Προς το περιεχόμενο

Την οργή του επικεφαλής της Samsung προκάλεσε η τάση του τομέα κινητών να αντιγράφει την Apple


Axlmon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λένε πως η μίμηση αποτελεί την ειλικρινέστερη μορφή φιλοφρόνησης, όμως η Samsung μάλλον το παράκανε αυτή τη φορά.

Η Samsung παρουσίασε τα Galaxy Watch Ultra, Galaxy Buds3 και Galaxy Buds3 Pro στη διάρκεια της εκδήλωσης Unpacked τον περασμένο μήνα και, στο διάστημα που μεσολάβησε, τα τρία αυτά προϊόντα κατέληξαν να είναι από τις πλέον αμφιλεγόμενες προτάσεις της νοτιοκορεατικής εταιρίας εδώ και χρόνια. Το όλο ζήτημα έχει να κάνει με το σχεδιασμό τους και το πόσο πολύ μοιάζουν με τα Apple Watch Ultra, AirPods 3 και AirPods Pro 2.

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ, ο Τζέι Λι, πρόεδρος της Samsung Electronics, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένος είναι με την όλη κατάσταση, ενώ έχει εκφράσει ήδη τους προβληματισμούς του σχετικά με τη μιμητική συμπεριφορά του τομέα κινητών της εταιρίας, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να λάβει και ορισμένα (αδιευκρίνιστα μέχρι στιγμής) μέτρα σε βάρος του επικεφαλής του τομέα, ΤΜ Ρο.

Άτομο που φέρεται να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις υποστηρίζει ότι ο ίδιος πρόεδρος παρενέβη μετά το ζήτημα που προέκυψε γύρω από τη στείρα αντιγραφή των σχεδίων της Apple αλλά και θέματα ποιότητας που πλήττουν τη σειρά Buds3 και το Galaxy Watch Ultra, με αποτέλεσμα το κλίμα στο εσωτερικό της εταιρίας να περιγράφεται πλέον ως ιδιαίτερα βαρύ.

Ο Λι φέρεται να ζήτησε αλλαγές στις κατευθύνσεις του τομέα κινητών στο εξής, προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα στο μέλλον.

Όλα αυτά είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτα, δεδομένου του ότι τα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν τον πρόεδρο της Samsung ως άνθρωπο "μειλίχιο" που δεν οργίζεται εύκολα. Αυτή τη φορά, όμως, φαίνεται πως η υπομονή του εξαντλήθηκε και μάλλον είχε να κάνει με τον καταιγισμό ρεπορτάζ που σχολιάζουν τις ομοιότητες των νέων προϊόντων της εταιρίας με εκείνα της Apple.

Η σειρά Galaxy Watch χαρακτηριζόταν, μέχρι και τον προηγούμενο μήνα, από στρογγυλό σχεδιασμό, χαρακτηριστικό της νοτιοκορεατικής εταιρίας, όμως η εμφάνιση του νέου Watch Ultra με το στρογγυλεμένο τετράγωνο σαφώς κινείται προς τις επιλογές της Apple (αν και, για να μην αδικηθεί κανείς, το ρολόι της Apple είναι περισσότερο στενόμακρο.

Όσο για τα Buds3, είναι τα πρώτα ακουστικά της Samsung με στέλεχος, σχεδιαστική επιλογή που εισήγαγε η Apple πριν χρόνια με τα πρώτα AirPods. Πολλές άλλες εταιρίες έχουν υιοθετήσει το συγκεκριμένο σχέδιο, όμως ενδεχομένως στην περίπτωση της Samsung να προκαλεί αίσθηση το πόσο μεγάλη είναι η σχεδιαστική διαφοροποίηση των Buds3 σε σχέση με κάθε προηγούμενο σχέδιο των Galaxy Buds.

Την κατάσταση επιδεινώνουν και οι αναφορές που κάνουν λόγο για προβλήματα ποιότητας στα Galaxy Buds3, καθώς έχει καταγραφεί σωρεία καταγγελιών ότι τα βύσματα σιλικόνης σκίζονται όταν αφαιρούνται.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

5 λεπτά πριν, Voodooman είπε

Μοιάζει το Galaxy με το Apple; Πού ακριβώς, εκτός από το άθλιο λουράκι;

Πραγματικά δεν μπορώ και εγώ να καταλάβω. 

Φέρνει λίγο σε Patek Phillipe και AP.

Το Apple είναι απλά άσχημο.

Και πριν με ζαλησετε ότι είναι το καλύτερο που υπάρχει στον γαλαξία, ναι είναι αλλά παραμένει άσχημο 

  • Like 10
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μιλάμε για το εικονιζόμενο ρολόι, ποιά ακριβώς είναι η ομοιότητά του με οποιοδήποτε apple watch (πέρα από το ότι και τα δύο είναι ρολόγια);

  • Like 2
  • Haha 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 λεπτά πριν, Nakis93 είπε

Αν μιλάμε για το εικονιζόμενο ρολόι, ποιά ακριβώς είναι η ομοιότητά του με οποιοδήποτε apple watch (πέρα από το ότι και τα δύο είναι ρολόγια);

samsung-apple.webp.6c5df4ac06e16cd2df8b1365cfeb397a.webpελα μου το πλαισιο το ειδεσ ?

  • Like 7
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο τίτλος λέει του τομέα κινητών κάτι που ισχύει.

Το θέμα είναι ποτέ το κατάλαβε και πως το κατάλαβε.

Εκεί που έτρωγε με την οικογένεια και έπαιζε με το iphone του έσκασε η υπηρέτρια με samsung και την ρώτησε τι iphone είναι αυτό?

Όχι κύριε samsung είναι τα δικά σας

Ε και τότε έγινε έξαλλος

Επεξ/σία από kinitos
  • Like 1
  • Haha 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, mixalis2285 είπε

samsung-apple.webp.6c5df4ac06e16cd2df8b1365cfeb397a.webpελα μου το πλαισιο το ειδεσ ?

Άρα ίδια λουράκια. Οκ κατανοητό. Γιατί τα πλαίσια είναι η μέρα με τη νύχτα για όποιον έχει κάτω από 5 βαθμούς μυωπίας. Αλλά και πάλι κακόγουστο από την Samsung να αντιγράψει σε τέτοιο βαθμό ένα λουράκι που στην τελική είναι και άσχημο.

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...