Προς το περιεχόμενο

iCloud αποριες

Hiddenite

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω κάποιες απορίες σχετικά με το iCloud. 

1. Λοιπόν, έστω ότι αγοράζω μια συνδρομή και ανεβάζω τα πάντα. Στο κινητό έχω επιλέξει οι φωτογραφίες να έχουν συμπιεσμένο μέγεθος για λιγότερο χώρο. Εάν θελήσω να διακόψω την συνδρομή, μπορώ να τις κατεβάσω στο κινητό σε πλήρη μέγεθος και μετά να τις διαγράψω από το cloud ή χρειάζεται υπολογιστής ;
  2. Με ενεργή συνδρομή εάν διαγράψω μια φωτογραφία από το τηλέφωνο σβήνει αυτόματα και στο cloud; 

Αν θυμηθώ και αλλά θα επανέλθω, ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Βάζεις στις ρυθμίσεις του κινητού η βιβλιοθήκη iCloud να είναι σε πλήρη ανάλυση, περιμένεις να κατεβούν όλες και έπειτα διακόπτεις χωρίς πρόβλημα. Μπορείς φυσικά και μέσω υπολογιστή να πάρεις αντίγραφο.

2. Και από το cloud και από οποιαδήποτε άλλη συσκευή Apple έχεις με το ίδιο account.

• Thanks 1

Το 1. που προτεινε ο φιλος παραπανω ειναι η βελτιστη λυση.. αλλα προυποθετει να εχεις αρκετο διαθεσιμο χωρο στο κινητο και προφανως να ειναι μεγαλυτερος απο το μεγεθος των φωτο σου στο iCloud.. 

Εγω παλι ειμαι στην αντιθετη περιπτωση.. 

• Thanks 1

Μπορώ να εγκαταστησω το google drive σε συσκευή iPhone και να ανεβάσω ότι θέλω στο εκεί cloud;

Βλέπω ότι ειναι πιο οικονομικό και η εφαρμογή υπάρχει στο Apple Store. 

13 ώρες πριν, Hiddenite είπε

Μπορώ να εγκαταστησω το google drive σε συσκευή iPhone και να ανεβάσω ότι θέλω στο εκεί cloud;

Γίνεται, όπως παράλληλα και το Google Photos αποκλειστικά για φωτογραφίες και βίντεο. Αλλά προσωπικά, το iCloud μόνο για την ευκολία και τον συγχρονισμό με τις υπόλοιπες Apple συσκευές που έχω, δε το αλλάζω.

Μόνο το συναίσθημα που μπαίνω και βλέπω φωτογραφίες τραβηγμένες χρόνια πριν με κάτι iPhone 4s κτλ που είχα, αξίζει τα 2€ το μήνα, πράγμα που σε Android φυσικά δεν είχα γιατί δεν ήξερα / δεν υπήρχε / δεν είχα ενεργοποιήσει το αντίστοιχο Google Photos.

Βέβαια, ομολογώ ότι τελευταία φορά που έπιασα Android και συγκεκριμένα ένα Galaxy S21 Ultra, έμεινα αρκετά ευχαριστημένος με το integration του OneDrive. 

• Like 2
  • Thanks 1

Στις 5/8/2024 στις 7:24 ΜΜ, Hiddenite είπε

Φυσικα και μπορεις... αλλα αυτο που ειπε ο φιλος απο πανω (κατω υπογεγραμενο) ειναι το τεραστιο πλεονεκτημα του iCloud... Δεν το αλλαζω με τιποτα και εγω... Σωθηκα.. 

10 ώρες πριν, AlienTechGR είπε

Γίνεται, όπως παράλληλα και το Google Photos αποκλειστικά για φωτογραφίες και βίντεο. Αλλά προσωπικά, το iCloud μόνο για την ευκολία και τον συγχρονισμό με τις υπόλοιπες Apple συσκευές που έχω, δε το αλλάζω.

Μόνο το συναίσθημα που μπαίνω και βλέπω φωτογραφίες τραβηγμένες χρόνια πριν με κάτι iPhone 4s κτλ που είχα, αξίζει τα 2€ το μήνα, πράγμα που σε Android φυσικά δεν είχα γιατί δεν ήξερα / δεν υπήρχε / δεν είχα ενεργοποιήσει το αντίστοιχο Google Photos.

Βέβαια, ομολογώ ότι τελευταία φορά που έπιασα Android και συγκεκριμένα ένα Galaxy S21 Ultra, έμεινα αρκετά ευχαριστημένος με το integration του OneDrive. 

Πραγματικα ομως... Βλεπεις τα παντα και τα ιδια σε οτι συσκευη Apple και να εχεις... ειναι απιστευτο .. ειτε iPhone , ειτε iPad, ειτε Macbook, ειτε iMac, κτλ... 

