hp8 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 9 λεπτά πριν, George76J είπε Αν την κάνω αερόθερμη και ανακυκλώνει τον εσωτερικό αέρα του χώρου, τότε η κάπνα από το θάλαμο θα βγαίνει από τη σόμπα στο χώρο μου, όπως γίνεται με τα τζάκια και τους απορροφητήρες γιαυτο υπάρχει είσοδος στο χωρο καυσης απ εξω στις σωστες κατασκευες για να αναπνέει 4 λεπτά πριν, papoys1 είπε Πήγα σε μία Βουλγάρικη μιλάμε για τρελή ζέστη κάτι ξέρεις παραπάνω 1
George76J Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) Αυτή που έχω εγώ, παίρνει ξύλα σε μήκος 35 εκατοστά. Το πορτάκι της είναι 27Χ27, αλλά μέσα έχει μεγάλο θάλαμο καύσης. Αυτή την είχε ο μακαρίτης ο παππούς μου στο σπίτι του σε ένα χωριό που έχει υψόμετρο 600 μέτρων και ζέσταινε χώρο 50τμ, με κάτω από το μηδέν θερμοκρασίες. Μιλάμε για 2 μήνες να είναι αποκλεισμένοι από χιόνια, χωρίς ρεύμα και με -7 βαθμούς. Δεν έχει να κάνει η καμινάδα μου, 10 χρόνια ποτέ δεν είχα πρόβλημα, άντε 3-4 μέρες το πολύ κάθε χρόνο να μου κάπνιζε όταν άλλαζε ο καιρός, αλλά πέρσι ήταν το κάτι άλλο. 7 λεπτά πριν, hp8 είπε γιαυτο υπάρχει είσοδος στο χωρο καυσης απ εξω στις σωστες κατασκευες για να αναπνέει κάτι ξέρεις παραπάνω Ποτέ δεν έχω δει μέχρι σήμερα σόμπες ξύλου ή πετρελαίου κλειστού τύπου. Όλες εντός του χώρου παίρνουν αέρα. Μόνο αυτόνομα θερμαντικά αερίου υπάρχουν κλειστού τύπου. Έχω δει τις Βουλγάρικες, κυρίως Prity που όσοι τις έχουν αφήνουν μόνιμα παράθυρα ανοικτά γιατί καπνίζουν ακόμα και με 7 μποφόρ βοριά. Και που να δεις αντοχή, σε 3 χρόνια τρυπάει η λαμαρίνα που διαχωρίζει το θάλαμο καύσης με το φούρνο και είναι μια ομορφιά. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2024 από George76J 1
loukas_19 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 25 minutes ago, George76J said: Αυτή που έχω εγώ, παίρνει ξύλα σε μήκος 35 εκατοστά. Το πορτάκι της είναι 27Χ27, αλλά μέσα έχει μεγάλο θάλαμο καύσης. Αυτή την είχε ο μακαρίτης ο παππούς μου στο σπίτι του σε ένα χωριό που έχει υψόμετρο 600 μέτρων και ζέσταινε χώρο 50τμ, με κάτω από το μηδέν θερμοκρασίες. Μιλάμε για 2 μήνες να είναι αποκλεισμένοι από χιόνια, χωρίς ρεύμα και με -7 βαθμούς. Δεν έχει να κάνει η καμινάδα μου, 10 χρόνια ποτέ δεν είχα πρόβλημα, άντε 3-4 μέρες το πολύ κάθε χρόνο να μου κάπνιζε όταν άλλαζε ο καιρός, αλλά πέρσι ήταν το κάτι άλλο. Ποτέ δεν έχω δει μέχρι σήμερα σόμπες ξύλου ή πετρελαίου κλειστού τύπου. Όλες εντός του χώρου παίρνουν αέρα. Μόνο αυτόνομα θερμαντικά αερίου υπάρχουν κλειστού τύπου. Έχω δει τις Βουλγάρικες, κυρίως Prity που όσοι τις έχουν αφήνουν μόνιμα παράθυρα ανοικτά γιατί καπνίζουν ακόμα και με 7 μποφόρ βοριά. Και που να δεις αντοχή, σε 3 χρόνια τρυπάει η λαμαρίνα που διαχωρίζει το θάλαμο καύσης με το φούρνο και είναι μια ομορφιά. Τέτοιες σόμπες είχαμε κι εμείς στο χωριό παλιά και ήταν πραγματικά σκυλιά, όμως ο πατέρας μου τις πούλησε για να μη πιάνουν χώρο. Η δική μου Βουλγάρικη πάντως είναι μια αποτυχία, με έξοδο φ150 και κάπνιζε σαν καρβουνιάρα του 1950. Φτιάξε το μοτεράκι σου και μην κοιτάς πουθενά αλλού, εφόσον η εγκατάσταση τόσα χρόνια δούλευε ρολόι σαφώς το πρόβλημα ξεκινάει από την νοτιά. 1
papoys1 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, George76J είπε Έχω δει τις Βουλγάρικες, κυρίως Prity που όσοι τις έχουν αφήνουν μόνιμα παράθυρα ανοικτά γιατί καπνίζουν ακόμα και με 7 μποφόρ βοριά. Και που να δεις αντοχή, σε 3 χρόνια τρυπάει η λαμαρίνα που διαχωρίζει το θάλαμο καύσης με το φούρνο και είναι μια ομορφιά. Παρόμοια με τις prity είναι η δική μου. Έχουν επένδυση βερμικουλίτη (κάτι σαν πυρότουβλο αλλά άλλο υλικό). Την έχω τρία χρόνια και μάλιστα πέρισυ της άλλαξα μερικά κομμάτια βερμικμουλίτη που είχαν σπάσει. Μήπως δεν ήταν στεγνά τα ξύλα σου γιαυτό δεν τράβαγε καλά;;; Πάντα στεγνά ξύλα για σωστή λειτουργία. Δες τράβηγμα αν είναι σωστή η εγκατάσταση. Και τη στάχτη παίρνει.Μόλις ανοίξω λίγο την πόρτα φουλάρει. Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2024 από papoys1 1
George76J Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 37 λεπτά πριν, papoys1 είπε Παρόμοια με τις prity είναι η δική μου. Έχουν επένδυση βερμικουλίτη (κάτι σαν πυρότουβλο αλλά άλλο υλικό). Την έχω τρία χρόνια και μάλιστα πέρισυ της άλλαξα μερικά κομμάτια βερμικμουλίτη που είχαν σπάσει. Μήπως δεν ήταν στεγνά τα ξύλα σου γιαυτό δεν τράβαγε καλά;;; Πάντα στεγνά ξύλα για σωστή λειτουργία. Δες τράβηγμα αν είναι σωστή η εγκατάσταση. Και τη στάχτη παίρνει.Μόλις ανοίξω λίγο την πόρτα φουλάρει. Τα ξύλα μου ξερά και στεγνά ήταν, προπέρσινα και σε κλειστό χώρο με τραπεζοειδή λαμαρίνα. Η σόμπα τραβάει μια χαρά, μόνο όταν ανοίξεις τον θάλαμο και έχει νοτιά, εκεί επιστρέφει κάπνα. Δεν είμαι πρωτάρης με τις ξυλόσομπες, στο σπίτι αυτήν είχαμε και κυκλοφορούσαμε με κοντομάνικα και εδώ και 11 χρόνια που την μετέφερα σε ένα δικό μου χώρο-εργαστήριο κατασκευών, πρώτη φορά μου έκανε νούμερα. Ελέγθηκαν τα πάντα, καθαρίστηκαν τα πάντα διεξοδικά, μέχρι και κάμερα έριξα μέσα στο χώρο που κυκλοφορεί το καυσαέριο μέχρι την έξοδο για την καμινάδα για να δω μήπως έχει φρακάρει κάτι, αλλά δεν υπήρχε τίποτα. Όσους ρώτησα με τζάκια (καλά αυτοί έφαγαν πολύ βρώμα γιατί είναι ανοικτά και μονίμως ο καπνός επέστρεφε μέσα στο σπίτι) και ξυλόσομπες, μου είπαν ότι πέρσι είχαν το ίδιο πρόβλημα και για αυτό ευθύνεται ο νοτιάς. Όσον αφορά για το τράβηγμα, αυτό το βλέπεις εύκολα αν ανοίξεις την τάπα καθαρισμού έξω στο μπουρί και μέσα έχουν δημιουργηθεί υπολείμματα κάπνας σαν ελατήριο, σημαίνει ατελής, ή ημιτελής καύση και κάτι χρειάζεται διόρθωση. Στο βίντεο που έστειλες, το οριζόντιο μπουρί είναι πάνω από 3 μέτρα, εμένα είναι μόλις 60 εκατοστά και έξω προς τα πάνω, από 120 γίνεται 150. 1
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, George76J είπε Τα ξύλα μου ξερά και στεγνά ήταν, προπέρσινα και σε κλειστό χώρο με τραπεζοειδή λαμαρίνα. Η σόμπα τραβάει μια χαρά, μόνο όταν ανοίξεις τον θάλαμο και έχει νοτιά, εκεί επιστρέφει κάπνα. Δεν είμαι πρωτάρης με τις ξυλόσομπες, στο σπίτι αυτήν είχαμε και κυκλοφορούσαμε με κοντομάνικα και εδώ και 11 χρόνια που την μετέφερα σε ένα δικό μου χώρο-εργαστήριο κατασκευών, πρώτη φορά μου έκανε νούμερα. Ελέγθηκαν τα πάντα, καθαρίστηκαν τα πάντα διεξοδικά, μέχρι και κάμερα έριξα μέσα στο χώρο που κυκλοφορεί το καυσαέριο μέχρι την έξοδο για την καμινάδα για να δω μήπως έχει φρακάρει κάτι, αλλά δεν υπήρχε τίποτα. Όσους ρώτησα με τζάκια (καλά αυτοί έφαγαν πολύ βρώμα γιατί είναι ανοικτά και μονίμως ο καπνός επέστρεφε μέσα στο σπίτι) και ξυλόσομπες, μου είπαν ότι πέρσι είχαν το ίδιο πρόβλημα και για αυτό ευθύνεται ο νοτιάς. Όσον αφορά για το τράβηγμα, αυτό το βλέπεις εύκολα αν ανοίξεις την τάπα καθαρισμού έξω στο μπουρί και μέσα έχουν δημιουργηθεί υπολείμματα κάπνας σαν ελατήριο, σημαίνει ατελής, ή ημιτελής καύση και κάτι χρειάζεται διόρθωση. Στο βίντεο που έστειλες, το οριζόντιο μπουρί είναι πάνω από 3 μέτρα, εμένα είναι μόλις 60 εκατοστά και έξω προς τα πάνω, από 120 γίνεται 150. Εχεις τοίχο ή άλλη σκεπή κοντά;Μήπως πρέπει να την ανεβάσεις και άλλο την καμινάδα; 1
George76J Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2024 Σε απόσταση 50+ μέτρων έχω τη σκεπή του γείτονα και σε 30 μέτρα βρίσκεται η σκεπή του δικού μου σπιτιού. Η δική μου καμινάδα βγαίνει λίγο πάνω από 2,50 μέτρα από τους κορφιάδες. Ο γείτονας έχει και αυτός μια ξυλόσομπα παρόμοια με τη δική μου, έχει βάλει ινόξ καμινάδα Φ120 σε όλη την κάθετη διαδρομή και βγαίνει πολύ πάνω από τη σκεπή του. Και αυτός το ίδιο πρόβλημα είχε πέρσι. Τόσα χρόνια άνοιγα το πορτάκι του θαλάμου και έψηνα λουκάνικα και ψωμί στη θράκα και ποτέ δε κάπνισε, μόνο όταν γυρίζει ο καιρός. Άλλος μου είπε να ανοίξω την έξοδο σε Φ150, ρώτησα σιδερά που φτιάχνει τις ίδιες ξυλόσομπες και μου είπε ότι και Φ250 να βάλω, πάλι τα ίδια θα κάνει με τον νοτιά. Μόνο με μοτέρ καμινάδας σώζετε η κατάσταση, όλοι αυτό μου λένε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα