.χ. με την ονομασία "shared" ) όπου μέσα σε αυτόν θα δημιουργήσεις τους υποφακέλους που θα διαμοιράσεις μεταξύ των επιθυμητών υπολογιστών. Στη συνέχεια, θα κάνεις δεξί κλικ πάνω σε αυτό το φάκελο και θα κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις απο την επιλογή "Share" απο το αναδυόμενο μενού. Απο το παράθυρο στο οποίο βρίσκεσαι ( properties ) μπορείς να ρυθμίσεις τα δικαιώματα διαμοιρασμού απο τη καρτέλα Sharing. 

Απο εκεί, θα ορίσεις ποιοι χρήστες και με ποιο κωδικό μπορούν να έχουν πρόσβαση στο διαμοιραζόμενο φάκελο. 

Για να δίνεις πρόσβαση σε συγκεκριμένους υπολογιστές, θα πρέπει αρχικά να ορίσεις στατική ip στον καθένα ( κατά προτίμηση απο τις ρυθμίσεις του router, static dhcp με βάση τη mac address του κάθε υπολογιστή που σε ενδιαφέρει ) και πιθανώς να χρειαστεί να κάνεις ρυθμίσεις στο firewall των windows σε κάθε υπολογιστή ξεχωριστά. Αφενός δεν έχει τύχει να χρειαστώ κάτι τέτοιο για να το έχω ψάξει, αφετέρου πλέον χρησιμοποιώ linux, άρα και να είχα βρει λύση, δεν θα ήξερα πως να την εκφράσω για τα windows. 

Επίσης για να μην αλλαζεις πολλα πολλα, μπορείς να έχεις κωδικό χρηστη στο pc με το share folder. Απο τους υπολογιστές που θελεις προσβαση θα χτυπησεις σε ενα παραθυρο  \\computer name πχ \\pc1 και θα ζητησει username και Password οπου βαζεις το ονομα χρηστη πχ user Και το password.

Ετσι δεν χρειαζεται να βαλεις static ips ουτε να αλλαξεις αλλα πραγματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...