Δεν ξερω αν στο Android ειναι το ιδιο εντυπωσιακο.. Θεωρητικα Microsoft Account = Apple ID φανταζομαι... αλλα οκ δεν το εχω δοκιμασει καν... και γενικα δεν τα πηγαινα καλα με Microsoft account στα Windows PC μου παλια.. παντα με local admin account τα δουλευα..

• Like 1
  • Thanks 1

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Οι ερωτήσεις μου προέκυψαν καθώς έχω μόνο ένα χρόνο στο iOS και δεν ξέρω αν θα συνεχίσω με αυτό. 
Από το iCloud μπορώ να κατεβάσω τις φωτογραφίες και τα βίντεο ανεξάρτητα από τον  όγκο σε οποιονδήποτε υπολογιστή (με windows ή της apple);

εγω εχω μια απορια...εγω αυτη την στιγμη εχω τα 200gb προγραμμα....ο κουμπαρος μου τα 2 tb...αν με καλεσει στην οικογενεια του για να τα μοιραζομαστε τι θα γινει;;θα πρεπει να τα ξανα ανεβασω ολα απο την αρχη;μπορω να μπω στην οικογενεια του ενω εχω δικη μου με ακομα 1 ατομο;

Στις 7/8/2024 στις 12:09 ΠΜ, Hiddenite είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Οι ερωτήσεις μου προέκυψαν καθώς έχω μόνο ένα χρόνο στο iOS και δεν ξέρω αν θα συνεχίσω με αυτό. 
Από το iCloud μπορώ να κατεβάσω τις φωτογραφίες και τα βίντεο ανεξάρτητα από τον  όγκο σε οποιονδήποτε υπολογιστή (με windows ή της apple);

Εννοείται. Σε Mac είναι προφανώς built-in στο λειτουργικό, ενώ στα Windows μπορείς απλά να κατέβασεις το iCloud for Windows, να κάνεις sign-in με το Apple ID σου και αυτόματα θα κατέβουν όλα σιγά σιγά. Εναλλακτικά, στο site της Apple (δεν θυμάμαι που το έχει ακριβώς, λογικά κάπου στις ρυθμίσεις ασφαλείας του Apple ID) έχει επιλογή να κάνεις αίτηση να σου φτιάξουν ένα .zip με όλα σου τα βίντεο και τις φωτογραφίες ή ότι άλλο θες αλλά έχε κατά νου ότι αυτό μπορεί να πάρει κάμποσες μέρες μέχρι να στο "ετοιμάσουν".

Στις 7/8/2024 στις 9:33 ΠΜ, arxontas2323 είπε

εγω εχω μια απορια...εγω αυτη την στιγμη εχω τα 200gb προγραμμα....ο κουμπαρος μου τα 2 tb...αν με καλεσει στην οικογενεια του για να τα μοιραζομαστε τι θα γινει;;θα πρεπει να τα ξανα ανεβασω ολα απο την αρχη;μπορω να μπω στην οικογενεια του ενω εχω δικη μου με ακομα 1 ατομο;

Μπαίνεις στην οικογένεια του και τέλος, δεν αλλάζει κάτι στον δικό σου χώρο, όλα θα μείνουν όπως τα έχεις τώρα.

Φυσικά δεν κάνεις ακύρωση του πλάνου που έχεις ενεργό αυτή τη στιγμή γιατί στιγμιαία σε γυρίζει στο βασικό των 5GB και εκεί ίσως έχεις θέμα. Σου στέλνει πρόσκληση ο κουμπάρος σου, την αποδέχεσαι και τέλος, όλα γίνονται αυτόματα.

• Thanks 1

2 ώρες πριν, AlienTechGR είπε

Μπαίνεις στην οικογένεια του και τέλος, δεν αλλάζει κάτι στον δικό σου χώρο, όλα θα μείνουν όπως τα έχεις τώρα.

Φυσικά δεν κάνεις ακύρωση του πλάνου που έχεις ενεργό αυτή τη στιγμή γιατί στιγμιαία σε γυρίζει στο βασικό των 5GB και εκεί ίσως έχεις θέμα. Σου στέλνει πρόσκληση ο κουμπάρος σου, την αποδέχεσαι και τέλος, όλα γίνονται αυτόματα.

Απλά αποδέχομαι πρόσκληση και όλες οι φωτογραφίες και τα αρχεία συνεχίζουν να υπάρχουν στο icloud ή θα ξανα ανέβουν;  αν καταργησω την δικιά μου συνδρομή μετά απο 1 μηνα,τι γίνεται; 

5 ώρες πριν, arxontas2323 είπε

Απλά αποδέχομαι πρόσκληση και όλες οι φωτογραφίες και τα αρχεία συνεχίζουν να υπάρχουν στο icloud ή θα ξανα ανέβουν;  αν καταργησω την δικιά μου συνδρομή μετά απο 1 μηνα,τι γίνεται; 

Η δικιά σου θα ακυρωθεί μόλις αποδεχτείς την πρόσκληση και έπειτα θα είσαι κομπλέ. Όλα θα τα έχεις όπως τώρα δε θα αλλάξει τίποτα. Αν μείνεις χωρίς ενεργή συνδρομή μετά από ένα διάστημα, οτιδήποτε ξεπερνά τα 5GB δωρεάν χώρου, χάνεται. 

• Like 1

Στις 6/8/2024 στις 7:37 ΜΜ, petran1790 είπε

Φυσικα και μπορεις... αλλα αυτο που ειπε ο φιλος απο πανω (κατω υπογεγραμενο) ειναι το τεραστιο πλεονεκτημα του iCloud... Δεν το αλλαζω με τιποτα και εγω... Σωθηκα.. 

Πραγματικα ομως... Βλεπεις τα παντα και τα ιδια σε οτι συσκευη Apple και να εχεις... ειναι απιστευτο .. ειτε iPhone , ειτε iPad, ειτε Macbook, ειτε iMac, κτλ... 

Δεν ξερω αν στο Android ειναι το ιδιο εντυπωσιακο.. Θεωρητικα Microsoft Account = Apple ID φανταζομαι... αλλα οκ δεν το εχω δοκιμασει καν... και γενικα δεν τα πηγαινα καλα με Microsoft account στα Windows PC μου παλια.. παντα με local admin account τα δουλευα..

Στις 6/8/2024 στις 8:59 ΠΜ, AlienTechGR είπε

ρε παιδες τι οne drive και microsoft ID λετε; τι σχεση εχει με το google drive και το google photos που αναφερθηκε το παιδι. 

Στο google photos, οχι μονο ειχε εξαρχης το ιδιο ακριβως πραγμα που κανετε με το iphone για backup και συγχρονισμο των φωτογραφιων σε ολες σας τις συσκευες και οταν παρεις νεο κινητο, να ειναι ολες εκει, αλλα ήταν και τσαμπα με απεριοριστο χωρο για συμπιεσμενες φωτογραφιες, μεχρι προσφατα.

Μόλις τώρα, kallair είπε

ρε παιδες τι οne drive και microsoft ID λετε; τι σχεση εχει με το google drive και το google photos που αναφερθηκε το παιδι. 

Στο google photos, οχι μονο ειχε εξαρχης το ιδιο ακριβως πραγμα που κανετε με το iphone για backup και συγχρονισμο των φωτογραφιων σε ολες σας τις συσκευες και οταν παρεις νεο κινητο, να ειναι ολες εκει, αλλα ήταν και τσαμπα με απεριοριστο χωρο για συμπιεσμενες φωτογραφιες, μεχρι προσφατα.

Η εφαρμογή φωτογραφιών των Samsung εδώ και χρόνια συνεργάζονται με το OneDrive για backup.

Το Google Photos σε παλαιότερες συσκευές που είχαν περάσει από το χέρι μου, αν δεν το άνοιγες να σε ρωτήσει να κάνει backup, δεν έκανε μόνο του. Δε ξέρω αν άλλαξε αυτό τώρα. Επομένως όπως είναι λογικό μιας και πάντα χρησιμοποιούσα την "Συλλογή" της εκάστοτε εταιρείας, backup φωτογραφίες δεν είχα ποτέ ανεβασμένες στο cloud της Google.

Το Google Photos επίσης πάντα μου φαινόταν απίστευτα δύσχρηστο σαν εφαρμογή.

Προσωπικά, αν και ήδη βγήκαμε κάπως off-topic, με τίποτα δεν αλλάζω το να βγάζω μια φωτογραφία με μία συσκευή μου και ταυτόχρονα να είναι διαθέσιμη κατευθείαν σε MacBook, iPad κτλ και όσες συσκευές και να αλλάξω να μην αγχώνομαι για το αν είχα ενεργοποίησει το backup ή όχι.

• 1 μήνα μετά...

Καλησπέρα σας.

Μήπως έχετε καμιά ιδέα πως μπορώ καθε φωτογραφία που βγάζω στο iphone, να ανεβαίνει στο icloud και μετά να την σβήνω από το κινητό μου για να είναι άδειο το κινητο και να γεμίζει το cloud; 
Το κινητο μου ειναι 128 και εχει γεμισει και εχω παρει 200giga στο cloud οποτε θελω να μεινει αδειο το κινητο και αυτα τα αρχεια των 120 giga που εχω στο κινητο, να τα μεταφερω στο cloud. 
Μπορει καποιος να βοηθησει παρακαλω πολύ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...