dimitris_p Δημοσ. 29 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 29 Αυγούστου Λοιπών ,μετά από έλεγχο που έκανα στης κεραίες που υπάρχουν στην περιοχή μου, είδα ότι κακώς τελικά επέλεξα την cosmote. Παρόλο που η κεραία της cosmote είναι αρκετά κοντά μου, είμαι εκτός δέσμης όπως θα δειτε και στην πρώτη φώτο, (το σπίτι ειναι περίπου στο κάτω πράσινο τετράγωνο), γι αυτό και οι χαμηλές ταχύτητες και όλα αυτά τα περίεργα προβλήματα. Αντίθετα vodafone (φώτο2) και nova (φώτο3) με καλύπτουν μια χαρά.. Τώρα ότι έγινε έγινε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_p Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου Τελικά οι δοκιμές στην κεραία που αγόρασα δεν πήγαν καλά. Δεν είδα σχεδόν καμιά διαφορά στο σημα. Την άνοιξα ετσι από περιέργεια και μέσα εχει μόνο μια πλακέτα και όλο αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να ειναι τα db που αναφέρουν. (κλασική μαλ****α κινέζικη και έδωσα και 18 ευρώ τσάμπα! Μου αρέσει πού την πασάρουν και σαν παντοκατευθυντική δηλ πιάνει σήμα απ όλες της πλευρές, ενώ αυτή πιάνει μόνο απ την μεριά που εχει τον χαλκό! απ την άλλη ειναι πλακέτα σκέτη. Τώρα θα προχωρήσω σε μια δικής μου κατασκευής κεραία τύπου Yagi (κατευθυνόμενη) με σχέδια που βρήκα στο google και βλέπουμε! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου On 27/08/2024 at 10:38, dimitris_p said: Καλημέρα, εχω κάποια νεα για το προβλημά μου. Έψαξα λίγο περισσότερο το μενού του ZTE και βρήκα την επιλογή δικτύου.Το είχε στο auto το έκανα manual και στην αναζήτηση μου έβγαλε τα δίκτια που βρήκε και επέλεξα το cosmote 4g.Μετα απο δοκιμές που έκανα βλεπω οτι ανέβηκε se 80mbps περίπου στα speed test το download και στα 90 περιπου το upload. Και χθες και σήμερα που το δοκίμασα είναι εκεί. Δεν ξέρω να ήταν αυτό τελικά? Και στο σταθερό προς το παρόν δεν ακούω της διακοπές που έκανε. Απο cosmote πάντως μου είπαν ότι μπορεί να ειναι οτι εχει δηλωθεί διεύθυνση λειτουργίας κάπου στο 1χιλ μακριά απο εμένα, μιας και την δική μου δεν την έβγαζε το σύστημά τους και το έχουν δώσει στα κεντρικά να βρούν λύση. κανονικα απο μονο του σε παει σε cosmote 4g ασχετα αν το εχεις εσυ στο auto.δεν ειναι για να αλλαζεις bands ειναι απλα να σου διαλεξει αυτοματα τον παροχο.wind kai vodafone δεν θα μπει οποτε ειτε auto ειτε manual ειναι cosmote στην πραξη On 29/08/2024 at 00:20, dimitris_p said: Λοιπών ,μετά από έλεγχο που έκανα στης κεραίες που υπάρχουν στην περιοχή μου, είδα ότι κακώς τελικά επέλεξα την cosmote. Παρόλο που η κεραία της cosmote είναι αρκετά κοντά μου, είμαι εκτός δέσμης όπως θα δειτε και στην πρώτη φώτο, (το σπίτι ειναι περίπου στο κάτω πράσινο τετράγωνο), γι αυτό και οι χαμηλές ταχύτητες και όλα αυτά τα περίεργα προβλήματα. Αντίθετα vodafone (φώτο2) και nova (φώτο3) με καλύπτουν μια χαρά.. Τώρα ότι έγινε έγινε... συνηθως πριν βαλουμε κατι κανουμε δοκιμες με καθε παροχο (κινητα φιλων κτλ )για να δουμε ποιος πιανει καλυτερα.δεν ξερω αν διακοψεις αν εχεις ποινη ή οχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου On 02/09/2024 at 10:57, dimitris_p said: Τελικά οι δοκιμές στην κεραία που αγόρασα δεν πήγαν καλά. Δεν είδα σχεδόν καμιά διαφορά στο σημα. Την άνοιξα ετσι από περιέργεια και μέσα εχει μόνο μια πλακέτα και όλο αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να ειναι τα db που αναφέρουν. (κλασική μαλ****α κινέζικη και έδωσα και 18 ευρώ τσάμπα! Μου αρέσει πού την πασάρουν και σαν παντοκατευθυντική δηλ πιάνει σήμα απ όλες της πλευρές, ενώ αυτή πιάνει μόνο απ την μεριά που εχει τον χαλκό! απ την άλλη ειναι πλακέτα σκέτη. Τώρα θα προχωρήσω σε μια δικής μου κατασκευής κεραία τύπου Yagi (κατευθυνόμενη) με σχέδια που βρήκα στο google και βλέπουμε! και στα router παροτι δεν βαζουν Omni πιανεις παντου.αλλα παρολα αυτα αν ανοιξεις το router θα δεις οτι οι κεραιες ειναι τα χαλκινα που βλεπεις με καλαι που απλα ειναι προς διαφορες κατευθυνσεις μια φωτογραφια απο ενα Fritz!box. οι κεραιες ειναι τα 2 κοκκινα δεξια και αριστερα. On 26/08/2024 at 20:13, dimitris_p said: Ψάχνοντας στο XDA forum βρήκα custom firmware και πλήρες οδηγίες για το πέρασμα. Λογο που είναι για το U και εγω εχω το D, θα κάνω ερώτηση αν ειναι συμβατό και ίσως προχωρήσω στο πείραμα! δεν το εχω δοκιμασει για να πω κατι παραπανω 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_p Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Ειμαι σε απομακρυσμένη περιοχή οχι μέσα στην πόλη, δύσκολο εδω να βρω γνωστούς και να δοκιμάσω σήματα. Τα γνωρίζω αυτό με της κεραίες καθώς ειναι η δουλειά μου αυτή. Ναι εχει ρήτρα το ρώτησα δεν μπορώ να διακόψω, ούτε και αναβάθμιση σε 5g γίνετε....Το ψάχνω ακόμα το θέμα βέβαια. Επεξ/σία 3 Σεπτεμβρίου από dimitris_p 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 11 minutes ago, dimitris_p said: Ειμαι σε απομακρυσμένη περιοχή οχι μέσα στην πόλη, δύσκολο εδω να βρω γνωστούς και να δοκιμάσω σήματα. Τα γνωρίζω αυτό με της κεραίες καθώς ειναι η δουλειά μου αυτή. Ναι εχει ρήτρα το ρώτησα δεν μπορώ να διακόψω, ούτε και αναβάθμιση σε 5g γίνετε....Το ψάχνω ακόμα το θέμα βέβαια. αναβαθμιση γιατι δεν σε αφηνουν να κανεις σε 5g?συνηθως σε συμβολαια δεν σε αφηνουν να πας χωρις να πληρωσεις σε κατι λιγοτερο.αν πας σε περισσοτερο που συνηθως ειναι και πιο ακριβο σε αφηνουν. το ειπα για το σημα διοτι ναι μεν υπαρχουν χαρτες του καθε παροχου που πιανει αλλα στην πραξη μονο με κινητο βλεπεις πραγματι τι ισχυει.πολλα router 4g σου λενε βεβαια τι κεραιες πιανουν τριγυρω οποτε μπορεις να δεις τι πιανεις και στους αλλους παροχους.αν μπορει το router που εχεις να το κανει αυτο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_p Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω τον λόγο αλλά αυτή την απάντηση πήρα απο την cosmote ότι δεν γίνετε αναβάθμιση. Το router εχει manual αναζήτηση δικτύων και λαμβάνει και της 3 εταιρείες. Για να δω όμως σήμα κ.τ.λ.π χρειάζεται και κάρτα. Απο το τεχνικό τμήμα εχω ενημέρωση οτι έγινε τελικά η αλλαγή στην λανθασμένη διεύθυνση και μου είπαν να κανω ένα reset και να δω συμπεριφορά. Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου από dimitris_p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_p Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου Μέλος Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Λοιπών πριν την αλλαγή διεύθυνσης είχα παρατηρήσει ότι άλλαζε συνεχώς η συνδεδεμένη ζώνη 4G. Την μια φορά έβγαζε 1700 την άλλη 2600 και την αλλη 20.0MHz@2600(B7)+20.0MHz@2100(B1)+20.0MHz@1800(B3). Μετά την αλλαγή είναι σταθερά στην 20.0MHz@2600(B7)+20.0MHz@2100(B1)+20.0MHz@1800(B3) και σταθερά σε μια συγκεκριμένη κυψέλη. Το speedtest ανέβηκε λίγο πάνω από τα 100mbps, αρα πάμε καλυτέρα, το σταθερό δεν το εχω δοκιμάσει ακόμα. Στης πληροφορίες σήματος στο router υπάρχει μια παράμετρος 4G SINR η οποία παίζει από 15 -20db περίπου. Απ ότι διαβάζω αυτό αφορά την (Αναλογία σήματος προς θόρυβο συν παρεμβολές) και για να μην υπάρχει πρόβλημα πρέπει να ειναι πάνω απο τα 20db. Έφτιαξα πρόχειρα μια κεραία με υλικά που ειχα από μια παλαιά uhf που είχα πεταμένη!. Περίπου 10db κέρδισα στην ισχύ του σήματος, από -85 με πήγε στα -75 και το SINR πήγε στα 24db περίπου. Τώρα θα παραγγείλω μια κεραία Yagi τελικά από Aliexpres και πιστεύω να εχω ακόμα καλύτερη βελτίωση στο σήμα. Τελος αν με την νεα κεραία εχω ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, θα ανοίξω το router , θα βγει η πλακέτα του και θα τοποθετηθεί μέσα σε στεγανό ηλεκτρολογικό κουτί μαζί με fan τροφοδοτικό k.t.l.p και θα τοποθετηθεί πάνω σε ιστό ώστε να μειώσω και της τυχόν απώλειες του καλωδίου! Επεξ/σία 4 Σεπτεμβρίου από dimitris_p 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου On 04/09/2024 at 10:07, dimitris_p said: Δεν ξέρω τον λόγο αλλά αυτή την απάντηση πήρα απο την cosmote ότι δεν γίνετε αναβάθμιση. Το router εχει manual αναζήτηση δικτύων και λαμβάνει και της 3 εταιρείες. Για να δω όμως σήμα κ.τ.λ.π χρειάζεται και κάρτα. Απο το τεχνικό τμήμα εχω ενημέρωση οτι έγινε τελικά η αλλαγή στην λανθασμένη διεύθυνση και μου είπαν να κανω ένα reset και να δω συμπεριφορά. να θες να δωσεις παραπανω λεφτα και να σου λενε δεν γινεται :P παντως γενικα εχω παρατηρησει οτι βγαινει πολυ πιο φτηνα και με λιγοτερους περιορισμους να παρεις μια sim με απεριοριστα και με δικο σου router 5g παρα να ζητησεις να σου δωσουν αυτοι καποιο προγραμμα και router. ειναι ακριβα τα 5g αλλα στην πραξη κανεις οτι θες το πας οπου θες και δεν εχεις limitations. On 04/09/2024 at 21:54, dimitris_p said: Λοιπών πριν την αλλαγή διεύθυνσης είχα παρατηρήσει ότι άλλαζε συνεχώς η συνδεδεμένη ζώνη 4G. Την μια φορά έβγαζε 1700 την άλλη 2600 και την αλλη 20.0MHz@2600(B7)+20.0MHz@2100(B1)+20.0MHz@1800(B3). Μετά την αλλαγή είναι σταθερά στην 20.0MHz@2600(B7)+20.0MHz@2100(B1)+20.0MHz@1800(B3) και σταθερά σε μια συγκεκριμένη κυψέλη. Το speedtest ανέβηκε λίγο πάνω από τα 100mbps, αρα πάμε καλυτέρα, το σταθερό δεν το εχω δοκιμάσει ακόμα. Στης πληροφορίες σήματος στο router υπάρχει μια παράμετρος 4G SINR η οποία παίζει από 15 -20db περίπου. Απ ότι διαβάζω αυτό αφορά την (Αναλογία σήματος προς θόρυβο συν παρεμβολές) και για να μην υπάρχει πρόβλημα πρέπει να ειναι πάνω απο τα 20db. Έφτιαξα πρόχειρα μια κεραία με υλικά που ειχα από μια παλαιά uhf που είχα πεταμένη!. Περίπου 10db κέρδισα στην ισχύ του σήματος, από -85 με πήγε στα -75 και το SINR πήγε στα 24db περίπου. Τώρα θα παραγγείλω μια κεραία Yagi τελικά από Aliexpres και πιστεύω να εχω ακόμα καλύτερη βελτίωση στο σήμα. Τελος αν με την νεα κεραία εχω ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, θα ανοίξω το router , θα βγει η πλακέτα του και θα τοποθετηθεί μέσα σε στεγανό ηλεκτρολογικό κουτί μαζί με fan τροφοδοτικό k.t.l.p και θα τοποθετηθεί πάνω σε ιστό ώστε να μειώσω και της τυχόν απώλειες του καλωδίου! αφου πιανουν τα χερια σου για τετοιες αλλαγες μια χαρα.αν μπορει να βγει καμια ταρατσα η κεραια ή καπου ψηλα ακομα καλυτερα και απο εκει μετα να ριξεις utp για κατω. απλα το router δεν ξερω αν το γυρνας μετα οποτε μην του αλλαξεις τα φωτα On 26/08/2024 at 20:13, dimitris_p said: Ψάχνοντας στο XDA forum βρήκα custom firmware και πλήρες οδηγίες για το πέρασμα. Λογο που είναι για το U και εγω εχω το D, θα κάνω ερώτηση αν ειναι συμβατό και ίσως προχωρήσω στο πείραμα! δοκιμασες το custom? On 27/08/2024 at 12:29, dimitrismvr__ said: Το δοκιμασα και εγω και φαινεται να δουλευει. Ειδα 60 down που δεν ειχα δει απο οταν το εβαλα. Μενει να δω αν θα παιζει σταθερα εκει. γενικως πολλες φορες η manual επιλογη δινει μεγαλυτερη ταχυτητα. On 27/08/2024 at 16:13, dimitrismvr__ said: Τωρα που μετρησα 50/12 και πιο πριν 61/13. Οκ δεν εχω παραπανο γιατι η θεση που του εχω δεν ειναι και ιδανικη, ισογειο γωνια με 2 τοιχους κτλπ. Επειδη ειναι για ενοικιαζομενα εχω 2 εθερνετ εκει για τα αλλα ρουτερ οποτε η θεση δεν μπορει να αλλαξει. Με μια εξωτερικη κεραια παντως ισως ειχε και πιο καλες ταχυτητες. Με τι κινητο μου στο ιδιο σημειο με το ρουτερ πιανω 85 btw αλλα 5g σημα. Απο τα 3-4 που ειχα με τον χαλκο, το λες και προοδο παντως😂 Κοντα στα 35-40 μαξ φαντασου με καλυτερο σημα με 5g ποσο θα μπορουσες να παιξεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα