Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κακησπέρα σας

Εχει καποιος γνώση για το συγκεκριμενο θέμα?

Αναλαμβανεις δηλαδη την ξεναγηση ξενων ειτε για περιπάτους ειτε για γαστρονομια κλπ

Ενδιαφερει την κόρη μου να το ξεκινησει. Με ενδιαφερει να ψάξω ομως το φορολογικό κομμάτι.

Ο πελάτης πληρώνει στην πλατφόρμα οπως πχ στο booking.com

Η πλατφορμα κρατάει κάποια έξοδα και σου αποδίδει το υπόλοιπο πχ καθε μηνα ή καθε τριμηνο δεν ξέρω.

Κοβεις καποιο παραστατικό?

Σου κοβουν αυτοί?

Περνας τα εσοδα καθε φορά?  ητελος του ετους δηλώνεις στην εφορια το συνολικό ποσό?

Ευχαριστώ προκαταβολικά αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος.

Δημοσ.

Με μια μικρή έρευνα ανεβάζουν την "προσφορά" σου δηλαδή τον περίπατο στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης. Μπαίνει ο πελάτης κλείνει την υπηρεσία και το site κρατάει μια προμήθεια και σου στέλνει τα υπόλοιπα χρήματα.

Περί Φορολογίας σίγουρα χρειάζεται κάποια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ( Ο.Ε. , Ε.Ε. είτε ατομική) όπου αυτοί σου κόβουν τιμολόγιο για την προμήθεια που σου κρατάνε για να μπει στα έξοδα σου και εσύ κόβεις την φορολογική απόδειξη στον πελάτη. 

Οπότε το άνοιγμα της επιχείρησης ( ατομικής π.χ. που είναι εύκολη) επιφέρει έξοδα λογιστή για τήρηση βιβλίων , 3μήνη υποβολή ΦΠΑ , τιμολόγια εσόδων - Εξόδων και την ανάλογη φορολογία.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, asdfnikos είπε

Με μια μικρή έρευνα ανεβάζουν την "προσφορά" σου δηλαδή τον περίπατο στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης. Μπαίνει ο πελάτης κλείνει την υπηρεσία και το site κρατάει μια προμήθεια και σου στέλνει τα υπόλοιπα χρήματα.

Περί Φορολογίας σίγουρα χρειάζεται κάποια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ( Ο.Ε. , Ε.Ε. είτε ατομική) όπου αυτοί σου κόβουν τιμολόγιο για την προμήθεια που σου κρατάνε για να μπει στα έξοδα σου και εσύ κόβεις την φορολογική απόδειξη στον πελάτη. 

Οπότε το άνοιγμα της επιχείρησης ( ατομικής π.χ. που είναι εύκολη) επιφέρει έξοδα λογιστή για τήρηση βιβλίων , 3μήνη υποβολή ΦΠΑ , τιμολόγια εσόδων - Εξόδων και την ανάλογη φορολογία.

Δεν θα μπορούσε να το κάνει άραγε ως ελεύθερη επαγγελματίας, με ένα μπλοκακι ξέρω γω;

edit:

Το λέω για να μην έχει όλα αυτά που περιέγραψες. Θα είναι πολύ πιο απλό με ένα μπλοκακι, αν γίνεται.

Επεξ/σία από _Biohazard_
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Δεν θα μπορούσε να το κάνει άραγε ως ελεύθερη επαγγελματίας, με ένα μπλοκακι ξέρω γω;

edit:

Το λέω για να μην έχει όλα αυτά που περιέγραψες. Θα είναι πολύ πιο απλό με ένα μπλοκακι, αν γίνεται.

Αυτό ακριβώς έγραψα. Η ελεύθερη επαγγελματίας με μπλοκάκι επιφέρει την τήρηση των βιβλίων , την απόδοση ΦΠΑ και την υποβολή Ε3 κάθε έτος μαζί με την ανάλογη φορολογία και ασφαλιστική επιβάρυνση .

Είτε το ονομάζεις ελεύθερος επαγγελματίας , Είτε μπλοκάκι , είτε ατομική επιχείρηση μιλάμε για ακριβώς το ίδιο πράγμα. 

Επεξ/σία από asdfnikos
  • Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Εγώ πάντως όταν ήμουν με μπλοκακι, ούτε τήρηση βιβλίων είχα, ούτε υποβολή Ε3.. τα υπόλοιπα ναι.

μήπως εχει αλλάξει πιά, και είναι υποχρεωτικά τα βιβλία?

Δημοσ.
20 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Εγώ πάντως όταν ήμουν με μπλοκακι, ούτε τήρηση βιβλίων είχα, ούτε υποβολή Ε3.. τα υπόλοιπα ναι.

Μπλοκάκι αλλά μόνο με έναν εργοδότη φαντάζομαι που πιάνετε σαν εισόδημα από μισθωτή εργασία. Όχι να κόβεις αποδείξεις σε τουρίστες για την παροχή υπηρεσιών που τους παρείχες..

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

κάτι δεν έκανες σωστά ή τα έκανε άλλος για σενα

Βιβλία Οκ. Ούτε εγώ τηρούσα 20 χρόνια , δε σημαίνει ότι δεν είχα την υποχρέωση να τηρώ.

Ε3 δε είτε είσαι με 1 είτε με 100 "εργοδότες" πρέπει να υποβαλεις.

Μπορεί να είναι απλούστερο στη συμπλήρωση, but still

Σε ποια ΔΙΥ ήσουν;

Μου ακούγεται περίεργο

Ίσως αν ήσουν σε κάνα Καλοχώρι αλλά και πάλι θα φαινόταν μέσα από taxisnet

Στις 4/8/2024 στις 6:31 ΜΜ, xraxra είπε

Κακησπέρα σας

Εχει καποιος γνώση για το συγκεκριμενο θέμα?

Αναλαμβανεις δηλαδη την ξεναγηση ξενων ειτε για περιπάτους ειτε για γαστρονομια κλπ

Ενδιαφερει την κόρη μου να το ξεκινησει. Με ενδιαφερει να ψάξω ομως το φορολογικό κομμάτι.

Ο πελάτης πληρώνει στην πλατφόρμα οπως πχ στο booking.com

Η πλατφορμα κρατάει κάποια έξοδα και σου αποδίδει το υπόλοιπο πχ καθε μηνα ή καθε τριμηνο δεν ξέρω.

Κοβεις καποιο παραστατικό?

Σου κοβουν αυτοί?

Περνας τα εσοδα καθε φορά?  ητελος του ετους δηλώνεις στην εφορια το συνολικό ποσό?

Ευχαριστώ προκαταβολικά αν μπορεί να βοηθήσει κάποιος.

ή να το κάνει μαύρα ή μόνο αν έχει ήδη ατομική επιχείρηση. Να ανοιξει για αυτό στη σοβιετική δημοκρατία της Ελλάδας δεν αξίζει.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, DrLo είπε

κάτι δεν έκανες σωστά ή τα έκανε άλλος για σενα

Βιβλία Οκ. Ούτε εγώ τηρούσα 20 χρόνια , δε σημαίνει ότι δεν είχα την υποχρέωση να τηρώ.

Ε3 δε είτε είσαι με 1 είτε με 100 "εργοδότες" πρέπει να υποβαλεις.

Μπορεί να είναι απλούστερο στη συμπλήρωση, but still

Σε ποια ΔΙΥ ήσουν;

Μου ακούγεται περίεργο

Ίσως αν ήσουν σε κάνα Καλοχώρι αλλά και πάλι θα φαινόταν μέσα από taxisnet

ή να το κάνει μαύρα ή μόνο αν έχει ήδη ατομική επιχείρηση. Να ανοιξει για αυτό στη σοβιετική δημοκρατία της Ελλάδας δεν αξίζει.

Αν ειχε ατομική δεν θα το συζητουσαμε καν. Δεν εχει όμως. Μαυρα δεν γίνεται λογω της πλατφόρμας .

Δημοσ.
On 05/08/2024 at 21:57, _Biohazard_ said:

Υποβολή Ε3 κάνουν και οι ατομικές κανονικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...