Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Άλλη μια ψήφος σε όσο πιο VFM πακέτο cpu-mobo-ram ΑΜ4 με όσο καλύτερη GPU επιτρέψουν τα περισσευούμενα χρήματα. Η ιδέα της μελλοντικής "αναβάθμισης" cpu είναι μια παγίδα που θα σου στερήσει απόλαυση για αυτό που θες να κανεις τώρα και δεν θα σου προσφέρει τίποτα στο μέλλον. 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα μετά από πολύ καιρό. Δε σας αγνοούσα, απλά τα λεφτά έκαναν φτερά λόγω διακοπών και τώρα είμαι πάλι σε φάση αποταμίευσης.

Όπως είπα και στο αρχικό post, πάντα υπάρχουν άλλες προτεραιότητες και συνεχή έξοδα που προκύπτουν και σε αναγκάζουν να αντιμετωπίσεις πρώτα αυτά.

Σε κάθε περίπτωση και με αφορμή τις απαντήσεις σας ξεκίνησα να ψάχνω εντός και εκτός forum και έχω καταλήξει σε ένα build που θέλω να μοιραστώ για τις απόψεις σας ώστε να λοκάρω στα parts και να παραγγέλνω ένα ένα σιγά σιγά όσο το επιτρέπει κάθε φορά η τσέπη μου. 

MOTHERBOARD: MSI B550-A Pro Motherboard ATX με AMD AM4 Socket

CPU: AMD Ryzen 5 5600X processor TRAY

CPU COOLER: be quiet! Pure Rock Slim 2

RAM: G.Skill Ripjaws V DIMM 32 GB DDR4-3200 C16

GPU: Sapphire Radeon RX 6600

SSD: Kingston NV2 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

PSU: Be Quiet Pure Power 12 M 750W Τροφοδοτικό Υπολογιστή ATX 3.0 80 PLUS Gold

CASE: Deepcool CC560 V2 Black Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή RGB με Πλαϊνό Παράθυρο

Σύνολο: 714,62 ευρώ

https://www.bestprice.gr/bundler/2156416103,2156610930,2156203920,2154894815,2157061320,2158302036,2159341804,2157893195?bpref=share

Η σκέψη μου είναι ότι με 100 ευρώ ας πάρω tray τον 5600x και ας κολλήσω λίγα χρήματα για cpu cooler από το να πάρω στην ίδια τιμή τον 5500 μαζί με stock cooler διότι θα το σκέφτομαι ότι "αχ θα μπορούσα με ένα 30αρικο να έχω -10 βαθμούς κελσίου". 

Κατά τα λοιπά παρακαλώ για τη συνδρομή σας ως προς τη motherboard που επέλεξα, ως προς την PSU αναφορικά με την ισχύ (διάλεξα full modular για cable management αν και δε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα για να πω την αλήθεια μου).

Το case είναι φθηνό, έχει ανεμιστήρια και φαίνεται να χωράει τα parts που έχω επιλέξει.

Εάν βλέπετε κάτι τρανταχτό παρακαλώ ενημερώστε με ώστε να λοκάρω τα parts και να ξεκινήσω τις παραγγελίες όπως είπα ώστε μετά να ξεκινήσω έρευνα και να ακούσω προτάσεις και για οθόνες.

Σας ευχαριστώ πολύ, είναι υπερπολύτιμη η βοήθεια του forum. 

Δημοσ.

Νομίζω ότι το build είναι μια χαρά, με εξαίρεση την ψύχτρα, τη συγκεκριμένη την έχω και είναι το μικρό ανεμιστηράκι των 90 mm. Πάρε καλύτερα αυτή Arctic Freezer 36 Ψύκτρα Επεξεργαστή για Socket 1700/1851/AM4/AM5 | Skroutz.gr ή κάτι αντίστοιχο για να μην έχεις θέματα με θερμοκρασίες. Θα μπορούσες ίσως να γλυτώσεις και μερικά ευρώ από το τροφοδοτικό καθώς αυτό είναι μεγάλο για αυτό το σύστημα αλλά από την άλλη θα σε καλύψει όταν θελήσεις να πάρεις άλλη κάρτα γραφικών (αυτός ο επεξεργαστής σηκώνει και αρκετά ισχυρότερες κάρτες). Το κουτί δεν το έχω δει από κοντά, βάσει εικόνας μια χαρά φαίνεται.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ ίσως να άλλαζα και το κουτί σε κάτι πιο ποιοτικό, ώστε να έχει και αρκετές τρύπες από μπροστά για να μπαίνει άνετα ο αέρας αλλά και τα mesh φίλτρα έτσι ώστε να βγάζεις την σκόνη εύκολα. Δες τα παρακάτω, μόνο κάνε ένα έλεγχο στο αν χωράει η ψύκτρα και η κάρτα γραφικών που τελικά θα βάλεις.

https://www.bestprice.gr/item/2156082663/be-quiet-pure-base-500dx-black-gaming-midi-tower-koyti-ypologisth-rgb-me-plaino-parathyro.html

https://www.bestprice.gr/item/2156289565/corsair-4000d-airflow-tempered-glass-black-gaming-midi-tower-koyti-ypologisth-me-plaino-parathyro.html

Δημοσ.

+1 για την ψύκτρα και για τις παρατηρήσεις του Joethegod80.

Όχι στην pure rock 2 slim. +1 για την arctic σε αυτά τα χρήματα με πολύ καλύτερες επιδόσεις

Καλό είναι το μεγάλο τροφοδοτικό αλλά συγκριτικά με το υπόλοιπο σύστημα και τα υποσυστήματα που θα τροφοδοτήσει, δείχνει μάλλον υπερβολικό, ειδικά σε αυτή την τιμή

Εγώ θα προσθέσω οτι σιχαίνομαι πια να βλέπω τον nv2 στις επιλογές του κόσμου. Ο δίσκος φέρει μια ψευδής ονομασία pcie gen4, πρακτικά όμως έχει τις ονομαστικές ταχύτητες ενός καλού pcie gen3 nvme. Ο κόσμος "τσιμπάει" καθώς βλέπει την τιμή, αγνοεί όμως την εγγύηση και τους κύκλους εγγραφών (tbw). Στα ίδια περίπου χρήματα, παίρνεις WD Blue SN580 ή adata xpg 8200 pro (τον βάζω γιατί σε dexter μόνο αυτός έχει ίδια τιμή), με όλα τα παραπάνω (ίδιες ταχύτητες με nv2, μεγαλύτερη εγγύηση και περισσότερα tbw)

Για το κουτί περί ορέξεως. Σε αυτά τα χρήματα δε νομίζω οτι θα βρεις ανταγωνιστή με  4 fans και τέτοια clearances στα 47€

Τέλος να αναφέρω οτι η amd στους  tray επεξεργαστές, παρέχει μόνο τη διετή εγγύηση του καταστήματος και όχι τριετή που δίνει στους box.

• Like 4
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Εγώ θα προσθέσω οτι σιχαίνομαι πια να βλέπω τον nv2 στις επιλογές του κόσμου. Ο δίσκος φέρει μια ψευδής ονομασία pcie gen4, πρακτικά όμως έχει τις ονομαστικές ταχύτητες ενός καλού pcie gen3 nvme.

Ως καινούριος δεν είναι ίσως πάντα η βέλτιστη vfm λύση αν και το gen 3 με το gen 4 για να έχει κάποιος τα games στο δίσκο αμφιβάλλω αν θα δει πρακτική διαφορά.

Πάντως τσίμπησα έναν nv2 2tb με 100% health,8 μέρες λειτουργίας και απόδειξη αγοράς Ιουλίου στα 75 ευρώ από ινσόμνια. Του έβαλα και μια ψύκτρα από aliexpress γιατί έχουν οι nv2 θέμα με θερμοκρασίες και τον έχω ως 2ο nvme στο καλό pc. Σε άλλο pc έχω χρόνια έναν kingston a2000 και είναι άψογος.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Ως καινούριος δεν είναι ίσως πάντα η βέλτιστη vfm λύση αν και το gen 3 με το gen 4 για να έχει κάποιος τα games στο δίσκο αμφιβάλλω αν θα δει πρακτική διαφορά.

Πάντως τσίμπησα έναν nv2 2tb με 100% health,8 μέρες λειτουργίας και απόδειξη αγοράς Ιουλίου στα 75 ευρώ από ινσόμνια. Του έβαλα και μια ψύκτρα από aliexpress γιατί έχουν οι nv2 θέμα με θερμοκρασίες και τον έχω ως 2ο nvme στο καλό pc. Σε άλλο pc έχω χρόνια έναν kingston a2000 και είναι άψογος.

Εξαρτάτε απ' τα games . Όταν μιλάμε για offilne loading θα δει δει διαφορά. Ίσως να μην είναι και τόσο αισθητή πχ 10" με 6" αλλά σίγουρα διαφορά θα υπάρχει.

Δημοσ.

Μετατροπές κατόπιν όσων τονίσατε.

CPU: AMD Ryzen 5 5600X σε κουτί (ανεβαίνουμε 20 ευρώ για τον έξτρα χρόνο εγγύησης

CPU COOLER: Arctic Freezer 36 (κατόπιν της πρότασής σας)

SSD: Western Digital Black SN770 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 (κατόπιν της πρότασής σας)

PSU: Seasonic G12 GC 650W Τροφοδοτικό Υπολογιστή ATX 80 PLUS Gold (πέφτουμε σε ισχύ και βάζουμε wired αντί modular και εξοικονομούμε)

CASE: Deepcool CC560 V2 Black Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή RGB με Πλαϊνό Παράθυρο (παραμένει ίδιο γιατί μου φαίνονται too much να ανέβω 40-60 ευρώ μόνο και μόνο για να καθαρίζω τη σκόνη πιο εύκολα)

Σύνολο: 794,60 ευρώ (ανεβήκαμε μπάτζετ)

https://www.bestprice.gr/bundler/2156203920,2156351449,2159407036,2154894815,2157061320,2157322724,2156892002,2159341804?bpref=share

Λέτε είμαστε καλά; Αντιλαμβάνομαι πως ό,τι πήρα χωράει στο κουτί. Κάνω κάποιο λάθος;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, thanak96 είπε

Μετατροπές κατόπιν όσων τονίσατε.

CPU: AMD Ryzen 5 5600X σε κουτί (ανεβαίνουμε 20 ευρώ για τον έξτρα χρόνο εγγύησης

CPU COOLER: Arctic Freezer 36 (κατόπιν της πρότασής σας)

SSD: Western Digital Black SN770 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 4.0 (κατόπιν της πρότασής σας)

PSU: Seasonic G12 GC 650W Τροφοδοτικό Υπολογιστή ATX 80 PLUS Gold (πέφτουμε σε ισχύ και βάζουμε wired αντί modular και εξοικονομούμε)

CASE: Deepcool CC560 V2 Black Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή RGB με Πλαϊνό Παράθυρο (παραμένει ίδιο γιατί μου φαίνονται too much να ανέβω 40-60 ευρώ μόνο και μόνο για να καθαρίζω τη σκόνη πιο εύκολα)

Σύνολο: 794,60 ευρώ (ανεβήκαμε μπάτζετ)

https://www.bestprice.gr/bundler/2156203920,2156351449,2159407036,2154894815,2157061320,2157322724,2156892002,2159341804?bpref=share

Λέτε είμαστε καλά; Αντιλαμβάνομαι πως ό,τι πήρα χωράει στο κουτί. Κάνω κάποιο λάθος;

Καλά είσαι, και γενικά καλά είναι τα parts.

1) Θα έλεγα έναν 5600 box αντι για 5600x για φτηνοτερα, στη χρήση σου δεν έχουν καμία διαφορά.

2) Οι τιμες αυτές είναι για να τα πάρεις από ένα μαγαζί bestprice. Κάποια τα έχει αρκετά ακριβά (cpu,mobo, gpu). Αν τα πάρεις ξεχωριστά ή από scroutz plus ή από eshop με στήσιμο, όλα αυτά θα βγαίνουν περίπου στα 700. Με 800 θα μπορούσες να πας και σε μια 7600 που είναι πολύ πιο δυνατη. 

.

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Αφού πρώτα σας ευχαριστήσω ξανά όλους για τη βοήθεια σας και τη φιλοξενία σας σε αυτό το forum, σας ενημερώνω ότι παρήγγειλα τα κομμάτια μου αγνοώντας ό,τι μου είπατε (γι' αυτό σας ευχαρίστησα πρώτα προτού σας το πω) και αλλάζοντας τα σχέδια μου.  Τελικά πήγα σε πλατφόρμα AM5 χωρίς κάρτα γραφικών επί του παρόντος, με δανεική 24αρα οθόνη και ηχεία. Εκ των πραγμάτων δε θα έχω χρόνο για gaming τους επόμενους μήνες οπότε θα αναρρώσω από το τωρινό ξόδεμα και όταν έρθει η ώρα θα επανέλθω για GPU με νέο μπάτζετ (όσο το επιτρέπει η PSU που διάλεξα). Τώρα περιμένω τα κομμάτια και ευελπιστώ ότι θα χτίσω το pc εντός του Νοέμβρη.

Motherboard: Gigabyte B650 Aorus Elite AX V2 Wi-Fi Motherboard ATX με AMD AM5 Socket

CPU: AMD Ryzen 5 7600 3.8GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM5 σε Κουτί με Ψύκτρα

NVME: Western Digital SN770 SSD 2TB M.2 NVMe PCI Express 4.0

RAM: G.Skill Flare X5 32GB DDR5 RAM με 2 Modules (2x16GB) και Ταχύτητα 6000 για Desktop

PSU: Corsair RM750e ATX12V 3.1 750W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Full Modular 80 Plus Gold

CASE: Cougar MX330-G Pro Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο Μαύρο

CASE FANS: Arctic P12 PWM PST Case Fan 120mm με Σύνδεση 4-Pin 5τμχ

Συνολικά στα 801 ευρώ.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά ήρθαν όλα τα parts και με τη βοήθεια ενός φίλου που μου έχτισε το πισι έχω να πω ότι το να έχεις desktop δυνατό όταν σε όλη σου τη ζωή έχεις συνηθίσει στα σκατά είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Αναρωτιέμαι γιατί έφτασα 28 χρονών για να το κάνω και παίδευα τόσα χρόνια τον εαυτό μου. Παίζω με τον igpu της r5 7600 Rocket League σε 1080p 60 fps σε καλά γραφικά. Ανοίγω 20 ταμπς συνεχόμενα, κάνω alt - tab και ενώ είμαι στο γκειμ και έχω και 2 βίντεο στο youtube. Βασικά πράγματα για τους περισσότερους από εσάς που ούτε που τα είχα διαννοηθεί ότι γίνονται. Για να μην πω ότι το μικρό γραφείο μου πλέον μου φαίνεται μεγάλο χωρίς το γκουμουτσο λάπτοπ να πιάνει όλη τη διαθέσιμη επιφάνεια.

Ευχαριστώ πολύ για το φόρουμ που με έβαλε στο τριπάκι και με έξυνε να χτίσω τον υπολογιστή. Αναρωτιέμαι πώς θα μου φανεί όταν πάρω καλή οθόνη και κάρτα γραφικών στο μέλλον.

• Like 4
Δημοσ.

Καλα νασαι φιλε και σου ευχομαι να ζησεις και να χαρεις κι αλλες 10, 20 φορες τετοιες καταστασεις στην ζωη σου

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...