Sorath Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Θέλω να αλάξω ένα διπλό διακόπτη για φώτα, γιατί έχουν χαλαρώσει τα κουμπιά, και δεν πατιούντε καλά. Βγάζω τον προηγούμενο, συνδέω τον καινούργιο και όλα δουλεύουν κανονικά. Έχω βάλει τα κόκκινα, στις δύο τρύπες που έχει η κόκκινη σύνδεση, και δυο μαύρα, εκατέρωθεν το ένα δεξιά και το άλλο αριστερά. Ο κάθε διακόπτης ανάβει ξεχωριστά το κάθε φως. Επειδή ήταν ανάποδα τα κουμπιά, τα ξεσυνδέει ο πατέρας μου και τα ξαναβάζει. Απο εκείνη την στιγμή, απο τον ένα διακόπτη, ανάβουν πάντα ταυτόχρονα και τα δύο φώτα. Ο δεύτερος δεν κάνει τίποτα. Έχω δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς (θεωρώ) και έχω το ίδιο αποτέλεσμα. Τα καλώδια που βλέπω, είναι τέσσερα. Δυο κόκκινα, το καθένα πάει σε κάθε φως, και δυο μαύρα. Το δεύτερο μαύρο έρχεται απο την κάτω πρίζα, η οποία για να δουλέψει πλέον πρέπει να έχω ανοιχτούς τους διακόπτες! Βάζω την παλιά (μαύρη) πρίζα, όλα καλά, βάζω την νέα (άσπρη), έχω το αποτέλεσμα που περιγράφω. Έχεις κανείς ιδέα, τι μπορεί να συμβαίνει; Παίζει ρόλο σε ποιά τρύπα απο τις δύο μπαίνουν τα μαύρα καλώδια στις άσπρες υποδοχές; Άκυρο, το βρήκα, Ήθελε τα μαύρα στην κόκκινη υποδοχή, και τα κόκκινα στις άσπρες. Επεξ/σία 3 Αυγούστου 2024 από Sorath
Ukforthemoment Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2024 27 λεπτά πριν, Sorath είπε Θέλω να αλάξω ένα διπλό διακόπτη για φώτα, γιατί έχουν χαλαρώσει τα κουμπιά, και δεν πατιούντε καλά. Βγάζω τον προηγούμενο, συνδέω τον καινούργιο και όλα δουλεύουν κανονικά. Έχω βάλει τα κόκκινα, στις δύο τρύπες που έχει η κόκκινη σύνδεση, και δυο μαύρα, εκατέρωθεν το ένα δεξιά και το άλλο αριστερά. Ο κάθε διακόπτης ανάβει ξεχωριστά το κάθε φως. Επειδή ήταν ανάποδα τα κουμπιά, τα ξεσυνδέει ο πατέρας μου και τα ξαναβάζει. Απο εκείνη την στιγμή, απο τον ένα διακόπτη, ανάβουν πάντα ταυτόχρονα και τα δύο φώτα. Ο δεύτερος δεν κάνει τίποτα. Έχω δοκιμάσει όλους τους συνδυασμούς (θεωρώ) και έχω το ίδιο αποτέλεσμα. Τα καλώδια που βλέπω, είναι τέσσερα. Δυο κόκκινα, το καθένα πάει σε κάθε φως, και δυο μαύρα. Το δεύτερο μαύρο έρχεται απο την κάτω πρίζα, η οποία για να δουλέψει πλέον πρέπει να έχω ανοιχτούς τους διακόπτες! Βάζω την παλιά (μαύρη) πρίζα, όλα καλά, βάζω την νέα (άσπρη), έχω το αποτέλεσμα που περιγράφω. Έχεις κανείς ιδέα, τι μπορεί να συμβαίνει; Παίζει ρόλο σε ποιά τρύπα απο τις δύο μπαίνουν τα μαύρα καλώδια στις άσπρες υποδοχές; Άκυρο, το βρήκα, Ήθελε τα μαύρα στην κόκκινη υποδοχή, και τα κόκκινα στις άσπρες. αφού το βρήκες ,βάλε και κανένα αυτοκόλλητο στα καλώδια με τι είναι το καθένα να ξέρεις για όταν ξαναχρειαστεί. 1
haris_216 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2024 Ξέρω ότι δεν προσθέτω κάτι στο νήμα αλλά αναφορικά με αυτό που έκανε ο πατέρας του ts (λογικά συνομήλικοι θα είμαστε) να πω ότι τις μεγαλύτερες μ...ακίες και ζημιές στη ζωή μου τις έχω κάνει σε αντίστοιχες φάσεις. Δηλαδή κάτι που λειτουργούσε αλλά δεν μου καθόταν καλά (μου φαινόταν στραβό, ο διακόπτης έπρεπε να "βλέπει" από την άλλη πλευρά, κλπ) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα