atypicalcoder Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχετε κάποια άποψη ποιες σχολές/τμήματα που προσφέρουν μεταπτυχιακά πληροφορικής είναι top tier για το βιογραφικό? Ποιες ειδικότητες πιστεύετε είναι το μέλλον? Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2024 από atypicalcoder
stefanos50 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 4 ώρες πριν, atypicalcoder είπε Καλησπέρα, Έχετε κάποια άποψη ποιες σχολές/τμήματα που προσφέρουν μεταπτυχιακά πληροφορικής είναι top tier για το βιογραφικό? Ποιες ειδικότητες πιστεύετε είναι το μέλλον? Αρχικά νομίζω είναι τελείως λάθος το να μπεις στην διαδικασία να κάνεις μεταπτυχιακό επειδή κάποιος σου είπε ότι η 'τάδε' ειδικότητα είναι του μέλλοντος και απλά για το 'βιογραφικό' (όταν θα βγεις στην αγορά εργασίας μετά το μεταπτυχιακό και αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα θα απογοητευτείς). Φαντάζομαι πως ειδικά αν είσαι απόφοιτος Πληροφορικής ήδη έχεις καταλήξει σε κάποιον κλάδο που σε ενδιαφέρει και με βάση το τι ζητείται στην αγορά εργασίας να δεις αν υπάρχει λόγος να κάνεις ή όχι. Σε γενικές γραμμές αν θέλεις απλά να δουλέψεις ως προγραμματιστής είναι χάσιμο χρόνου. Αν έχεις στόχο για ακαδημαϊκή/ερευνητική καριέρα ή κάποιον πιο εξειδικευμένο τομέα που γενικά ζητείται (π.χ. Machine Learning, Data Science κτλπ) τότε υπάρχει νόημα να μπεις στην διαδικασία του μεταπτυχιακού. Εννοείται με βάση και το παραπάνω καλό είναι να επιλέξεις ένα τμήμα το οποίο έχει υψηλό ερευνητικό επίπεδο. Εγώ έχοντας περάσει από το ΠΑΠΕΙ και το ΑΠΘ το πρώτο θα σου πρότεινα να το αποφύγεις για μεταπτυχιακό πάνω στην Πληροφορική ενώ στο δεύτερο αν είσαι από Θεσσαλονίκη μπορείς να ρίξεις μια ματιά τα μεταπτυχιακά του (είναι αρκετά απαιτητικά). Αντίστοιχα καλό επίπεδο πρέπει να υπάρχει και στο ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, και CSD Κρήτης χωρίς όμως να έχω προσωπική εμπειρία. 3
atypicalcoder Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, stefanos50 είπε Αρχικά νομίζω είναι τελείως λάθος το να μπεις στην διαδικασία να κάνεις μεταπτυχιακό επειδή κάποιος σου είπε ότι η 'τάδε' ειδικότητα είναι του μέλλοντος και απλά για το 'βιογραφικό' (όταν θα βγεις στην αγορά εργασίας μετά το μεταπτυχιακό και αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα θα απογοητευτείς). Φαντάζομαι πως ειδικά αν είσαι απόφοιτος Πληροφορικής ήδη έχεις καταλήξει σε κάποιον κλάδο που σε ενδιαφέρει και με βάση το τι ζητείται στην αγορά εργασίας να δεις αν υπάρχει λόγος να κάνεις ή όχι. Σε γενικές γραμμές αν θέλεις απλά να δουλέψεις ως προγραμματιστής είναι χάσιμο χρόνου. Αν έχεις στόχο για ακαδημαϊκή/ερευνητική καριέρα ή κάποιον πιο εξειδικευμένο τομέα που γενικά ζητείται (π.χ. Machine Learning, Data Science κτλπ) τότε υπάρχει νόημα να μπεις στην διαδικασία του μεταπτυχιακού. Εννοείται με βάση και το παραπάνω καλό είναι να επιλέξεις ένα τμήμα το οποίο έχει υψηλό ερευνητικό επίπεδο. Εγώ έχοντας περάσει από το ΠΑΠΕΙ και το ΑΠΘ το πρώτο θα σου πρότεινα να το αποφύγεις για μεταπτυχιακό πάνω στην Πληροφορική ενώ στο δεύτερο αν είσαι από Θεσσαλονίκη μπορείς να ρίξεις μια ματιά τα μεταπτυχιακά του (είναι αρκετά απαιτητικά). Αντίστοιχα καλό επίπεδο πρέπει να υπάρχει και στο ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, και CSD Κρήτης χωρίς όμως να έχω προσωπική εμπειρία. Στο bold διαφωνώ καθώς ο ανταγωνισμός όλο και αυξάνεται, αλλά ας μείνουμε στο θέμα. Το ΕΜΠ δεν είδα να έχει κάποιο αξιόλογο μεταπτυχιακό στην πληροφορική. Βασικά δεν είδα καθόλου μεταπτυχιακά για πληροφορική (κάνω κάτι λάθος?). Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2024 από atypicalcoder
stefanos50 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 27 λεπτά πριν, atypicalcoder είπε Στο bold διαφωνώ καθώς ο ανταγωνισμός όλο και αυξάνεται, αλλά ας μείνουμε στο θέμα. Το ΕΜΠ δεν είδα να έχει κάποιο αξιόλογο μεταπτυχιακό στην πληροφορική. Βασικά δεν είδα καθόλου μεταπτυχιακά για πληροφορική (κάνω κάτι λάθος?). Ακριβώς, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και αυτό που ζητείται είναι η προυπηρεσία. Όσα πτυχία και αν έχεις αν δεν έχεις προυπηρεσία είναι αρκετά δύσκολο να βρεις την πρώτη σου δουλειά αυτή την στιγμή. Κανένας εργοδότης δεν θα ενδιαφερθεί αν έχεις μεταπτυχιακό (σε θέση προγραμματιστή) και αν έμαθες να γράφεις επιστημονικά papers σε LaTex εκτός αν πας σε κάποια από τις γνωστές ΄κρεατομηχανές' που ψάχνουν άτομα (που μόλις βγήκαν από το πανεπιστήμιο) για να κάνουν την 'λάντζα' με χαμηλό μισθό, εκεί εννοείται πως μετράει. Αυτό στο λέω έχοντας βγει πριν λίγους μήνες στην αγορά εργασίας με Πτυχίο + Μεταπτυχιακό και μια πρακτική άσκηση, και έχοντας περάσει από αρκετές συνεντεύξεις. Αυτό που σου δίνει την δυνατότητα το μεταπτυχιακό (αν είσαι καλός) είναι να σου προταθεί απευθείας να συνεχίσεις με διδακτορικό ή να δουλέψεις σε ερευνητικά προγράμματα (ή και τα δύο). Στο ΕΜΠ θυμάμαι σίγουρα το 'Επιστήμη Δεδομένων και Μηχανική Μάθηση' στους ΗΜΜΥ.
listerstorm Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Στις 4/8/2024 στις 9:58 ΜΜ, stefanos50 είπε Ακριβώς, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και αυτό που ζητείται είναι η προυπηρεσία. Όσα πτυχία και αν έχεις αν δεν έχεις προυπηρεσία είναι αρκετά δύσκολο να βρεις την πρώτη σου δουλειά αυτή την στιγμή. Κανένας εργοδότης δεν θα ενδιαφερθεί αν έχεις μεταπτυχιακό (σε θέση προγραμματιστή) και αν έμαθες να γράφεις επιστημονικά papers σε LaTex εκτός αν πας σε κάποια από τις γνωστές ΄κρεατομηχανές' που ψάχνουν άτομα (που μόλις βγήκαν από το πανεπιστήμιο) για να κάνουν την 'λάντζα' με χαμηλό μισθό, εκεί εννοείται πως μετράει. Αυτό στο λέω έχοντας βγει πριν λίγους μήνες στην αγορά εργασίας με Πτυχίο + Μεταπτυχιακό και μια πρακτική άσκηση, και έχοντας περάσει από αρκετές συνεντεύξεις. Σηκωθείτε φύγετε, πάτε και δουλέυετε με 700 ευρώ στο IT. 1
stefanos50 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 3 ώρες πριν, listerstorm είπε Σηκωθείτε φύγετε, πάτε και δουλέυετε με 700 ευρώ στο IT. Προσωπικά δουλεύω πάνω σε ML με πολύ καλό μισθό. Αλλά υπάρχουν πολλοί οι οποίοι δέχονται να πάνε σε τέτοιου είδους εταιρείες και να δουλέψουν με βασικό για λόγους που και εμένα μου φαίνονται παράλογοι. Προφανώς ο τρόπος που το έγραψα ήταν για να παροτρύνω να μην στοχεύσει για κάτι τέτοιο.
listerstorm Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, stefanos50 είπε Προσωπικά δουλεύω πάνω σε ML με πολύ καλό μισθό. Αλλά υπάρχουν πολλοί οι οποίοι δέχονται να πάνε σε τέτοιου είδους εταιρείες και να δουλέψουν με βασικό για λόγους που και εμένα μου φαίνονται παράλογοι. Προφανώς ο τρόπος που το έγραψα ήταν για να παροτρύνω να μην στοχεύσει για κάτι τέτοιο. Πηγαίνουν γιατί μια χαρά βρίσκουν. Φαντάζομαι δουλεύεις σε εταιρεία εξωτερικού, γιατί σε φιλο απόφοιτο μαστερ με δημοσιεύσεις και εμπειρία σε sota μοντέλα computer version, πασίγνωστη εταιρεία στην Αθήνα του έκανε προσφορά 900 ευρώ καθαρά. Λολ. Τι να σου πω αν εμένα με ρωτήσουν αν γνωρίζω από pose estimation, με βάλουν να προγραμματίσω from scratch σε live συνέντευξη multidimensional transformer και στο τέλος μου πουν για 900 ευρώ δεν ξέρω πως θα αντιδράσω. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2024 από listerstorm
stefanos50 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, listerstorm είπε Πηγαίνουν γιατί μια χαρά βρίσκουν. Φαντάζομαι δουλεύεις σε εταιρεία εξωτερικού, γιατί σε φιλο απόφοιτο μαστερ με δημοσιεύσεις και εμπειρία σε sota μοντέλα computer version, πασίγνωστη εταιρεία στην Αθήνα του έκανε προσφορά 900 ευρώ καθαρά. Λολ. Ελλάδα δουλεύω συγκεκριμένα πάνω σε Computer Vision και εγώ αλλά εκτός Αθηνών. Στην Αθήνα οι εταιρείες δεν μου απαντούσαν καν στις αιτήσεις γιατί με τους μισθούς πείνας που δίνουν ξέρουν ότι κάποιος ο οποίος δεν είναι ντόπιος (ώστε να μένει στο πατρικό) δεν τα βγάζει πέρα. Ένας από τους παράλογους λόγους που ανέφερα προηγουμένως που έχω ακούσει από γνωστούς είναι ότι προτιμάνε να κάτσουν Αθήνα με 700 ευρώ από το να πάνε σε μια πιο μικρή πόλη για 1.200 ευρώ (και το μισό κόστος διαβίωσης συγκριτικά με την Αθήνα). Αυτό που λες για τις συνεντεύξεις έχεις 100% δίκαιο. Είχα ξεκινήσει με μια εταιρεία η οποία είχε 6 στάδια συνεντεύξεων (στο 2ο σταμάτησα από μόνος) και δεν δεχόνταν να πουν οτιδήποτε σχετικό με τον μισθό μέχρι το τελευταίο στάδιο και προφανώς η δυσκολία των συνεντεύξεων δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα και την δυσκολία της πραγματικής δουλειάς που θα κληθείς να κάνεις. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2024 από stefanos50
ProponitisTouKanape Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2024 Στις 13/8/2024 στις 5:49 ΜΜ, stefanos50 είπε Ελλάδα δουλεύω συγκεκριμένα πάνω σε Computer Vision και εγώ αλλά εκτός Αθηνών. Στην Αθήνα οι εταιρείες δεν μου απαντούσαν καν στις αιτήσεις γιατί με τους μισθούς πείνας που δίνουν ξέρουν ότι κάποιος ο οποίος δεν είναι ντόπιος (ώστε να μένει στο πατρικό) δεν τα βγάζει πέρα. Ένας από τους παράλογους λόγους που ανέφερα προηγουμένως που έχω ακούσει από γνωστούς είναι ότι προτιμάνε να κάτσουν Αθήνα με 700 ευρώ από το να πάνε σε μια πιο μικρή πόλη για 1.200 ευρώ (και το μισό κόστος διαβίωσης συγκριτικά με την Αθήνα). Για 1,200 ευρώ κανένας Αθηναίος δε θα φύγει να πάει στην επαρχία. Ούτε καν μέχρι τη Χαλκίδα. Δεν είναι και κανένας τεράστιος μισθός, είναι ένας μέτριος μισθός για δεδομένα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, κι ένας καλός σχετικά για αυτές τις πόλεις της επαρχίας που έχουν όντως χαμηλό κόστος ζωής 1 1
velociraptoras Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Στις 4/8/2024 στις 9:58 ΜΜ, stefanos50 είπε Ακριβώς, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και αυτό που ζητείται είναι η προυπηρεσία. Όσα πτυχία και αν έχεις αν δεν έχεις προυπηρεσία είναι αρκετά δύσκολο να βρεις την πρώτη σου δουλειά αυτή την στιγμή. Επειδη με ενδιαφέρει και μένα αυτό πως θα βρεις την ΠΡΩΤΗ σου δουλειά στο αντικείμενο χωρις προυπηρεσία? Τελειωσα προσφατα πληροφορική αλλά αυτη τη στιγμή δουλευω δικτυα, ζω επαρχια και δεν βρισκω τιποτα σχετικό με προγραγραμματισμό ή data. Για remote δε με παιρνουν επειδη δεν εχω εμπειρία μόνο να παω Αθήνα μου λένε που δε γινεται γιατι εχω και οικογενειακές υποχρεωσεις Στις 13/8/2024 στις 5:49 ΜΜ, stefanos50 είπε Ελλάδα δουλεύω συγκεκριμένα πάνω σε Computer Vision και εγώ αλλά εκτός Αθηνών. Στην Αθήνα οι εταιρείες δεν μου απαντούσαν καν στις αιτήσεις γιατί με τους μισθούς πείνας που δίνουν ξέρουν ότι κάποιος ο οποίος δεν είναι ντόπιος (ώστε να μένει στο πατρικό) δεν τα βγάζει πέρα. Ένας από τους παράλογους λόγους που ανέφερα προηγουμένως που έχω ακούσει από γνωστούς είναι ότι προτιμάνε να κάτσουν Αθήνα με 700 ευρώ από το να πάνε σε μια πιο μικρή πόλη για 1.200 ευρώ (και το μισό κόστος διαβίωσης συγκριτικά με την Αθήνα). Εμένα μου συμβαίνει το αντίθετο ειμαι επαρχία και δε βρίσκω τιποτα σχετικό. Σε ποια πόλη βρηκες τετοια δουλειά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα