snuggly_moth Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Θέλω να κάνω δύο αγορές από Αμερική. Δυστυχώς είναι πράγματα που δεν μπορώ να βρω εντός Ε.Ε. και θα ήθελα μερικές συμβουλές. Η κάθε αγορά μαζί με τα μεταφορικά της βγαίνει γύρω στα 200€. Οι sellers μου είπαν ότι μπορούν να βάλουν ότι η τιμή είναι κάτω από 20€ και ότι είναι δώρο (έχω διαβάσει όμως ότι αυτά πλέον δεν πιάνουν). Για τη μια αγορά υπάρχουν τρεις επιλογές αποστολής: Priority Mail Express International® - $77.05 Priority Mail International® - $64.20 First-Class Package International Service™ - $29 το οποίο δεν έχει tracking number και insurance Για την άλλη αγορά λέει απλά International Shipping $35.00. Ξέρει κανείς τι παίζει με το τελωνείο; Παίζει να συμφέρει περισσότερο να χρησιμοποιήσω κάποια υπηρεσία τυπου planet express για να σταλούν και τα δύο μαζί; Σε περίπτωση που βοηθάει, ο πιο πιθανός HS Code είναι 9506.99 (Άλλα είδη και εξοπλισμός για αθλήματα ή υπαίθριες δραστηριότητες, μη καταχωρισμένα αλλού) Οποιαδήποτε πληροφορία/συμβουλή ευπρόσδεκτη. 💫
Dante80 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Σε γενικές γραμμές 1. Να επιλέξεις κάτι με tracking και insurance. 2. Να επιλέξεις να έρθει εδώ στα ΕΛΤΑ (δλδ ταχυδρομείο), όχι σε εταιρία Courier. 3. Θα πληρώσεις 24% ΦΠΑ επί του CIF ποσού που δηλώσουν, συν τα εξής σε τέλη: Ενδέχεται λόγω κατηγορίας προϊόντος να υπάρχει και δασμός, ο οποίος και είναι μικρό ποσοστό επί του CIF συνήθως. 4. Αν ο τελωνειακός υπάλληλος έχει κέφια και υποψιαστεί πως υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ της δηλωμένης και πραγματικής αξίας του προϊόντος (δλδ ότι ο πωλητής έχει βάλει επίτηδες χώμα τιμή για να γλυτώσεις το τελωνείο εσύ), τότε μπορεί να βάλει ότι αξία θέλει αυτός πάνω, και να χρεώσει πάνω σε αυτή. Αυτό στο γράφω γιατί μου έχει συμβεί δις, και μέσω ΕΛΤΑ η διαδικασία αμφισβήτησης είναι χρονοβόρα και συνήθως άχρηστη. 5. Κανένας δεν μπορεί να σου πει υπευθύνως πόσα θα πληρώσεις συνολικά από τώρα. Δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι τι παίζει, ή αλλάζουν οι χρεώσεις ανάλογα με τα καπρίτσια του τελωνειακού που θα πέσεις. Τα παραπάνω στα γράφω για να έχεις ένα μπούσουλα. Επεξ/σία 4 Αυγούστου 2024 από Dante80 3
gizaha Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Εχεις δικο σου εκτελωνιστή; Οχι 210 ευρώ εκτελωνισμός. 1
snuggly_moth Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 14 ώρες πριν, gizaha είπε Εχεις δικο σου εκτελωνιστή; Οχι 210 ευρώ εκτελωνισμός. Αυτό το ποσό πως προκύπτει; Δεν μου κάνει καμία εντύπωση σαν ποσό απ'αυτά που έχω διαβάσει ψάχνοντας το θέμα μέχρι τώρα απλά θα ήθελα να καταλάβω τον συλλογισμό.
conqueror06 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2024 10 ώρες πριν, snuggly_moth είπε Αυτό το ποσό πως προκύπτει; Δεν μου κάνει καμία εντύπωση σαν ποσό απ'αυτά που έχω διαβάσει ψάχνοντας το θέμα μέχρι τώρα απλά θα ήθελα να καταλάβω τον συλλογισμό. Μάλλον εννοεί αν γίνει η αποστολή με Courier (DHL, UPS, FEDEX) όπου πραγματικά μου έχει τύχει να ζητήσουν αμοιβή εκτελωνισμού ποσό διπλάσιο από την αξία του προϊόντος και να απορρίψω την "προσφορά" (ευτυχώς ήταν συννενοήσιμος ο πωλητής και επεστράφει το προϊόν, έχοντας όμως και πάλι απώλεια τα μεταφορικά που πλήρωσα)! Αυτό όμως το γλυτώνεις με τα ΕΛΤΑ. Από προσωπική εμπειρία. 1
gizaha Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2024 Στις 6/8/2024 στις 12:40 ΠΜ, snuggly_moth είπε Αυτό το ποσό πως προκύπτει; Δεν μου κάνει καμία εντύπωση σαν ποσό απ'αυτά που έχω διαβάσει ψάχνοντας το θέμα μέχρι τώρα απλά θα ήθελα να καταλάβω τον συλλογισμό. Εμπειρία. Παθών και μαθών. Κάνε κι εσύ μαντεψιά και όποιος πέσει πιο κοντά κερδίζει. Στις 6/8/2024 στις 11:25 ΠΜ, conqueror06 είπε όπου πραγματικά μου έχει τύχει να ζητήσουν αμοιβή εκτελωνισμού ποσό διπλάσιο από την αξία του προϊόντος και να απορρίψω την "προσφορά" (ευτυχώς ήταν συννενοήσιμος ο πωλητής και επεστράφει το προϊόν, έχοντας όμως και πάλι απώλεια τα μεταφορικά που πλήρωσα) Να τα μας ξεκίνησαν ήδη οι συμπτώσεις. Κοίτα να δεις που είχα ακριβώς την ίδια εμπειρία 1
gizaha Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2024 Στις 4/8/2024 στις 4:04 ΠΜ, snuggly_moth είπε Θέλω να κάνω δύο αγορές από Αμερική. Δυστυχώς είναι πράγματα που δεν μπορώ να βρω εντός Ε.Ε. και θα ήθελα μερικές συμβουλές. Η κάθε αγορά μαζί με τα μεταφορικά της βγαίνει γύρω στα 200€. Οι sellers μου είπαν ότι μπορούν να βάλουν ότι η τιμή είναι κάτω από 20€ και ότι είναι δώρο (έχω διαβάσει όμως ότι αυτά πλέον δεν πιάνουν). Για τη μια αγορά υπάρχουν τρεις επιλογές αποστολής: Priority Mail Express International® - $77.05 Priority Mail International® - $64.20 First-Class Package International Service™ - $29 το οποίο δεν έχει tracking number και insurance Για την άλλη αγορά λέει απλά International Shipping $35.00. Ξέρει κανείς τι παίζει με το τελωνείο; Παίζει να συμφέρει περισσότερο να χρησιμοποιήσω κάποια υπηρεσία τυπου planet express για να σταλούν και τα δύο μαζί; Σε περίπτωση που βοηθάει, ο πιο πιθανός HS Code είναι 9506.99 (Άλλα είδη και εξοπλισμός για αθλήματα ή υπαίθριες δραστηριότητες, μη καταχωρισμένα αλλού) Οποιαδήποτε πληροφορία/συμβουλή ευπρόσδεκτη. 💫 Πόσο σου βγήκε τελικά το τελωνείο; 1
gizaha Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2024 Ψηλέ snuggly_moth τι έγινε δεν απαντάς βλέπω. Αποφεύγεις κάτι; Πες μας κι εμάς να μάθουμε 1
snuggly_moth Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2024 Στις 1/9/2024 στις 6:20 ΜΜ, gizaha είπε Ψηλέ snuggly_moth τι έγινε δεν απαντάς βλέπω. Αποφεύγεις κάτι; Πες μας κι εμάς να μάθουμε Δεν έχω κάνει ακόμα τις αγορές για να απαντήσω κάτι. Όταν έχω νέα θα ενημερώσω. Τι θα μπορούσα να αποφεύγω;
gizaha Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2024 Απο 4 Αυγούστου και δεν τα αγόρασες ακόμα; Τι περιμένεις;
Martyrs333 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Θελω να παραγγειλω απο το American Eagle και θα μου τα στειλουν απο ΗΠΑ, λογικα για να δικαιουμαι και free shipping θα τα αποστειλουν με USPS και αρα θα ερθουν με ΕΛΤΑ σωστα? Απλα αναρωτιεμαι γνωριζει κανεις γενικοτερα επειδη εχω καιρο να παραγγειλω απο Αμερικη εαν οντως μπορει να ισχυσει αυτο που λεει PREPAID DUTIES AND TAXES και να μην πληρωσω καθολου τελωνειο?????? Μιλησα και στο τσατ τους και μου ειπαν να τους στειλω εμαιλ αφου κανω την παραγγελια για να κανουν waive τα fees.Ξερει καποιος να μου πει αν οντως θα ισχυσει ? https://ibb.co/JycMw8p Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2024 από Martyrs333
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα