Προς το περιεχόμενο

Παρθενικό πρόστιμο τροχαίας / δίπλωμα.

JiovanniGeorgeo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 hour ago, Klausx said:

Όσοι απάντησαν πάνε με το όριο ταχύτητας παντού.... υποκρισία στο φουλ.

Λογικό να σε σταματήσουν αφού δεν φόραγες ζώνη και φτηνά την γλύτωσες. 350 ευρώ ζώνη + 100 ο επιβάτης + 350 ευρώ όριο ταχύτητας... (πάνω από 30χλμ του ορίου)  Αν δεν έχεις πρόστιμο 800 ευρώ και κάνα 2μηνο χωρίς δίπλωμα/πινακίδες μια χαρά σε βλέπω.

Οχι!!!! αλλα γνωριζουμε οτι κανουμε λαθος και δεν θα υποστηριξουμε το λαθος μας!!! ουτε θα πουμε οτι το κρατος ειναι λαθος με τα ορια!! εμεις ειμαστε λαθος!

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Να ρωτήσω όσους γνωρίζουν τους εκεί δρόμους : το οδόστρωμα είναι τόσο για το ανδρικό μόριο, όσο φαίνεται στις φωτογραφίες;

19 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Αν το όριο λοιπόν είναι 90 και εσύ πιάστηκες στα 122  τότε πήγαινες με +32, δηλαδή με μεγαλύτερο του 90*10/100 = 9 που είναι και η αποδεκτή απόκλιση. Τώρα οι εσωτερικές πληροφορίες που έχεις για την κάμερα δεν παίζουν κανένα ρόλο στον ΚΟΚ.

Δεν έχει να κάνει με καμία εσωτερική ενημέρωση, έχει να κάνει με αντικειμενική πραγματικότητα.

Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι μου επεβλήθη πρόστιμο 175 ευρώ έναντι των 350 ευρώ που ισχύει για υπέρβαση ορίου άνω των 30 χιλιομέτρων.

Και για να σε προλάβω, η παράβαση σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2023, πριν λάβουν χώρα οι αλλαγές στον ΚΟΚ.

29 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Είμαστε αυτοί  που δεν πατάμε την ΛΕΑ για να μας περάσεις και μας κορνάρεις ασταμάτητα. Αυτοί που μας θεωρείς επικινδύνους επειδή πηγαίνουμε κάτω απ' το ελάχιστο όριο ταχύτητας που έχετε επινοήσει μερικοί. Πες μας σπαστικούς αλλά όχι υποκριτές για την δική σου προσωπική εξιλέωση!

Ειδικά για τη ΛΕΑ γνώμη μου είναι ότι όποιος τη χρησιμοποιεί αδικαιολόγητα θα πρέπει να του αφαιρείται δια παντός το δίπλωμα χωρίς κανένα δικαίωμα ένστασης.

1 minute ago, Zus said:

Και για να σε προλάβω, η παράβαση σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2023, πριν λάβουν χώρα οι αλλαγές στον ΚΟΚ.

ΔΕΝ εχει αλλάξει ακόμη ο ΚΟΚ! Έχουν τα σχέδια, αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί, πόσο άλλωστε να ενεργοποιηθούν...

Αλλά κι εσύ ρε φίλε, κάνεις τέτοια παράβαση και μπαίνεις στο insomnia να το γράψεις; Που έχει τους πιο νομοταγείς χρήστες όλης της υφηλίου; Τι περίμενες ρε συ;

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ!!!

• Like 1
  • Haha 3

11 λεπτά πριν, Sorath είπε

ΔΕΝ εχει αλλάξει ακόμη ο ΚΟΚ! Έχουν τα σχέδια, αλλά δεν έχουν οριστικοποιηθεί, πόσο άλλωστε να ενεργοποιηθούν...

Αλλά κι εσύ ρε φίλε, κάνεις τέτοια παράβαση και μπαίνεις στο insomnia να το γράψεις; Που έχει τους πιο νομοταγείς χρήστες όλης της υφηλίου; Τι περίμενες ρε συ;

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ!!!

Συνεπώς τα 175€ που μου έριξαν πρόστιμο είναι από το κεφάλι τους! 

Anyway, είναι από αυτούς τους νομοταγείς που αν τους πάρεις το steam deck από τα χέρια θα πρέπει να τους κλείσει κανέναν αιώνα μέσα η Nintendo για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. 😜

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, Zus είπε

Δεν έχει να κάνει με καμία εσωτερική ενημέρωση, έχει να κάνει με αντικειμενική πραγματικότητα.

Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι μου επεβλήθη πρόστιμο 175 ευρώ έναντι των 350 ευρώ που ισχύει για υπέρβαση ορίου άνω των 30 χιλιομέτρων.

Ειδικά για τη ΛΕΑ γνώμη μου είναι ότι όποιος τη χρησιμοποιεί αδικαιολόγητα θα πρέπει να του αφαιρείται δια παντός το δίπλωμα χωρίς κανένα δικαίωμα ένστασης.

Μπορεί να είναι λανθασμένη η βεβαίωση της παράβασης. Εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι το όριο το ορίζει ο ΚΟΚ και όχι η κάμερα. Αν για παράδειγμα σε έγραφαν για 92 θα έκανες την ένσταση σου θα μπορούσες να επικαλεστείς την νομοθεσία και θα γινόταν αποδεκτή.

Τώρα για την ΛΕΑ η αλήθεια είναι πως κάποιος μπορεί να έχει δικαιολογία για να μπει. Παρόλα τα όσα γράφω όταν έχω καθαρό πεδίο μπροστά μου και έχω από πίσω κάποιον στο μισό μέτρο με 90 χιλιόμετρα να κορνάρει και να παίζει φώτα και ταυτόχρονα δεν είμαι μόνος μου στο όχημα, δεν μπορώ και να το ρισκάρω γιατί κάτι να τύχει, θα με "σπρώξει". Ανάλογα όμως έχω πάρει το 112 μερικές φορές και έχω δώσει πινακίδα. Η αστυνομία ακριβώς το ίδιο πράγμα με συμβούλεψε να κάνω όλες τις φορές και να τα αφήσω τα υπόλοιπα πάνω τους. Δεν ξέρω φυσικά το αποτέλεσμα. Μπορώ να επεκτείνω κι άλλο προσφέροντας την άποψη μου αλλά ας μην αλλάξουμε τώρα το θέμα. Μιλάμε για υπερβολική ταχύτητα.

Επεξ/σία από manolis940

59 minutes ago, Zus said:

Εδώ και αρκετά χρόνια, τα περισσότερα πρόστιμα έχουν μειωθεί στο μισό από αυτά που λέει ο ΚΟΚ. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει πλέον η δυνατότητα της έκπτωσης 50% αν πληρώσεις στις 10 πρώτες μέρες γιατί η εκπτωση έχει ήδη εφαρμοστει.

Κι εμένα που με είχαν γράψει για δίπλωμα, αντί για 200€ που διάβαζα παντού, μου έγραψαν 100€. 

1 ώρα πριν, great είπε

κουλο αρκετα, πραγματικα ειναι μεσα στα ορια του στατιστικου λαθους.

Επισης νομιζω οτι καπου ειχα διαβασει πως δεν ασχολουντε με τετοιες κλησεις, ή ειναι ρυθμισμενο να μην βγαζει τετοιες κλησεις, δηλαδη με 120, να πιασεις 121 και να βγει φωτογραφια ? ενας μου ειχε πει οτι ας πουμε στα 120 ασχολουντε με τα 150 και πάνω. 122. Πολυ κουλό. Θα το εψαχνα λιγο παραπάνω ειναι άδικο,

Μηπως το οριο δεν ηταν 120?

Μας* ειχαν γραψει στην αττικη οδο σε ενα τουνελ προς καρεα, που το οριο ειναι 70, και το ρανταρ μας επιασε με 139.

Ηταν τελειως αδειος ο δρομος, τοτε που ειχαμε lockdown...

Μας= Ημασταν 2 οδηγοι εταιρικου, και οδηγαγαμε εναλλαξ εκεινη τη μερα, και δεν ξεραμε ποιος οδηγουσε εκεινη την ωρα.

Η κληση ηρθε 13 μηνες μετα κιολας...

180 ευρω προστιμο, δια δυο, και αφαιρεση διπλωματος με "κληρωση".

1 ώρα πριν, csontheline είπε

Να ρωτήσω όσους γνωρίζουν τους εκεί δρόμους : το οδόστρωμα είναι τόσο για το ανδρικό μόριο, όσο φαίνεται στις φωτογραφίες;

Μενω διπλα. Η βουλιαγμενης σε εκεινο το σημειο, ειναι χαλια κυριως γιατι ειναι ψιλο λιωμενη, αλλα κυριως γιατι εχει παρα πολλα καπακια τα οποια ειναι σε βαθος, οποτε αν πηγαινεις γρηγορα και το πατησεις, ειδικα με 2κυκλο εχεις φυγει.

12 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

παρε μια ιδεα. μαντεψε ποσοι πανε με 70 εκει. βασικα 60 πρεπει να πας γιατι 70 φλερταρεις με την κλήση. 3 λωριδες, 70 όριο.λιγο πιο κάτω ειναι 60! ασχετα με τον ts, που για κανενα λογο δεν επρεπε να χασει διπλωμα για την διαγαλαξιακη ταχυτητα που έπιανε και το gilera runner 125 που ειχα καποτε, τα όρια σε κάνουν παρανομο απο μονα τους. 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

image.png.c1ea94c2003db5de1b6e02e5f68caa9d.png

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Capture12.PNG

Τα ορια δεν ειναι μονο για λογους ασφαλειας , αλλα και ηχορρυπανσης...

• Thanks 1

σου δίνεται λαμπρή ευκαιρία να συμπεριφερθείς σαν "'άντρας" και να "πληρώσεις", άσε τους άλλους τι κάνουν, κοίτα εσύ τι θα κάνεις... 

(το κουνέλι το έχεις για "μπροστά" ή αντί σκύλου - γάτας?)

• Like 1

Το κακό σε αυτή τη χώρα είναι ότι δεν μας ρωτάνε για το τι όριο ταχύτητας μας φαίνεται λογικό (πχ η Βουλιαγμένης αφού είναι ευθεία κι έχει πέραν της μίας λωρίδες θα έπρεπε να έχει...150, άσχετα που είναι εντός του αστικού ιστού), ποια ποινή έχει νόημα (για μας) καθώς ιδανικά θα έπρεπε ο παραβάτης να αποφασίσει την ποινή του και βέβαια αυτός που κρίνεται το "ψωμάκι" από την ύπαρξη του διπλώματος θα έπρεπε να προστατεύεται από το αδηφάγο κράτος που θέλει να του το στερήσει (ο ίδιος έχει το ακαταλόγιστο αφού ξεκάθαρα κάτω από το τριχωτό της κεφαλής...ακατοίκητο).

Το καλό βέβαια είναι ότι όλοι υποσχόμαστε ότι μόλις φτιαχτούν όλα (σύμφωνα με τις προδιαγραφές μας φυσικά) υποσχόμαστε ότι δεν θα παρανομούμε πλέον.

• Like 3
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, csontheline said:

Εμενα μια χαρα μου φαινεται 3 λ. κυκλοφοριας και αλφαδια ελα εδω να δεις τι σημαινει γα'ιδουροδρομος με κατι στροφαρες ελα γιωργηηηηη αλλα επιπεδα προσφυσης ...

* Mε 150 θα πηγαινε , για 120 τον γραψανε ας μη παει γυρευοντας κλησεις τωρα δε σβηνονται 

Επεξ/σία από Mhlogiatros

16 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Αφού παρέλαβε την κλήση και την υπέγραψε,τι άλλου δίπλωμα του λες να δώσει;

Και εδώ που τα λέμε σε όριο 70 πήγαινε με 120 ,χωρίς ζώνη ..........τι άλλο θέλει;Εδώ του έφαγε η κουνέλα την κλήση......

Σε αλλο κρατος. Πχ. Γερμανια θα ειχαν αφαιρεσει αδεια και οχημα ,συν καποιες μερες κοινωνικη εργασια

• Like 2

23 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Εμενα μια χαρα μου φαινεται 3 λ. κυκλοφοριας και αλφαδια ελα εδω να δεις τι σημαινει γα'ιδουροδρομος με κατι στροφαρες ελα γιωργηηηηη αλλα επιπεδα προσφυσης ...

* Mε 150 θα πηγαινε , για 120 τον γραψανε ας μη παει γυρευοντας κλησεις τωρα δε σβηνονται 

Εμένα μου φαίνεται αρκετά λείο που σημαίνει ότι και τα φρεναρίσματα δεν θα είναι και πολύ γρήγορα όπως πιστεύουν κάποιοι.

2 hours ago, Sorath said:

ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ!!!

Πόσο on point! Χαχαχαχαχχαχα

• Like 1
  • Haha 1

13 minutes ago, gjp1000 said:

Σε αλλο κρατος. Πχ. Γερμανια θα ειχαν αφαιρεσει αδεια και οχημα ,συν καποιες μερες κοινωνικη εργασια

Δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, μη λέτε ό,τι να ναι. 

Θα είχε υπερδιπλάσιο  χρηματικό πρόστιμο (αναλογικά με τον μέσο μισθό βέβαια χαμηλότερο) και αφαίρεση διπλώματος για 1 μήνα αντί για 2.

Επισης το πρόστιμο για ζώνη θα ήταν μόνο 30€, όπως είναι και το λογικό, όχι 2 μήνες αφαίρεση όπως γίνεται στην Ελλάδα.

Γενικα, αν θέλετε να δείτε παράδειγμα «Ευρώπης», πάρτε οντως τη Γερμανία. Έχει λιγότερο αυστηρές ποινές από εμάς, αλλά σοβαρούς ελέγχους. 

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...